Skip to Content

Helpt Aunt Jackie’s Curl La La tegen droge krullen?

Raak je wel eens gefrustreerd door je haar? Heb je het gevoel dat je krullende haar altijd pluizig is en droog tot op het bot? Als je op zoek bent naar een oplossing, wil je misschien mijn Curl Custard review lezen: Aunt Jackie’s Curl La La.

Helpt Aunt Jackie's Curl La La tegen droge krullen?
Aunt Jackie’s Curl La La defining curl custard

This review is also available in English. Click here.

Ik heb last van pluizig en droog krullend haar, dus ik ervaar hetzelfde probleem als jij.

Dit is de belangrijkste reden waarom ik Aunt Jackie’s Curl La La Defining Curl Custard kocht. Ik wilde namelijk een haarproduct waarmee ik mijn haar goed kon verzorgen, zonder veel geld uit te geven.

Ik kan nu alvast verklappen dat je waarschijnlijk blij zult zijn om te lezen dat deze curl custard je haar problemen zal oplossen, wanneer je het op de juiste manier gebruikt.

Koop Aunt Jackie’s Curl La La online bij:

Aunt Jackie’s Curl La La review

De reden waarom ik Aunt Jackie’s Curl La La kocht is vanwege omschrijving op de verpakking. Daar staat namelijk het volgende op:

 • voor elk type krul: natuurlijke krullen, kroeshaar en waves,
 • het voorkomt pluizig haar
 • en het hydrateert futloos en droog krullend haar.

Dit maakte me erg nieuwsgierig, aangezien mijn haar voldeed aan alles wat hierboven staat.

Ik was benieuwd of deze curl defining custard mijn natuurlijke krullen de ‘oomph’ zou geven waar ik zo naar verlangde:

 • meer bounce,
 • glans
 • en kruldefinitie.

Ik vroeg me dus af of dit het wonderproduct is waar mijn droge krullen van opknappen.

Aunt Jackies Curl La La review back
Aunt Jackie’s Curl La La ingredientenlijst

Voordelen Aunt Jackie’s Curl La La

Voordat ik dieper inga op de populaire curl custard, zal ik je eerst 6 redenen geven waarom je Aunt Jackie’s Curl La La wilt kopen:

 1. Het is betaalbaar.
 2. Geen shrinkage.
 3. Het laat mijn haar glanzen.
 4. Vrij van sulfaten en parabenen.
 5. Vrij van minerale olie en petroleum.
 6. Toegevoegde Shea Butter en olijfolie (vrij hoog op de ingrediëntenlijst).

Lees hier positieve reviews van andere Curl La La gebruikers

Nadelen Curl La La

Natuurlijk zijn er redenen waarom je dit product niet zou moeten kopen:

 1. koop dit niet als je niet van zoete geuren houdt.
 2. Ik zou je niet aanraden om dit te gebruiken voor babies of peuters vanwege de toegevoegde geurstoffen.

Lees hier negatieve reviews van andere Curl La La gebruikers

Lichtgewicht en kruldefinitie

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn, zal ik je meer vertellen over de Curl Defining Custard.

Wanneer je Aunt Jackie’s Curl La La voor eerst gebruikt, zul je merken dat het een lichtgewicht product is.

Het lijkt in de 1e instantie op een creme, maar het is zeker niet dik. Het is eerder een crème waaraan wat water is toegevoegd. Dit is geen verrassing, want water (aqua) is het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst.

Aunt Jackie’s Curl Defining Custard heeft een paarse kleur en een lichte textuur

Vanwege deze lichte textuur vroeg ik me af of het mijn haar wel goed zou hydrateren. Ik was dus sceptisch, maar op het moment dat ik het op mijn haar aanbracht, merkte ik dat mijn kruldefinitie iets verbeterde.

Ook verzwaarde het mijn haar niet, maar het duurde wel een halve dag voordat mijn haar helemaal droog was. Natuurlijk kun je de droogtijd verkorten wanneer je een goede föhn met een diffuser gebruikt.

Zacht en glanzend haar

Ik merkte ook hoe zacht mijn natuurlijke krullen onmiddellijk werden na het gebruik van de Curl La La. Zelfs na gebruik van een föhn.

Ik verwachtte eigenlijk dat mijn haar er droog en pluizig zou uitzien na het gebruik van een föhn, maar dit gebeurde niet.

Mijn haar was gehydrateerd. Zelfs tot aan het eind van de avond!

Als je naar de foto’s kijkt, zie je misschien dat bepaalde delen van mijn krullen er pluizig uitzien. Dit komt doordat ik mijn haar geverfd heb (ontkleurd zelfs). Het is dus zeer droog en pluizig.

Ook is mijn haar op de foto’s pluizig, omdat ik de Aunt Jackie’s Curl Custard niet heb gecombineerd met een leave-in conditioner.

Aunt Jackie's Curl La La
Zie hier de textuur van de curl custard.

Hoe gebruik je Aunt Jackie’s Curl La La?

Dit is vrij essentieel, want de curl defining custard is een styling product. Dus als je dit product koopt, moet je het ABSOLUUT gebruiken in combinatie met een leave-in conditioner.

Op dit moment zijn mijn favoriete leave-in conditioners:

Aunt Jackie's Curl La La
Links: zonder Aunt Jackie’s Curl La La | Rechts: met Curl La La maar zonder een leave-in conditioner. Ik heb mijn handen gebruikt om het product over mijn haar te verdelen. Als je een Denman borstel gebruikt krijg je meer gedefinieerde krullen.
Aunt Jackie's Curl La La
Curl La La resultaat zonder het gecombineerd te hebben met een leave-in conditioner. En na het gebruik van een föhn met diffuser. Zoals je kunt zien glanst mijn haar.
Kruldefinitie LOC methode zpsyngypjgr
Op deze foto zie je het resultaat van de combinatie van Curl La La met een leave-in conditioner

Je brengt de Curl Custard dus aan na gebruik van een leave-in conditioner of een haarmelk. Volgens Aunt Jackie kun je de Curl La La op zowel nat als droog haar aanbrengen. Dit zonder dat je last krijgt van witte resten. Een groot pluspunt, vind ik.

Persoonlijk word ik moe van stylingproducten en moisturizers die alleen op nat haar kunnen worden gebruikt.

In de zomer vind ik dit niet zo’n probleem, maar in de winter wil ik niet met nat haar rondlopen. Als ik het dus op droog haar kan aanbrengen is dat positief, want dan hoef ik mijn haar niet steeds nat te maken.

De beste resultaten krijg je echter als je het op nat haar gebruikt. Je moet ook een ruime hoeveelheid Curl Custard aanbrengen.

LET OP: op het potje staat dat je het op je hoofdhuid moet gebruiken, maar ik raad je aan om het alleen op je haar te gebruiken en NIET op je hoofdhuid.

Kopen of laten staan?

Concluderend denk ik dat Aunt Jackie’s Curl La La een betaalbaar product is om te gebruiken.

Als je van zoete geuren houdt dan is dit een goed product om te kopen. Het voorkomt namelijk dat je haar droog en pluizig wordt, wanneer je het op de juiste manier gebruikt.

Houd je niet van zoete geurtjes? Of koop je liever een soortgelijk product dat CG proof is, kijk dan eens naar 1 van deze haarproducten:

Veelgestelde vragen over Curl La La Curl Defining Custard

 • Is Aunt Jackie’s vrij van sulfaten? Ja, deze Curl La La Curl Defining Custard is sulfaatvrij
 • Is Curl La La CG proof? Nee, dat is het niet. Hoewel het geen sulfaten en parabenen bevat, bevat het wel siliconen.
 • Is Curl La La goed voor je haar? Het is een goed product maar ik kan je niet zeggen of dit goed is voor jouw haar. Het antwoord hangt af van wat jouw haartype nodig heeft. Wil je dit graag weten? Meld je gratis aan voor mijn Curl Challenge. Dit is een mini online krullen workshop van 3 dagen:

Ingrediënten Aunt Jackie’s Curl La La

Zoals je hierboven kon lezen is deze Aunt Jackie’s Curl Defining Custard niet CG proof omdat het Dimethicone bevat, wat een silicoon is.

Je moet ook in gedachten houden dat dit product proteïnen bevat, wat bedoeld is om je haar te versterken.

Aqua (Water), Propylene Glycol, Ppg-1 Trideceth-6, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycerin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Polyquaternium-37, Propylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Dimethicone, Lanolin Oil, Acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide Copolymer, Stearalkonium Chloride, D-Limonene, Hexyl Cinnamic Aldehyde, Linalool, Amyl Cinnamic Aldehyde, Lilial, Benzyl Alcohol, Citronellol, Hydroxycitronellal, Cinnamic Alcohol, 5-Chloro-2-Methyl-4-Isothiazolin-3-One, 2-Methyl-4-Isothiazolin-3-One, Hydrolyzed Quinoa, Ci 17200 (Red 33), Ci 42090 (Blue 1).

Waar kun je Aunt Jackie’s Curl La La kopen?

Curl La La wordt onder andere verkocht in onderstaande webshops:

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Junet C Martina

Monday 1st of March 2021

Ik zou graag de shampoo ,conditioner en de leave-in conditioner and moisturizer voor droog pluizig krullen willen bestellen maar verder zonder verplichtingen .

Macblogster

Tuesday 2nd of March 2021

Hoi Junet, ik snap niet wat je bedoelt. Ik verkoop geen producten. Je kunt de producten bij de webshop zelf kopen door op de link in het blog artikel te klikken. Je komt dan bij de webshop uit die producten verkoopt. Succes!

melanie

Saturday 8th of August 2015

ik gebruik zelf elke dag curl la la. het werkt heel goed. hoe ik mijn haar verzorg: als het met een klein beetje sulfaat vrije shampoo was ik mijn haar geconcentreerd op mijn hoofdhuid. dan gebruik ik een volle hand conditioner. geconcentreerd op de lengte van mijn haar, ik kan het dan helemaal uit. en 10 minuten later spoel ik 80% eruit. dan maak ik het handdoek droog en smer ik olie op de hoofdhuid en in de puntjes. ik doe een beetje anti frizz in me haar en vooral ook bij het haar net boven mijn nek. dan doe ik in de lengte van mijn haar curl la la. dit werkt perfect..

MacBlogster

Saturday 8th of August 2015

Dank je voor je comment. Goed om te horen dat jij Aunt Jackie's Curl La La goed uitpakt op jouw krullen!

monique

Thursday 7th of May 2015

Grow healthy werkt beter, pot met meisje erop. Of cocos Palmer op vochtig haar. Daarna eventueel curl lala

Cheryl

Saturday 21st of March 2015

Oeps ik bedoelde roosachtige waas

Cheryl

Saturday 21st of March 2015

Ik gebruik het product oOk en ben er zeer tevreden over. Heb wel ook last van de witte roodachtige waas als Ik ook de gel gebruik. Kreeg de tip van mijn kapper eerst de gel en dan de creme. De andere producten van deze lijn zijn ook top. Vooral de detangler. De klitten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Misschien moet je je haar een keer niet föhnen maar zo laten drogen. Dat doe ik meestal en heb dan veel minder pluis. Goede tip om nij het kruidvat te kijken.

Macblogster

Saturday 21st of March 2015

Hoi Cheryl, bedankt voor je tips. Zelfs als ik het laat opdrogen, is Curl La La geen succes. Het werkt enkel perfect in combinatie met andere producten dmv de LOC method. zie hier de verschillen: http://macblogster.nl/loc-methode-de-oplossing-tegen-pluizig-droog-haar/

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.