Skip to Content

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

Hebben jouw krullen behoefte aan proteïne en ben je op zoek naar haarproducten die shrinkage voorkomen? De combinatie van Cantu Shea butter leave-in en Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is in dat geval waarschijnlijk een goede oplossing.

Haarproducten met proteïne

Eerder vertelde ik graag KeraCare in combinatie met Shea Moisture te gebruiken, omdat beide producten mijn krullen goed hydrateren. Doordat mijn haar behoefte heeft aan proteïne, gebruik ik ook graag de volgende combinatie:

Beide haarproducten bevatten proteïne en zorgen ervoor dat ik minder last heb van shrinkage.

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Goede combinatie voor proteïne lovers: Cantu & Shea Moisture

Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

Wie verzint in Godsnaam namen voor haarproducten? Het is vaak een mondvol: Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream en Shea Moisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie. Het past niet eens in de titel van mijn blog artikel!

Anyway, het moge duidelijk zijn, dit review gaat over deze 2 haarproducten.

Cantu Shea Butter Leave-in

Toen ik in 2014 naar New York ging, begon ik voor het eerst deze twee producten met elkaar te combineren.

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Textuur Shea Moisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie

In New York scoorde ik 4 potten Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. De vriendin die met mij meeging naar New York, Davida, had een pot Cantu Shea Butter leave-in conditioner bij zich. Tot op dat moment had ik nog geen ervaring met Cantu, but it worked like magic.

Textuur Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

De Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is een soort papperige substantie die ik vergelijk met griesmeelpap. Wel eentje waar net iets te veel melk aan toegevoegd is. Desondanks is best vettig. Mijn krullen gaan hier goed op.

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Textuur Cantu Shea Butter Leave-in repair cream

De Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream heeft juist de textuur van een waterige creme. De meeste leave-in conditioners die ik in huis heb, zijn doorzichtig of meer ‘liquid like’. Deze leave-in conditioner van Cantu is dit duidelijk niet.

Hoe gebruik ik de combi Cantu & Shea Moisture?

De manier waarop ik Cantu en Shea Moisture samen gebruik is simpel. Ik pas de LOC methode toe:

  1. Dit betekent dus dat ik eerst de Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Cream door mijn haar heen kam.
  2. Daarna gebruik ik klein beetje Monoi olie of een andere olie
  3. Daarna breng ik de Curl Enhancing Smoothie aan op mijn haar.
Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Deze Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie bevat zijde proteïne

No shrinkage, wel kokoswalm

Ik vind het fijn dat deze combinatie ervoor zorgt dat mijn haar niet krimpt en ik dus niet met een ‘poedel look’ rondloop. Het nadeel van de combi vind ik de kokoswalm die om mij heen hangt.

Houd er rekening mee dat je opmerkingen zult krijgen over hoe je ruikt wanneer je de Cantu Leave-in conditioner en Shea Moisture Smoothie in combinatie met elkaar gebruikt. Meestal zijn dit positieve opmerkingen aangezien veel mensen kokos met de zomer associëren.

Combi review: Cantu & Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Ingrediënten Cantu Shea Butter leave-in conditioner

Witte waas Cantu

Sommige vrouwen klagen trouwens over een witte waas die de Cantu Shea Butter Leave-in Conditioner Repair Cream achterlaat,. Zelf heb ik hier niet zo veel last van wanneer ik het met mijn handen door mijn haar kam.

Waar kun je Cantu & Shea Moisture kopen?

Wil je meer informatie of weten waar je Cantu en Shea Moisture kunt kopen? Klik op de onderstaande linkjes:

Gebruik de code DoubleF voor 5% korting.

Heb je dit al gezien?

Vind je dit interessant? Ontvang meeer krullen tips per e-mail:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amieka Dee

Tuesday 8th of November 2016

Anika Dekkers

Adjutha Lambertina

Monday 7th of November 2016

Wow prachtig dochter.

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

:-)

Inez Icwa

Monday 7th of November 2016

Mooi kind ?

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

dank je Inez Icwa <3

Ingrid Guardia

Monday 7th of November 2016

Hoi Angela, wat een prachtige meid, je dochter! Ik ben benieuwd hoe mijne straks eruit zal zien, die is nu 8 maanden... Ik kom niet op de juiste site als ik op de link klikt... zou je de producten kunnen noemen?... ik zoek al een tijdje voor een nieuwe combo voor wash n go! Thanks

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

Het zal vast en zeker een plaatje zijn ;-)

Ingrid Guardia

Tuesday 8th of November 2016

Oh beterschap, zeg! Ik weet het nog niet, mijn kleine is maar 8 maanden nog haha, maar wel half Cubaans, half Nederlands... Dank je wel, ik ga het proberen...

MacBlogster

Tuesday 8th of November 2016

Sorry voor mijn late reactie. Ik lag ziek op bed. Dank je voor het lieve compliment! Heeft jouw dochter hetzelfde haar? Ik heb de link toegevoegd. Als je er op klikt, kun je de producten zien. Succes.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.