Top

Dit gebeurt er als je droogshampoo op kroeshaar of krullen gebruikt

Je hebt net een uitgebreide wash day inclusief curly hair care routine achter de rug en tot overmaat van ramp kom je terecht in een ruimte waar er overmatig wordt gerookt. Het resultaat: krullen die gigantisch naar rook ruiken! Om te voorkomen dat je opnieuw je haar moet wassen, laat ik je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat deze vieze geur uit je krullen verdwijnt met behulp van Aussie droogshampoo. Wat vind je van het resultaat? Laat een comment achter en vergeet niet mijn super tip te lezen.

Wat gebeurt er als ik droogshampoo gebruik?

Vorig jaar ontving ik 3 flessen Aussie Miracle Dry shampoo. Op dat moment vroeg ik me af wat ik er mee aan moest. Ik dacht namelijk dat droogshampoo niet geschikt is voor kroeshaar. Lange tijd heb ik de flessen onaangeraakt in mijn badkamer laten staan, totdat ik thuis kwam van een avondje uit. Mijn haar stonk naar rook en ik herinnerde me dat ik Aussie droogshampoo in huis had. Ik vroeg me af wat er met mijn haar zou gebeuren als ik 1 van de flessen droogshampoo zou gebruiken.

Dit gebeurt er als je droogshampoo op kroeshaar of krullen gebruikt

Zou het weer fris ruiken zonder dat het droog en pluizig zou worden? Zou het effect hebben op mijn kruldefinitie? Ik besloot de proef op de som te nemen en nam een dag later het onderstaande filmpje op.

Anderen lazen ook
Mijn Controlled Chaos ervaring: helpt dit tegen ontplofte krullen?

Instructie gebruik droogshampoo

Volgens de gebruiksinstructie dien je de droogshampoos te sprayen bij je haaraanzet en vervolgens door je haar te borstelen. Aangezien ik mijn kroeshaar nooit kam of borstel als het droog is, heb ik het mijn vingers door mijn haar gemasseerd, zoals je in het filmpje kunt zien. Ik heb geen nette scheidingen gemaakt (#lazygirlalert), het advies is om dit wel te doen.

 photo Aussie_droogshampoos_header_zps8p2y65vd.jpg

Dit gebeurt er als je droogshampoo op kroeshaar of krullen gebruikt

Aussie droogshampoo vs kroeshaar

Conclusie: deze droogshampoo is zeker geen vervanging voor je shampoo of co-wash. Ik gebruikte de Aussie Mega Instant droogshampoo en mijn haar rook frisser. Zoals je in het filmpje kunt zien kreeg mijn uitgezakte coupe tevens weer de nodige volume. Ik kreeg geen witte waas of vlokjes in mijn haar. Of het tevens effect had op mijn kruldefinitie zie je als je het filmpje bekijkt. Mijn super tip kun je onderaan mijn review lezen.

https://youtu.be/be8N7bRTYrY

Droogshampoo en laag poreus haar

Als je regelmatig last krijgt van vettig haar en het gevoel hebt dat haarproducten bovenop je haar blijven liggen (build up), dan kun je eventueel af en toe droogshampoo gebruiken om dit te verwijderen. Als je laag poreus haar hebt, kun je hier snel last van krijgen. Het gebruik van de Aussie Mega Instant Miracle Dry Shampoo kan handig zijn als je geen tijd hebt om je haren te wassen.

Lees ook: Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

 photo Ingredienten_Aussie_Colour_Mate_droogshampoo_zpslj76d6ke.jpg

Ingrediënten Aussie droogshampoo Colour Mate. Dit komt grotendeels overeen met Aussie Mega Instant droogshampoo.

Verkoopinfo Aussie Mirracle Dry Shampoo

Aussie droogshampoo is te koop in elke drogisterij. Er zijn 3 verschillende soorten te koop, namelijk:

  • Aussome Volume (voor als je dun/fijn haar hebt)
  • Mega Instant (voor normaal tot vettig haar)
  • Colour Mate (voor gekleurd haar)
Anderen lazen ook
Wecolour review: Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

Elke fles droogshampoo bevat 180 ml en kost ongeveer €7.

Ingrediënten

De Aussie droogshampoos bevatten tapiocazetmeel (Tapioca Starch), afkomstig uit de cassavewortel. Tapiocazetmeel zorgt ervoor dat deze droogshampoos vet absorberen zonder een witte waas achter te laten. Er ontstaat uiteraard wel een lichte witte waas als je teveel gebruikt.

Verder bevatten de droogshampoos:

  • alcohol die je haar droog maakt (alcohol denat),
  • verschillende geurstoffen,
  • Jojoba olie,
  • en een UV filter (behalve Colour Mate).
 photo Ingredienten_Aussie_Aussome_volume_droogshampoo_zpsgkwaoquj.jpg

Ingrediënten Aussie droogshampoo Aussome Volume

Lees ook: vermijd deze alcoholsoorten als je haar je lief is

Super tip

Toen ik met een kapper sprak, kwam ik erachter dat je droogshampoo ook goed kunt gebruiken na het steil maken van kroeshaar. Omdat ik snel zweet, wordt mijn haar bij de haaraanzet (daar waar mijn haar uit mijn hoofd komt) sneller kroes. Als je hier ook last van hebt kun je dit voorkomen of beperken door direct droogshampoo te sprayen op je haaraanzet als je merkt dat je begint te zweten.

LEES OOK

5 geboden voor verzorgen krullen oliesoorten waar je haar blij van wordt Haarproducten kopen voor krullen Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner review

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar