Skip to Content

Getest: deze Aussie droogshampoo laat geen witte waas achter op krullend haar!

Ben je op zoek naar een CG proof droogshampoo die geen witte waas achterlaat in krullend haar? Zie hier wat er met mijn haar gebeurt wanneer ik deze Aussie droogshampoo gebruik die trouwens PETA certified en cruelty free is.

Aussie is een PETA certified cruelty-free merk. Tegenwoordig verkoopt Aussie alleen nog maar de Wash+ Blow Clean Supreme droogshampoo. Een fles bevat 180 ml dry shampoo en je kunt het gemakkelijk online kopen via:

Aussie droogshampoo review

Droogshampoo voor meer volume

Deze Aussie droogshampoo bevat tapiocazetmeel (Tapioca Starch) afkomstig uit de cassavewortel. Tapiocazetmeel zorgt ervoor dat de dry shampoo vet kan absorberen zonder een witte waas achter te laten. Er ontstaat uiteraard wel een lichte witte waas wanneer je teveel gebruikt. Gebruik je verstand 😉

Verder bevat deze Aussie Dry shampoo Ecklonia Radiata Extract. Dit is een Australisch zeewier dat vaak wordt gebruikt in haarproducten om het haar te verzorgen. De overige ingrediënten kun je onderaan mijn blog lezen.

Pluspunten

  • Laat geen doffe waas achter;
  • betaalbaar;
  • creëert volume;
  • absorbeert overtollig vet
  • en ruikt lekker fris.

Dankzij een kapper kwam ik erachter dat je droogshampoo ook goed kunt gebruiken om te voorkomen dat steil gemaakte krullen of kroeshaar ontploffen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld snel zweet of regelmatig sport.

Wanneer je zweet ontploft je haar het snelst bij je haaraanzet. Het is handig om in dat geval direct droogshampoo te gebruiken wanneer dit gebeurt. Door dit te doen, voorkom of beperk je dus ontploft haar.

Lees wat anderen over deze dry shampoo zeggen

Minpunten

  • geen vervanging voor je shampoo of co-wash.
  • ik kan geen andere minpunten bedenken

Lees wat anderen over deze dry shampoo zeggen

Herken je deze situatie?

Ken je de grap van een curly girl die net een uitgebreide wash day achter de rug heeft omdat ze naar een feestje gaat? Tot overmaat van ramp komt ze terecht in een ruimte waar het grijs staat van de rook. Het resultaat: krullen die gigantisch meuren! Bye bye wash day…..

Ben jij die curly girl en herken je dit? Zo ja, dan is het interessant om deze Aussie droogshampoo te gebruiken. Het voorkomt dat je in dat geval opnieuw je haar moet wassen.

Getest: deze Aussie droogshampoo laat geen witte waas achter op krullend haar!
Dit zijn de oude verpakkingen. Inmiddels heet deze dry shampoo: Aussie Wash+ Blow Clean Supreme

Is droogshampoo geschikt voor mijn krullend haar?

De situatie die ik hierboven schetste is exact de reden waarom ik de droogshampoo besloot te gebruiken. Ik had eerder een paar flessen ontvangen en wist niet wat ik ermee aan moest. Ik dacht namelijk dat droogshampoo niet geschikt is voor mijn type haar (een mix van krullen en Afro haar).

Lange tijd heb ik de flessen dus onaangeraakt in mijn badkamer laten staan totdat ik thuis kwam van een avondje uit. Mijn haar stonk naar rook en ik herinnerde me dat ik Aussie droogshampoo in huis had. Ik vroeg me af wat er met mijn haar zou gebeuren als ik het zou gebruiken.

Zou het weer fris ruiken zonder dat het droog en pluizig zou worden? Zou het effect hebben op mijn kruldefinitie? Ik besloot de proef op de som te nemen en nam een dag later het bovenstaande filmpje op.

Hoe kun je droogshampoo het beste gebruiken?

De instructie om deze Aussie Dry shampoo te gebruiken zijn als volgt:

  1. Spray de droogshampoo op zo’n 20 – 30 cm afstand van je haaraanzet (haarwortels).
  2. Masseer het zachtjes in met je vingers.
  3. Kam of borstel het daarna door je haar.

Aangezien ik mijn haar nooit kam of borstel wanneer het droog is, heb ik het mijn vingers door mijn haar verspreid. Dit kun je in het filmpje terug zien. Zoals je ook ziet heb ik geen nette scheidingen gemaakt (#lazygirlalert). Wil je echt overtollig haartalg absorberen, dan adviseer ik je dit wel te doen.

Is het slecht om droogshampoo te gebruiken?

Het kan geen kwaad om droogshampoo te gebruiken zolang je het maar niet dagelijks gebruikt. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met normale shampoo. Dit wil je liever ook niet dagelijks gebruiken. Doe je dit wel dan krijg je droog haar of hoofdhuidproblemen. Dit geldt dus ook voor het gebruik van droogshampoo.

Hoe vaak mag je droogshampoo gebruiken?

Het gebruik van de Aussie droogshampoo kan erg handig zijn wanneer je geen tijd hebt om je haren te wassen. MAAR ook hier geldt weer hetzelfde verhaal als bij het gebruik van normale shampoo. Afhankelijk van jouw haareigenschappen gebruik je dit maximaal 1 tot 2 keer per week.

Conclusie: deze droogshampoo is zeker geen vervanging voor je shampoo of co-wash. Ik gebruikte de Aussie Mega Instant droogshampoo en mijn haar rook frisser. Zoals je in het filmpje kunt zien kreeg mijn uitgezakte coupe tevens weer de nodige volume. Ik kreeg geen witte waas of vlokjes in mijn haar. Of het tevens effect had op mijn kruldefinitie zie je als je het filmpje bekijkt.

Waar kun je Aussie Mirracle Dry Shampoo kopen?

Aussie droogshampoo is online te koop bij:

Is deze dry shampoo niet meer verkrijgbaar? Zie hier goede alternatieven die worden gelabeld als de beste droogshampoos op de markt:

[show_shopthepost_widget id=”4439207″]

Ingrediënten Aussie droogshampoo

Alcohol Denatured, Butane, Propane, Isobutane, Tapioca Starch, Aqua, Silica, Parfum, Polymethylsilsesquioxane, Butylene Glycol, Limonene, Ecklonia Radiata Extract, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool

Heb je dit al gezien?

oliesoorten waar je haar blij van wordt

 

Haarproducten kopen voor krullen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jaani

Saturday 5th of November 2016

Ooh bedankt voor de tips, zal het uitproberen! ??

Ansuya Lalay

Friday 4th of December 2015

sorry, maar wat ben je mooi <3

MacBlogster

Friday 4th of December 2015

Oh, wauw, thank you ??

Debora Lima Dos Santos-Rompelman

Friday 4th of December 2015

Heel herkenbaar. Sporten= haardrama. Een oplossing heb ik nog niet.

MacBlogster

Friday 4th of December 2015

Gebruik jij droogshampoo of doe je iets anders?

Macblogster (@MacBlogster)

Thursday 24th of September 2015

Wat vind jij hier nou van? Eerlijk zeggen..... http://t.co/jzc1QUHyIx http://t.co/wdjnegAhda

Macblogster (@MacBlogster)

Thursday 24th of September 2015

Mijn nieuwste filmpje: http://t.co/rbOnHV6OL0

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.