Top

Beschadigd haar door gebruik van haarverf: de oplossing!

Gebruik je regelmatig haarverf en heb je nu last van droog en beschadigd haar? Zie hier 2 methodes die ik toepaste toen ik mijn haar nog verfde, om ervoor te zorgen dat mijn er weer gezond en gehydrateerd uitzag. 

Droog & beschadigd haar

Op Instagram heb ik vaker foto’s laten zien van mijn geverfde krullen. Ondanks dat ik de laatste tijd mijn haar verf bij de kapper, heb ik voorheen vaak mijn haarthuis geverfd. Toen ik op een dag mijn haar thuis ging verven, werd raakte mijn haar beschadigd. Sindsdien had ik last van droog en poreus haar. Hierdoor heb ik veel tijd en energie moeten besteden aan damage control. Gelukkig met succes. Aunt Jackie's Curl La La

Dark & Lovely haarverf

Ik heb verschillende soorten haarverf gebruikt, van Dark & Lovely, zogenaamde black hair verf, tot aan Garnier Nutrisse Ultra Color. Haarverf van Dark & Lovely maakte mijn haar erg stroef. Hierdoor ik ben overgestapt op haarverf van Garnier.

Haarverf met avocado olie

Na de ingrediënten te hebben vergeleken, viel het mij op dat de ingrediënten nagenoeg hetzelfde waren. Het verschil zou ‘m zitten in in het feit dat er in Garnier Nutrisse Ultra Color drie verschillende oliën zijn toegevoegd waaronder avocado olie. Daarnaast stond er op de verpakking dat mijn haar zijdezacht zou aanvoelen.

Anderen lazen ook
Mijn big chop ervaring #1: Flat twist outs met Danita Calor

Syoss Oleo Intense

Om een lang verhaal kort te maken: na het gebruik van Garnier Nutrisse Ultra Color voelde mijn haar inderdaad erg zacht aan. Alles behalve poreus en stroef. Toch kocht ik Syoss Oleo Intense toen ik een ‘touch up’ nodig had. Waarom? Omdat er geen ammonia in verwerkt zit (“with 100% pure oils, no ammonia”) en vanwege de 2 voor de prijs van 1 actie. Maar ook Syoss heeft mijn haar erg stroef gemaakt. Deze haarverf zal ik never nooit meer kopen!

De oplossing tegen beschadigd haar

Om stroef haar tegen te gaan en mijn beschadigd haar te hydrateren, heb ik het volgende gedaan:

 1. Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix een dag lang in mijn haar gelaten. De volgende ochtend heb ik het eruit gespoeld. Hier kun je een review lezen over de Protein Fix.
 2. Vervolgens heb ik dezelfde ochtend de CHI Keratin Conditioner in mijn haar gelaten tot de volgende ochtend. Hier kun je een review lezen over de Keratin conditioner.
Jeukende hoofdhuid voorkomen door pre-poo photo Pre_Poo_CHI_keratin_Calendula_olie_zps5bc6dqbj.jpg

Deze CHI Keratin conditioner heb ik gebruikt

Zacht haar

Na deze 2 stappen voelde mijn haar aanzienlijk zachter aan. Het was echter nog steeds niet zoals vanouds. Ik heb dus de CHI Keratin conditioner gemengd met avocado olie. Avocado olie is minder vettig en goed voor de hydratatie van droog en beschadigd haar. 

Avocado olie voor geverfd en beschadigd haar

Poreus haar voorkomen

Vervolgens heb ik mijn haar in een knot gedaan en het mengsel er een dag ingelaten. Naderhand heb ik het er uitgespoeld en de LOC methode toegepast. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn haar er nu niet meer droog en poreus uitziet en aanvoelt.

Kroeshaar moeilijk haar? photo Kroeshaarmoeilijkhaar_zpse0726412.jpg

Droog haar zonder duidelijke kruldefinitie

Pluizig haar

Droog haar voorkom ik door bovengenoemde LOC methode te gebruiken. Dit voorkomt pluizig haar en zorgt ervoor dat mijn haar er gevoed uitziet. Er is echter nog een 2e oplossing.

Resultaat droog haar Design Essentials natural lijn photo ResultaatdrooghaarDesignEssentialsNaturallijn_zps2db39f23.jpg

Duidelijke kruldefinitie

Oplossing 2

Zoals ik eerder in mijn review over Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix aangaf, ben ik zeer te spreken over het product. Volgens de instructie kun je het enkel 1 of 2 keer per maand gebruiken en niet niet langer dan een half uur. Omdat ik het gunstige effect op mijn haar bemerkte, wilde ik het als haarcrème gebruiken ter vervanging van de LOC methode. 

Anderen lazen ook
Krullen steil föhnen met behoud van volume - dit is de manier

Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

Dominique Snip van Sheado was zo vriendelijk om hier op te reageren in een e-mail. Zij e-mailde mij het volgende: “Alhoewel ik mijn producten zelf formuleer heb ik toch even overleg gepleegd met mijn lab die test op veiligheid en stabiliteit. Je kunt De Protein Fix ook in jouw haar laten en dus als haarcrème gebruiken. Dit is ook het geval met onze Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner (blogster MyCurlyMind doet dit al langer). Dus lekker in je haar laten zitten als dat je beter bevalt. Wel moet je letten op build up. Sommige haartypen kunnen naar gelang de behoeften van het haar ‘meer product’ aan dan anderen. Dus als je merkt dat je haar na een aantal dagen Strawberry Chocolate Protein Fix te zwaar aanvoelt is het tijd om het eruit te wassen.”

Q | Verf jij regelmatig jouw haar? Zo ja, welke haarverf gebruik jij om te voorkomen dat je droog en beschadigd haar krijgt?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Audrey says

  Hi,
  Ik ben niet de maker van Dark & Lovely en zal dit merk dan ook niet verdedigen, maar ik gebruik zelf wel altijd Dark & Lovely en ben helemaal weg van de Burgundy Blush. Volgens mij ligt het niet aan de verf, maar aan de producten die in het haar worden gesmeerd. Ik schreeuw het volgens mij wel van de daken af, elke dag het haar/hoofdhuid voeden met haarolie en vervolgens stylen met whatever rocks your hair doet echt wonderen. 🙂

  • MacBlogster says

   Hoi Audrey, ik gebruik na het verven enkel de bijgeleverde conditioner. Ik heb een aanzienlijk verschil bemerkt in het gebruik de 3 genoemde verfproducten die ik heb gebruikt. Bij Dark & Lovely en Syoss had ik naderhand nog aanvullende producten nodig om mijn haarschubben te sluiten. Bij Garnier hoefde dit niet en was de bijgeleverde conditioner voldoende.
   Waar dit exact aan ligt weet ik niet, kan zijn dat jouw haar beter reageert op Dark & Lovely, misschien minder droog is, of……? Het is in elk geval fijn dat je er tevreden mee bent en het kan gebruiken, het is namelijk ook niet duur.

 2. Llola says

  Ik gebruik elkwr week wat anders van mayo tit eigeel met olijfolie ..kokos olie … argan olie.en verse advocaad in mijn haar. Het helpt goed. En voor de frizzz maizena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar