Skip to Content

Getest: Geeft deze Samsonite Koffer Meer Reisgemak?

Hoe praktisch is deze Samsonite koffer? Omdat ik meer reisgemak wilde hebben, kocht ik de Essens Spinner in de kleur Alphine Green. Ik gebruikte het op een lange vlucht naar de andere kant van de wereld, waarbij ik moest overstappen.

Je leest in mijn Samsonite koffer review hoe ik het reizen met deze koffer heb ervaren, de pluspunten, maar ook de minpunten. Ook lees je of de reiskoffer, gemaakt van Polypropyleen het heeft overleefd. Kijk je mee?

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Reizen kan soms best stressvol zijn, vooral als het gaat om het inpakken en meeslepen van al je spullen. Als je regelmatig de wereld over vliegt, weet je vast hoe belangrijk het is om te investeren in een goede en stevige koffer.

Met zoveel keuzes op de markt, kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Overweeg je een wat duurdere Samsonite of ga je liever voor een betaalbaardere optie zoals een koffer van American Tourister?

Mijn ervaring is dat dit best een moeilijke keuze kan zijn. Want ga je voor goedkoop of ga je voor kwaliteit en langdurige garantie? Wanneer je voor dit laatste kiest, moet je vaak de nodige flappen neerleggen.

Aangezien mijn oude betaalbare Carlton koffer aan vervanging toe was, besloot ik na lang wikken en wegen een Samsonite koffer te kopen. Je weet wel, dat bekende merk in de bagagewereld, dat bekend staat om kwalitatieve en praktische producten.

Ik wilde een praktische, soepele lichtgewicht koffer die er ook nog eens stijlvol uitziet, en kwam dus toen uit bij de Samsonite Essens Spinner 75.

Op het moment van schrijven is dit één van hun nieuwere koffers en is verkrijgbaar in zeven kleuren. Ik kocht de kleur Alpine Green.

Samsonite Essens Spinner 75 koffer
Mijn Samsonite Essens Spinner 75 koffer in de kleur Alpine Green.

Waarom wil je deze Samsonite koffer hebben?

De Essens Spinner 75 is een stevige hardcase reiskoffer met een volume van 111 liter, waardoor je veel spullen kunt meenemen wanneer je twee weken of langer op vakantie of zakenreis gaat.

Deze koffer is niet alleen duurzaam, maar ook goed voor het milieu omdat hij is gemaakt van gerecycled polypropyleen. De binnenkant van de koffer is gemaakt van gerecycled PET, wat extra milieuvriendelijk is.

De Samsonite Essens Spinner heeft geen rits maar een driepunts-kliksluiting. Dit is inclusief een TSA-cijferslot. Hierdoor kun je je bagage veilig opbergen.

mijn ervaring met samsonite koffer essens
Op deze foto kun je de Alpine Green kleur beter zien. De koffer is namelijk echt groen, vanwege de lichtval op de vorige foto kon je dat niet zo goed zien.

Daarnaast verschilt de binnenvoering van andere (en oudere) Samsonite koffers, omdat het twee packing cubes met ritssluitingen zijn die je uit de koffer kunt halen.

Ook kun je de wielen bijvoorbeeld zelf gemakkelijk demonteren en vervangen, mocht dit nodig zijn.

Wat zegt Samsonite zelf over hun Essens koffer:

Zorgeloos onderweg dankzij zijn lichtheid, de innovatieve driepuntssluiting en zijn nieuwe en unieke inpakoplossing. Geproduceerd in het hart van Europa en gemaakt met gerecycleerde materialen voor langdurig gebruik.

Samsonite

Hieronder lees je in mijn review wat mijn ervaring is met deze duurzame en lichte Samsonite koffer.

Anderen lazen ook: 5x Rooftop Pools: Dit Zijn De Meest Adembenemende Rooftops

Samsonite essens spinner test
De koffer rolt gemakkelijk en de trekstang voelt stabiel. Ik kan het gemakkelijk in- en uitklappen.

Mijn ervaring met Samsonite Essens koffer

Samsonite staat bekend om zijn kwalitatieve koffers die over het algemeen ook een hoog prijskaartje hebben.

Zo ook de Essens Spinner 75 die ik kocht om verre reizen mee te maken. Laten we eerst eens kijken naar de plus- en minpunten.

10 Pluspunten

 1. Rolt heel soepel dankzij veringsysteem waardoor ze schokken dempen en geluid verminderen.
 2. Je kunt veel meenemen dankzij de 111 liter inhoud: ongeveer 23 kg inpakgewicht.
 3. De koffer weegt 4.3 kg en voelt licht aan tijdens het rollen.
 4. Er komen niet zo snel deuken in (althans niet bij mij).
 5. Packing cubes zijn gemakkelijk uit de koffer te halen.
 6. Dankzij packing cubes kun je gemakkelijk je koffer in- en uitpakken.
 7. Dankzij kliksysteem gaat koffer sneller open en dicht en geen gezeur meer met een rits die kapot kan gaan.
 8. Gemaakt van gerecycled materiaal.
 9. Samsonite onderdelen zijn langer dan 2 jaar verkrijgbaar. Hierdoor kun je simpelweg nog onderdelen vervangen wanneer ze kapot gaan, zelfs na een aantal jaar.
 10. (Beperkte) fabrieksgarantie van 5 jaar.
packing cubes Samsonite koffer essens spinner
In de koffer zitten twee grote packing cubes die je kunt losmaken en gemakkelijk kunt optillen dankzij de handvaten.

Ik wilde eigenlijk een grote lichtgewicht reiskoffer. Eentje van rond de 3,6 kilo, maar de Samsonite koffers in die gewichtsklasse zijn boven het budget dat ik er momenteel voor vrij wilde maken (lees: boven de 250 euro).

De Essens Spinner 75 weegt 4,3 kilo. niet per se veel minder dan de Carlton koffer die ik had. Wel is ie groter, breder en heeft ie meer inhoud qua liter. En bovendien rolt ie aanzienlijk fijner en lichter.

Een ander groot voordeel van deze koffer zijn de packing cubes. Hierdoor kun je gemakkelijk de inhoud van je koffer eruit kunt halen en direct in je kast plaatsen.

Hierdoor wordt het uitpakken en inpakken een fluitje van een cent, zelfs als je weinig ruimte hebt. Denk bijvoorbeeld aan een krappe (hotel)kamer.

samsonite essens packing cube uit de koffer gehaald
Hier heb ik één van de packing cubes uit de koffer gehaald. Je kunt ze eventueel ook bovenop je koffer, in een kledingkast of grote lade leggen.
samsonite packing cube op bed gelegd
Zoals je kunt zien, kun je de packing cube uit de koffer halen en op je bed leggen, hierdoor kun je je koffer gemakkelijker in- en uitpakken.

Het is namelijk erg handig en aanzienlijk hygienischer om de packing cubes op het bed te leggen in plaats van je koffer (bah!). Ook voorkom je dankzij de packing cubes het risico van bedwantsen of ander ongedierte die tussen je kleding kunnen terechtkomen.

Kortom, het is een handige oplossing voor wanneer je in een hotel of appartement verblijft en je je kleding schoon en veilig wilt houden.

Een nadeel van deze constructie met de packing cubes is dat de pinnen waarmee je ze aan de koffer vastmaakt, na veelvuldig gebruik mogelijk kunnen afbreken en de cubes dan los in je koffer liggen.

packing cubes bevestigen in samsonite koffer
De packing cubes maak je los en bevestig je opnieuw door middel van deze pins die je omdraait zodat ze loskomen. Tijdens het reizen blijven de pins gewoon vastzitten.

Een voordeel van Samsonite is dan weer dat je gemakkelijk een nieuw onderdeel kunt krijgen of bestellen, zelfs na langere tijd.

Het is dus fijn dat je niet hoeft te vrezen dat onderdelen na één of twee niet meer verkrijgbaar zijn omdat ze inmiddels nieuwere koffers verkopen. Dit was ook een van de redenen waarom ik voor een Samsonite koffer heb gekozen.

Hoewel ik heel blij ben dat ik deze koffer heb gekocht, heb ik tijdens het gebruik ook een aantal minpunten ontdekt. Die zal ik hieronder bespreken.

5 Minpunten

Tijdens het gebruik van de Samsonite Essence Spinner bemerkte ik de volgende minpunten:

 1. Hoge prijs.
 2. Buitenkant van de koffer krijgt redelijk snel krassen.
 3. Onduidelijke instructie om het cijferslot in te stellen.
 4. Ondanks dat dit 3 punts-kliksysteem veiliger is, is in sommige gevallen een rits toch gewoon gemakkelijker vooral wanneer de koffer goed gevuld is en zwaarder wordt.
 5. Als het kliksysteem stukgaat waaraan je de packing cubes bevestigt, dan heb je losse packing cubes in je koffer. Dit kan een extra kostenpost zijn.
klik sluiting Samsonite koffer
Het 3 punts-kliksysteem is veiliger dan een rits, maar toen mijn koffer goed gevuld was en dus zwaarder was, vond ik het soms lastig om de klepjes dicht te klikken. Al met al, gaat mijn koffer over het algemeen wel sneller dicht dan met een rits.

Wat ik ook een minpunt vond was het instellen van het cijferslot. Ik vond de instructies niet heel duidelijk, ondanks dat het er redelijk eenvoudig uitzag in de handleiding.

