Top

Bikini vrees: 9 op de 10 vrouwen wil niet in bikini op Instagram

Instagram of Facebook: we lijken tegenwoordig bijna álles te delen op social media. Toch delen we liever géén bikini foto’s. Dit blijkt uit het Grote Ze.nl Summer body Onderzoek dat gehouden werd onder ruim 1700 respondenten. En dat terwijl het grootste gedeelte van diezelfde vrouwen aangeeft best wel tevreden te zijn met hun lichaam.Bikini nog steeds favoriet

Ruim zeven op de tien vrouwen geven aan het redelijk belangrijk te vinden er goed uit te zien in badkleding, twee op de tien noemen het zelfs heel belangrijk. Zonnen doet driekwart nog altijd het liefst in bikini en er mooi uitzien in badkleding doen we met name voor onszelf (ruim 90%), onze partner (ruim 60%) en voor anderen in het openbaar (42,5%). Ruim de helft van de respondenten voelt zich overigens beter over zichzelf in badkleding als er een dikker iemand naast haar ligt te bakken.

9 op de 10 vrouwen wil niet met bikini foto op social media

9 op de 10 vrouwen wil niet met bikini foto op social media

Andere vrouwen maken onzeker

Meer dan 50% geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28% openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo gek ook, want we keuren elkaar massaal: meer dan de helft kijkt met een kritisch oog naar andere vrouwen in badkleding. Op social media worden we wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31% wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8% geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

Anderen lazen ook
Houden vrouwen meer van hun mobiel dan van seks?

Borsten, billen, benen, buik

Het meest tevreden zijn we over onze borsten: bijna de helft is er blij mee en bijna 20% zelfs heel blij. Op nummer twee staan de billen en op nummer drie de benen. Het minst tevreden zijn we met onze buik: ruim een op de vier vrouwen is daar helemaal niet blij mee.

Geen bikini foto’s aub

Tevreden of niet tevreden: 9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikini foto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12% een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

Bron tekst: Ze.nl. Dit is een online vrouwenportalen die zich richt op vrouwen in de leeftijd van 25 – 45 jaar. Ze.nl is onderdeel van EEN Media Group (EMG) en houdt vrouwen dagelijks op de hoogte van alles op het gebied van lifestyle, beauty & fashion.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Mariska says

  Snap ook wel dat niet iedereen half bloot op social media wil, of je nou tevreden bent of niet 😛 ik heb zelf schijt maar iedereen voelt zich op z’n gemak bij iets anders 🙂

 2. Laura says

  De foto’s in bikini die ik op social media heb, zie je in ieder geval mijn buik niet… 😛 Ik zon ook het liefste in bikini, maar voel me er niet heel zeker over. Vooral over het buikgebied ook.

  • MacBlogster says

   Hoi Laura, bedankt voor je reactie. Ik denk dat veel vrouwen zich onzeker voelen over hun buik. Vooral omdat daar meestal snel vet gaat zitten. Lekker zacht en vrouwelijk! Ik heb hier ook last van, vooral na mijn zwangerschap waarbij mijn buik er niet zo ‘mooi’ meer uitziet. Als ik dus een bikinibroekje draag, moet deze mooi hoog uitvallen zodat mijn buik bedekt is. Als ik hier bij stil sta, is het gek dat ik er onzeker over ben, want ik ben absoluut niet de enige vrouw die hier last van heeft. Ik denk dat er meer vrouwen zijn die last hebben van ‘buik onzekerheid’ dan vrouwen die dit niet hebben. Toch zou ik niet zo snel een foto van mijzelf op Social Media plaatsen in bikini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar