Skip to Content

Review Black Up Contouring Stick: the big stick every girl likes

Tijdens mijn bezoek aan Parijs dook ik de Sephora in aan de Champs-Élysees. Ik was namelijk op zoek naar een contour kit en hoopte dit in Parijs te vinden. Zoek en gij zult vinden. Ik zocht en vond de Black Up Contouring Stick.

Black Up is in Nederland te koop bij Douglas.nl. Er zijn 5 verschillende Contouring Sticks geschikt voor getinte en donkere vrouwen. In Parijs kocht ik de meest lichte kleur: 01.

Black Up Contouring Stick

Tja, what’s in a name? De Black Up Contouring Stick is uitermate geschikt voor het cream contouren van je gezicht. Contouren houdt in dat je schaduw en licht creëert in je gezicht waardoor je jouw gezichvorm benadrukt of corrigeert.

Review Black Up Contouring Stick: the big stick every girl likes
Verkrijgbare kleuren Black Up Contouring Stick

De juiste kleur kiezen

Zoals je kunt zien is de Contouring Stick dubbelzijdig; het bevat:

  • een lichte cream highlighter
  • en donkere cream contour.

Bij het aanschaffen van de Contouring Stick is het handig om er rekening mee te houden dat de lichte kleur twee tinten lichter moet zijn dan je eigen huidskleur. De donkere kleur moet één tot twee tinten donkerder te zijn. Dit is nodig om goed te kunnen contouren.

Black Up Contouring Stick reivew
Black Up Contouring Stick 01

Gemakkelijk blenden

De Contouring Stick heeft een crème structuur met een poederfinish. Het is gemakkelijk aan te brengen en zeer gemakkelijk te blenden. Je kunt je vingers, een make-up spons of kwastje gebruiken om de cream te blenden. 

Vanwege de poederfinish hoef je naderhand geen setting powder te gebruiken. Heb je een vettige huid, dan zou ik dit wel doen om te voorkomen dat je huid gaat glimmen. 

Black up review

Contour Cream 

Ondanks dat ik de meest lichte kleur heb gekocht, was ik in het begin toch bang dat de cream zichtbaar zou blijven. Gelukkig viel dit mee omdat ik redelijk zuinig te werk ging en de Black Up contour cream zeer gemakkelijk te blenden is.  

Op de onderstaande foto zie wat er gebeurt als ik de contour cream blend. 

Black up contour cream swatches
Black Up Contouring Stick 01 swatches

Zoals je kunt zien is het belangrijk dat je goed blend. Het is namelijk niet de bedoeling dat je harde lijnen ziet. Het verschil moet subtiel zijn.

Black Up Contouring Stick photo Black_up_contouring_stick_01_swatches_zpstkwdcjjf.jpg
Black Up Contouring Stick 01 swatches geblend

No Make-up look

Op de onderstaande foto zie dat je het resultaat nadat ik de Black Up cream heb geblend. Zoals je ziet valt het nauwelijks op dat ik make-up op heb. Dit vind ik persoonlijk mooier, maar wanneer je bijvoorbeeld uitgaat of foto’s maakt, kan het handiger zijn om een duidelijker verschil te creëren.

Cream contouren met Macblogster
Foto 1 & 2: contour lijnen die ik nog niet heb geblend | Foto 3 & 4: hier heb ik het cream contour geblend. Het enige verschil is dat ik op de laatste foto mijn haar los heb en lippenstift op heb.

Opvallend contouren

Als je wilt dat jouw contouring meer opvalt, kun je naderhand contour poeder gebruiken om het highlight en contour effect meer te benadrukken. Mijn advies is om dit enkel ’s avonds te doen als je uitgaat of voor een fotoshoot. ’s Avonds en op de foto ziet het er mooi uit, maar in levenden lijve is het een big No No. Maar uiteraard geldt hier: “ieder z’n ding”.

Verkoopinfo Black Up Contouring Sticks

De Black Up Contouring Sticks zijn online te koop bij Douglas en kosten €36,95 per stuk. Dit is redelijk prijzig. Toch weerhield de prijs mij niet om een Contouring Stick te kopen, omdat ik goede ervaring heb met de make-up van Black Up.

Heb jij ervaring met het make-up merk Black Up?

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MacBlogster

Tuesday 15th of December 2015

Op verzoek nogmaals: vanwege de feestdagen die naderen en sommigen van jullie willen weten hoe ik contour: https://t.co/UBRtTdJkhY

Whitley Yeltihw

Sunday 13th of December 2015

Whitley Yeltihw liked this on Facebook.

Helga Werkzam

Sunday 13th of December 2015

Helga Werkzam liked this on Facebook.

Alida Henar

Sunday 13th of December 2015

Alida Henar liked this on Facebook.

Carmelita Bhairo

Sunday 13th of December 2015

Carmelita Bhairo liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.