Skip to Content

Is deze roze H&M lipstick net zo goed als die van MAC?

Mac lipstick dupes: is deze roze lipstick van H&M: Pep Talk net zo goed als bright pink MAC lipstick: To Matte with Love? Let’s find out! Zie hier het verschil. Welke hot pink lipstick swatches vind jij mooier?

Roze H&M lipstick vs die van MAC

Ruim anderhalf jaar geleden schreef ik dit blog artikel over de liquid lipsticks van H&M. Ik maakte toen de vergelijking tussen MAC To Matte with Love en H&M Pep Talk, beiden roze liquid lipsticks met een matte finish. Ik zei toen dat H&M Pep Talk een dupe is van MAC To Matte with Love, een Retro Matte Liquid Lip Colour (ja ja, een hele mond vol….).

Battle of the pink liquid lipsticks: H&M en MAC
H&M Pep Talk en MAC To Matte with Love

Pep Talk vs To Matte with Love

Toevallig heb ik beide roze liquid lipsticks in bezit. Het lijkt me dan ook een goed plan om terug te komen op de bewering of het daadwerkelijk een dupe is.

Roze liquid lipstick

Laat ik direct met de deur in huis vallen: sorry to burst your bubble, maar het is geen dupe. Afgezien van het feit dat beide liquid lipsticks roze zijn, zijn er meer verschillen dan overeenkomsten.

 photo MAC_vs_HampM_Pep_ Talk_zpsf4qo58wr.jpg
Roze liquid lipstick battle: H&M Pep Talk en MAC

Fluwelen finish

Zo vind ik H&M Pep Talk mooier en feller. Dit kun je in het onderstaande Youtube filmpje goed zien (vanaf 0:42 minuut). Eigenlijk precies zoals ik To Matte with Love had verwacht. Pep Talk heeft fluwelen finish die ik duidelijk bij de MAC variant mis. Dit liet ik al doorschemeren in mijn eerdere review van To Matte with Love.

Draagcomfort

MAC To Matte with Love is minder fel dan H&M Pep Talk. Ik vind de kleur doffer. Ook mis ik de fluwelen finish die de H&M liquid lipstick wel heeft. Desondanks is het draagcomfort van MAC Retro Matte Liquid Lip Colour aanzienlijk beter. To Matte with Love voelt vederlicht aan op mijn lippen. Pep Talk voelt daarentegen plakkerig aan in het begin. Als de lipstick is opgedroogd voel ik mijn lippen enigszins trekken.

Lagen aanbrengen

Ook is het gemakkelijker om een 2e laag To Matte with Love aan te brengen. Bij de H&M variant moet ik uitkijken dat ik geen droge velletjes accentueer en het resultaat niet streperig wordt. Ik voel de H&M lipstick duidelijk zitten.

Op de bovenstaande Instagram foto draag ik To Matte with Love. Deze lipstick blijft minstens 5 uur zitten. Na deze 5 uur heb ik geen last van droge lippen of lipstick die afbrokkelt. De kleur slijt weg aan de binnenkant van mijn lippen. Bij Pep Talk is dit anders. Het blijft ongeveer 3 uur zitten, daarna brokkelt het af aan de binnenkant van mijn lippen.

 photo MAC_To_Matte_with_Love_vs_HampM_Pep_Talk_swatches_zpsi5bvdx71.jpg
Battle of the pink liquid lipsticks: H&M To Matte with Love en MAC Pep Talk

€7,99 vs €24,50

Ben je een budget beauty en betaal je liever een bedrag onder de 10 euro voor lipsticks, dan is de keuze snel gemaakt voor Pep Talk. Mocht je deze H&M liquid lipstick willen kopen dan raad ik je aan vooraf een lip primer te gebruiken.

Vind je het niet erg om een bedrag boven de 20 euro te betalen voor betere kwaliteit en meer draagcomfort, dan zeg ik: schaf To Matte with love aan of MAC Tailored to Tease. Laatstgenoemde is feller dan To Matte with Love.

Met Gloss

Ben je op zoek naar een roze liquid lipstick met gloss, bekijk dan eens Maybelline Vivid Matte Liquid, deze zijn momenteel ook in de aanbieding. Mijn review, inclusief verkoopinfo, kun je hier lezen. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het een matte finish heeft, is dit niet het geval. Het resultaat is echter een long wear liquid lipstick met een chique gloss.

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

saskia

Sunday 13th of August 2017

Ik hou van je reviews met dupe producten. Ik ben het ook met je eens dat de H&M korter blijft zitten maar de kleur echt gorgeous is.

Ik zou toch voor beide gaan....erg hè?

MacBlogster

Monday 14th of August 2017

Haha. Ik niet meer, ten eerste heb ik er geen ruimte meer voor en vind ik het zonde als ik het niet op kan maken. But feel free to spend yo money like a queen ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.