Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Ik schrok me kapot door deze Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner!

In mijn zoektocht naar de meest GE-WEL-DIGE leave-in conditioner voor krullen kwam ik in aanraking met de Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner. Velen zijn zeer enthousiast over dit haarproduct. Ik vroeg mij dus af of ik net zo enthousiast zou zijn. Zorgt deze populaire leave-in daadwerkelijk voor pluisvrije en gehydrateerde krullen?

De Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner die in dit blog artikel wordt besproken kun je hier kopen

Mooie krullen dankzij Curl Challenge

Het nut van een leave-in conditioner

Het gebruik van een leave-in conditioner is vrij belangrijk als je droog haar wilt bestrijden en haargroei wilt stimuleren. Het gebruik van een leave-in is de 1e stap waarmee je start in je curly hair routine. Kortom, het is dus je basisproduct waarmee je ervoor kunt zorgen dat je krullen er mooi uitzien.

Design essentials leave-in conditiner

Om deze reden kocht ik een aantal een nieuwe leave-in conditioners om uit te proberen. Tot nu toe was mijn all time favourite Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner (een lichtgewicht  leave-in conditioner met proteïne, cg vriendelijke), maar omdat ik nieuwsgierig was naar andere leave-in conditioners besloot ik geen nieuwe fles te kopen nadat de fles leeg was.

Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss
Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner voor krullen: Curls Blueberry Bliss

Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner

Ik zag de Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner al eerder voorbij komen in allerlei Facebook groepen en op Instagram. De meesten waren zeer positief. Toch kocht ik het nooit omdat ik het best prijzig vond. Nu snap ik dat de Blueberry Bliss het dubbel en dwars waard is.

Anderen lazen ook
Op deze manieren kun je testen of je poreus haar hebt
Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss
Dit is het resultaat als het met een borstel lok voor lok door mijn haar is vespreid

Ik schrok: Mi Gadoooo, kijk hier!

Kijk eens naar de bovenstaande Instagram foto die ik maakte met mijn second day hair. In mijn haar zit:

Mi Gado mi Jezus! Mijn krullen hebben er tot nu toe nooit zo uitgezien. Ik schrok echt van dit resultaat. Ik was verbaasd dat mijn haar op deze manier kon krullen!

Curl Challenge: Mooie krullen in 5 dagen

Ik gebruik het op deze manier

De Curls Blueberry Bliss reparative leave-in conditioner zorgt bij mij voor zachte en gehydrateerde krullen. Geen pluizige krullen te bekennen! Uiteraard is dit afhankelijk van de manier waarop je de leave-in in je krullen aanbrengt. Het is de bedoeling dat je niet zuinig bent, daarnaast heb je een mooier resultaat als je het op zeiknat haar aanbrengt en door je krullen heen borstelt. Hierdoor valt mijn krul zoals op de bovenstaande Instagram foto.

Ik viel steil achterover van Curls Blueberry Bliss leave in conditioner photo Curls Blueberry Bliss Leave in conditioner_zpselwbgick.jpg
Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss

Als ik het met mijn vingers door mijn haar kam, valt mijn krul anders. Echter hoe je het draait of keert, mijn haar ziet er gehydrateerd uit in plaats van droog of pluizig. Zie de onderstaande foto:

Ik kocht 3 flessen!

Zoals je kunt zien, maakt deze leave-in best een verschil. Daarom heb ik er direct 3 flessen van ingeslagen. Zo goed vind ik deze leave in conditioner dus. Van alle leave-in conditioners die ik heb gekocht is Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner hèt haarproduct waardoor ik steil achterover viel van het effect op mijn haar.

Ik viel steil achterover van deze leave-in conditioner: Curls Blueberry Bliss
Dit is het resultaat als ik het met mijn handen door mijn haar kam

Nadeel?

