Skip to Content

Bounce Curl Review: dit product doet wat het belooft!

Heb je positieve reacties gehoord over Bounce Curl, maar durf je het niet te kopen? Je hebt namelijk al zoveel geld uitgegeven aan haarproducten voor krullend haar? En nu wil je zeker weten of dit product iets voor jouw haar is? Laat ik direct met de deur in huis vallen: Bounce Curl maakt waar wat het belooft. 

Zoektocht perfecte haarproducten

Wanneer je krullend haar hebt, lijkt de zoektocht naar ‘het juiste product’ een lange weg te zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw zoektocht minder lang is, deel ik op Macblogster.nl o.a. reviews over krullen producten. Hier krijg ik vaak reacties op per e-mail of Social Media.

Bounce Curl review

Bounce Curl review type 2 – 3a krullen

Lezer Debby stuurde mij o.a. een bericht met de vraag of ik bekend ben met Bounce Curl. Volgens haar maakt dit krullen product echt een verschil; het is God’s gift to Curl Heaven.

Debbie heeft type 2c en 3a krullen. Dankzij Bounce Curl zien haar krullen er mooier uit zoals je kunt zien op de onderstaande foto’s. Aangezien ik toen nog geen ervaring had met de hydraterende light creme gel, vroeg ik of ze een review wilde schrijven. Dit kun je hieronder lezen.

Bounce Curl & type 3 – 4a krullen

Wil je graag weten wat mijn ervaring is? Naar aanleiding van Debby’s review, kocht ik zelf ook een fles Bounce Curl. Inmiddels heb ik er dus ook zelf ervaring mee. Lees hier mijn ervaring met Bounce Curl en type 3 & 4a krullen.

Wat is Bounce Curl?

Bounce Curl heeft nu meerdere producten, maar hun 1e product was de Light Creme Gel. Hier gaat de onderstaande review ook. Het is een crème achtige styling gel die licht van structuur is. Het lijkt op een combinatie van een leave-in conditioner en curl activator die je krullen meer definitie en veerkracht geeft.

Onderstaande tekst: Debby

Redenen om Bounce Curl te kopen

Waarom zou je Bounce Curl willen kopen? Redenen om deze light creme gel te kopen zijn:

 • lichte textuur;
 • je krijgt er bouncy curls door
 • en een betere kruldefinitie.
 • voorkomt pluizige krullen!

Bounce Curl doet echt iets met de structuur van je haar. Eigenlijk is het bizar dat ik verbaasd was dat het product waarmaakt wat er op het flesje staat:

 • meer veerkracht,
 • definitie,
 • minder pluis.

Kortom, he is een product dat waarmaakt wat het belooft. Het is best prijzig, maar ik vind het zeker het geld waard. Reden:

 1. Ik heb geen leave-in conditioner meer nodig waardoor ik meer ruimte in mijn badkamerkast creëer. Ik gebruik nu enkel shampoo, conditioner en Bounce Curl.
 2. Mijn haar droogt sneller doordat ik er geen leave-in conditioner meer hoef in te doen.
 3. Maar het belangrijkste is dat mijn krullen echt veel beter zitten! Minder pluis, meer veerkracht (bounce) en duidelijk gedefinieerde krullen.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit het eerste haarproduct is waarbij anderen opmerken dat mijn krullen mooier zitten!

Lees hier positieve ervaringen van andere gebruikers

Reden om dit niet te kopen

 • het is prijzig;
 • ook is het even uitproberen hoe je dit het best kunt gebruiken;
 • je hebt geen plek meer in je badkamerkast.

Bekijk hier welke minpunten anderen ervaren

Kasten met halfvolle flessen krullen producten

“Eigenlijk was er helemaal geen plek meer in kast maar toen ik de woorden “Bounce Curl” hoorde, begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde dit product hebben, want als ik de volgende woorden hoor, dan ben ik om:

 • anti-pluis,
 • veerkracht
 • en glanzende krullen

Ik moet het product dan uitproberen. Herken je dit? Volgens mij zijn dit magische woorden voor ons curly girls en dus de oorzaak van kasten vol met halfvolle flessen shampoo, conditioner, leave-ins, gel, cream, olie, enzovoorts.

 Bounce Curl Review: God's Gift to Curl Heaven
Ingrediënten Bounce Curl. Er zit onder andere proteïne in.

Hoe gebruik je het?

In elk geval, toen ik deze woorden op de Bounce Curl fles las, bleven deze woorden in mijn hoofd hangen. Omdat ik het merk toen nog niet kende, ging ik naar hun website en bekeek ik de verschillende Bounce Curl. En ja hoor, de volgende dag heb ik een fles besteld via een Nederlandse webshop!

Gebruiksaanwijzing

Een paar dagen later had ik de fles Bounce Curl in huis. Natuurlijk wilde ik het direct gebruiken! Ondertussen kende ik de gebruiksaanwijzing uit mijn hoofd, dus ik kon direct aan de slag:

 1. Wassen.
 2. Conditioner in doen en goed er doorheen kammen. 
 3. Spoel vervolgens de conditioner goed uit. Als er restjes conditioner in je haar achterblijven zorgt dit ervoor dat Bounce Curl z’n werk niet goed kan doen.
 4. Daarna Bounce Curl aanbrengen op kletsnat haar. Dit laat je in je haar zitten. Niet uitspoelen dus!
 5. Eventueel een leave-conditioner gebruiken als je dik haar hebt. De leave-in conditioner gebruik je voordat je Bounce Curl gebruikt.

