Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Black Up Contouring Stick: the big stick every girl likes

Tijdens mijn bezoek aan Parijs dook ik de Sephora in aan de Champs-Élysees. Ik was namelijk op zoek naar een contour kit en hoopte dit in Parijs te vinden. Zoek en gij zult vinden. Ik zocht en vond de Black Up Contouring Stick.

Black Up Contouring Stick

Tja, what’s in a name? De Black Up Contouring Stick is uitermate geschikt voor het cream contouren van je gezicht (= het creëren van schaduw en licht waardoor je de vorm van je gezicht benadrukt of corrigeert). Black Up verkoopt 5 verschillende Contouring Sticks geschikt voor getinte en donkere vrouwen. In Parijs kocht ik de meest lichte kleur: 01

Black Up Contouring Stick photo blackup_contour_stick_zpsqfz0gpce.jpg

Verkrijgbare kleuren Black Up Contouring Stick

Juiste kleur  

Zoals je kunt zien is de Contouring Stick dubbelzijdig; het bevat een lichte (cream highlighter) en donkere kleur (cream contour). Bij het aanschaffen van de Black Up Contouring Stick dien je er rekening mee te houden dat de lichte kleur twee tinten lichter is dan je huidskleur. De donkere kleur dient daarentegen één tot twee tinten donkerder te zijn.

Black Up Contouring Stick photo Black_up_contouring_stick_verpakking_zps0mdzu5sy.jpg

Black Up Contouring Stick 01

Gemakkelijk blenden

De Contouring Stick heeft een crème structuur met een poederfinish. Het is gemakkelijk aan te brengen en zeer gemakkelijk te blenden. Je kunt zowel je vingers, een make-up spons of kwastje gebruiken om de cream te blenden. 

Black Up Contouring Stick photo Black_Up_contouring_stick_01_zpsmx333ozb.jpg

Contour Cream 

Ondanks dat dit de meest lichte kleur heb gekocht, was ik aanvankelijk huiverig dat de cream zichtbaar zou blijven. Gelukkig viel dit mee omdat ik redelijk zuinig te werk ging en de Black Up contour cream zeer gemakkelijk te blenden is.  Op de onderstaande foto zie wat er gebeurt als ik de contour cream blend. 

Anderen lazen ook
WIN je eigen MiMax Make-up pakket!

Black Up Contouring Stick photo Swatches_Black_Up_contouring_stick_01_zps9ne1z9se.jpg

Black Up Contouring Stick 01 swatches

Zoals je kunt zien is het belangrijk dat je goed blendt. Naar mijn mening dien je geen harde lijnen te zien en moet het verschil subtiel zijn. Het mooiste effect creëer je door je gezicht er lichter uit te laten zien op bepaalde plekken, zonder opvallende donkere lijnen.
Black Up Contouring Stick photo Black_up_contouring_stick_01_swatches_zpstkwdcjjf.jpg

Black Up Contouring Stick 01 swatches geblend

No Make-up look

Op de bovenstaande foto zie dat je ik subtiel te werk ben gegaan. Hierdoor lijkt mijn gezicht frisser zonder dat het opvalt dat ik cream make-up op heb. Het geheel hoefde ik trouwens niet af te poederen, vanwege de poederfinish. Als je een vettige huid hebt, zou ik dit echter wel doen. 

Black Up Contouring stick photo Black_up_contour_stick_01_zpskwgtd80b.jpg

Foto 1 & 2: contour lijnen die ik nog niet heb geblend | Foto 3 & 4: hier heb ik het cream contour geblend. Het enige verschil is dat ik op de laatste foto mijn haar los heb en lippenstift op heb.

Opvallend contouren

Als je wilt dat jouw contouring meer opvalt, kun je naderhand contour poeder gebruiken om het highlight en contour effect meer te benadrukken. Mijn advies is om dit enkel ‘s avonds te doen als je uitgaat of voor een fotoshoot. ‘s Avonds en op de foto ziet het er mooi uit, maar in levenden lijve is het een big No No. Maar uiteraard geldt hier: “ieder z’n ding”.

Verkoopinfo Black Up Contouring Sticks

Black Up Contouring Sticks zijn online te koop bij Douglas en kosten €36,95 per stuk. Hier krijg je in totaal 9 ml product voor (2 x 4,5 ml). Redelijk prijzig. Echter omdat ik goede ervaring heb met de make-up van Black Up, weerhield dit mij niet om met een Contouring Stick naar huis te gaan.

Anderen lazen ook
Is dit een beter & goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.