Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Dupe Alert: MAC Flat out Fabulous lipstick

Naar aanleiding van mijn blog artikel over de MAC dupe: Relentlessly Red, werd mij de vraag gesteld of ik tevens wist welke lipstick een dupe is van MAC Flat Out Fabulous. Het toeval wil dat ik hier eerder naar op zoek ben gegaan en uiteraard een dupe heb gevonden; namelijk bij Etos: een Matt finish lipstick.

MAC Flat Out Fabulous lipstick dupe photo Dupe_MAC_Flat_out_fabulous_verpakking_zpsvgwxepex.jpg

Welke moet ik kiezen?

MAC Relentlessly Red en Flat Out Fabulous kocht ik ongeveer tegelijkertijd. In de winkel probeerde ik beide kleuren op mijn lippen, maar omdat ik enkel met één kleur naar huis wilde, kocht ik aanvankelijk alleen Relentlessly Red. Omdat ook Flat Out Fabulous een zeer goede indruk had achtergelaten, besloot ik twee dagen later alsnog Flat Out Fabulous te kopen.

Indien je trouwens meer wilt weten over de MAC Relentlessly Red dupe, lees dan het blog artikel: Make-up Newsflash #11: MAC Relentlessly Red Dupe Alert.

MAC Retro Matte lipstick dupes photo Mac_retro_matte_lipsticks_dupes_zpslrojrzcv.jpg

Op deze foto zie je Flat Out Fabulous en Relentlessly Red en hun dupes.

Flat Out Fabulous laat zich omschrijven als een opvallende donker roze lipstick met een paarse ondertoon, en een matte finish.

Flat Out Fabulous Dupe

Je kunt zeggen dat ik een redelijk fan ben van MAC als het op hun lipsticks aankomt, vooral de (retro) matte lipsticks liggen hier in huis. Het zijn bijzondere en opvallende kleuren die mij intrigeren en tot voor kort vaak niet verkrijgbaar waren bij andere (lees goedkopere) make-up merken. Maar omdat er tegenwoordig bijna overal een dupe van te vinden is, ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. And here it is…..

Anderen lazen ook
Urban Decay Lipstick: Firebird, Big Bang & Disturbed

Budget dupe MAC Flat Out Fabulous

Etos Matt finish lipstick

Als je niet van de matte textuur houdt van MAC Flat Out Fabulous of omdat je het gewoonweg te prijzig vindt (€ 19), dan is Etos Matt finish lipstick 005 een goedkoper alternatief. Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen, de Matt finish kost namelijk € 3!

 photo MAC_Flat_out_fabulous_zpsqbyzxyhq.jpg

Dit is MAC Flat Out Fabulous

Het verschil

Zoals je op de foto’s kunt zien, is Flat Out Fabulous feller en matter. Etos Matt Finish 005 is iets donkerder en is minder mat dan de MAC variant. Op zich is dit prettig, aangezien je geen last krijgt van droge lippen of velletjes die duidelijk zichtbaar zijn. De kleur blijft echter niet zo lang zitten als Flat Out Fabulous. Met laatstgenoemde kan ik zeker een dag vooruit zonder bij te hoeven stiften. Het is echter de vraag of je dit belangrijk vindt, kijkend naar het prijskaartje.

Etos matt finish photo Etos_Matt_finish_005_zpszvdfhzkg.jpg

Dit is Etos Matt Finish 005

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar MAC Flat Out Fabulous, puur omdat de kleur feller is en omdat het long wear lipstick is.

Verkoopinformatie

MAC Flat out Fabulous is online te koop bij o.a. Douglas. Etos Matt Finish is te koop in de verschillende Etos filialen.

Q | Naar welke lipstick gaat jouw voorkeur uit: MAC Flat Out Fabulous of Etos Matt Finish 005?

 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.