Mooiere krullen

Omdat ik het best vreemd vond om geen leave-in conditioner te gebruiken, heb ik toch een beetje gebruikt ondanks dat ik geen dik haar heb. Mijn haar voelde een beetje stroef toen ik de Bounce Curl er naderhand indeed, maar ik zag dat mijn kruldefinitie veel mooier en beter werd. Tijdens het drogen van mijn haar met een föhn en diffuser, voelde ik duidelijk dat mijn krullen meer veerkracht hadden en anders aanvoelden.

Bounce Curl Review: God's Gift to Curl Heaven
Debby is half Spaans- half Nederlands. Ze heeft type 2c & 3a krullen.

Zonder Leave-in Conditioner

Een paar dagen later heb ik Bounce Curl gebruikt zonder een leave-in conditioner. Mijn krullen zaten nog beter dan met leave-in conditioner! Ongelofelijk! Ik had nu meer volume en glans. Waarschijnlijk was de combinatie van leave-in conditioner en Bounce Curl toch too much voor mijn krullen. Kortom, het is dus een kwestie van uitproberen.

Combinatie shampoo & conditioner

Dit is trouwens ook het geval met de shampoo en conditioner die je vooraf gebruikt. Dit heeft effect op de werking van Bounce Curl. Wanneer je krullen droog, stroef of dof aanvoelen na het gebruik, komt dit door een reactie van Bounce Curl op de ingrediënten van de shampoo of conditioner die je hebt gebruikt.

In dit blog artikel kun je lezen welke combinatie goed werkt. Ik gebruik Jersey Bounce en American Cream van Lush. Dit werkt prima.

Bounce Curl Review: God's Gift to Curl Heaven
Het resultaat op de krullen van Debby

Bounce Curl kopen in Nederland

Ben je ook benieuwd geworden en wil je Bounce Curl kopen in Nederland? Bekijk deze webshop. Een fles bevat 238 ml light creme gel. Ik verwacht er 1 à 2 maanden mee te kunnen doen wanneer ik 3 keer per week mijn haar was. Als je minder vaak jouw haren wast, zul je er waarschijnlijk veel langer mee doen.”

Bekijk hier alle Bounce Curl producten die je tegenwoordig kunt kopen

Dit vind je ook interessant

[shopsuite_snippet id=56ca]

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marjolijn

Thursday 28th of March 2019

Hey! Dank voor je kennis, heel fijn :) Ook net met Bounce Curl kennis gemaakt; loving it! Benieuwd hoe snel de buildup wordt na langer gebruikt though... Vaak is de eerste week de honeymoon, maar na week 4 begint t haar te snel te zwaar te worden. En als er dan clarifying routine nodig is, te vaak, dan droogt t uiteindelijk weer teveel uit en dan mag ik weer op zoek naar een volgende routine ;) Live and learn and live and learn and... live... and... well yes... learn. Reden van schrijven is eigenlijk: paar dode links op je site! De Nederlandse verkoper die je noemt heeft bounce curl niet meer volgens mij. Geen idee of je verdient per doorklik, maar zonde als je inkomsten misloopt, en fijner voor lezers als ze direct kunnen bestellen :p Woon zelf in Den Haag en haal mijne in de winkel Afro Indian market (hun website lijkt t ook niet te doen... dus geen idee of je er ook online kan bestellen).

Keep up the curl work!

liefs

Macblogster

Thursday 28th of March 2019

Dank voor je bericht. Ik heb de linkjes aangepast.

Moen

Thursday 20th of October 2016

Hallo, ten eerste bedankt Voor je review. Ik was al een tijdje op zoek naar een ervaring van iemand binnen Nederland. Ik wil graag ook deze product gaan gebruiken. Ik was benieuwd of je ook invoerkosten hebt betaald. Zo ja, hoeveel?

MacBlogster

Saturday 22nd of October 2016

Hoi van Moen, je kunt het gewoon in Nederland bestellen via de link onderaan in het blog artikel ;-)

Debby Loring

Wednesday 19th of October 2016

www.naturalisticproducts.co.uk/products/bounce-curl-light-creme-gel-with-aloe hier is het ook te koop. Is zelfs iets goedkoper!

MacBlogster

Wednesday 19th of October 2016

Oké. Bedankt

Debby Loring

Wednesday 19th of October 2016

Ja dan kom je op 29,95 pond. Dus iets van 33 euro.

MacBlogster

Wednesday 19th of October 2016

Zelfs met verzendkosten erbij?

Talise Loy

Monday 17th of October 2016

Ik wil deze ook!

Lara

Monday 17th of October 2016

Wauw wat een mooie krullen! Ik bijna hetzelfde haar dus ik wil dit ook proberen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.