Skip to Content

Bikini vrees: 9 op de 10 vrouwen wil niet in bikini op Instagram

Instagram of Facebook: we lijken tegenwoordig bijna álles te delen op social media. Toch delen we liever géén bikini foto’s. Dit blijkt uit het Grote Ze.nl Summer body Onderzoek dat gehouden werd onder ruim 1700 respondenten. En dat terwijl het grootste gedeelte van diezelfde vrouwen aangeeft best wel tevreden te zijn met hun lichaam.Bikini nog steeds favoriet

Ruim zeven op de tien vrouwen geven aan het redelijk belangrijk te vinden er goed uit te zien in badkleding, twee op de tien noemen het zelfs heel belangrijk. Zonnen doet driekwart nog altijd het liefst in bikini en er mooi uitzien in badkleding doen we met name voor onszelf (ruim 90%), onze partner (ruim 60%) en voor anderen in het openbaar (42,5%). Ruim de helft van de respondenten voelt zich overigens beter over zichzelf in badkleding als er een dikker iemand naast haar ligt te bakken.

9 op de 10 vrouwen wil niet met bikini foto op social media

9 op de 10 vrouwen wil niet met bikini foto op social media

Andere vrouwen maken onzeker

Meer dan 50% geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28% openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo gek ook, want we keuren elkaar massaal: meer dan de helft kijkt met een kritisch oog naar andere vrouwen in badkleding. Op social media worden we wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31% wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8% geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

Borsten, billen, benen, buik

Het meest tevreden zijn we over onze borsten: bijna de helft is er blij mee en bijna 20% zelfs heel blij. Op nummer twee staan de billen en op nummer drie de benen. Het minst tevreden zijn we met onze buik: ruim een op de vier vrouwen is daar helemaal niet blij mee.

Geen bikini foto’s aub

Tevreden of niet tevreden: 9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikini foto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12% een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

Bron tekst: Ze.nl. Dit is een online vrouwenportalen die zich richt op vrouwen in de leeftijd van 25 – 45 jaar. Ze.nl is onderdeel van EEN Media Group (EMG) en houdt vrouwen dagelijks op de hoogte van alles op het gebied van lifestyle, beauty & fashion.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laura

Tuesday 11th of July 2017

De foto's in bikini die ik op social media heb, zie je in ieder geval mijn buik niet... :P Ik zon ook het liefste in bikini, maar voel me er niet heel zeker over. Vooral over het buikgebied ook.

MacBlogster

Wednesday 12th of July 2017

Hoi Laura, bedankt voor je reactie. Ik denk dat veel vrouwen zich onzeker voelen over hun buik. Vooral omdat daar meestal snel vet gaat zitten. Lekker zacht en vrouwelijk! Ik heb hier ook last van, vooral na mijn zwangerschap waarbij mijn buik er niet zo 'mooi' meer uitziet. Als ik dus een bikinibroekje draag, moet deze mooi hoog uitvallen zodat mijn buik bedekt is. Als ik hier bij stil sta, is het gek dat ik er onzeker over ben, want ik ben absoluut niet de enige vrouw die hier last van heeft. Ik denk dat er meer vrouwen zijn die last hebben van 'buik onzekerheid' dan vrouwen die dit niet hebben. Toch zou ik niet zo snel een foto van mijzelf op Social Media plaatsen in bikini.

Mariska

Sunday 9th of July 2017

Snap ook wel dat niet iedereen half bloot op social media wil, of je nou tevreden bent of niet :P ik heb zelf schijt maar iedereen voelt zich op z'n gemak bij iets anders :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.