Top

Is dit een beter & goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

Als je op zoek bent naar een betaalbaar en goed highlight en contour palette, dan kom je al snel uit bij het populaire Sleek Face Form. Dit is een budget palette met een highlighter, blush en contour poeder. Budget merk W7 heeft echter nog een goedkoper contour palette: W7 The Cheeky Trio. Welk palette kun je het beste kopen? Dit review geeft het antwoord op deze vraag.

Is dit een beter & goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

Is er een beter & goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?
Lees ook: Door deze highlighter raak je verblind tot in space: Sleek Solstice

Cream Contour vs poeder contour

Remember mijn Black Up Contouring Stick? Ik vind het een ideaal make-up product om mee te contouren, maar ik vind het te heftig voor dagelijks gebruik. Zulke cream contour producten vind ik meer geschikt speciale gebeurtenissen wanneer ik er er pico bello uit wil zien op foto’s. Voor dagelijkse contouring gebruik ik liever een make-up product waarmee ik subtieler te werk kan gaan. Gelukkig kan dit met contour en highlight poeder.

Dagelijks contouren met bronzer, blush & highlighter: Sleek Face Form & W7 The Cheek Trio photo Sleek_Face_Form_W7_The_Cheek_trio_zpsocsklke0.jpg

Sleek Face Form vs W7 The Cheeky Trio: highlight & contour

Highlight & Contour palette

In dit review vergelijk ik 2 paletten met highlight en contour poeder die ik in bezit heb:

 • Sleek Face Form Light
 • W7 The Cheeky Trio
Anderen lazen ook
Vintage make-up in 5 stappen: Sleek iDivine Storm

Beide contour paletten zijn budget friendly en geschikt voor dagelijks gebruik. Ze bevatten een bronzer, highlighter en blush in poedervorm. Sleek Face Form Light kocht ik jaren geleden en W7 The Cheeky Trio kreeg ik opgestuurd.

Sleek Face Form

Laat ik direct duidelijk zijn: Sleek Face Form vind ik beter. De bronzer is duidelijker zichtbaar op mijn huid. Dit geldt tevens voor de highlighter. De blush in het Face Form Light palette, de befaamde Rose Gold (dit is een dupe NARS Orgasm) vind ik erg mooi. De koraal-roze kleur is echter subtiel zichtbaar op mijn wangen. De kleur valt nagenoeg weg, maar de shimmer is desondanks goed te zien. Hierdoor lijkt de blush eerder op een goed gepigmenteerde highlighter met een koraal-roze ondertoon.

Dagelijks contouren met bronzer, blush & highlighter: Sleek Face Form & W7 The Cheeky Trio

Sleek Face Form Light met de befaamde blush ‘Rose Gold’

W7 The Cheeky Trio

De blush uit W7 The Cheeky Trio is mat en duidelijker zichtbaar. De bronzer en highlighter zijn helaas niet zo goed zichtbaar. De kleuren zijn zelfs te licht voor mijn huidskleur. Ook al ga ik meerdere malen met mijn make-up kwast over de bronzer en highlighter heen, de kleuren blijven nauwelijks zichtbaar. Het voordeel hiervan is dat het effect subtiel is en ook blijft, zelfs wanneer je te veel gebruikt. Als je hier van houdt, is The Cheeky Trio het palette to buy. Dit gezegd hebbende, concludeer ik dat het W7 contour palette waarschijnlijk bestemd is voor een lichtere huidskleur.

W7 The Cheek Trio photo W7_The_Cheek_Trio_zpsxfvjnwfm.jpg

W7 The Cheek Trio: is dit een beter & goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

Lees ook: vloeibare highlighters: MAC vs Etos

Sleek Rose Gold

Op de onderstaande foto heb ik Sleek Face Form Light gebruikt. Je ziet de bronzer bij mijn jukbeenderen en de highlighter kun je op mijn neusbrug duidelijk zien. De blush (Sleek Rose Gold) is echter zeer subtiel.

Sleek Face Form Light photo Sleek_Face_Form_Light_resultaat_zpsanrfanrn.png

Hier heb ik Sleek Face Form Light gebruikt

Battle of the Blush

Op de onderstaande foto heb ik W7 The Cheeky Trio gebruikt. Je ziet de blush duidelijk zitten. De highlighter en bronzer niet. Om deze reden zou ik zelf voor Sleek Face Form gaan, ondanks dat het enkele euro’s duurder is. Daarnaast is The Cheeky Trio enkel in 1 kleur verkrijgbaar, terwijl Sleek Face Form verkrijgbaar is in 4 kleuren:

 • Fair
 • Light
 • Medium
 • Dark
Anderen lazen ook
Blush gebruiken: camoufleer je bleke winterse huidskleur

Kortom, ik zou mijn geld inzetten op Sleek Face Form. Als je liever je eigen blush gebruikt kun je eventueel het Sleek Face Contour Kit kopen. Dit bestaat enkel uit een contour en highlighter poeder en is tevens verkrijgbaar in 4 kleuren.

 photo W7_The_Cheek_trio_resultaat_zpsddwjmz8e.png

Hier heb ik W7 The Cheeky Trio gebruikt

Verkoopinfo Sleek Face Form & Sleek Face Contour Kit

Sleek Face Form kost €13,99 per stuk. Sleek Face Contour kit (enkel highlighter & contour poeder) kost €8,99 en is online te koop via themakeupspot.nlBeide kits zijn in 4 kleuren verkrijgbaar.

Verkoopinfo W7 The Cheeky Trio

W7 The Cheeky Trio kost €9,95 is enkel verkrijgbaar in 1 variant. De bronzer, blush en highlighter bevatten geen shimmer en zijn mat. Ook dit product is online te koop bij themakeupspot.nl.

W7 alternatief donkere huid

Als je niet van subtiel houdt of een donkere huidkleur hebt, kun je wellicht beter uitwijken naar W7 Ebony Shape & Define. Dit kost €6,99 en is verkrijgbaar in Light, Medium en Deep. Er zit echter geen blush bij, maar wellicht heb je al een goed gepigmenteerde blush in huis. Zo niet, dan adviseer ik je mijn reviews over de H&M blush of Black Up blush te lezen.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • Macblogster says

   Leuk dat je een reactie achterlaat. Ik heb een tijdje geaast op de blush by 3 van Sleek. Uiteindelijk nooit gekocht omdat ik al voldoende blush in huis heb, maar stiekem zou ik het nog ooit nog eens willen aanschaffen.
   Wat betreft W7, de producten zijn soms fantastisch en soms niet, en het uiterlijk ziet er minder aantrekkelijk uit in vergelijking met Sleek.
   De Banana powder van W7 is momenteel een hit. Volgens visagisten minstens zo goed als de duurdere varianten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar