Skip to Content

Deze Ultron Perfect Steam is de perfecte vervanger van L’Oreal Steampod

Ik wilde graag een L’Oreal Steampod kopen, maar die vond ik te duur. Ik bestelde uiteindelijk een Ultron Perfect Steam, omdat uit verschillende reviews blijkt dat deze stoom stijltang net zo goed is als de Steampod. In mijn review laat ik je zien hoe het werkt en hoe je krullen kunt maken met deze Ultron stoom stijltang

Mijn review gaat over de Ultron Perfect Steam. Dit is een stoom stijltang en wordt verkocht bij bij Bol.com en Kapperskorting. Ben je op zoek naar een normale stijltang die bij jouw haartype past, lees “welke stijltang kiezen?“.

Lange tijd wilde ik een stoom stijltang hebben omdat mijn krullen snel pluizig worden na het gebruik van een normale stijltang. Eindelijk heb ik er 1: de Ultron Perfect Steam!

Krullen steil maken met stoom stijltang

Ik heb speciaal een video voor je opgenomen waarin ik je laat zien hoe deze betaalbare stoom stijltang werkt. Ook laat ik je zien hoe mijn haar eruit ziet op dag 1 en dag 3, nadat ik goed heb gezweet.

Anti-stijltang?

Op Instagram plaatste ik niet zo lang geleden een poll waarin ik de volgende vraag stelde: “ben je anti-stijltang?” De uitslag: 41% ja en 59% nee. Zie de onderstaande foto’s.

Angst voor de stijltang
Dit is de vraag die ik stelde via Instastories: Ben jij anti stijltang? Laat het me weten in de comments

Als je mij al wat langer volgt weet je dat ik absoluut niet anti-stijltang ben. De afwisseling tussen krullen en steil haar vind ik erg prettig.

Zo heb ik dan ook verschillende blog artikelen geschreven over het steil maken van mijn haar. Deze vind je onderaan mijn blog artikel.

De moeite die het mij echter kost om mijn haar steil te houden, zorgt ervoor dat ik gemiddeld genomen niet vaker dan 1 keer per half jaar een stijltang gebruik.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Krullen & heat damage

Als ik een stijltang gebruik probeer ik mijn haar minstens 2 weken steil te houden zonder opnieuw hitte te gebruiken. Vaak lukt dit niet omdat mijn haar redelijk snel ontploft omdat ik snel zweet.

Ik vertik het om in zulke gevallen opnieuw mijn stijltang te gebruiken omdat ik van mijn krullen houd en AB-SO-LUUT geen heat damage wil oplopen.

Daarom is het belangrijk dat ik mijn krullen vanaf het 1e moment goed steil tang. Hiermee voorkom ik dat mijn haar zeer snel pluizig wordt nadat ik het heb getangd.

Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam
Betaalbare stoom stijltang: Ultron Perfect Steam

Pluizig haar

Hoe komt het dat mijn krullen zo snel pluizig worden? Dit komt door:

 • deels mijn ongeduld en bijbehorende techniek,
 • maar ook omdat ik hoog poreus haar heb. Dit betekent simpelweg dat mijn haarschubben openstaan en maar al te graag vocht uit de omgeving opzuigen om het vochttekort in mijn haar aan te vullen.

Je kunt je dus voorstellen wat er mijn haar gebeurt op het moment dat ik begin te zweten: BAAAAAM – PLUIZIG HAAR!

Verschil: stijltang & stoom stijltang

In de hoop mijn haar langer steil te kunnen houden, wilde ik al een lange tijd een stoom stijltang hebben. Gelukkig kreeg ik de kans om een samenwerking aan te gaan met Haarshop.nl waarbij ik een review kon schrijven over een product naar keuze. Ik koos de Ultron Perfect Steam.

De reden waarom ik een stoom stijltang wilde hebben is omdat men zegt dat normale stijltangen het natuurlijke vochtgehalte in je haar gebruiken om glad en steil haar te creëren. Dit kan vervolgens weer een negatieve invloed op het vochtgehalte in je haar hebben.

Een stoom stijltang gebruikt daarentegen stoom om vocht te creëren. Hierdoor zou er dus geen roofbouw gepleegd worden op het natuurlijke vochtgehalte van je krullen; een gebrek aan vocht in je haar zorgt namelijk voor pluizig haar.

kroeshaar steil maken met stoom stijltang
Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam

Sneller steil haar

Stoom zorgt er ook voor dat de warmte beter verdeeld wordt over je haar. Hierdoor kun je je haar sneller steil maken.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Dit alles bij elkaar opgeteld zou betekenen dat het beter is om een stoom stijltang te gebruiken in plaats van een normale stijltang.

Of dit daadwerkelijk het geval is weet ik niet. Ik weet echter wel dat mijn haar gebaat is bij het gebruik van een haarstomer. Daarom wilde ik dus graag een stoom stijltang uitproberen.

Let op: overmatig gebruik van hitte kan schadelijk zijn voor je haar, ook al gebruik je een stoom stijltang. Met andere woorden: don’t overdo it en gebruik een goede hittebescherming.

Stoom stijltang voor krullen: lees dit als je de L'Oreal Steampod te duur vindt
Pluspunt: de Ultron Perfect Steam heeft een LCD display met lock.

L’Oreal Steampod vs Ultron Perfect Steam

Overigens, Haarshop.nl verkoopt ook de L’Oreal Steampod. Toch heb ik deze niet gekozen. Ik koos de Ultron Perfect Steam vanwege de positieve reviews en enkele klachten die ik heb gelezen over de L’Oreal Steampod.

Het viel me daarnaast op dat degenen die ook de Steampod in bezit hadden, het volgende aangaven:

 • de Ultron Perfect Steam geeft exact hetzelfde resultaat voor minder geld
 • het ligt gemakkelijker in de hand,
 • de L’Oreal Steampod zou relatief snel lekken volgens verschillende reviews.

Al met al redenen voor mij om de Ultron Perfect Steam te kiezen. Deze kwam relatief goed uit de bus in vergelijking met andere betaalbare stoom stijltangen.

Krullen steil maken met stoom stijltang

Mijn ervaring met Ultron Perfect Steam

In de video kun je zien hoe ik de Ultron Perfect Steam gebruik en wat het resultaat is.

Ik moet zeggen dat ik het best spannend vond om de Ultron Perfect Steam voor het eerst te gebruiken. Op de 1 of andere manier was ik bang dat de hete stoom mijn haar zou beschadigen. Gelukkig bleek deze angst ongegrond te zijn.

Ik was bang voor heat damage

Wanneer ik mijn haar steil maak hanteer ik trouwens deze volgorde om heat damage te voorkomen:

 • haren wassen
 • haarmasker
 • haar droog föhnen (spiken)
 • haar tangen

Voorkom dat je je haar frituurt! Tang never NOOIT nat of vochtig haar tenzij je een speciale stijltang hebt die hiervoor is bestemd.

Na dag 1

In de bovenstaande video kun je zien dat ik een slag in mijn haar heb gecreëerd. Deze slag bleef in mijn haar. Vervolgens ging ik dezelfde dag naar een festival en heb veel gedanst.

Dit betekent zweet! Het moment dat ik begin te zweten, ontploft mijn coup en krijg ik pluizig haar. Het haar in in mijn nek begint dan meestal weer te krullen.

Na het gebruik van de stoom stijltang had ik hier minder last van. Mijn haar zag eruit alsof ik het had geföhnd. Ik had nog steeds steil haar, maar zonder slag. Het had wel een mooie volume waar ik complimenten over kreeg.

Het zag er in elk geval nog steeds goed uit. Normaliter had ik er op dat moment als een pluizige poedel uitgezien als ik een normale stijltang had gebruikt.

Dag 3 haar

In het onderstaande korte fragment zie je hoe mijn haar er uitzag op dag 3. Je kunt zien dat het er uitziet alsof ik het heb geföhnd. Bij mijn haaraanzet zie je dat het niet meer zo steil is als op dag 1 (zie video bovenaan):

Ben ik tevreden over de stoom stijltang? Ja zeker. Ik denk dat ik mijn normale stijltang niet meer zal gebruiken, ondanks dat ik op dit moment nog moet wennen aan het correct gebruik van de Ultron Perfect Steam. Als ik dit eenmaal onder de knie heb, zal het resultaat waarschijnlijk nog beter zijn dan het nu is geweest.

Pluspunten Ultron Perfect Steam

 • In het instructieboekje staat omschreven welke temperatuur je dient te gebruiken o.b.v. jouw haartype.
 • De buitenkant van de Ultron Perfect Steam wordt niet heet.
 • Hierdoor kun je het dus gemakkelijk vasthouden.
 • Silky en steil haar in minder tijd dan wanneer je een normale stijltang gebruikt.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk de temperatuur ontregelt tijdens het tangen vanwege het slot.
 • Ik hoefde het waterreservoir 1 keer bij te vullen om heel mijn haar te kunnen tangen. Ik verwacht dat dit de volgende keer niet eens hoeft.
 • Stoom stijltang is snel op temperatuur: binnen een minuut kun je het gebruiken.
 • Je kunt tevens krullen met de Ultron Perfect Steam maken, had ik niet verwacht vanwege de grootte. Zie video.
Krullen steil maken met stoom stijltang: review Ultron Perfect Steam
De Ultron Perfect Steam heeft een fijn kammetje dat je eruit kunt halen. Dit is handig i.v.m. het reinigen.

Minpunten Ultron stoom stijltang

 • Het gebruik van een stoom stijltang heeft een learning curve.
 • Ik moest wennen aan de breedte van de kop. Hierdoor kon ik de 1e keer niet goed bij mijn haaraanzet komen.
 • zwaarder dan een normale stijltang.
 • Als je kroeshaar hebt kan het kammetje irritant zijn. Gelukkig kun je het verwijderen.
 • Door het water kan er kalkvorming ontstaan. Het advies is om gedemineraliseerd water te gebruiken. Ik heb dit nu niet gebruikt, maar ben wel van plan dit voortaan te gebruiken omdat ik wil dat de stoom stijltang lang meegaat.

Waar kun je de Ultron Perfect Steam kopen?

Helaas verkoopt Haarshop deze stoom stijltang niet meer, maar de Ultron Perfect Steam wordt nog wel verkocht bij Kapperskorting en Bol.com. De L’Oreal Steampod kost 174,95 euro. Deze Ultron Perfect Steam is aanzienlijk goedkoper. Tel uit je winst!

Zie hier enkele specs:

 • uitneembare fijne kam.
 • Geïntegreerd waterreservoir waar 40 ml in gaat.
 • Temperatuur instelbaar: 150 t/m 230 graden Celcius (5 standen).
 • LCD display met lock.
 • Snoer: 2,8 meter

Zoals aangegeven in mijn review betreft dit een ontvangen product.

Q | Gebruik jij een normale stijltang of heb je ook een stoom stijltang?

Gebruikte bronnen: nemokennislink.nl | Botoxforhair.net | botoxforhair.net |

Deze tips over krullen steil maken vind je ook interessant

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

J

Tuesday 26th of January 2021

De link werkt niet. Is dit die jij hebt gebruikt https://www.bol.com/nl/p/ultron-stijltang-stoom-rose-gold/9200000114788679?referrer=socialshare_pdp_androidapp

Macblogster

Tuesday 26th of January 2021

Hoi Helen, dank voor het doorgeven. De linkjes doen het weer.

Jessica

Tuesday 20th of October 2020

Klopt haarverzorging is heel belangrijk. Daarom wil ik naast de heat protector ook een goede leave in conditioner gebruiken. Bedankt voor je link.staat daar ook in welke conditioner je gebruikt?

Ja ikwas benieuwd naar je ervaringen met deze tang omdat ik op bol.com hele goede maar ook minder goede recensies had gelezen. En de babyliss stoomstijltang had ik al geprobeerd maar die vond ik niet fijn.

Jessica

Tuesday 20th of October 2020

Bedankt voor je tip! Ik ga de loreal producten proberen. Gebruik je en het serum en de creme? En welke shampoo gebruik je hier voor?

Nogmaals super bedanktšŸ˜Š Had al zo veel geprobeerd.

Jessica

Monday 19th of October 2020

Hoi! Ik heb een babyliss stoomtang geprobeerd en die maakte mijn haar super droog. Ik wil deze nu wel proberen. Paar vraagjes. Ben je nog steeds blij met deze stoomtang? En welke leave in conditioner en heat protector gebruikte je?

Ik heb zelf een beetje krullend haar meer een slag dat snel pluizerig is. Groetjes jessica

Macblogster

Tuesday 20th of October 2020

Hoi Jessica, ik gebruik de Ultron Perfect steam nog steeds en ben er nog steeds blij mee. Ik gebruikte eerst Mizani maar ben overgestapt naar deze haarbescherming: https://hi.switchy.io/SteampodVerzorging

Houd er wel rekening mee dat je droog haar krijgt door verschillende factoren. Dit wil je niet verergeren door het gebruik van een (stoom) stijltang. Zorg ervoor dat je je haar goed verzorgt voordat je een stijltang gebruikt. Wanneer ik een (stoom) stijltang gebruik verzorg ik mijn haar uitgebreid. Je kunt hier mijn stappenplan lezen: https://macblogster.nl/mizani-thermasmooth-remmington-air-plates/#4_Stappen_haarbescherming

Succes!

p.s. ben je op zoek naar meer tips en het voorkomen van droog haar, zie: https://www.liefdevoormooiekrullen.nl/gratis/mooiere-krullen-in-5-dagen-curl-challenge/

Jessica

Tuesday 20th of October 2020

Hoi!

Maar ben je nog steeds blij met de haarstoomtang? En welke leave in conditioner en heat protector gebruik je?

Amrita

Wednesday 18th of March 2020

Net aangeschaft en uitgeprobeerd, Heel erg fijn! MIjn haar voelt zacht aan en is zichtbaar stijler, Dank voor de tips!

Macblogster

Friday 20th of March 2020

Amrita, dank voor je feedback. Goed om te lezen!

Anouschka

Tuesday 30th of July 2019

Hallo MAcblogster,

Tijdje terug zag ik jou filmpje over Ultron perfect steam en vond het super mooi wat ik zag. Na veel vergelijkingen en informatie heb ik besloten om er een te bestellen en was super benieuwd ofcourse!!

Nou Mac ik ben er super happy mee want 30 min (of korter) mooi stijl haar en weg krullen... :) Dus zo nu en dan een ander kapsel :)

Thanxs!

Macblogster

Tuesday 30th of July 2019

Hoi Anouschka, bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je blij bent met het resultaat!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.