Vanwege de inpakstress heb ik mijn vriend gevraagd om het op te lossen en hij had het binnen tien minuten voor elkaar. Als hij het niet had opgelost, had ik waarschijnlijk een Youtube-video moeten opzoeken.

Ik las ook dat sommige mensen deuken uit de koffer moesten halen na hun vlucht. Gelukkig had ik hier na mijn reis met een overstap geen last van.

Omdat de buitenkant van flexibel gerecycled materiaal is gemaakt, schijnt het dat je de deuken er ook gemakkelijk uit kunt halen. Hoe dat er uiteindelijk uitziet weet ik niet omdat mijn koffer gelukkig geen deuken had na een vlucht van 16 uur, inclusief overstap.

Waar ik wel last van had, is dat de buitenkant van de koffer redelijk snel krassen krijgt. Dit vond ik zonde van mijn mooie Samsonite koffer. Zie onderstaande foto.

Ondanks dat het geen dramatische krassen zijn, deed dit toch wel een beetje pijn. Vooral omdat ik meer dan 200 euro heb betaald voor de koffer, wil ik graag dat mijn koffer er lang flawless uit blijft zien.

krassen samsonite kofer essens spinner
De krassen creëren een licht kleurverschil in het gerecyclede polypropyleen.

Essens Spinner: kopen of laten liggen?

Al met al ben ik heel blij dat ik de koffer heb gekocht. Aanvankelijk was ik van plan om een goedkopere koffer te kopen, maar aangezien die koffers een rits hadden, heb ik dit uiteindelijk niet gedaan.

Een rits is gemakkelijker open te maken door een kwaadwillend persoon en gaat ook sneller kapot. Met mijn Carlton koffer heb ik bijvoorbeeld meegemaakt dat mijn rits het net voor mijn reis begaf. Stress moment! Dat was totaal niet grappig!

Desondanks, het is aardig wat geld dat je betaalt voor een koffer. Ik heb op het moment van schrijven 229 euro betaald voor deze Samsonite koffer.

Niet eerder heb ik zoveel geld uitgegeven aan een reiskoffer, maar nadat ik veelvuldig lange reizen maakte waarbij ik moest overstappen, kwam ik erachter wat het gemak is van een goede koffer.

Dus als je het mij vraagt, is de koffer z’n geld dubbel en dwars waard. Juist ook omdat je er een aantal jaren meedoet.

koffer slot samsonite
Het cijferslot en kliksysteem werken over het algemeen soepel, maar de instructie om het slot in te stellen vond ik onduidelijk.

Vooral dan is het fijn om een koffer te hebben die heel soepel is. En dat is deze Essens Spinner koffer zeker!

De koffer rolt echt heel fijn. Zo fijn dat je geen trolley op het vliegveld hoeft te gebruiken om je koffer op te plaatsen. Wat dat betreft heeft het mijn reisgemak echt vergroot!

Ter vergelijking, ik heb een oude Carlton koffer en die rolt erg stroef in vergelijking met deze koffer. En dat was echt slepen na een lange reis.

Desondanks is dit een oneerlijke vergelijking, want de Carlton reiskoffer is al 13 jaar oud en nu pas aan vervanging toe. De koffer heeft ook heel wat lange reizen naar de Cayman islands en Turks and Caicos overleefd, waarbij overstappen inclusief een overnachting onderdeel van de reis was.

Toch heb ik op een gegeven moment een Samsonite reiskoffer gekocht. Juist vanwege mijn layovers op Atlanta van een halve dag, inclusief een overnachting.

Ik moest namelijk vanaf Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport met mijn koffer naar een hotel reizen. Dit betekende dat ik er regelmatig mee moest sjouwen en mijn koffer meerdere keren moest in- en uitchecken.

Op een gegeven moment werd het niet meer leuk en gewoon te zwaar. Vooral wanneer je langere periodes wegblijft en dus veel spullen bij je hebt.

In dat geval heb je een lichte koffer nodig die heel soepel rolt en waarin je veel spullen kunt meenemen. Ik wel in elk geval, en deze koffer voldoet aan al deze eisen.

Vergelijking met andere Samsonite koffers

Ter vergelijking, mijn vriend heeft ook verschillende Samsonite koffers die hij ruim twee jaar geleden kocht. Namelijk een:

In vergelijking met mijn Essens Spinner 75, hebben beide koffers (relatief) minder liter inhoud. Ook rolt mijn koffer veel soepeler en prettiger. Het viel zelfs mijn vriend op.

Daarnaast bemerkte ik ook dat het kliksysteem van mijn Samsonite Essens Spinner gemakkelijker en soepeler open en dicht gaan in vergelijking met die van de S’Cure Spinner. Kortom, ik ben super blij met mijn aankoop.

Zou jij meer dan 200 euro uitgeven aan een Samsonite reiskoffer?

Anderen lazen ook

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.