Skip to Content

H&M Colour Essence Eye Cream: Countess & Gentlewoman

Is H&M make-up een beetje te pruimen? In dit review laat ik zien of deze 2 H&M Colour Essence Eye Creams van goede kwaliteit zijn.

Eerder reviewde ik liquid lipsticks en poeder blush uit de vernieuwde H&M Beauty lijn. Destijds kocht ik tegelijkertijd 2 eye creams in de kleuren Countess en Gentlewoman, hoe toepasselijk 🙂 . Ondanks dat beide H&M eye creams in mijn visagiekoffer zijn beland, heb ik er niets over geschreven. Tijd om hier verandering in te brengen.

H&M Colour Essence Eye Cream: Countess & Gentlewoman
H&M Eye Cream Countess (links) & Gentlewoman (rechts)

Countess & Gentlewoman

De H&M Essence Colour Eye Creams zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en kosten €5,99 per stuk. Hier krijg je 4,5 ml crème oogschaduw voor met zachte mousse textuur en subtiele shimmer. Houdt er rekening mee dat het geen matte cream oogschaduws zijn.

H&M Colour Essence Eye Cream: Countess & Gentlewoman
H&M Eye Cream Countess (links) & Gentlewoman (rechts)

Kleuren echtheid

Aangebracht op de ogen is Countess een ‘nude’ kleurige eye cream met een subtiele shimmer. Ideaal om te gebruiken bij een naturel look of als oogschaduwbasis. Sommigen omschrijven Countess als perzik kleurig. Op mijn huidskleur oogt het eerder ‘nude’ kleurig. De kleur doet denken aan MAC Paint Pot Painterly.

swatches H&M Colour Essence Eye Cream: Countess & Gentlewoman
H&M Essence Colour Eye Cream Swatches: Countess (boven) & Gentlewoman (onder)

Gentlewoman is een paars aubergine eye cream waarvan de shimmer meer opvalt. Desondanks is dit tevens subtiel. Bij het aanbrengen van deze H&M Colour Eye Cream viel het mij op dat eenmaal aangebracht op mijn oogleden, het lichter oogt dan de kleur in het potje deed vermoeden. Dit komt voornamelijk door het blenden. De kleurintensiteit kun je enigszins opbouwen.

H&M Eye Cream als oogschaduwbasis

Countess gebruik ik vaak als oogschaduwbasis. Bij de onderstaande bruidshoot heb ik Countess als oogschaduwbasis gebruikt in combinatie met het Naked 3 oogschaduw palette van Urban Decay.

H&M Eye Cream in combinatie met Urban Decay Naked 3
Fotograaf: Sacha Barnard | Model: Priscilla | MUA: La Loy Visagie

Op de volgende foto kun je zien dat ik Countess als oogschaduwbasis heb gebruikt en naderhand Loose glitters van H&M heb gebruikt in de kleur Shooting Star (€5,99).

H&M Colour Essence Eye Cream review
Fotograaf: Sacha Barnard | Model: Miss Riskina | MUA: La Loy Visagie

Full Face Look

Afgezien van dat de H&M Essence Colour Eye Creams goed te gebruiken zijn als oogschaduwbasis kun je ze tevens goed op zichzelf dragen zonder ‘vast te zetten’ met een oogschaduw (hiermee voorkomen je dat de eye cream uitloopt).

H&M Colour Essence Eye Cream review
Op deze foto draag ik zowel Countess als Gentlewoman. Let niet op de beauty filter waardoor mijn gezicht lichter oogt dan mijn borst. This Michael Jackson effect ain’t real.

Op de bovenstaande foto zie je dat ik beide kleuren op heb. De foto heb ik met de front cam van mijn mobiel gemaakt omdat de batterijen van mijn fototoestel leeg waren. De front cam plaatst een beauty filter over mijn gezicht heen waardoor het altijd lichter oogt dan mijn borst. This Michael Jackson effect ain’t real.

Longwear eye cream

Beide kleuren heb ik gedragen van 14:00-23:00 uur. Tegen 22:00 uur keek ik in de spiegel en zag ik weinig ‘smudgeness’. Ik hoefde hooguit enige smudge weg te deppen rondom mijn arcadeboog (crease), maar dit was minimaal.

Kortom, mijn conclusie is dat beide kleuren op z’n minst 8 uur blijven zitten (in combinatie met oogschaduw primer) zonder uit te lopen. Uiteraard is dit resultaat afhankelijk van hoe vettig jouw huid is en hoe snel je zweet. Ter vergelijking, ik heb een gecombineerde huid, zweet redelijk snel en gebruik een gezichtsprimer op oliebasis.

Multifunctioneel

Zoals ik eerder aangaf kun je deze H&M Essence Colour Eye Creams ook gebruiken als een oogschaduwbasis. Door er een oogschaduw met dezelfde kleur over aan te brengen, intensiveer je de kleur.

Zo kun je de kleur Gentlewoman bijvoorbeeld donkerder maken. Ook kun je de donkere kleuren als een eyeliner gebruiken in combinatie met een eyeliner kwast zoals een angled linder. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre je deze eye creams tevens op je lippen kunt gebruiken in combinatie met een lip fix.

Dit vind je ook interessant

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

charmaineanna

Wednesday 29th of March 2017

Ik heb zelf nog nooit h & m makeup gekocht. Wat goed dat het betaalbaar is en doet wat het beloofd!

MacBlogster

Friday 31st of March 2017

Ik heb jarenlang de blush uit de oude collectie gebruikt. Ze hebben er ook liquid lipsticks ;-) Zie: https://macblogster.nl/hm-liquid-lipsticks-velvet-lip-cream-lush-lip-vinyl/

Mayra van Lieshout-Winklaar

Friday 3rd of June 2016

Yay, Bobbi Brown!

Tro Vey

Thursday 2nd of June 2016

Een paar dagen niets plaatsen is voor mij geen reden om iemand te ontvolgen...de kwaliteit is belangrijker dan de kwantiteit en dat zit bij jou wel goed. ;)

MacBlogster

Thursday 2nd of June 2016

Dank je wel ?❤

MacBlogster

Friday 6th of May 2016

H&M Colour Essence Eye Cream: Countess & Gentlewoman https://t.co/Xf8g539y0q

MacBlogster

Thursday 5th of May 2016

Check mijn creaties gemaakt met H&M Colour Essence Eye Cream Countess & Gentlewoman https://t.co/Xf8g539y0q

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.