Skip to Content

Ik wou dat ik deze Curls Blueberry Bliss leave in conditioner eerder had gekocht!

In mijn zoektocht naar de meest GE-WEL-DIGE leave-in conditioner voor krullen kwam ik in aanraking met de Curls Blueberry Bliss leave in conditioner. Velen zijn zeer enthousiast over dit haarproduct.

Ik vroeg mij dus af of ik net zo enthousiast zou zijn. Zorgt deze populaire leave-in daadwerkelijk voor pluisvrije en gehydrateerde krullen?

Curls Blueberry Bliss kun je o.a. in deze webshops kopen:

Het nut van een leave-in conditioner

Het gebruik van een leave-in conditioner is vrij belangrijk als je droog haar wilt bestrijden en haargroei wilt stimuleren.

Het gebruik van een leave-in is de 1e stap waarmee je start in je curly hair routine. Kortom, het is dus je basisproduct waarmee je ervoor kunt zorgen dat je krullen er mooi uitzien.

Design essentials leave-in conditiner

Om deze reden kocht ik een aantal een nieuwe leave-in conditioners om uit te proberen. Tot nu toe was mijn all time favourite Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner.

Dit is een lichtgewicht leave-in conditioner met proteïne (cg vriendelijk), maar omdat ik nieuwsgierig was naar andere leave-in conditioners besloot ik geen nieuwe fles te kopen nadat de fles leeg was.

Curls Blueberry Bliss leave in conditioner review
Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner voor krullen: Curls Blueberry Bliss

Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner

Ik zag de Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner al eerder voorbij komen in allerlei Facebook groepen en op Instagram. De meesten waren zeer positief.

Toch kocht ik het nooit omdat ik het best prijzig vond. Nu snap ik dat de Blueberry Bliss het dubbel en dwars waard is.

Curls Blueberry Bliss leave in
Dit is het resultaat als het met een borstel lok voor lok door mijn haar is vespreid

Ik schrok: Mi Gadoooo, kijk hier!

Kijk eens naar de bovenstaande Instagram foto die ik maakte met mijn second day hair. In mijn haar zit:

Mi Gado! Mijn krullen hebben niet eerder zo uitgezien. Ik schrok echt van dit resultaat. Ik was verbaasd dat mijn haar op deze manier kon krullen!

Krullen mooi houden inline

Dit is de manier waarop ik de leave in conditioner gebruik

De Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner zorgt bij mij voor zachte en gehydrateerde krullen. Geen pluizige krullen te bekennen!

Uiteraard is dit afhankelijk van de manier waarop je de leave-in in je krullen aanbrengt. Het is de bedoeling dat je niet zuinig bent.

Daarnaast heb je een mooier resultaat als je het op zeiknat haar aanbrengt en door je krullen heen borstelt. Hierdoor valt mijn krul zoals op de bovenstaande Instagram foto.

Curls Blueberry Bliss leave in conditioner review
Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss

Als ik het met mijn vingers door mijn haar kam, valt mijn krul anders. Echter hoe je het draait of keert, mijn haar ziet er gehydrateerd uit in plaats van droog of pluizig. Zie de onderstaande foto:

Ik kocht 3 flessen!

Zoals je kunt zien, maakt deze leave-in best een verschil. Daarom heb ik er direct 3 flessen van ingeslagen. Zo goed vind ik deze leave in conditioner dus. 

Van alle leave-in conditioners die ik heb gekocht is Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner hèt haarproduct waardoor ik steil achterover viel van het effect op mijn haar.

Curls Blueberry Bliss
Dit is het resultaat als ik het met mijn handen door mijn haar kam

Nadeel?

Het feit dat ik er 3 flessen van heb ingeslagen weergeeft ook wel weer het nadeel van deze leave-in conditioner: de grootte van de fles.

Een fles Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner bevat een inhoud van 236 ml. Betekent dit dat je snel door zo’n flesje heen bent? Niet per sé, je kunt namelijk:

  • aanlengen met water (dit doe ik regelmatig nadat de kapper mij deze tip gaf)
  • de LOC of LCO methode toe passen. Als je dit doet kun je waarschijnlijk 3 tot 5 dagen vooruit zonder opnieuw leave in conditioner te gebruiken.
review Curls Blueberry Bliss leave in conditioner

Waarom je Curls Blueberry Bliss leave in conditioner wilt hebben

Deze hydraterende en repairing leave in conditioner bevat proteïne. Als jouw haar hier behoefte aan heeft zorgt het voor zacht gehydrateerd haar en een goede kruldefinitie (medium of hoog poreus haar).

Wanneer jouw haar geen of minder behoefte heeft aan proteïne (laag poreus haar), krijg je er juist droog haar door.

En hoe ruikt het?

Verder bevat Blueberry Bliss tevens:

  • certified organic blueberry (bosbessen) extract
  • coconut oil
  • chamomile (kamille) extract
  • grapeseed (druivenpit) oil
  • en mango boter.

Het is een witte substantie die vrij zoet ruikt. Het ruikt niet naar kokos. De textuur doet me denken aan proteine of soja yoghurt.

Vergelijkbaar met het smurfensnot dat ik vroeger als kind maakte in boterhamzakjes. Niet dik, maar ook niet dun. Snap je ‘m nog?

Stimuleert haargroei

Naar eigen zeggen is er klinisch aangetoond dat het beschadigd haar repareert, haargroei stimuleert en breakage voorkomt. Dit zou o.a. komen door Proanthocyanidins, een stof die gevonden wordt in blueberries (bosbessen). Deze stof:

  • stimuleert haargroei
  • vertraagt het grijs worden
  • en voorkomt haarverlies.

Bosbessen zijn rijk aan vitamine C en B complex. Dit is vervolgens goed voor de doorbloeding van je hoofdhuid waardoor haargroei wordt gestimuleerd, claimt men.

Waar kun je Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner kopen?

Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner wordt onder andere in de volgende webshops verkocht. Hier kun je tevens andere Curls Blueberry Bliss producten kopen:

Anderen lazen ook

bol.com
amazon.nl
Recente update: 26 januari 2024 - 05:54
bol.com
amazon.nl
Recente update: 26 januari 2024 - 05:54

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nancy

Sunday 3rd of May 2020

CURLS BLUEBERRY BLISS CURL Is dit product ook geschikt voor type 3/4 haar?

Macblogster

Sunday 3rd of May 2020

Hoi Nancy, ja zeker. Dit is tevens mijn krultype.

Poppetje

Saturday 15th of June 2019

Haay,

Werkt de hair milk het zelfde als de leave in conditioner van de merk: blueberry bliss.. daar ben ik even benieuwd naar want de ingrediënten die daar in zitten is wel een beetje anders.. dus ik dacht dat het misschien wel een verschil zou zijn, terwijl je de milk ook als leave in kan gebruiken.. ? Zelf heb ik fijn krullend haar.. ik heb wel 1xde milk gebruikt en toen was ik er al blij mee maar ik heb ook de jelly gekocht binnenkort even samen combineren ben benieuwd naar de resultaat..

Macblogster

Sunday 16th of June 2019

Haay, ik heb geen idee. Ik heb de hairmilk niet gebruikt. Da is te licht voor mijn haar. Als het voor jou wel werkt zou ik zeggen: "go for it!" Uiteindelijk is het een kwestie van uitproberen.

LunaLook

Thursday 13th of June 2019

Hi. lees met regelmaat jouw blogjes. Fijne en duidelijke reviews, bijna beeldend hoe je schrijft. Ik heb een vraag over de Blueberry Bliss. Toevallig rade de verkoopster mij deze aan omdat het geen proteine bevat. Mijn haar lust geen proteine en gaat daarvan pluizen. Ik heb de Blueberry Bliss nog niet gebruikt. Welke proteïnes bevat de Blueberry Bliss? De tip verlengen met water ga ik zeker proberen/doen. Welke leave in zou je aanraden bij dit haartype: 2 B, medium poreus en elasticiteit. Fijn en veel haar dat neigt naar pluizen vooral bij vochtig weer. Flyaways die pluizen. Mijn haar houdt van kokosolie. Ik volg sinds 1 jaar de CG methode.

Macblogster

Thursday 13th of June 2019

Hoi Lunalook, dank je! Zoals je in het blog artikel kunt lezen: "Deze hydraterende en repairing leave in conditioner bevat proteïne." De proteïne die je erin kunt vinden is: "Hydrolyzed Quinoa." Of de andere producten uit de Blueberry Bliss geen proteine bevatten weet ik niet. Volgens mij bevat de Blauwe Jelly bevat geen proteïne. Dit zul je zelf even moeten checken op de ingrediëntenlijst.

Als je haar pluizig wordt van proteïne zou ik deze leave-in even overslaan. Wil je tips voor leave-in conditioners dan adviseer ik je deze blog artikelen te bekijken: - https://macblogster.nl/zo-kun-je-testen-je-poreus-haar-hebt/ (bij het gedeelte over laag poreus haar kun je het 1 en ander vinden). - https://macblogster.nl/producten-voor-krullend-haar/ (zie het gedeelte over producten zonder proteïne) - https://macblogster.nl/de-beste-krullen-shampoos-voor-laag-poreus-haar/

Daar vind je tevens antwoord op je vragen.

Succes!

Hippiemeisje

Thursday 17th of January 2019

Het is jammer dat ik je instagramfoto's niet kan zien, want nu zie ik het resultaat niet. Hier ook krullend haar dat vaak droog en p'uizig is, dus kan wel interessant zijn... Ik gebruik nu meestal gewoon olie,...

MacBlogster

Friday 18th of January 2019

Helaas zijn de foto's niet te zien door de Wordpress update. Dit kan ik helaas niet veranderen. Als je op de foto's klikt kun je ze op Instagram zien.

Marloes

Thursday 7th of June 2018

Beste Angela,

Wat ziet je haar er mooi uit! Graag wil ik zelf ook wat producten kopen van curls de blueberry bliss lijn. Weet jij of er veel verschil is tussen de hair milk en de leave-in-conditioner? Ik ben daar best benieuwd naar en dacht eerst dat de hair milk de leave in conditioner was, maar dat is dus niet zo :D

Liefs,

Marloes

MacBlogster

Thursday 7th of June 2018

Hoi Marloes, dank je voor het compliment. Een hair milk kun je over het algemeen ook als een leave-in conditioner gebruiken. Dit geldt voor de meeste merken. Je denkwijze is dus niet zo gek ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.