Top

Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam

Krullen steil maken met stoom stijltang

Lange tijd wilde ik een stoom stijltang hebben omdat mijn krullen snel pluizig worden na het gebruik van een normale stijltang. Eindelijk heb ik er 1: de Ultron Perfect Steam! Ik heb speciaal een video voor je opgenomen waarin ik je laat zien hoe deze betaalbare stoom stijltang werkt. Ook laat ik je zien hoe mijn haar eruit ziet op dag 1 en dag 3, nadat ik goed heb gezweet.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Mijn review gaat over de Ultron Perfect Steam. Dit is een stoom stijltang en wordt verkocht bij Haarshop. Ben je op zoek naar een normale stijltang die bij jouw haartype past, lees “welke stijltang kiezen?“.

Anti-stijltang?

Op Instagram plaatste ik niet zo lang geleden een poll waarin ik de volgende vraag stelde: “ben je anti-stijltang?” De uitslag: 41% ja en 59% nee. Zie de onderstaande foto’s.

Angst voor de stijltang
Dit is de vraag die ik stelde via Instastories: Ben jij anti stijltang? Laat het me weten in de comments

Als je mij al wat langer volgt weet je dat ik absoluut niet anti-stijltang ben. De afwisseling tussen krullen en steil haar vind ik erg prettig. Zo heb ik dan ook verschillende blog artikelen geschreven over het steil maken van mijn haar. Deze vind je onderaan mijn blog artikel.

De moeite die het mij echter kost om mijn haar steil te houden, zorgt ervoor dat ik gemiddeld genomen niet vaker dan 1 keer per half jaar een stijltang gebruik.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Krullen & heat damage

Als ik een stijltang gebruik probeer ik mijn haar minstens 2 weken steil te houden zonder opnieuw hitte te gebruiken. Vaak lukt dit niet omdat mijn haar redelijk snel ontploft omdat ik snel zweet.

Ik vertik het om in zulke gevallen opnieuw mijn stijltang te gebruiken omdat ik van mijn krullen houd en AB-SO-LUUT geen heat damage wil oplopen. Daarom is het belangrijk dat ik mijn krullen vanaf het 1e moment goed steil tang. Hiermee voorkom ik dat mijn haar zeer snel pluizig wordt nadat ik het heb getangd.

Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam
Betaalbare stoom stijltang: Ultron Perfect Steam

Pluizig haar

Hoe komt het dat mijn krullen zo snel pluizig worden? Dit komt door:

 • deels mijn ongeduld en bijbehorende techniek,
 • maar ook omdat ik hoog poreus haar heb. Dit betekent simpelweg dat mijn haarschubben openstaan en maar al te graag vocht uit de omgeving opzuigen om het vochttekort in mijn haar aan te vullen.

Je kunt je dus voorstellen wat er mijn haar gebeurt op het moment dat ik begin te zweten: BAAAAAM – PLUIZIG HAAR!

Verschil: stijltang & stoom stijltang

In de hoop mijn haar langer steil te kunnen houden, wilde ik al een lange tijd een stoom stijltang hebben. Gelukkig kreeg ik de kans om een samenwerking aan te gaan met Haarshop.nl waarbij ik een review kon schrijven over een product naar keuze. Ik koos de Ultron Perfect Steam.

Anderen lazen ook
Mijn tips: krullen steil maken & heat damage voorkomen

De reden waarom ik een stoom stijltang wilde hebben is omdat men zegt dat normale stijltangen het natuurlijke vochtgehalte in je haar gebruiken om glad en steil haar te creëren. Dit kan vervolgens weer een negatieve invloed op het vochtgehalte in je haar hebben.

Een stoom stijltang gebruikt daarentegen stoom om vocht te creëren. Hierdoor zou er dus geen roofbouw gepleegd worden op het natuurlijke vochtgehalte van je krullen; een gebrek aan vocht in je haar zorgt namelijk voor pluizig haar.

kroeshaar steil maken met stoom stijltang
Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam

Sneller steil haar

Stoom zorgt er ook voor dat de warmte beter verdeeld wordt over je haar. Hierdoor kun je je haar sneller steil maken.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Dit alles bij elkaar opgeteld zou betekenen dat het beter is om een stoom stijltang te gebruiken in plaats van een normale stijltang. Of dit daadwerkelijk het geval is weet ik niet. Ik weet echter wel dat mijn haar gebaat is bij het gebruik van een haarstomer. Daarom wilde ik dus graag een stoom stijltang uitproberen.

Let op: overmatig gebruik van hitte kan schadelijk zijn voor je haar, ook al gebruik je een stoom stijltang. Met andere woorden: don’t overdo it en gebruik een goede hittebescherming.

Stoom stijltang voor krullen: lees dit als je de L'Oreal Steampod te duur vindt
Pluspunt: de Ultron Perfect Steam heeft een LCD display met lock.

