Top

Aussie 3 minute miracle reconstructor & droog haar

Ik heb droog haar dankzij het gebruik van haarverf. Daarom wilde ik graag de Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor proberen. Ik was namelijk erg benieuwd of deze deep conditioner voor beschadigd haar een verschil zou maken. In dit review lees en zie je mijn bevindingen.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor wordt online o.a. verkocht bij Bol.com. Hier worden tevens andere Aussie haarproducten verkocht.

 photo Aussie_3-Minute_miracle_reconstructor_krullen_zpsj7kgvwip.jpg
Geverfd haar en een goede kruldefinitie

CG methode & droog haar

Op dit moment volg ik de CG methode waarbij je conditioner in je krullen laat in plaats van dat je het uitspoelt. Inmiddels heb ik verschillende conditioners getest en ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn krultype meer nodig heeft dan alleen een conditioner. 

Toch hoop ik dat ik een conditioner kan vinden die mijn haar hydrateert en tegelijkertijd voorkomt dat mijn krullen droog worden na een dag. Ergens heb ik dus goede hoop dat deze Aussie Reconstructor een holy grail is.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor review

Gelukkig mocht ik van het haarmerk Aussie hun populairste en award winning product uitproberen, de Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor. Hieronder lees je mijn ervaring met dit haarproduct.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor & droog haar
Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor

Deep conditioner voor beschadigd haar

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor is een deep conditioner voor beschadigd haar. Het is in 1979 ontwikkeld door de Amerikaan Tom Redmond nadat hij tijdens zijn reis in Australië in contact kwam met fruitsoorten en kruiden als:

  • Blue Gum eucalyptus bladeren,
  • munt balsem,
  • schors van wilde kersenboom
  • en Jojoba zaadolie.

Dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten in de producten van Aussie. Het klinkt veelbelovend, maar de vraag is echter of deze ingrediënten tevens wonderen doen voor droog haar. Kijk je mee?

Aussie 3 minute miracle reconstructor & droog haar
Aussie 3 minute miracle reconstructor & droog haar

Is dit een goede leave-in conditioner?

Het is de bedoeling dat je deze deep conditioner 3 minuten in je haar laat en daarna uitspoelt. Omdat mijn krullen gek zijn op conditioner, gebruik ik het vaak als een leave-in conditioner. Omdat ik niet wist of Aussie ook op die manier gebruikt kon worden, heb ik het op 3 verschillende manieren getest.

Anderen lazen ook
Andrelon Oil & Care: speciaal voor kroeshaar & krullen
Aussie 3 minute miracle reconstructor & droog haar
Aussie 3MMR heeft geen dop. Dit is de opening. Als je erin knijpt, komt er conditioner uit. Het lekt niet.

Test 1: volgens de instructie

Ik moet bekennen dat ik niet echt onder de indruk was van de deep conditioner als ik de instructie opvolgde. Volgens de instructie moest ik de deep conditioner 3 minuten laten intrekken en vervolgens uitspoelen. Ondanks dat mijn haar er zeer zacht door werd, was de glans nergens te bekennen.

Test 2: leave-in conditioner

Ondanks dat dit niet wordt geadviseerd heb ik Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor wel als leave-in conditioner gebruikt. Mijn haar reageert hier normaliter positief op, dus ik heb ik de reconstructor aangebracht op nat haar en niet meer uitgespoeld.

 photo Aussie_3_minute_miracle_reconstructor_deep_conditioner_zps7u1yj0xn.jpg
Dit ziet er vaag uit, maar het is niet wat je denkt dat het is. Het is Aussie 3MMR…

Over deze methode was ik het meest te spreken. Mijn haar bleef zacht en ik kreeg een zeer goede kruldefinitie zonder dat mijn haar ging pluizen. Ik had geen last van droog haar en het rook oké. Nadat mijn haar droog was moest ik nog wel krullen creme gebruiken voor de nodige moisture.

Test 3: deep conditioner

Door de 3 Minute Reconstructor als intensieve deep conditioner te gebruiken werd wederom heerlijk zacht. Met “intensief” bedoel ik:

  • aanbrengen op nat haar,
  • ermee slapen
  • en de volgende ochtend uitspoelen.

Ben ik tevreden?

Ben ik tevreden over de 3 Minute Miracle Reconstructor? Ja, ik denk het wel. Het maakt mijn haar erg zacht en ik krijg er een mooie kruldefinitie door als ik het als een leave-in conditioner gebruik. Ik krijg er geen slap haar door en het duurt ook geen eeuwen voordat mijn haar is opgedroogd.

Aanvullend haarproduct

Omdat ik droog haar heb, heb ik sowieso een aanvullend haarproduct nodig. Het is dus niet mijn 2-in-1 holy grail. Een tip: gebruik naderhand Aunt Jackie’s Curl La La in combinatie met de LOC methode

Anderen lazen ook
Ik schrok me kapot door deze Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner!

Geur

En de geur? De geur is oké. Het stinkt niet, maar het ruikt zoet en kruidig op een bijzondere/chemische manier. Het doet me denken aan roze Hubba Bubba kauwgom waarin te veel suiker zit verwerkt. De 1 houdt er wel van en de ander weer niet. Ik kan ermee leven, de geur is namelijk niet overheersend.

 photo Aussie_3_minute_miracle_reconstructor_ingredienten_zpssquephdo.jpg
Ingrediënten Aussie 3MMR

Koop Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor

Deze 3 Minute Miracle Reconstructor wordt online o.a. verkocht bij Bol.com. Hier worden tevens andere Aussie haarproducten verkocht.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ikey says

    Ik test het product momenteel. Echt een super product! Je haar word er zo zacht van en vooral een lekkere geur. Lijkt een beetje op bubblegum. Heerlijk! Ik zou het wel combineren met de aussie shampoo. Die maakt het haar zo schoon dat de conditioner voor mijn gevoel beter “pakt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar