Skip to Content

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Review – CG Proof?

Ik heb droog haar dankzij het gebruik van haarverf. Daarom wilde ik graag de Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor proberen. Ik was namelijk erg benieuwd of deze deep conditioner voor beschadigd haar een verschil zou maken. Je leest en ziet je mijn bevindingen in mijn Aussie 3 Minute Miracle review.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor wordt online verkocht in de volgende webshops. Hier kun je ook andere Aussie haarproducten kopen:

Deep conditioner voor beschadigd haar

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor is een deep conditioner voor beschadigd haar. Het is in 1979 ontwikkeld door de Amerikaan Tom Redmond.

Hij kwam namelijk tijdens zijn reis in Australië in contact kwam met fruitsoorten en kruiden die hij niet eerder had gezien. Denk aan:

 • Blue Gum eucalyptus bladeren,
 • munt balsem,
 • schors van de wilde kersenboom
 • en Jojoba zaadolie.
Aussie 3 minute miracle reconstructor review - CG Proof?
Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor

Wat belooft dit product?

Volgens Aussie transformeert hun 3 Minute Miracle Reconstructor droog, beschadigd haar in zachte, glanzende lokken.

De formule helpt beschadigd haar herstellen, waardoor het zacht wordt en je haar weer tot leven komt. Mede dankzij de toevoeging van:

 • Australische Macadamia olie,
 • Jojoba olie
 • en Avocado-olie.
aussie 3 minute miracle review
Aussie 3 minute miracle reconstructor & droog haar

Mijn Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor review

Bovengenoemde ingrediënten zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten in de Aussie haarproducten. Dit klinkt veelbelovend, maar de grote vraag is natuurlijk of deze ingrediënten wonderen doen voor droog haar. Vooral droog krullend haar.

Gelukkig mocht ik van het haarmerk Aussie hun populairste en award winning product uitproberen, de Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor. Hieronder lees je mijn ervaring met dit haarproduct. Kijk je mee?

aussie 3 minute miracle
Aussie 3MMR heeft geen dop. Dit is de opening. Als je erin knijpt, komt er conditioner uit. Het lekt niet.

CG methode & droog haar

Op dit moment volg ik de Curly Girl methode waarbij je conditioner in je krullen laat in plaats van dat je het uitspoelt. Dit werkt als een leave-in conditioner en zou over het algemeen voldoende moeten zijn.

Inmiddels heb ik verschillende conditioners getest en ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn haar- en krultype meer nodig hebben dan alleen een conditioner. Ik heb namelijk droog krullend haar.

Ergens heb ik goede hoop dat deze Aussie Reconstructor mijn haar hydrateert en tegelijkertijd voorkomt dat mijn krullen na een dag alweer droog worden. Kortom, ik hoop dat deze conditioner een holy grail is.

Hoe gebruik je Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor?

Volgens de instructie is het is de bedoeling dat je deze Aussie deep conditioner 3 minuten laat intrekken en daarna uitspoelt. Zoals ik aangaf volg ik de Curly Girl Methode.

Vanuit de Curly Girl Method wordt geadviseerd om je conditioner als leave-in conditioner te gebruiken. Omdat ik niet wist of je dit haarproduct ook op die manier kunt gebruiken, heb ik het op 3 verschillende manieren getest.

Aussie 3 minute miracle reconstructor review krullend haar
Dit ziet er vaag uit, maar het is niet wat je denkt dat het is. Het is Aussie 3MMR…

Hieronder leg ik uit op welke 3 manieren ik het heb getest, namelijk:

 • geheel volgens de instructie
 • als leave-in conditioner
 • en als deep conditioner

Test 1: volgens de instructie

Ik moet bekennen dat ik niet echt onder de indruk was van de deep conditioner wanneer ik de instructie opvolgde.

Volgens de instructie moest ik de Aussie deep conditioner 3 minuten laten intrekken en vervolgens uitspoelen. Ondanks dat mijn krullend haar er zeer zacht door werd, was de glans nergens te bekennen.

Test 2: als leave-in conditioner

Ondanks dat dit niet wordt geadviseerd heb ik Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor wel als leave-in conditioner gebruikt.

Mijn haar reageert hier normaliter positief op, dus ik heb ik de reconstructor aangebracht op nat haar en niet meer uitgespoeld.

Over deze methode was ik het meest te spreken. Mijn haar bleef zacht en ik kreeg een zeer goede kruldefinitie, zonder dat mijn haar ging pluizen.

Ik had geen last van droog haar en het rook oké. Nadat mijn haar droog was moest ik nog wel een krullen creme gebruiken voor de nodige hydratatie.

Test 3: als deep conditioner

Door de 3 Minute Reconstructor als intensieve deep conditioner te gebruiken werd mijn haar wederom heerlijk zacht. Met “intensief” bedoel ik:

 • aanbrengen op nat haar,
 • ermee slapen
 • en de volgende ochtend uitspoelen.
Aussie 3 minute miracle reconstructor review krullend haar
Geverfd haar en een goede kruldefinitie dankzij Aussie

Hoe ruikt het?

Hoe ruikt Aussie 3 Minute Miracle? Als je het mij vraagt, vind ik de geur oké. Gelukkig niet overheersend.

Het stinkt niet, maar het ruikt zoet en kruidig op een bijzondere/chemische manier. Het doet me denken aan roze Hubba Bubba kauwgom waarin te veel suiker zit verwerkt.

De 1 houdt er wel van en de ander weer niet. Ik kan ermee leven.

Is Aussie 3 Minute Miracle goed voor mijn haar?

Ben ik tevreden over de 3 Minute Miracle Reconstructor? Ja, ik denk het wel. Het maakt mijn haar erg zacht en ik krijg er een mooie kruldefinitie door wanneer ik het als een leave-in conditioner gebruik.

Ik krijg er geen slap haar door en het duurt ook geen eeuwen voordat mijn haar is opgedroogd. Desondanks heb ik sowieso een aanvullend haarproduct nodig, omdat ik droog haar heb.

Het is niet mijn 2-in-1 holy grail, maar volgens mij bestaat dit niet wanneer je droog krullend haar hebt. Naderhand gebruik ik dan ook de krullen creme Aunt Jackie’s Curl La La.

Is Aussie CG Proof?

Is Aussie CG proof? Dit product bevat geen slechte alcohol, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Volg je CG methode strict op? Dan kun je deze conditioner niet gebruiken.

Er zit namelijk Bis-Aminopropyl Dimethicone in. Dit is een silicone en volgens de CG methode mag je geen siliconen gebruiken. Zie de ingredientenlijst hieronder voor meer info.

ingredienten Aussie 3 minute miracle reconstructor
Ingrediënten Aussie 3MMR

Ingredienten

Aqua, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Glyceryl Stearate, Parfum, Polysorbate 60, Citric Acid, EDTA, Propylene Glycol, Oleyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melissa Officinalis Leaf Extract, Ci 19140, Phenoxyethanol, Methylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Ci 17200, Methylisothiazolinone, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Ascorbic Acid, Sodium Sulfite, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Waar kun je Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor kopen?

Deze 3 Minute Miracle Reconstructor wordt online o.a. verkocht bij Bol.com. Hier worden tevens andere Aussie haarproducten verkocht.

Anderen lazen ook deze tips

amazon.nl
bol.com
Recente update: 6 december 2023 - 05:59

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ikey

Tuesday 20th of January 2015

Ik test het product momenteel. Echt een super product! Je haar word er zo zacht van en vooral een lekkere geur. Lijkt een beetje op bubblegum. Heerlijk! Ik zou het wel combineren met de aussie shampoo. Die maakt het haar zo schoon dat de conditioner voor mijn gevoel beter "pakt"

chucky1012

Wednesday 19th of September 2012

Dit product zal vast en zeker wonderen aan mijn kapsel verrichten! ;-)

MacBlogster op Facebook

Wednesday 19th of September 2012

Ken je deze award winning intensive conditioner van Aussie? Volgens veel vrouwen is dit 'da bomb!' Uiteraard wilde ik dit zelf beoordelen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.