Top

Shoppen in Londen: food, fashion & markten

Er stonden een aantal steden op mijn verlanglijstje, waaronder New York en Kopenhagen. Ik heb eindelijk beide steden bezocht en kwam tot de conclusie dat er weinig steden zijn die kunnen tippen aan de sfeer en eigenheid van Londen. Mocht je van plan zijn naar Londen te gaan, zie hier 5 tips om te shoppen in Londen: van vintage korsetten, designer fashion, een super grote Primark in Londen, markten of een shopping mall die pas om 22:00 uur sluit! 

Shoppen in Londen

Shoppen in Londen: food, fashion & markten

1.Westfield London Shopping Centre

Wie hier naar toe gaat moet zeker een dag uittrekken voor het shoppen. Gelukkig kun je er ook eten, dus kun je er gerust een dag rond lopen als je some serious shoppin in Londen wilt doen. Dit shopping walhalla is vergelijkbaar met de malls in Amerika waar je een hele dag zoet bent. Het Engelse Westfield heeft 2 verdiepingen met 275 winkels en een groot aantal eet- en drinkgelegenheden. De winkels variëren van Topshop, COS en Zara tot aan Dior en Miu Miu. Gelukkig sluit Westfield pas tegen 22:00 uur, hierdoor kun je overdag cultuur snuiven of aan sight seeing doen en ‘s avonds dus ook shoppen in Londen. Ideaal! Voor meer info over alle winkels, klik hier.

Metro: Central Line, halte: Sheppard’s Bush
Openingstijden: dagelijks 10.00-22.00 uur, behalve in het weekend

Lees ook: Beauty producten & make-up shoppen in Amsterdam

2. Notting Hill / Portobello Road 

Shoppen in Londen: food, fashion & marktenEen kleurrijke wijk en een toeristische must see vanwege de verschillende markten, eetgelegenheden, gezelligheid, antiek en vintage in allerlei prijscategorieën. Zo heb ik er ooit eens een Chloé Paddington bag gekocht voor £30. Een goede plek om te shoppen in Londen. Het is er in het weekend echter wel druk.

Anderen lazen ook
5 Sale Topper Shopping Tips: december-januari sale!

Markten: de Portobello Road Market en de Portobello Green Market zijn voornamelijk in het weekend publiekstrekkers. Doordeweeks is het zeer rustig, maar hier moet je zijn voor een heerlijke hap exotisch of biologisch eten. Op zaterdag is er ook de Goldborne Road Market en een vlooienmarkt op Acklam Road.

winkels waar je op z’n minst naar binnen moet

 • The Hummingbird Bakery,
 • Twenty8twelve van actrice Sienna Miller,
 • Appletree Boutique,
 • vintage lingeriewinkel What Kate Did (hier kun je allerlei korsetten vinden).
 • Voor een overzicht van zelfstandige designers zie de website Portobello Green Designers.

Metro: District-/Circle Line, halte: Notting Hill Gate

3. Camden Town

Shoppen in Londen

Hapje eten bij Camden Town

Camden Town staat bekend vanwege z’n alternatieve sfeer en (overdekte) markten. In totaal 4:

 • Camden Market,
 • Camden Lock Market,
 • Camden Canal Market
 • Stables Market.

Daarnaast zijn er ook markten te vinden in leegstaande gebouwen zoals de Electric Ballroom. Te midden van alle vintage, tattoo en piercing shops, vindt je er o.a. een American Apparel en All Saints. Als je van Gothic, Punk en de Lolita look houdt, ben je hier aan het goede adres, zo niet, dan adviseer ik je je ogen uit te kijken. Behalve goed shoppen in Londen, kun je er trouwens ook eten bij de vele marktkraampjes. Keuze genoeg.

Metro: North Line, halte: Camden Town of Chalk Farm Road
Openingstijden: dagelijks van 10:00-18:00.

Shoppen in Londen: food, fashion & markten4. Kings Road

Als je voldoende geld hebt te besteden en niet van drukte houdt, zoals op Oxford Street, kun je hier in alle rust shoppen met de locals. Je vindt er M.A.C. Cosmetics, designer kleding, boetiekjes en verschillende interieurwinkels, waaronder Designers Guild. In warenhuis John Lewis kun je op de bovenste etage lunchen, met op de achtergrond uitzicht over een deel van Londen. Zelf vind ik de straat niet zo spectaculair, dus adviseer ik je er alleen naar toe te gaan als je wilt shoppen. Hier vind je een overzicht van alle winkels op Kings Road.

Anderen lazen ook
Monday Inspiration: Swan Market Antwerpen

Metro: District-/Circle Line, halte: Sloan Square

5. Oxford Street

Oxford Street is waarschijnlijk de drukste winkelstraat van Europa. Dit is niet zo gek aangezien hier veel grote winkelketens zitten, waaronder een super grote Primark, Topshop, Forever 21, de mooie en luxueze warenhuizen Liberty en Selfridges. Vanwege de drukte ga ik er zelf niet graag naar toe, maar als je er nog nooit bent geweest, is dit een zeer interessante winkelstraat. Je ziet er trouwens veel fashion lovers. De 1 nog kleurrijker dan de ander. Indien je behalve betaalbare items ook exclusief wil shoppen, adviseer ik je verder te lopen richting Bond Street waar je designer stores kunt vinden.

Metro: Central Line, halte: Oxford Circus.

Restaurantjes in Londen

Wil je graag uit eten gaan in Londen maar weet je niet waar, in het blog artikel 5 restaurants waar je zeker moet gaan eten, vind je 5 adressen waar je lekker kunt eten. 5 top restaurants in Londen

De leukste markten in Londen

Als je niet van winkelstraten houdt, maar meer into shoppen op markten bent, bekijk het blog artikel de leukste markten van Londen. De leukste markten in Londen

Lees ook


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Deze city staat al jaren bovenaan mijn lijst!
  Het is veel te lang geleden dat ik er geweest was.

  Mooie dag Xoxo

  • MacBlogster says

   Ik ben er vorig jaar nog geweest. Heb toen voor het eerst sinds jaren musea bezocht, normaliter ging ik altijd naar Londen voor het uitgaan, shoppen of bezoeken van vrienden. Ik vind het een fijne stad.

 2. Akosua says

  Ik ben echt dol op Londen, ik ben er dit jaar al twee keer geweest. Meestal voor de combinatie shoppen, musicals en musea. Westfield Shopping Centre is erg handig, want daar heb je bijna alles onder één dak qua ketens, erg praktisch vooral op een regenachtige dag.

  • Macblogster says

   I love Londen. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien heb ik er in een vorig leven gewoond 🙂 Ik heb me sinds mijn puberteit altijd aangetrokken gevoelen tot Londen. Westfield vond ik erg groot, inderdaad handig, maar zelf ben ik meer van de marktjes en kleine winkeltjes, behalve als het regent. Dan is Westfield zeker geschikt 🙂 Het wordt weer tijd om een reis richting Londen te plannen.

 3. MacBlogster says

  Dank je voor je terechte reactie. Er zijn nog veel meer plekken die ook leuk of leuker zijn om te bezoeken dan hetgeen wat hier staat, maar dit is materiaal voor een volgend blog artikel inclusief foto’s van mijn eigen trip 🙂 Hier zullen jullie nog even op moeten wachten….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar