Top

Mooie krullen maken met Hawaiian Silky, Shea Moisture & pure Monoi oil

Vind je het verzorgen van krullend haar ingewikkeld of te veel gedoe? De oplossing is nabij. Met behulp van Hawaiian Silky, Shea Moisture en Monoi Oil laat ik je zien hoe je mooie krullen kunt creëren die enkele dagen in tact blijven.

Gebruikte producten:

Mooie krullen maken met Hawaiian Silky, Shea Moisture & pure Monoi Oil

Krullend haar = gedoe

Ik sprak laatst een vriendin sprak met type 4 krullen. Ze gaf aan dat ze een weave draagt omdat ze geen zin heeft in allerlei gedoe als het aankomt op de verzorging van haar natural hair. Het kwam er op neer dat ze kroeshaar goed verzorgen moeilijk vindt. Kortom, mooie krullen maken gaat haar niet goed af omdat ze te ingewikkeld vindt.

Haar laten groeien op kale plekken

Ik weet hoe het voelt om gefrustreerd te zijn en geen zin te hebben je krullen extra te verzorgen. Als je mijn ‘haar verhaal‘ hebt gelezen, weet je dat het jaren heeft geduurd voordat ik handig werd in mijn krullen goed verzorgen. Ik had zelfs kale plekken en kon er niet voor zorgen dat er op die plekken opnieuw haar ging groeien. Dit kwam omdat ik niet wist hoe ik mijn krullen verzorgen kon, maar ook omdat ik vaak geen zin had om aandacht aan mijn haar te besteden. Ik associeerde het verzorgen van mijn krullen als “te veel gedoe”.

Droog krullend haar

Het gevolg was dat ik vervolgens kampte met droog krullend haar. Omdat ik van mijn droge hoofdhuid en droge krullen af wilde, besloot ik me te verdiepen in hoe ik mijn haar beter kon verzorgen zodat er weer haar op mijn kale plekken zou gaan groeien.

Anderen lazen ook
"Ik heb last van haaruitval wat nu?"

Weten waar jouw haar behoefte aan heeft

Het heeft even geduurd dat mijn haar terug groeide. Dit gebeurde pas op het moment dat ik erachter kwam hoe ik mijn kroeshaar het beste kon verzorgen. Naderhand schreef ik: haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen. Dit blog artikel is er op gericht jou te helpen uitzoeken waar jouw haar behoefte aan heeft. Als je dit weet krijg je namelijk krullend haar dat gehydrateerd is en dus mooi zit.

Maximum Hydration Method

Als je weet waar jouw krullen behoefte aan hebben dan weet je dus ook welke methodes je kunt toepassen, zoals bijvoorbeeld:

Het grote verschil

Op basis mijn haar behoeften pas ik dus regelmatig de LOC methode toe. Doe ik dit niet dan wordt mijn haar snel droog en pluizig. Dit kun je op de onderstaande foto goed zien:

 photo LOC_Shea_Moisture_HawaiianSIlky_Monoi_oil__zpsjxed2i6h.jpg
Links: enkel hair milk gebruikt | Rechts: LOC methode toegepast

Mooie krullen

Op de bovenstaande foto zie je een groot verschil in kruldefinitie. Links is er meer sprake van pluizig haar, waarbij mijn krullen er minder gedefinieerd uitzien. Rechts zie je gehydrateerd haar met een duidelijke kruldefinitie. Dit heb ik gecreëerd door de LOC methode toe te passen en dus de volgende producten te gebruiken:

 photo LOC_methode_toegepast_zpskkxbnody.jpg
Kruldefinitie dankzij LOC methode

Uitleg LOC methode & Maximum Hydration method

De LOC (of LCO)  en Maximum Hydration methode worden door veel vrouwen met krullend- of kroeshaar gebruikt. Je krijgt er gehydrateerd haar door en mooie krullen. Zelf pas ik voornamelijk de LOC methode toe omdat dit voldoende voor mijn krullen is. Vrouwen met zeer fijne, droge krullen of een goede bos kroeshaar, hebben meestal meer aan de Maximum Hydration method.

Wil je weten wat de LOC methode exact inhoudt, lees dit blog artikel: LOC methode: de oplossing tegen pluizig haar en droog haar.

Mooie krullen met Hawaiian Silky, Shea Moisture & Monoï Oil photo LOC_methode_droog_haar_zpsylsb8j4c.jpg
Verbeterde kruldefinitie dankzij LOC methode

Volgorde gebruik haarverzorging

De volgorde waarin ik de producten heb gebruikt is als volgt:

Anderen lazen ook
Macblogster.nl zoekt gastbloggers!
 1. Hawaiian Silky Herbal Leave in Conditioner (L)
 2. Monoi Oil (O)
 3. Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie (C)

Als je de Shea Moisture Curl Enhancing smoothie te zwaar vindt kun je dit vervangen door een lichter product als haarmousse of haargel, zoals Ecostyler of Kinky Curly Curling Custard.

 photo LOC_Hawaiian_Silky_Shea_Moisture_Monoi_oil_zpsl5sbhkvo.jpg
Dit zijn de 3 producten die ik heb gebruikt bij de LOC methode

Moet je per sé Hawaiian Silky, Shea Moisture of Monoi Oil gebruiken als je de LOC methode toepast? Nee, dit is geen must. Zoals je in de onderstaande blog artikelen hebt kunnen lezen, gebruik ik telkens verschillende producten. Het is maar net wat ik in huis heb en aan het uitproberen ben:

Mooie krullen

Wel is het zo dat sommige haarproducten succesvoller in gebruik zijn dan andere producten. Kortom, het is een kwestie van uitproberen welke producten het beste werken. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de ingrediënten van de producten die je gebruikt. Zo kunnen verkeerde alcoholsoorten bijvoorbeeld je haar uitdrogen. Klik op de link om te lezen welke alcoholsoorten je moet vermijden als je geen droog haar wilt hebben.  Als je wilt weten welke ingrediënten wel of niet gunstig zijn voor je haar, bekijk dit blog artikel.

 photo LOC_Methode_bijna_droog_haar_zps7tntjlw2.jpg
Op deze foto is mijn haar voor 70% droog, waardoor het redelijk plat ligt.

Verkoopinformatie

Het kan zelfs ook zo zijn dat je de volgorde moet omgooien, dus in plaats van de bovenstaande volgorde toepassen, kun je ook deze volgorde (LCO) hanteren:

Klik op de linkjes voor prijsinformatie en om in de webshop terecht te komen waar deze haarverzorging wordt verkocht.

Lees ook

Deze Denman brush past bij jouw krullen
Wat is het verschil tussen Bounce Curl en Eco Styler gel
Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner review
DIY Oker Conditioner maken
olie waar je haar blij van wordt


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Nu het buiten ijskoud is moet ik mijn kapsel goed gaan verzorgen want de krullen zijn kurk droog. Ik ga echt opzoek naar bovengenoemde producten…..

  Xoxo

  • Macblogster says

   Niet alleen wanneer het koud is. Toen ik in Suriname zat, bemerkte ik dat mijn haar pluizig werd van het vochtige klimaat. Juist toen moest ik ook goed mijn haar verzorgen.

 2. Raquel JM says

  Is dit ook geschikt voor kleine kinderen? Mn dochter van bijna 3 heeft super mooie krullen zoals jij. Ik heb bijna heel de toko leeggekocht, maar de klitten en droogheid blijven…

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar