Skip to Content

5 Bijzondere Parijs bezienswaardigheden die je NIET wilt missen

Ga je Parijs bezoeken? Deze bijzondere Parijs bezienswaardigheden wil je NIET missen. Ook interessant wanneer je vaker in de stad van de liefde bent geweest.

Trouwens wanneer je dit blog artikel in de ochtend leest, sta ik op het punt om naar Parijs te vertrekken. Dit weekend ga ik namelijk naar Parijs om make-up in te slaan, de stad verder te ontdekken en om heerlijk te genieten van lekker eten.

Parijs bezienswaardigheden – ook wanneer je er vaker bent geweest

In de tussentijd kun je dit blog artikel lezen over what to do in Paris. Bijzondere Parijs bezienswaardigheden die je NIET wilt missen. Ook wanneer je er al meerdere keren bent geweest.

Groupon

Parijs hotel

Ben je op zoek naar een hotel in Parijs? Zie hier een aantal hotels waar ik heb geslapen en ik zeker aanraad:

  • Hotel Tiquetonne (betaalbaar, 2e arrondisement, midden in de wijk Le Marais waar o.a. allerlei antiekwinkels en restaurant zitten).
  • Hôtel de Roubaix (sfeervol, in 3e arrondisement, rustige locatie).

>> HOE KOM JE IN PARIJS? Met NS International ben je dankzij de Thalys in minder dan 4 uur in hartje Parijs. Ze hebben vaak aanbiedingen vanaf €35! Zoek hier direct goedkope tickets >>

1. Uit eten in Parijs

Uit eten in Parijs bij restaurant Petrelle is een aanrader. Ondanks dat ik destijds veel interessante en voor mij nieuwe plekken heb bezocht, is het bezoek aan dit bijzondere restaurant mij zeker bijgebleven. Restaurant Petrelle is echt de moeite waard om te bezoeken wanneer je in Parijs bent. 

Je leest hier mijn ervaring met en waar je Petrelle in Parijs kunt vinden.

Bijzonder restaurant in Paris: Petrelle
Uit eten in Parijs

2. Conceptstore Merci

Wanneer je naar Parijs gaat moet je zeker eens langsgaan bij Conceptstore Merci. Het ligt in de hippe wijk Le Marais wat sowieso al de moeite waard is om te bezoeken. Wandelen door deze wijk behoort ook toch leuke Parijs bezienswaardigheden

Maar dat terzijde, conceptstore Merci bevindt zich in een mooi pand met drie verdiepingen waar je vintage en modern design vindt. Denk: fashion, meubels, keukengerei en food. 

Lees hier waar je Merci exact kunt vinden en wat ik er van vond.

Conceptstore Merci in Parijs
Conceptstore Merci Parijs

3. Hotspot tips weekendje Parijs

Parijs bezoeken betekent voor mij: uitgaan, cultuur opsnuiven, shoppen en bijzondere restaurants bezoeken. I love it! Zie hier enkele tips voor wanneer je een weekendje Parijs in de planning hebt. 

Je vindt hier mijn hotspot tips voor een weekendje Parijs.

Parijs tips voor een weekendje Parijs
Hotspot tips weekendje Parijs

4. Parijs tips die niet toeristisch zijn

Ontdek Parijs bezienswaardigheden waarvan zelfs de meest doorgewinterde Parijs gangers niet op de hoogte zijn. Dit zijn Parijs tips die graag wilt zien: innovatieve rondleidingen, street food, fast good en de beste festivals.

Je leest het hier.

6 Dingen die moet doen als je naar Parijs gaat in 2015
6 Dingen die moet doen als je naar Parijs gaat in 2015

5. Parijs bezoeken met kids

Waar neem je kids mee naar toe als je naar Parijs gaat? Welke Parijs bezienswaardigheden zijn leuk genoeg om gezamenlijk te bezoeken? Zie hier een hele leuk tip voor wanneer je Parijs wilt bezoeken met kinderen van 6 tot 12 jaar

KidsKompas is voor kinderen
KidsKompas de leukste wegwijzer voor kinderen in Parijs

Deze travel tips wil je ook bekijken

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Friday 30th of September 2016

Prachtige stad! Ooit wil ik er eens terug.....

Xoxo

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.