Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Goede combinatie voor proteïne lovers: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

Hebben jouw krullen behoefte aan proteïne en ben je op zoek naar haarproducten die shrinkage voorkomen? De combinatie van Cantu en Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is in dat geval waarschijnlijk een goede oplossing.

Haarproducten met proteïne

Eerder vertelde ik graag KeraCare in combinatie met Shea Moisture te gebruiken omdat beide producten mijn haar hydrateren. Omdat mijn haar behoefte heeft aan proteïne gebruik ik ook graag de combinatie: Cantu Shea butter leave-in conditioner repair cream en Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. Beide haarproducten bevatten proteïne en zorgen ervoor dat ik minder last heb van shrinkage.

Lees ook: 5 Proteïne treatments waarmee je je haar tot leven wekt
Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

Wie verzint in Godsnaam namen voor haarproducten? Het is vaak een mondvol: Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream en Shea Moisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie. Het past niet eens in de titel van mijn blog artikel! Anyway, het moge duidelijk zijn, dit review gaat over deze 2 haarproducten. What’s in a name…..

cantu_shea_moisture_verpakking

Goede combinatie voor proteïne lovers: Cantu & Shea Moisture

Cantu Shea Butter Leave-in

Toen ik in 2014 naar New York ging begon ik met het gebruik van deze twee producten in combinatie met elkaar. Dit kwam omdat een vriendin die meeging, Davida, een pot Cantu Shea Butter leave-in conditioner bij zich had. Ik had toen nog geen ervaring met Cantu, but it worked like magic. En aangezien ik in New York 4 potten Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie kocht, ben ik sindsdien deze combinatie gaan gebruiken.

Anderen lazen ook
Unboxing: 1e Black Hair Box!

Lees ook: Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

 photo Shea Moisture_Curl_enhancing_smoothie_textuur_zpskju4bxku.jpg

Textuur Shea Moisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie

Textuur Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

De Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is een soort papperige substantie die ik vergelijk met griesmeelpap. Het is redelijk vettig.

 photo Cantu_shea butter_leave_in_conditioner_zpsz9ftm37w.jpg

Textuur Cantu Shea Butter Leave-in repair cream

Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream is daarentegen een crème-achtige substantie met waterige structuur. Ik vind het een niet typische leave-in conditioner. De meeste leave-ins die ik in huis heb, zijn doorzichtig of meer ‘liquid like’. Deze leave-in conditioner van Cantu duidelijk niet.

Mijn gebruikswijze

De manier waarop ik het gebruik is simpel, ik pas de LOC methode toe. Dit betekent dus dat ik eerst de Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream door mijn haar heen kam. Daarna gebruik ik klein beetje amandelolie of een andere olie en breng ik vervolgens de Curl Enhancing Smoothie aan op mijn haar.

 photo Shea_Moisture_Curl_enhancing_smoothie_zpsxxrrsbje.jpg

Deze Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie bevat zijde proteïne

No shrinkage, wel kokoswalm

Ik vind het fijn dat deze combinatie ervoor zorgt dat mijn haar niet krimpt en ik dus niet met een ‘poedel look’ rondloop. Het nadeel van deze 2 haarproducten vind ik echter de kokoswalm die mij omringt. Houd er rekening mee dat als je zowel deze Cantu Leave-in als Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie gebruikt, je opmerkingen zult krijgen over hoe je ruikt. Meestal zijn dit positieve opmerkingen aangezien veel mensen kokos met de zomer associëren.

 photo Cantu_leave_in_conditioner_zpst2iv3ibf.jpg

Ingrediënten Cantu Shea Butter leave-in conditioner

Witte waas Cantu

Sommige vrouwen klagen overigens over een witte waas die de Cantu Shea Butter Leave-in Conditioner Repair Cream achterlaat, maar hier heb ik zelf niet zo veel last van als ik het met mijn handen door mijn haar kam.

Anderen lazen ook
Ka-ching! Afro sells

Verkoopinformatie Cantu & Shea Moisture

Zowel Cantu als Shea Moisture kun je in deze webshop vinden. Gebruik de code DoubleF voor 5% korting.

LEES OOK

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ingrid Guardia says

    Hoi Angela, wat een prachtige meid, je dochter! Ik ben benieuwd hoe mijne straks eruit zal zien, die is nu 8 maanden…
    Ik kom niet op de juiste site als ik op de link klikt… zou je de producten kunnen noemen?… ik zoek al een tijdje voor een nieuwe combo voor wash n go! Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar