Skip to Content

Top of Flop: Kinky Curling Custard combi met Cashmere Curls & Aphogee?

Wat gebeurt er als ik Curls Cashmere Curls leave in conditioner, Aphogee Curlific Moisture Rich leave-in conditioner en Kinky Curling Custard combineer? Top of Flop? Ik testte het…. Immers: ain’t no junkie like a product junkie….

Mijn review gaat over de volgende haarproducten voor krullend haar:

Krullen for days! Cashmere Curls, Aphogee Curlific & Kinky Curling Custard
Cashmere Curls leave in conditioner, Aphogee Curlific Moisture Rich leave-in & Kinky Curling Custard

Ain’t no junkie like a product junkie

Eerder liet ik weten zwaar onder de indruk te zijn van de Curls Blueberry Bliss leave in conditioner. Tot nu toe gebruik ik deze leave-in conditioner nog steeds erg graag. Dit liet ik onlangs via Instagram weten via de onderstaande foto.

Ik realiseerde mij op een gegeven moment dat ik nog meer Curls producten in huis heb die ik niet meer gebruik. Wat zou er gebeuren als ik dit combineerde met andere producten?

Dag 1: krokante krullen

Ik besloot de proef op de som te nemen. Zie hier het resultaat op dag 1 op de onderstaande Instagram foto. De krokante krullen heb ik er niet uit ge-scruncht, vandaar dat het er zo gel-erig uitziet. Persoonlijk vind ik het er slordig uitzien. Curls on crack style.

Dag 4: krullen met een glans

Op dag 4 heb ik krullend haar met een glans. Vanaf dag 2 waren en geen krokante krullen meer te bekennen. Ondanks dat mijn haar gehydrateerd is, is mijn haar toch redelijk pluizig.

Dag 5: volume

Op de 5e dag had ik duidelijk meer pluis en weinig kruldefinitie. Mijn haar was nog steeds redelijk gehydrateerd. Dat vond ik prettig.

Is de Kinky Curling Custard combinatie voor herhaling waard?

De mate van succes is deels afhankelijk van de manier waarop je de producten aanbrengt. Dus welke techniek je gebruikt. Hier heb ik tijdens het aanbrengen van de producten weinig aandacht aanbesteed.

Hoe heb ik de producten gebruikt? Let me tell you:

Stap 1: Curls Cashmere Curls Leave-in conditioner

De Curls Cashmere Curls Leave-in conditioner (met proteine) heb ik aangebracht op zeiknat haar. Ik heb een aanzienlijke hoeveelheid aangebracht en door mijn haar heen geborsteld met een Tangle Teezer voor dik en krullend haar.

 photo Curls_aphogee_Kinky_curling_Custard_resultaat_zpsfjhujbzh.jpg
Hier is mijn haar nog nat en heb ik alle haarproducten aangebracht. Je kunt al wel de kruldefinitie zien.

Stap 2: Aphogee Curlific Moisture Rich leave-in

Vervolgens heb ik de Aphogee Curlific Moisture Rich leave-in (met proteine) gebruikt. Aangezien het een vrij dikke substantie is, heb ik het in mijn handen gespoten en per deel aangebracht op mijn haar. Dit heb ik tevens door mijn haar heen geborsteld met de bovengenoemde Tangle Teezer.

Stap 3: Kinky Curling Custard 

De Kinky Curly Curling Custard is een gel die ongeveer te vergelijken is met flaxseed gel. A little goes a long way.

Ik gebruik het op gevoel en borstel het tevens door mijn haar, zodat het goed verspreid raakt.

Qua gebruik is het even testen welke hoeveelheid Kinky Curling Custard het beste werkt. Wanneer ik teveel gebruik krijg ik ‘krokante krullen.’ Gelukkig kun je het ‘ krokante’ eruit scrunchen met eventueel een olie. Dit heb ik niet gedaan. Vandaar dat het er piekerig uitziet.

Het resultaat is nog niet zoals ik wens, dus voorlopig ben ik nog niet klaar met experimenteren. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik de Aphoghee leave-in weglaat. Ik denk namelijk dat het resultaat mooier zal zijn wanneer ik alleen de Curls leave-in conditiioner combineer met de Kiny Curly Curling Custard.

Is dit een Kinky Curly Curling Custard combinatie die jij ook zou uitproberen?

Deze reviews wil je ook lezen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ingrid

Sunday 5th of July 2020

Ik ben beginnende met de cg methode en heb al van alles geprobeerd en het is een hele zoektocht! Nu wil ik de knot today leave in gaan proberen en de curling custard ben ik aan het overwegen, ben namelijk bang dat hij te zwaar zal zijn voor mijn haar? Er staat namelijk bij dat hij de krullen uit rekt en dat is eigenlijk niet wat ik wil?! Hoe is jouw ervaring daarmee? Ik heb lage elasticiteit en hoog poreus haar, heb fijn haar en medium dichtheid en krultype 3 a, b, c. Heb iig al veel info van je site kunnen halen daar ben ik al heel blij om want soms zie je door de bomen het bos niet meer! :-) Dank je.

Groetjes Ingrid

Macblogster

Tuesday 7th of July 2020

Hoi Ingrid, ik heb positieve ervaringen met Knot today en de Curling Custard, mooie gedefinieerde krullen. Ik denk niet dat het zwaar zal zijn en je kunt evt de knot today aanlengen met een beetje water.

Molly

Saturday 12th of August 2017

Deze product junkie kan niet wachten om deze combi ook uit te proberen. Maar heb zelf nog zoveel producten staan dat ik van mezelf eerst wat op moet maken voordat ik een nieuwe aankoop mag doen?? Thanx for the review! Groetjes Molly (momollymo)

MacBlogster

Saturday 12th of August 2017

Haha, herkenbaar. Dit zeg ik ook altijd. Zo nu en dan koop ik toch andere haarproducten, grotendeels omdat de producten die ik in de kast heb er met een reden zo lang ongebruikt in staan. Mocht je van je producten af willen, ik weet dat er een FB groep is van NHC Nederland waar mensen hun haarproducten verkopen of ruilen. Ik heb er een Curls Mousse gekocht van Shea Moisture. Nagenoeg ongebruikt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.