Het feit dat ik er 3 flessen van heb ingeslagen weergeeft ook wel weer het nadeel van deze leave-in conditioner: de grootte van de fles. Een fles Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner bevat een inhoud van 236 ml. Betekent dit dat je snel door zo’n flesje heen bent? Niet per sé, je kunt namelijk:

 • aanlengen met water (dit doe ik regelmatig nadat de kapper mij deze tip gaf)
 • de LOC of LCO methode toe passen. Als je dit doet kun je waarschijnlijk 3 tot 5 dagen vooruit zonder opnieuw leave in conditioner te gebruiken.
 photo Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner_zpsrtuaansj.jpg

Waarom Curls Blueberry Bliss leave in conditioner?

Deze hydraterende en repairing leave in conditioner bevat proteïne. Als jouw haar hier behoefte aan heeft zorgt het voor zacht gehydrateerd haar en een goede kruldefinitie (medium of hoog poreus haar). Als jouw haar geen of minder behoefte heeft aan proteïne (laag poreus haar) krijg je er juist droog haar door. Doe de onderstaande test om te beoordelen of je dit product nodig hebt.

Anderen lazen ook
Voorkom droog haar: bescherm je haar tegen chloor & zeewater

En hoe ruikt het?

Verder bevat Blueberry Bliss tevens:

 • certified organic blueberry (bosbessen) extract
 • coconut oil
 • chamomile (kamille) extract
 • grapeseed (druivenpit) oil
 • en mango boter.

Het is een witte substantie die vrij zoet ruikt. Het ruikt niet naar kokos. De textuur doet me denken aan proteine of soja yoghurt. Vergelijkbaar met het smurfensnot dat ik vroeger als kind maakte in boterhamzakjes. Niet dik, maar ook niet dun. Snap je ‘m nog?

Stimuleert haargroei

Naar eigen zeggen is er klinisch aangetoond dat het beschadigd haar repareert, haargroei stimuleert en breakage voorkomt. Dit zou o.a. komen door Proanthocyanidins, een stof die gevonden wordt in blueberries (bosbessen). Deze stof:

 • stimuleert haargroei
 • vertraagt het grijs worden
 • en voorkomt haarverlies.

Bosbessen zijn rijk aan vitamine C en B complex. Dit is vervolgens goed voor de doorbloeding van je hoofdhuid waardoor haargroei wordt gestimuleerd, claimt men.

Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner kopen

Curls Blueberry Bliss reparative leave in conditioner wordt onder andere verkocht in deze webshop. Hier kun je tevens andere Curls Blueberry Bliss producten kopen.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Hellen says

  Leuke blog! Dit ziet er goed uit! Ik heb veel goede verhalen gehoord over dit product dus ga het een poging wagen. En jouw haar, I love it!

 2. saskia says

  Ik gebruik deze leave in conditioner voor mijn dochter. Hoewel ze geen krullend haar heeft werkt het enorm goed tegen uitdroging en krijgt ze een volle bos. Wij zijn er blij mee.

 3. Maartje says

  Oh top dat je jouw ervaringen deeld! Net de bleuberry gekocht en wilde graag deze leave in ook maar zag m er niet bij staan bij hun site dus had even een mailtje gestuurd. Ben benieuwd naar alles thanks for sharing!

 4. Saskia van Buuren says

  Misschien zijn ze niet te vergelijken, maar ik vroeg me af of deze leave in beter is dan de SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-In Conditioner?
  Ik wilde vorig jaar de Curls Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner kopen, maar ik had de verkeerde gekocht omdat ik de naam niet wist.
  Ik heb toen de CURLS Creme Brule Whipped Curl Cream gekocht en deze is veel te zwaar voor m’n haar, dus deze gebruik ik af en toe als haarmasker.
  Ook heb ik in het verleden de Kinky curly knot today gebruikt, wat een supergoede leave in is voor het ontklitten van je haar maar geen echte moisturizer is.
  Soms gebruik ik ook de Neutral conditioner(is geen leave in, maar zo gebruik ik hem wel), deze is ook heel erg goed als leave in, lekker licht, alleen zit er jammer genoeg geen olie/butter in waardoor mijn haar soms niet genoeg moisture krijgt.
  Nu gebruik ik de Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie en deze bevalt mij goed, alleen is deze iets te zwaar voor mijn haar als ik er teveel van gebruik.
  Ik zoek een iets lichtere leave in, die wel genoeg moisture biedt en twijfel dus tussen de SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-In Conditioner en de Curls Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner.
  Kun jij mij advies geven?
  Ik heb trouwens 3c krullen geloof ik met een paar 3b krullen erdoorheen.

  • MacBlogster says

   Beste Saskia, ik heb toevallig beide leave-in conditioners dus ik kan een vergelijking maken.
   Volgens mij kosten de producten ongeveer evenveel. Vanuit financieel oogpunt is een pot Sheamoisture SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil leave-on conditioner goedkoper dan de Curls Blueberry Bliss.
   Sheamoisture Jamaican Black Castor Oil is voller dan Curls Blueberry Bliss (dikker). Dit heeft effect op mijn krul. Over beide producten ben ik te spreken. Blueberry Curls is echter lichter qua substantie en gemakkelijker te verdunnen met water. Enige nadeel: het kleinere flesje. Ik heb zelf het idee dat Curls Blueberry Bliss langer in mijn haar blijft, dus ik zou je die adviseren, juist omdat je op zoek bent naar een lichte leave-in. Maar Sheamoisture Jamaican Black Castor Oil is ook echt een goede leave-in conditioner, dus daar kan je ook niet fout mee gaan. Het is toch echt een kwestie van uitproberen hoe je haar er op reageert.
   Een andere goede leave-in is die van design essentials (ook dunne substantie), zie hier https://macblogster.nl/mijn-haarverzorginsroutine-welke-producten-gebruik-ik-nu/

   Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie is geen leave-in, meer een stylingsproduct wat je aanbrengt na je leave-in. Ik gebruik dan ook een curl enhancing smoothie nadat ik een leave-in conditioner heb gebruikt. Als dit product te zwaar is, kun je bijvoorbeeld een gel gebruiken zoals Kinky Curling Custard, zie: https://macblogster.nl/cashmere-curls-aphogee-curlific-kinky-curling-custard/ Of Ecostyler gel (is goedkoper).

   Kinky curly knot today is een proteine-vrije leave-in conditioner. Het kan zijn dat dit niet voldoende is voor jouw haar omdat jouw haar meer behoefte heeft aan proteïne. Meer info over wel/geen proteine gebruiken kun je hier lezen: https://macblogster.nl/ken-jij-dit-geheim-voor-gezonder-en-langer-haar/

   Succes, ik ben benieuwd naar de keuze die je maakt.

   • Saskia van Buuren says

    Ik ga denk ik toch eerst voor de SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-In Conditioner, dit is inderdaad voordeliger.
    Al zal het wel even duren voor ik deze zal kopen, want ik wil eerst mijn pot SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie opmaken.
    Ik heb begrepen dat de samenstelling van de SheaMoisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-In Conditioner is veranderd, ik hoop dat deze nog net zo goed is als de oude….
    Al heb ik er dus nog nooit de oude of nieuwe geprobeerd.
    Ik zal mijn ervaringen aan je doorgeven 😉

   • Saskia van Buuren says

    Hoi Angela 🙂
    Ik heb de Blueberry Bliss inmiddels gekocht en ik gebruik hem nu ongeveer 2 weken.
    Ik ben ook zeer tevreden met het resultaat, mn haar voelt verzorgd en wordt niet verzwaard.
    Mn krullen bewegen eindelijk los van elkaar, normaal was mn haar een soort krullenzooi dat in elkaar vast zat.
    Nu zie je echt losse strengen krullen hangen.
    Dus tot nu toe ben ik superblij met deze leave in.
    Alleen de geur is tijdens het aanbrengen niet echt lekker, maar dat is totaal niet belangrijk voor mij, het resultaat is het belangrijkste!

    • MacBlogster says

     Hoi Saskia, goed nieuws! Jammer dat je de geur vervelend vindt. Je zou eventueel de leave-in van Shea Moisture (gele pot) kunnen gebruiken die ruikt anders. Mijn haar reageert daar net zo goed op als op de Blueberry bliss (klik op de link). Als je de code PAKwelkom gebruikt krijg je ook nog eens 10% korting.

 5. Janice says

  Hoi,
  leuk om weer een review van een product te zien!
  Is deze leave in vergelijkbaar met de As i am leave in conditioner en de Camille Rose curl love milk?

 6. Janice says

  Ik heb een tijd geleden een proefflesje van de Giovanni direct leave in conditioner gekocht en deze beviel mij erg goed, tenminste dat dacht ik!
  Nadat het flesje op was heb ik een grote fles aangeschaft en na een paar dagen kreeg ik er ineens superdroog haar van!
  Zo erg dat je het hoorde (breken?) als ik het wilde borstelen.
  Je hoorde gewoon de punten van mijn haar in de borstel kraken/breken, niet normaal.
  Daar moet ik ineens aan terugdenken nu jij over proteine begint.
  Volgens mij zat er best wat proteine in de conditioner van Giovanni, maar wel raar dat het dan eerst goed ging, maar na een of 2 weken ineens niet meer?

 7. Marloes says

  Beste Angela,

  Wat ziet je haar er mooi uit!
  Graag wil ik zelf ook wat producten kopen van curls de blueberry bliss lijn.
  Weet jij of er veel verschil is tussen de hair milk en de leave-in-conditioner?
  Ik ben daar best benieuwd naar en dacht eerst dat de hair milk de leave in conditioner was, maar dat is dus niet zo 😀

  Liefs,

  Marloes

  • MacBlogster says

   Hoi Marloes, dank je voor het compliment.
   Een hair milk kun je over het algemeen ook als een leave-in conditioner gebruiken. Dit geldt voor de meeste merken. Je denkwijze is dus niet zo gek 😉

 8. Hippiemeisje says

  Het is jammer dat ik je instagramfoto’s niet kan zien, want nu zie ik het resultaat niet. Hier ook krullend haar dat vaak droog en p’uizig is, dus kan wel interessant zijn… Ik gebruik nu meestal gewoon olie,…

 9. LunaLook says

  Hi. lees met regelmaat jouw blogjes. Fijne en duidelijke reviews, bijna beeldend hoe je schrijft.
  Ik heb een vraag over de Blueberry Bliss. Toevallig rade de verkoopster mij deze aan omdat het geen proteine bevat.
  Mijn haar lust geen proteine en gaat daarvan pluizen. Ik heb de Blueberry Bliss nog niet gebruikt.
  Welke proteïnes bevat de Blueberry Bliss? De tip verlengen met water ga ik zeker proberen/doen.
  Welke leave in zou je aanraden bij dit haartype: 2 B, medium poreus en elasticiteit. Fijn en veel haar dat neigt naar pluizen vooral bij vochtig weer. Flyaways die pluizen. Mijn haar houdt van kokosolie. Ik volg sinds 1 jaar de CG methode.

 10. Poppetje says

  Haay,

  Werkt de hair milk het zelfde als de leave in conditioner van de merk: blueberry bliss.. daar ben ik even benieuwd naar want de ingrediënten die daar in zitten is wel een beetje anders.. dus ik dacht dat het misschien wel een verschil zou zijn, terwijl je de milk ook als leave in kan gebruiken.. ? Zelf heb ik fijn krullend haar.. ik heb wel 1xde milk gebruikt en toen was ik er al blij mee maar ik heb ook de jelly gekocht binnenkort even samen combineren ben benieuwd naar de resultaat..

  • Macblogster says

   Haay, ik heb geen idee. Ik heb de hairmilk niet gebruikt. Da is te licht voor mijn haar.
   Als het voor jou wel werkt zou ik zeggen: “go for it!” Uiteindelijk is het een kwestie van uitproberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar