Skip to Content

3 boeken die jou als vrouw meer zelfvertrouwen geven

Wil je graag meer zelfvertrouwen hebben? Meer zelfvertrouwen als het op je lichaam en je attitude aankomt? Zie hier 3 boeken die jou als vrouw hier bij kunnen helpen.

Onlangs las ik deze 3 boeken en dacht: “wauw, dit zijn boeken die elke vrouw gelezen moet hebben!” Zodoende besloot ik deze blog te schrijven. In de hoop dat meer jonge meiden en vrouwen deze boeken zullen lezen.

Tip: beluister je liever audioboeken over zelfontwikkeling? Via deze link kun je 2 weken gratis gebruik maken van Storytel. Dit is namelijk interessant wanneer je maandelijks meer dan 1 (audio)boek verslindt.

Meer zelfvertrouwen dankzij boeken

Kortom, als je het aan mij vraagt zijn de 3 onderstaande boeken een must om te lezen, daarom heb ik ze in huis. Ze behoren tot mijn top 10. Omdat ik je er graag kennis mee laat maken, vertel ik kort iets over deze boeken waarvan ik vind dat het een verrijking is voor je boekenkast.

Boekentip 1: zelfvertrouwen dankzij goede hormoonbalans

Hormoonbalans voor vrouwen is geschreven door drs. Barbara Havenith en ir. Ralph Moorman. Het wordt o.a. verkocht bij Bol.com en Bruna.nl.

3 boeken die jou als vrouw meer zelfvertrouwen geven
Hormoonbalans voor vrouwen

Als je mijn Instastories volgt heb je dit boek vaker voorbij zien komen. Ik kocht Hormoonbalans voor vrouwen nadat ik gestopt was met mijn anticonceptie. Aanleiding waren de ongemakken waarmee ik te kampen had tijdens mijn maandelijkse cyclus:

 • pijn in mijn onderrug,
 • hevige vermoeidheid en hoofdpijn,
 • neerslachtige gevoelens.

Depri gevoelens en weinig zelfvertrouwen

Toen ik gezonder at en dagelijks specifieke probiotica en supplementen innam, had ik totaal geen last van van deze klachten. Ik was dus erg benieuwd welke specifieke handelingen en eetgewoonten een negatieve invloed hadden op mijn cyclus, mijn mood en zelfvertrouwen.

Must read Vrouwen Boek: Hormoonbalans voor vrouwen
In Hormoonbalans voor vrouwen lees je o.a. wat de oorzaken zijn van haarverlies (Alopecia Androgenetica) en wat je ertegen kunt doen.

Oorzaken haarverlies & menstruatiepijn

Zoals je op de kaft kunt lezen is dit boek gericht op het oplossen van allerlei kwalen en ongemakken waar je als vrouw mee te maken kunt hebben. Denk o.a. aan:

 • neerslachtigheid,
 • haarverlies,
 • acne,
 • zwangerschapsmasker,
 • menstruatiepijn,
 • vruchtbaarheidsproblemen,
 • overgang,
 • etc

Heb je hier last van? Dan is de kans groot dat dit komt door een disbalans in je hormoonhuishouding.

Boekentips: de 3 beste boeken voor vrouwen (must read!)
Ook de oorzaak en de aanpak van cellulite wordt bijvoorbeeld besproken.

Andere lazen ook: Deze duurzame webshop met natuurlijke haarproducten maakt jou ook blij!

Oplossingen voor vrouwelijke klachten

Hormoonbalans voor vrouwen is geschreven door drs. Barbara Havenith (gynaecoloog/ vrouwenarts) en ir. Ralph Moorman (levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach). Het omschrijft:

 • de symptomen en oorzaken van specifieke klachten
 • wat je er zelf aan kunt doen en welke rol de arts in het geheel heeft.

Kortom, dit boek is erg informatief en naar mijn mening kan dit absoluut niet ontbreken in mijn rijtje met de beste boeken voor vrouwen.

Boekentip 2: Zelfvertrouwen & je lichaam

Op je lijf geschreven is het geesteskind van Mayra Louise, journalist en #bodypositivity Instagrammer. Het is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl

3 boeken die jou als vrouw meer zelfvertrouwen geven

Als je het mij vraagt is dit boek een must have om mee te nemen op vakantie. Op je lijf geschreven zal je o.a. stimuleren om zonder gène in bikini of badpak te flaneren, zelfs als je thuis blijft 🙂 .

Het zijn immers vaak de momenten dat we naakt zijn of wanneer we ons in badpak of bikini hebben gehesen, dat we ons het meest onzeker voelen. Daarom is het belangrijk om Op je lijf geschreven in huis te hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je dochter(s), nichtjes en vriendinnen.

Boek: op je lijf geschreven

Denken dat je leven beter wordt als je kilo’s kwijt bent

Stop met wegen. Start met leven. Je eigen spiegelbeeld haten, denken dat je leven beter wordt als je maar wat kilo’s kwijt bent, elke maandag opnieuw beginnen met diëten… Herkenbaar? Mayra Louise zat zelf twintig jaar lang vast in dit patroon, tot ze ontdekte dat het zonde was van haar tijd, en haar leven. In dit boek deelt ze op persoonlijke en soms hilarische wijze haar verhaal en de belangrijkste inzichten die ze de afgelopen jaren leerde.”

Het is een super mooi boek om te hebben of cadeau te geven. Op de foto is het helaas niet goed te zien, maar de kaft van Op je lijf geschreven is absoluut Insta-waardig. Ook de binnenkant van het boek is prijzenswaardig. Zowel qua uiterlijk als inhoud!

Boek review: op je lijf geschreven
Het mooie aan Op je lijf geschreven is dat er ook korte inspirerende interviews in staan met vrouwen van verschillende afkomst.

Toen ik alleen al het voorwoord las, kreeg ik tranen. Niet zozeer van verdriet, eerder vanuit een gevoel van herkenning en dankbaarheid. Dankbaarheid dat er in boekvorm aandacht wordt besteed aan een onderwerp waar veel vrouwen mee kampen: onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfliefde wanneer het aankomt op ons lichaam en gewicht.

Zo heb ik jaren gedacht dat ik te dik en lelijk was, ook toen ik de zogenaamde ideale confectiemaat had. Te bizar voor woorden, toch?

Andere lazen ook: Plus size vrouwen: dankzij Barbie houden we er niet van

Maak kans op een eigen exemplaar

Kortom, Op je lijf geschreven is ook zeker een goede boekentip. Het is een boek waarvan ik graag wil dat mijn dochter het leest in de hoop dat ze een positiever zelfbeeld zal hebben, dan ik op haar leeftijd had.

Ze zal zich er vast en zeker in herkennen. Jij waarschijnlijk ook; daarom geef ik een exemplaar weg van Op je lijf geschreven. Onderaan dit blog artikel kun je lezen hoe je dit exemplaar kunt bemachtigen.

Op je lijf geschreven is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl. Dit boek hoort absoluut thuis in het rijtje van de beste boeken voor vrouwen.

Boekentip 3: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is verkrijgbaar als e-book en hardcover bij zowel Bol.com als Bruna.nl.

Boekentip: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Wees eerlijk, welk beeld komt er omhoog als je aan het woord “feminist” denkt? Denk je aan mannenhaters, vrouwen die geen bh dragen en hun okselhaar niet scheren of komt er juist een positief beeld omhoog?

Mocht je denken dat feministen mannenhaters zijn, het boek Feministen dragen geen roze (en andere leugens) laat zien dat dit beeld niet overeenkomt met het ‘moderne Feminisme’. Daarom vind ik het interessante boekentip, vooral voor degenen die zich bewust of onbewust distantiëren van het ‘Feminisme.’

Boek: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
De Nederlandse vertaling van Feministen dragen geen roze (en andere leugens) bevat ook essays en korte verhalen van een aantal Nederlandse vrouwen.

Zwarte vrouwen & moslima’s

Meer dan vijftig bekende jonge Amerikaanse vrouwen, van Hollywood actrices tot YouTubers, vertellen (in de ik-persoon) wat het feminisme voor hen betekent en hoe zij er kennis mee maakten.

Onder hen ook zwarte vrouwen en moslimvrouwen die met dubbele discriminatie te maken hebben. Zij roepen meisjes en jonge vrouwen op om zich aan te sluiten bij de beweging Girl Up, een wereldwijd initiatief dat meisjes helpt in hun ontwikkeling om zich bewust te worden van hun positie in de wereld.”

H. Marzak, recensie op Bol.com

Zwaar beladen woord

Omdat het woord feminisme zwaar beladen is, verwacht je in de 1e instantie niet dat Feministen dragen geen roze (en andere leugens) gemakkelijk weg leest. Dankzij de korte essays en verhalen, is het een interessant en inspirerend boek geworden.

Boek review: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) omschrijven 50 bekende vrouwen hoe zij omgaan met het vrouw-zijn en het hierbij (nu nog) behorende dubbele moraal.

“Dit boek is geen diepgravend filosofisch essay, dat pretendeert het ook niet te zijn. Het is wel een boeiende, vlot leesbare bundeling van heel veel inspirerende stemmen en boeiende ideeën. Het biedt een opstapje naar meer lezen over en van feministen. Het zet je aan om de vrouwen die aan bod komen op te zoeken en je te gaan verdiepen in hun werk. En er komen geweldige dames voorbij; uit de online wereld, vanop het witte doek alsook academische denkers. 

Els04, recensie op Bol.com

Andere lazen ook: Waarom gaan zwarte mannen vreemd en ….

Welke boekentips horen volgens jou ook in dit rijtje thuis met de beste boeken voor vrouwen thuis?

Giveway: Boeken voor vrouwen [gesloten]

Maak kans op een hardcover exemplaar van Op je lijf geschreven door de volgende stap uit te voeren:

 1. Stuur een e-mail aan [info]@macblogster.nl waarin je laat weten waarom je kans wilt maken op Op je lijf geschreven.

De giveaway sluit op maandag 1 juli 2019. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De winnaar ontvangt bericht per e-mail.

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mieke | mieksmind

Tuesday 9th of July 2019

Leuke winactie heb je voor de lezers georganiseerd! Ik sla over, ik ben meer een persoon voor chicklit boeken etc

Jessica - Foodie Feest

Tuesday 9th of July 2019

Pfoeh volgens mij zijn dit niet echt onderwerpen voor mij haha. Op vakantie ga ik toch meer voor wat luchtigers. :)

Verena

Monday 1st of July 2019

Klinkt leuk! De boeken spreken mij alleen niet zo aan. Ik ga liever voor verhalende boeken, zodat ik even ├ęcht kan ontspannen!

Tamara

Saturday 29th of June 2019

Wat een leuke boekentips ben er wel erg benieuwd naar geworden om te lezen

Renata

Saturday 29th of June 2019

Ik lees zelf niet echt, maar wil wel graag meedoen voor gelijk welk van de 3 voor mijn zus die super graag leest :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.