Top

3 boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen

Vrouwen hebben over het algemeen sneller te kampen met onzekerheden en hormonale ongemakken. Wil je voorkomen dat dit een negatieve invloed op je leven heeft? Lees de 3 onderstaande boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen.

Top 3 Boeken voor vrouwen

Top 3 boeken voor vrouwen

Als je het aan mij vraagt zijn de 3 onderstaande boeken een must om te lezen, daarom heb ik ze in huis. Ze behoren tot mijn top 3 boeken voor vrouwen. Omdat ik je graag laat kennismaken met deze boeken, laat ik je in dit blog artikel in willekeurige volgorde kennis maken met de onderstaande titels waarvan ik vind dat het een verrijking van je boekencollectie is.

Boek 1: Hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans voor vrouwen is geschreven door drs. Barbara Havenith en ir. Ralph Moorman. Het wordt o.a. verkocht door Bol.com en Bruna.nl.

3 boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen
Hormoonbalans voor vrouwen

Als je mijn Instastories volgt heb je dit boek vaker voorbij zien komen. Ik kocht Hormoonbalans voor vrouwen nadat ik gestopt was met anticonceptie. Aanleiding waren de ongemakken waarmee ik te kampen had tijdens mijn maandelijkse cyclus:

 • pijn in mijn onderrug
 • hevige vermoeidheid en hoofdpijn
 • neerslachtige gevoelens

Toen ik gezonder at en dagelijks specifieke probiotica en supplementen innam, had ik totaal geen last van van deze klachten. Ik was dus erg benieuwd welke specifieke handelingen en eetgewoonten een negatieve invloed hadden op mijn cyclus.

Vrouwen Boek: Hormoonbalans voor vrouwen
In Hormoonbalans voor vrouwen lees je o.a. wat de oorzaken zijn van haarverlies (Alopecia Androgenetica) en wat je ertegen kunt doen.

Oorzaken haarverlies & menstruatiepijn

Zoals je op de kaft kunt lezen is dit boek gericht op het oplossen van allerlei kwalen en ongemakken waar je als vrouw mee te maken kunt hebben. Denk o.a. aan:

 • haarverlies,
 • acne,
 • zwangerschapsmasker,
 • menstruatiepijn,
 • vruchtbaarheidsproblemen,
 • overgang,
 • etc

Als je hier last van hebt komt dit door een disbalans in je hormoonhuishouding.

3 boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen
Ook de oorzaak en de aanpak van cellulite wordt bijvoorbeeld besproken.

Oplossingen voor vrouwelijke klachten

Hormoonbalans voor vrouwen is geschreven door drs. Barbara Havenith (gynaecoloog/ vrouwenarts) en ir. Ralph Moorman (levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach). Het omschrijft:

 • de symptomen en oorzaken van specifieke klachten
 • wat je er zelf aan kunt doen en welke rol de arts in het geheel heeft.

Kortom, dit boek is erg informatief en naar mijn mening kan dit absoluut niet ontbreken in de top 3 rij van boeken voor vrouwen.

Hormoonbalans voor vrouwen wordt o.a. verkocht door Bol.com en Bruna.nl.

Boek 2: Op je lijf geschreven

Op je lijf geschreven is het geesteskind van Mayra Louise, journalist en #bodypositivity Instagrammer. Het is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl

3 boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen

Als je het mij vraagt is dit boek een must have om mee te nemen op vakantie. Op je lijf geschreven zal je o.a. stimuleren om zonder gène in bikini of badpak te flaneren, zelfs als je thuis blijft 🙂 .

Het zijn immers vaak de momenten dat we naakt zijn of wanneer we ons in badpak of bikini hebben gehesen, dat we ons het meest onzeker voelen. Daarom is het belangrijk om Op je lijf geschreven in huis te hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je dochter(s), nichtjes en vriendinnen.

Boek: op je lijf geschreven

Denken dat je leven beter wordt als je kilo’s kwijt bent

Stop met wegen. Start met leven. Je eigen spiegelbeeld haten, denken dat je leven beter wordt als je maar wat kilo’s kwijt bent, elke maandag opnieuw beginnen met diëten… Herkenbaar? Mayra Louise zat zelf twintig jaar lang vast in dit patroon, tot ze ontdekte dat het zonde was van haar tijd, en haar leven. In dit boek deelt ze op persoonlijke en soms hilarische wijze haar verhaal en de belangrijkste inzichten die ze de afgelopen jaren leerde.”

Het is een super mooi boek om te hebben of cadeau te geven. Op de foto is het helaas niet goed te zien, maar de kaft van Op je lijf geschreven is absoluut Insta waardig. Ook de binnenkant van het boek is prijzenswaardig. Zowel qua uiterlijk als inhoud!

Boek: op je lijf geschreven
Het mooie aan Op je lijf geschreven is dat er ook korte inspirerende interviews in staan met vrouwen van verschillende afkomst.

Toen ik alleen al het voorwoord las, kreeg ik tranen. Niet zozeer van verdriet, eerder vanuit een gevoel van herkenning en dankbaarheid. Dankbaarheid dat er in boekvorm aandacht wordt besteed aan een onderwerp waar veel vrouwen mee kampen: onzekerheid en een gebrek aan zelfliefde als het aankomt op ons lichaam en gewicht. Zo heb ik jaren gedacht dat ik te dik en lelijk was, ook toen ik de zogenaamde ideale confectiemaat had. Te bizar voor woorden, vind je niet?

Maak kans op een eigen exemplaar

Kortom, Op je lijf geschreven is een boek waarvan ik graag wil dat mijn dochter dit leest in de hoop dat ze een positiever zelfbeeld zal hebben dan ik op haar leeftijd had.

Ze zal zich er vast en zeker in herkennen. Jij waarschijnlijk ook; daarom geef ik een exemplaar weg van Op je lijf geschreven. Onderaan dit blog artikel kun je lezen hoe je dit exemplaar kunt bemachtigen.

Op je lijf geschreven is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl. Dit boek hoort absoluut thuis in het rijtje van boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen.

Boek 3: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl.

3 boeken voor vrouwen die een must zijn om te lezen
Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Wees eerlijk, welk beeld komt er omhoog als je aan het woord feminist denkt? Denk je aan mannenhaters, vrouwen die geen bh dragen en hun okselhaar niet scheren of komt er juist een positief beeld omhoog?

Mocht je denken dat feministen mannenhaters zijn, het boek Feministen dragen geen roze (en andere leugens) laat zien dat dit beeld niet overeenkomt met het ‘moderne Feminisme’. Dit maakt het tot interessant leesvoer. Vooral voor degenen die zich bewust of onbewust distantiëren van het ‘Feminisme.’

Boek: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
De Nederlandse vertaling van Feministen dragen geen roze (en andere leugens) bevat ook essays en korte verhalen van een aantal Nederlandse vrouwen.

Zwarte vrouwen & moslima’s

Meer dan vijftig bekende jonge Amerikaanse vrouwen, van Hollywood actrices tot YouTubers, vertellen (in de ik-persoon) wat het feminisme voor hen betekent en hoe zij er kennis mee maakten.

Onder hen ook zwarte vrouwen en moslimvrouwen die met dubbele discriminatie te maken hebben. Zij roepen meisjes en jonge vrouwen op om zich aan te sluiten bij de beweging Girl Up, een wereldwijd initiatief dat meisjes helpt in hun ontwikkeling om zich bewust te worden van hun positie in de wereld.”

H. Marzak, recensie op Bol.com

Zwaar beladen woord

Omdat het woord feminisme zwaar beladen is, verwacht je in de 1e instantie niet dat Feministen dragen geen roze (en andere leugens) gemakkelijk weg leest. Dankzij de korte essays en verhalen, is het een interessant en inspirerend boek geworden.

Boek: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) omschrijven 50 bekende vrouwen hoe zij omgaan met het vrouw-zijn en het hierbij (nu nog) behorende dubbele moraal.

“Dit boek is geen diepgravend filosofisch essay, dat pretendeert het ook niet te zijn. Het is wel een boeiende, vlot leesbare bundeling van heel veel inspirerende stemmen en boeiende ideeën. Het biedt een opstapje naar meer lezen over en van feministen. Het zet je aan om de vrouwen die aan bod komen op te zoeken en je te gaan verdiepen in hun werk. En er komen geweldige dames voorbij; uit de online wereld, vanop het witte doek alsook academische denkers. 

Els04, recensie op Bol.com

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl.

Q | Welke boeken voor vrouwen horen volgens jou ook in dit rijtje thuis?

Giveway: Boeken voor vrouwen [gesloten]

Maak kans op een hardcover exemplaar van Op je lijf geschreven door de volgende stap uit te voeren:

 1. Stuur een e-mail aan [info]@macblogster.nl waarin je laat weten waarom je kans wilt maken op Op je lijf geschreven.

De giveaway sluit op maandag 1 juli 2019. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De winnaar ontvangt bericht per e-mail.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Merel - Lotus Writings says

  Vooral de laatste twee boeken spreken me heel erg aan. Feministen dragen geen roze lijkt me mooi om in de kast te hebben als voorbeeld voor onze dochters en het tweede boek omdat waarschijnlijk elke vrouw die struggle met haar gewicht kent. Volg haar ook op Instagram en twijfelde al over het boek. De winactie sla ik even over, omdat ik het misschien zelf ga kopen. Dank je wel voor de fijne reviews in elk geval!

 2. Lodi says

  Het lijken me zeker goede boeken, maar ik neem op vakantie liever andere vrouwenboeken mee en dan bedoel ik hartjes boeken, waar ik even helemaal niet bij na hoef te denken en weg kan lezen terwijl ik bij het zwembad lig. Toch zijn dit ook zeker boeken en dan vooral op je lijf geschreven die ik graag zou willen lezen! Interessant en herkenbaar.

 3. Nicole Orriëns says

  Dat is een mooi rijtje boeken. Ik verwachtte eerst lichte zomerlektuur zoals thrillers, maar dat dit zijn meer informatieve boeken. Die over feministes maakt me wel nieuwsgierig.

 4. Verena says

  Klinkt leuk! De boeken spreken mij alleen niet zo aan. Ik ga liever voor verhalende boeken, zodat ik even écht kan ontspannen!

 5. Mieke | mieksmind says

  Leuke winactie heb je voor de lezers georganiseerd! Ik sla over, ik ben meer een persoon voor chicklit boeken etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar