Skip to Content

Review SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie & Cantu Leave in

Ben je op zoek naar haarproducten die shrinkage en droog haar voorkomen? Dan deel ik graag mijn ervaring met de combinatie van SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie en Cantu Shea butter leave-in cream. In mijn review lees je of beide producten je geld waard zijn.

De zoektocht naar de perfecte haarproducten kan een lange weg zijn wanneer je krullend haar hebt. Vooral als je op zoek bent naar een gouden combinatie.

Om je te helpen in jouw zoektocht, deel ik regelmatig reviews van haarproducten voor krullend haar. Dit keer dus mijn ervaring met de volgende producten die ik nu al een tijdje combineer:

  • Cantu Shea butter leave-in conditioner repair cream
  • en SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie.

Beide haarproducten bevatten proteïne en zorgen ervoor dat ik minder last heb van shrinkage. Dit is erg fijn omdat mijn haar dan niet zo gigantisch krimpt.

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Review SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie & Cantu Leave in
In mijn review bespreek ik mijn ervaring met de SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie en de Cantu Leave-in conditioner.

Mijn ervaring met SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie & Cantu Leave-in conditioner

Wie verzint in Godsnaam de namen voor haarproducten? Het is vaak een mondvol:

  • Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream en 
  • SheaMoisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie.

Het past niet eens in de titel van mijn blog artikel! Anyway, het moge duidelijk zijn, mijn combi review gaat over deze 2 haarproducten.

Ben je op zoek naar SheaMoisture ervaringen? Zie hier mijn uitgebreide SheaMoisture review inclusief before en after foto’s.

Wil je mijn ervaring met Cantu Shea butter lezen? Zie mijn Cantu review + test.

Mijn SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie ervaring
Mijn ervaring met de SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie is positief. Zie hier het resultaat na gebruik van de Smoothie icm de leave-in conditioner van Cantu.

Toen ik in 2014 naar New York ging, begon ik voor het eerst deze twee producten met elkaar te combineren. In New York scoorde ik 4 potten SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie.

De vriendin die met mij meeging naar New York, had een pot Cantu Shea Butter leave-in cream bij zich. Tot op dat moment had ik nog geen ervaring met Cantu, maar het werkte super goed!

cantu leave-in conditioner review
Dit is het effect van dezelfde combinatie op het haar van mijn dochter

Textuur SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie

De Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is een soort papperige substantie die ik vergelijk met griesmeelpap. Wel eentje waar net iets te veel melk aan toegevoegd is.

Desondanks is best vettig. Mijn krullen gaan hier goed op.

SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie review
Textuur SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie uit de Coconut & Hisbiscus lijn.

De Cantu Leave-in Conditioner heeft juist de textuur van een waterige creme. De meeste leave-in conditioners die ik in huis heb, zijn doorzichtig of meer vloeibaar. Deze leave-in conditioner van Cantu is dit duidelijk niet.

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Textuur Cantu Shea Butter Leave-in repair cream

Hoe gebruik ik de combi Cantu & SheaMoisture?

De manier waarop ik Cantu en SheaMoisture samen gebruik is simpel. Ik pas de LOC methode toe:

  1. Dit betekent dus dat ik eerst de Cantu Leave-in Conditioner door mijn haar heen kam.
  2. Daarna gebruik ik klein beetje Monoi olie of een andere olie
  3. Daarna breng ik de SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie aan op mijn haar.
review Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Deze SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie bevat zijde proteïne

No shrinkage, wel kokoswalm

Ik vind het fijn dat deze combinatie ervoor zorgt dat mijn haar niet krimpt en ik dus niet met een ‘poedel look’ rondloop. Het nadeel van de combi vind ik de kokoswalm die om mij heen hangt.

Houd er rekening mee dat je opmerkingen zult krijgen over hoe je ruikt wanneer je de Cantu Leave-in conditioner en SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie in combinatie met elkaar gebruikt. Meestal zijn dit positieve opmerkingen aangezien veel mensen kokos met de zomer associëren.

review: Cantu leave-in conditioner
Ingrediënten Cantu Shea Butter leave-in conditioner

Witte waas Cantu leave-in conditioner

Sommige vrouwen klagen trouwens over een witte waas die de Cantu Leave-in Conditioner Repair Cream achterlaat. Zelf heb ik hier niet zo veel last van wanneer ik het met mijn handen door mijn haar kam.

Is het je geld waard?

Over het algemeen zijn zowel de SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie als de Cantu Leave-In fijne keuzes als je op zoek bent naar betaalbare haarproducten.

Zoals je op de foto’s kunt zien, zorgen deze producten voor mooie kruldefinitie bij mij en mijn dochter. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van je haartype en persoonlijke voorkeuren.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat ze een vrij sterke geur hebben, vooral wanneer je ze samen gebruikt. En omdat ze vrij vol zijn, is het ook aan te raden om een goede krullen shampoo te gebruiken om de producten goed uit te wassen.

Al met al zijn beide producten het proberen waard en kunnen ze je helpen het beste uit je krullen te halen. Het is een kwestie van uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt.

Waar kun je Cantu & SheaMoisture kopen?

Wil je meer informatie of weten waar je Cantu en SheaMoisture kunt kopen? Klik op de onderstaande linkjes:

Anderen lazen ook

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amieka Dee

Tuesday 8th of November 2016

Anika Dekkers

Adjutha Lambertina

Monday 7th of November 2016

Wow prachtig dochter.

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

:-)

Inez Icwa

Monday 7th of November 2016

Mooi kind ?

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

dank je Inez Icwa <3

Ingrid Guardia

Monday 7th of November 2016

Hoi Angela, wat een prachtige meid, je dochter! Ik ben benieuwd hoe mijne straks eruit zal zien, die is nu 8 maanden... Ik kom niet op de juiste site als ik op de link klikt... zou je de producten kunnen noemen?... ik zoek al een tijdje voor een nieuwe combo voor wash n go! Thanks

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

Het zal vast en zeker een plaatje zijn ;-)

Ingrid Guardia

Tuesday 8th of November 2016

Oh beterschap, zeg! Ik weet het nog niet, mijn kleine is maar 8 maanden nog haha, maar wel half Cubaans, half Nederlands... Dank je wel, ik ga het proberen...

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

Sorry voor mijn late reactie. Ik lag ziek op bed. Dank je voor het lieve compliment! Heeft jouw dochter hetzelfde haar? Ik heb de link toegevoegd. Als je er op klikt, kun je de producten zien. Succes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.