L’Oreal Steampod vs Ultron Perfect Steam

Overigens, Haarshop.nl verkoopt ook de L’Oreal Steampod. Toch heb ik deze niet gekozen. Ik koos de Ultron Perfect Steam vanwege de positieve reviews en enkele klachten die ik heb gelezen over de L’Oreal Steampod. Het viel me daarnaast op dat degenen die ook de Steampod in bezit hadden, het volgende aangaven:

 • de Ultron Perfect Steam geeft exact hetzelfde resultaat voor minder geld
 • het ligt gemakkelijker in de hand,
 • de L’Oreal Steampod zou relatief snel lekken volgens verschillende reviews.

Al met al redenen voor mij om de Ultron Perfect Steam te kiezen. Deze kwam relatief goed uit de bus in vergelijking met andere betaalbare stoom stijltangen.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Mijn ervaring met Ultron Perfect Steam

In de video kun je zien hoe ik de Ultron Perfect Steam gebruik en wat het resultaat is.

Ik moet zeggen dat ik het best spannend vond om de Ultron Perfect Steam voor het eerst te gebruiken. Op de 1 of andere manier was ik bang dat de hete stoom mijn haar zou beschadigen. Gelukkig bleek deze angst ongegrond te zijn.

Ik was bang voor heat damage

Wanneer ik mijn haar steil maak hanteer ik trouwens deze volgorde om heat damage te voorkomen:

 • haren wassen
 • haarmasker
 • haar droog föhnen (spiken)
 • haar tangen

Voorkom dat je je haar frituurt! Tang never NOOIT nat of vochtig haar tenzij je een speciale stijltang hebt die hiervoor is bestemd.

Na dag 1

In de bovenstaande video kun je zien dat ik een slag in mijn haar heb gecreëerd. Deze slag bleef in mijn haar. Vervolgens ging ik dezelfde dag naar een festival en heb veel gedanst. Dit betekent zweet! Het moment dat ik begin te zweten, ontploft mijn coup en krijg ik pluizig haar. Het haar in in mijn nek begint dan meestal weer te krullen.

Na het gebruik van de stoom stijltang had ik hier minder last van. Mijn haar zag eruit alsof ik het had geföhnd. Ik had nog steeds steil haar, maar zonder slag. Het had wel een mooie volume waar ik complimenten over kreeg. Het zag er in elk geval nog steeds goed uit. Normaliter had ik er op dat moment als een pluizige poedel uitgezien als ik een normale stijltang had gebruikt.

Anderen lazen ook
Veilig krullen steil maken met een 4 stappen haarbescherming

Dag 3 haar

In het onderstaande korte fragment zie je hoe mijn haar er uitzag op dag 3. Je kunt zien dat het er uitziet alsof ik het heb geföhnd. Bij mijn haaraanzet zie je dat het niet meer zo steil is als op dag 1 (zie video bovenaan):

Ben ik tevreden over de stoom stijltang? Ja zeker. Ik denk dat ik mijn normale stijltang niet meer zal gebruiken, ondanks dat ik op dit moment nog moet wennen aan het correct gebruik van de Ultron Perfect Steam. Als ik dit eenmaal onder de knie heb, zal het resultaat waarschijnlijk nog beter zijn dan het nu is geweest.

Pluspunten Ultron Perfect Steam

 • In het instructieboekje staat omschreven welke temperatuur je dient te gebruiken o.b.v. jouw haartype.
 • De buitenkant van de Ultron Perfect Steam wordt niet heet.
 • Hierdoor kun je het dus gemakkelijk vasthouden.
 • Silky en steil haar in minder tijd dan wanneer je een normale stijltang gebruikt.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk de temperatuur ontregelt tijdens het tangen vanwege het slot.
 • Ik hoefde het waterreservoir 1 keer bij te vullen om heel mijn haar te kunnen tangen. Ik verwacht dat dit de volgende keer niet eens hoeft.
 • Stoom stijltang is snel op temperatuur: binnen een minuut kun je het gebruiken.
 • Je kunt tevens krullen met de Ultron Perfect Steam maken, had ik niet verwacht vanwege de grootte. Zie video.
Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam
De Ultron Perfect Steam heeft een fijn kammetje dat je eruit kunt halen. Dit is handig i.v.m. het reinigen.

Minpunten Perfect Steam

 • Het gebruik van een stoom stijltang heeft een learning curve.
 • Ik moest wennen aan de breedte van de kop. Hierdoor kon ik de 1e keer niet goed bij mijn haaraanzet komen.
 • zwaarder dan een normale stijltang.
 • Als je kroeshaar hebt kan het kammetje irritant zijn. Gelukkig kun je het verwijderen.
 • Door het water kan er kalkvorming ontstaan. Het advies is om gedemineraliseerd water te gebruiken. Ik heb dit nu niet gebruikt, maar ben wel van plan dit voortaan te gebruiken omdat ik wil dat de stoom stijltang lang meegaat.

Koop Ultron Perfect Steam

Ultron Perfect Steam wordt verkocht bij Haarshop en kost 108,79 euro. De L’Oreal Steampod kost 174,95 euro. De Ultron Perfect Steam is dus 66,16 euro goedkoper. Tel uit je winst.

Zie hier enkele specs:

 • uitneembare fijne kam.
 • Geïntegreerd waterreservoir waar 40 ml in gaat.
 • Temperatuur instelbaar: 150 t/m 230 graden Celcius (5 standen).
 • LCD display met lock.
 • Snoer: 2,8 meter

Zoals aangegeven in mijn review betreft dit een ontvangen product.

Q | Gebruik jij een normale stijltang of heb je ook een stoom stijltang?

Gebruikte bronnen: nemokennislink.nl | Botoxforhair.net | botoxforhair.net |

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Merel says

  Vind het resultaat erg mooi geworden, je haar ziet er inderdaad zacht uit. Zelf heb ik trouwens een ‘gewone’ Remmington, gebruik hem vooral voor feestjes. Alleen hoe je er precies slag of krullen mee maakt, mij lukt het niet – terwijl het in je filmpje zo simpel oogt!

  • Macblogster says

   Hoi Merel, ik heb idd ook een ‘gewone’ Remmington plus nog 3 andere stijltangen. Dit was toch ff andere koek.
   Het maken van een slag is een kwestie van oefenen en de tijd ervoor nemen.

 2. Mandy says

  Vind het resultaat heel mooi geworden! Ik gebruik mijn stijltang heel soms, geen idee eigenlijk wat voor 1 ik precies heb.

 3. Lodi says

  Wauw, ik vind het heel mooi geworden, niet dat ik het hiervoor niet mooi vond, maar wat wordt het stijl zeg, dat had ik niet verwacht eerlijk gezegd. en leuk juist de slag nog aan de onderkant van je haar.

  • Macblogster says

   Hahaha. Dat verwacht niemand! Ik had mijn haar geknipt en dacht zelf dat het korter zou zijn. Het was voor mij ook een aangename verrassing om te zien dat het langer was dan verwacht.

 4. ingrid says

  ik kende dit nog niet met stoom. klinkt goed en beter voor je haar. ik heb een goedkope stijltang die ik soms gebruik om wat slag in mijn steile haar te maken

  • Macblogster says

   Dank je. Ik ben er erg blij mee. Het is inderdaad bijzonder wat men allemaal bedenkt. Zo zie je maar weer dat het menselijk brein tot veel dingen in staat is.

 5. hippiemeisje says

  Een vriendin van me heeft ook zo een stoomstijltang…Ik heb een bos krullen en ze wilde dat zo graag eens doen om te zien hoe ik daarmee stond. Ik wilde dat ook weleens zien eigenlijk, gewoon uit pure nieuwsgierigheid… Iedereen vond het wauw en het was ook een echte metamorfose. Voor mensen die dat echt willen, is dat echt wel iets goed, want hier bleef het toch vrij lang zo stijl. Ik kan alleen maar beamen dat die echt goed werkt! 😉

 6. Dee says

  Ik heb zelf ontzettend steil haar en ik gebruik heel soms een krultang. Maar mijn haar gaat daat sn dood. Lees: verbrand.
  Ik ben erg benieuwd naar deze tang. Wie weet kan ik deze eens uitproberen. Ziet er goed uit.

  • Macblogster says

   Oh jeeeee! Dat klinkt niet al te best: verbrand haar. Het is handig om sowieso ALTIJD hittebescherming te gebruiken als je met dat soort tools werkt.

 7. Mieke | mieksmind says

  Mensen die krullen hebben willen vaak stijl haar en mensen met stijl haar willen vaak krullen haha. Ik heb stijl haar en wil liever krullen hihi! Mijn stijltang gebruik ik dan ook eigenlijk nooit

 8. Amanda says

  Dat mooie resultaat had ik helemaal niet verwacht, maar natuurlijk onwijs leuk om te zien! Lijkt wel alsof je een haar metamorfose realiseert en daar heb jij helemaal geen kapper voor nodig 😉

 9. Anouschka says

  Hallo MAcblogster,

  Tijdje terug zag ik jou filmpje over Ultron perfect steam en vond het super mooi wat ik zag.
  Na veel vergelijkingen en informatie heb ik besloten om er een te bestellen en was super benieuwd ofcourse!!

  Nou Mac ik ben er super happy mee want 30 min (of korter) mooi stijl haar en weg krullen… 🙂
  Dus zo nu en dan een ander kapsel 🙂

  Thanxs!

 10. Amrita says

  Net aangeschaft en uitgeprobeerd, Heel erg fijn! MIjn haar voelt zacht aan en is zichtbaar stijler, Dank voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar