Skip to Content

Veilig krullen steil maken met een 4 stappen haarbescherming

Heat damage voorkomen en veilig krullen steil maken – Om te voorkomen dat je jouw haar beschadigd tijdens het tangen, geef ik je enkele tips om dit te voorkomen. Tevens kun je mijn review lezen van Mizani Thermasmooth, een 4 stappen lijn die ik kocht ter bescherming van mijn krullen. En Remmington Air Plates, een betaalbare stijltang met meeverende titanium platen waarvan je de hitte kunt aanpassen. Update: 07-02-2021

In dit blog artikel komen de volgende producten voor:

Veilig krullen steil maken

Degenen die mij via Instagram volgen weten dat ik eens in de blauwe maand graag mijn haar steil föhn of tang. De uitdaging die ik naderhand vaak ervaar is het steil houden van mijn haar. Dit filmpje plaatste ik online nadat ik mijn haar steil had gemaakt met de Remmington Air Plates en het Mizani Thermasmooth 4 stappen plan.

Weet dat ik het na mijn zwangerschap vlug warm krijg. Dit betekent dus dat ik ook snel zweet. Dit is niet bepaald handig als je je haar steil tangt. Vooral niet omdat mijn haar de neiging heeft om snel te krullen als er zich enige vorm van vocht introduceert. Vooral bij mijn haaraanzet en in mijn nek.

Mijn haar heeft sterallures

Er zijn vrouwen die weken met steil getangt of geföhnt haar kunnen rondlopen. Ik niet. Mijn krullen hebben namelijk sterallures. Het houdt van zichzelf en met name in gekrulde staat. Nobody can love itself better than my curly hair. De James Brown phrase “I Wanna kiss myself” had uitgevonden kunnen worden door mijn haar. Kortom, mijn haar blijft niet graag lang steil. Zodoende vind ik het belangrijk om producten te gebruiken die waarmaken wat ze beloven. In dit geval dus mijn krullen minsten 2 weken steil houden.

Mizani Thermasmooth

Mizani is een merk uit de stal van L’Oreal en wordt niet meer verkocht in Nederland. De onderstaande linkjes verwijzen nu naar producten die ik in de plaats van Mizani gebruik. Inmiddels gebruik ik zelf een stoom stijltang. Mijn review kun je hier lezen. Of bekijk de blogs helemaal onderaan voor andere tips.

Per toeval las ik enkele reviews over het Mizani Thermasmooth 4 stappen plan. Het viel me op dat veel haarstylisten positief waren over het resultaat. Ik werd dus nieuwsgierig en besloot de lijn te kopen.

 Veilig krullen steil maken met Mizani Thermasmooth en Remmington

Heat damage voorkomen

Mizani Thermasmooth is een lijn met 4 stylingsproducten voor vrouwen met verschillende krultypen. Met deze lijn kun je je krullen steil maken zonder je krulpatroon te vernaggelen.

4 Stappen haarbescherming

Mizani Thermasmooth bestaat uit 4 stappen waarmee je:

 • je krullen beschermt en voorkomt dat je tijdens het steil maken je haar droog maakt (hierdoor voorkom je ernstige haarschade en dus heat damage);
 • je krullen sneller steil krijgt;
 • je haar langer steil houdt.

Voorbereiding: krullen extra beschermen tegen heat damage!

Onthoud dat krullend haar over het algemeen altijd droog is. Droog haar heeft de neiging om snel te breken of beschadigd te raken. Daarom is het zeer belangrijk dat je je haar goed voorbereid en helpt om te dealen met de hitte van een föhn en steiltang. Dit doe ik op de volgende manier:

 1. ik pas sowieso de pre-poo methode toe als ik mijn haar steil maak.
 2. Daarnaast stoom ik ALTIJD mijn krullen met behulp van een haarstomer als ik conditioner in mijn haar heb. De haarstomer zorgt er namelijk voor dat ik mijn haar voldoende gehydrateerd raakt. Droog haar tangen is namelijk een zeer slecht plan!
 3. Ik voeg altijd één van deze oliesoorten toe aan mijn shampoo en conditioner.

Stap 1 & 2: Mizani Thermasmooth Shampoo & Conditioner

Veilig krullen steil maken met Mizani Thermasmooth

Over de Mizani shampoo en conditioner heb ik niks bijzonders te melden, behalve dat mijn haar erg zacht wordt door de conditioner. Beiden producten bevatten overigens sulfaten en parabenen.

Om die reden voeg ik één van deze oliesoorten toe aan zowel mijn shampoo als conditioner en ga ik onder de haarstomer. Hiermee voorkom ik dat mijn haar mogelijk droog wordt door de sulfaten en parabenen.

Stap 3: Mizani Thermasmooth Smooth Guard Serum (100 ml)

De Mizani Smooth Guard Serum creëert een beschermlaag om je krullen. Hiermee bescherm je je haar tegen de hitte van föhn, stijltang en krultang. Het bevat geen sulfaten en parabenen. Er zitten wel siliconen in.

Gebruiksaanwijzing Thermasmooth Smooth Guard Serum

 1. Gebruik dit product direct nadat je je haar hebt gewassen.
 2. Verdeel je haar in 4 delen.
 3. Verdeel 2 druppels ter grootte van een doperwt over elk haardeel. Je gebruikt dus 4×2 druppels Smooth Guard Serum. Heb je langer haar, gebruik dan 1 of 2 druppels meer.
 4. Heb je de Smooth Guard Serum verdeeld over je gehele haar? Zit 10 a 15 minuten onder een droogkap totdat je haar circa 80% droog is.
 5. Gebruik hierna een föhn en paddle brush om je haar steil te föhnen. Als je dit eerst doet voordat je je haren tangt, wordt je haar beter steil.

Pluspunten Thermasmooth Smooth Guard Serum

 • Ik kon mijn krullen gemakkelijker föhnen. Doordat ik geen last kreeg van klittend haar, kon ik er gemakkelijk doorheen met de paddle brush;
 • Mijn krullen kon ik dus sneller steil föhnen dankzij dit serum;
 • Ook was mijn haar opvallend gladder en zachter dan zonder gebruik van de Mizani Thermasmooth Smooth Guard Serum.
 • Mijn haar voelde gehydrateerd en ERG zacht nadat ik er de Smooth Guard serum had gedaan;
 • Ik kreeg er glanzend haar door. Ik zal dit product dus ook gebruiken als ik mijn haar niet tang;
Veilig krullen steil maken met Mizani Thermasmooth

Stap 4: Mizani ThermaSmooth Shine Extend (100 ml)

Na het föhnen van mijn haar heb ik de Mizani Thermasmooth Shine Extend gebruikt. Deze glansspray legt tevens een beschermlaag over je haar. Het voorkomt dat je haar opnieuw pluist nadat je klaar bent met tangen. Het bevat geen sulfaten en parabenen. Er zitten wel siliconen in.

Gebruiksaanwijzing Thermasmooth Shine extend

 1. Breng dit product aan na het föhnen van je haar.
 2. Breng het aan op droog haar en voordat je je haar tangt.
 3. Verdeel je haar opnieuw in 4 delen.
 4. Spray de Shine Extend op je haaraanzet (daar waar je haar uit je hoofd groeit) en op je haarpunten. Doe dit per haar deel (dus in totaal 4x).
 5. Gebruik niet te veel anders wordt je haar te vettig.
 6. Gebruik de paddle brush om het door je haar te borstelen.
 7. Tang naderhand je haar.

Pluspunten Thermasmooth Shine Extend

 • Zorgt voor glans
 • Creëert beschermlaag over je haar.
 • Zorgt ervoor dat je haar niet snel pluist na het tangen.
Veilig krullen steil maken: Mizani Thermasmooth & Remmington Air Plates
v.l.n.r. Op de 2e foto rechtsboven zie je dat mijn krullen glanzen door het gebruik van de Mizani Thermasmooth Smooth Guard Serum. Op de 2 foto’s links- en rechtsonder zie je hoe mijn haar eruit ziet na het föhnen en tangen.

Mizani Thermasmooth wel/niet kopen?

Pluspunten Mizani Thermasmooth

 • Sneller steil haar;
 • zijdezacht steil haar;
 • gehydrateerd haar zonder klitten;
 • ruikt lekker (het ruikt niet naar kokos of snoep).

Minpunten Mizani Thermasmooth

 • Prijzig als je alle 4 de producten koopt. Mijn advies: koop alleen Smooth Guard Serum en Shine Extend;
 • ingrediënten van shampoo en conditioner mogen veel milder zijn.

Remmington Air Plates stijltang

Mijn haar tang ik normaliter met een CHI tang, maar de laatste tijd gebruik ik de Remmington Air Plates vaker omdat de stijltang niet heet wordt en ik het dus gemakkelijker kan vastpakken. De Remmington stijltang heb ik overigens ontvangen tijdens een pers event.

Veilig krullen steil maken met Remmington stijltang

Pluspunten Remmington Air Plates stijltang

 • Ik vind het resultaat net zo goed als wanneer ik mijn CHI tang gebruik. Deze stijltang is aanzienlijk goedkoper.
 • Je kunt de temperatuur instellen van 150°C – 230°C.
  Snel op temperatuur.
 • Titanium platen met keramische coating: best of both worlds. Titanium platen zijn geschikt voor dik en stug haar en een keramische coating zorgt voor een goede warmtebegeleiding.
 • De platen van de stijltang veren mee. Hierdoor hoef je de stijltang niet dicht te knijpen om zijdezacht getangt haar te krijgen. Dit moet ik bij mijn CHI stijltang bijvoorbeeld wel doen waardoor ik sneller kramp in mijn handen krijg.
 • Cool Touch-technologie: dit zorgt ervoor dat je je handen niet brandt als je de stijltang vastpakt. Dit is overigens deels waar. Je kunt wel je handen branden aan de zijkant van de platen is mijn ervaring, maar als je de tang goed vasthoudt, hoeft dit niet te gebeuren.

Minpunt Remmington Air Plates stijltang

Het enige nadeel dat ik ervoer is dat mijn haar af en toe bleef vast zitten aan de zijkant van de titaniumplaten waar ze aan elkaar zijn bevestigd. Als je echter voorzichtig bent, kun je dit voorkomen. Desondanks vond ik dit niet tof. Bij mijn CHI tang heb ik hier namelijk geen last van. Deze tang is echter aanzienlijk duurder dan de Remmington Air Plates.

Krullen steil maken: 2 weken steil?

Door het gebruik van Mizani Thermasmooth in combinatie met de Remmington Air Plates ervoer ik inderdaad zijdezacht haar! Mijn haar bleef een week steil zonder dat ik het opnieuw hoefde de tangen.

Krullend haar steil houden

Na een week begon mijn haar bij mijn haaraanzet alweer te krullen. Hier krijg ik snel last van omdat ik snel zweet, zoals ik boven uitlegde. Dit kan ik voorkomen door mijn haaraanzet opnieuw te tangen. Echter dit doe ik liever niet, omdat ik mijn haar zoveel mogelijk wil ontzien. Simpele oplossingen die je kunt toepassen om te voorkomen dat je opnieuw je stijltang moet gebruiken zijn:

 1. Spray om de avond voordat je gaat slapen een klein beetje Mizani Thermasmooth Shine Extend bij je haaraanzet.
 2. Draag altijd een satijnen hoofddoek als je gaat slapen. Hierdoor zorg je ervoor dat je haar langer steil blijft (ik had dit trouwens niet gedaan vandaar dat het na een week opnieuw begon te krullen).
 3. Krult je haar bij je haaraanzet ondanks bovenstaande stappen? Zie hier een tip om dit direct ongedaan te maken:
 • gebruik droogshampoo. Het klinkt vreemd, maar je kunt droogshampoo gebruiken als een soort deodorant tegen ‘hoofdhuid zweet’;
 • doe een satijnen hoofddoek op (15 min of langer) zodat je haar opnieuw plat gaat liggen.
 • als je de hoofddoek hebt, kun je naderhand eventueel met een föhn op de laagste stand gebruiken, het haar bij je haaraanzet warm maken. Hierdoor maak je je krullen weer veilig steil zonder opnieuw een stijltang te gebruiken.

Lees hier waarom je beter satijnen hoofddoek kunt gebruiken in plaats van een katoenen variant.

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

J

Tuesday 26th of January 2021

Hi kun je de mizani linkjes toevoegen aub. Deze linken naar L'Oréal.

Macblogster

Sunday 7th of February 2021

Mizani is een merk van L'Oreal. En Mizani wordt online niet meer verkocht in Nederland. De producten die ik zelf nu gebruik zijn de L'Oreal producten waar de linkjes naar verwijzen.

Samira

Thursday 31st of May 2018

Hoi! Ik vroeg me af wat voor droogshampoo je gebruikt om je haar langer steil te houden en hoofdhuid zweten tegen te gaan.

Mvg, Samira

MacBlogster

Friday 1st of June 2018

Hoi Samira, zie dit blog artikel: http://macblogster.nl/het-effect-van-aussie-droogshampoo-op-kroeshaar/ Je kunt trouwens ook de zoekfunctie gebruiken op mijn blog zodat je info kunt zoeken ;-)

chucky1012

Saturday 1st of July 2017

Wauw.... Je kapsel was zo mooi geworden toen je het steil gemaakt had.

Xoxo

MacBlogster

Tuesday 4th of July 2017

Dank je wel Ike. Ik was er erg blij mee. Het voelde erg zacht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.