Top

How to: bronzer aanbrengen – bye bye bleke huid!

Na het bekijken van mijn tutorial kun je bronzer aanbrengen zodat je er minder bleek uitziet. Door de simpele methode die ik laat zien, creëer je hetzelfde effect alsof je een uurtje in de zon hebt gezeten. Het is net alsof je een subtiele zelfbruiner hebt gebruikt, maar dan zonder alle moeite en bijbehorende vlekken. Bye bye bleke huid!

How to: bronzer aanbrengen

Bronzer aanbrengen

Deze simpele bronzer techniek kun je dagelijks gebruiken. Ik beloof dat je er niet uit zult zien alsof je een drag queen bent. Je krijgt wel iets meer warmte in je gezicht. Hierdoor zie je er minder bleek uit, vooral in de herfst of winter wanneer de R in de maand is.

Contouren of warmte creëren?

Een bronzer aanbrengen kun je op verschillende manieren doen, namelijk om je gezicht mee te contouren of om meer kleur aan te brengen in je gezicht. In dit blog artikel behandel ik hoe je door middel van een simpele techniek een warmere tint creëert door middel van een bronzer aanbrengen.

How to: bronzer aanbrengen

Juiste bronzer kiezen

Je creëert een zo natuurlijk mogelijk effect door een bronzer te gebruiken die hooguit 1 tot maximaal 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur:

 • herfst en winter: .gebruik een matte bronzer;
 • Voorjaar: gebruik eventueel een bronzer met een shimmer.
 • Tip: heb je geen bronzer in huis, gebruik dan bruine oogschaduw die 1 tot 2 tinten donker is.
Anderen lazen ook
Make-up & skin care tutorials voor beauty lovers

Lees ook: How to: blush aanbrengen als een pro

DIY Bronzer aanbrengen

Producten die ik gebruik in het filmpje

In het filmpje gebruik ik Max Factor Bronzing powder kleurnummer 2, zoals je op de onderstaande foto kunt zien zijn dit geen heftige kleuren. De kleur is ongeveer 1 tint donkerder dan mijn huidskleur.

De make-up kwasten die ik gebruik zijn:

How to: bronzer aanbrengen: bye bye bleke huid!

Max Factor Bronzing Powder Links: Bronze (02) | Rechts: Golden (01)

Als je vragen hebt over contouren

Het contouren zal ik een andere keer behandelen, mocht hier behoefte aan zijn. Mocht je nu al meer willen weten over het contouren van je gezicht, bekijk dan deze 2 blog artikelen zodat je een idee krijgt op welke mogelijke wijze je jouw gezicht kunt highlighten en contouren:

 • Blush aanbrengen (hier zie je een foto op basis waarvan je jezelf kunt contouren naar aanleiding van de vorm van je gezicht).
 • Black Up Contouring Stick (hier kun je zien hoe ik mijn gezicht hebt geshaped door middel van deze cream contouring stick. Afgezien van dit product kun je bijvoorbeeld ook licht contouren met poeder (blush, bronzer en highlighter poeders), zoals het Sleek Face Form of W7 The Cheeky Trio. 

Lees ook 

Review Fenty Beauty highlighters en lipgloss Is NYX Total Control Drop Foundation de moeite waard om te kopen? oliesoorten waar je haar blij van wordt Foundation kopen: 5 Gouden Regels waar je op moet letten


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. karlijn says

  Hoi Angela, super leuke blog! Ik kijk soms tutorials en lees blog over makeup, maar snap niet echt het grote verschil tussen bronzerkleuren. Het is toch allemaal bruin? En hoe kan je zien welk kleur dan bij je past? (Ik heb er zelf eentje van de HEMA, maar volgens mij werkt die niet)
  Groetjes,
  Karlijn

  • MacBlogster says

   Hoi Karlijn, bedankt voor je reactie. Er zit zeker wel verschil in bronzer kleuren. Het klopt dat ze allemaal bruin zijn, maar sommige bronzers hebben een oranje ondertoon, andere weer een koelere ondertoon. Zo zijn er ook bronzers met een shimmer. Het gaat dus niet zozeer om de bruine kleur van de bronzer, maar om de kleur van de ondertoon en wat voor een effect dit heeft op jouw huidskleur.
   Je komt erachter welke bij je past door het uit te proberen en dus te swatchen op je wang. Als je dit zelf niet zo goed kan inschatten, is het handig dat je iemand meeneemt die met je mee kan denken. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar