Skip to Content

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen

De natte droom van elke krullenbol is het creëren van perfect krullend haar. Het moment dat je dit bereikt voelt vaak als het hoogtepunt van je leven. Herken je dit? Hopelijk wel, want deze producten voor krullend helpen je bij het creëeren van mooie krullen.

Review: haarproducten voor krullen

Als ik over haarverzorging schrijf, schrijf ik meestal reviews over afzonderlijke haarproducten of merken waar ik positieve ervaringen mee heb. Tot op heden heb ik nog niet verteld welke haarproducten ik combineer om perfect krullend haar te creëren. In dit review laat ik zien welke 4 haarproducten in combinatie met elkaar voor een perfecte krul zorgen.

Perfect krullend haar dankzij deze producten

De haarproducten voor krullen die ik nu review zijn:

  1. Yves Rocher Creme shampoo met oker – Shampoo (vrij van kleurstoffen, parabenen en siliconen):
  2. Aubrey Organics GPB Balancing protein conditioner (biologische proteïne conditioner).
  3. Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner (lichtgewicht).
  4. Design Essentials Natural Curl Enhancing Mousse (CG proof – lichtgewicht stylingsproduct).

Perfect krullend haar creëren

Omdat ik graag verschillende haarproducten test, gebruik ik regelmatig verschillende merken. Sommige producten blijf ik af en toe gebruiken en andere producten koop ik vervolgens niet meer. Zo nu en dan zitten er holy grails tussen die ik een tijd lang gebruik. Dit geldt voor de onderstaande haarproducten.

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen
Mooie krullen creëren met deze 4 haarproducten

1. Siliconen-vrije Shampoo met oker: gemakkelijker haren kammen 

Oker is goed voor je haar. Okerzaadjes bevatten eigenschappen die je haar glad maken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je haar te kammen. Deze oker shampoo van Yves Rocher is een siliconen-vrije shampoo en voorkomt pluizig en uitgezakt haar.

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen
Ingrediënten Yves Rocher Silconenvrije Shampoo met oker.

Shampoo zonder parabenen

De geur is bloemig met een kruidig accent. Waarschijnlijk komt dit doordat Yves Rocher Lissage Smoothing shampoo volgens de fabrikant zelf, 96% natuurlijke ingredienten bevat. Dus ook geen parabenen. Een fles bevat 300 ml shampoo en kost €6,90. Als er kortingsacties zijn waarbij 50% korting krijgt, betaal je enkel €3,45!

2. Zacht haar: Biologische Proteïne Conditioner

Deze conditioner blijkt al 45 jaar het meest populaire product van Aubrey Organics te zijn. 

 photo IngredieumlntenAubreyOrganicsGPBBalancingProteinConditioner_zpsb420d473.jpg
Ingrediënten Aubrey Organics GPB Balancing protein conditioner

Biologische aloë vera herstelt de vochtbalans en kruiden als klein hoefblad en paardenstaart geven je haar extra veerkracht.

Glyco en melkproteïne versterken de haarvezel en herstellen beschadigde gedeeltes van het haar. De geur vind ik geweldig en de conditioner maakt mijn haar zacht! Je kunt de conditioner o.a. kopen bij Erica Kruiderijen.

mooi krullend haar
Mijn pas gewassen krullen

3. Mooie krullen: lichtgewicht Amandel & Avocado leave-in conditioner

Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen hoge pet op had van Design Essentials na mijn kennismaking met het merk in de 1e Black Hair Box. Maar omdat ik tijdens het Good Hair Festival enkele samples meekreeg van de importeur, besloot ik Design essentials alsnog een kans te geven.

Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, maar toen de importeur het in mijn haar deed zag ik mijn kruldefinitie positief veranderen.

mooiere krullen krijgen
Links: zonder leave-in | rechts: met Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner

Ik besloot toen toch een aantal haarproducten uit te proberen waaronder de Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner. Dit is definitely a keeper!

Goede kruldefinitie

De Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner breng je aan op vochtig haar. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien (rechts) zorgt de conditioner voor een goede kruldefinitie. Aan de linkerkant zie je nat haar zonder leave-in conditioner.

4. Snel droog haar: lichtgewicht Curl Enhancing Mousse 

Heb je ooit wel eens iemand met kroeshaar horen zeggen dat ze haarmousse gebruiken? Ik niet.

leave-in conditioner voor krullen
Ingrediënten DESIGN ESSENTIALS NATURAL CURL ENHANCING MOUSSE

Mijn verwachting was dan ook dat het gebruik van bovengenoemde detangling leave-in conditioner en de Design Essentials Natural Curl Enhancing Mousse niet voldoende voor mijn haar zou zijn. Ik heb een mix van krullen en kroeshaar.

haarmousse voor krullen
DESIGN ESSENTIALS NATURAL CURL ENHANCING MOUSSE

Aan het einde van de dag verwachtte ik dus droog haar. Dit bleek verrassend genoeg niet het geval te zijn!

haarmousse voor krullen
Nat haar na gebruik van de Design Essentials leave-in en mousse

Resultaat: perfecte krullen!

Het resultaat: gehydrateerd haar, plus een duidelijke kruldefinitie. Geen frizz of zware krullen. Het resultaat deed me zowat denken aan de Kinky Curly Curling Custard, echter dit droogde sneller op.

Q | Wat vind je van het resultaat?

Krullend haar before en after
Resultaat droog haar Design Essentials natural lijn
Krullend haar before en after
Resultaat droog haar Design Essentials natural lijn

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

yvon

Tuesday 4th of July 2017

Sodium Benzoate gecombineerd met Citric Acid kan BENZEEN doen ontstaan. Dat is niet echt gezond. Dus dat Yves Rocher product....laat maar zitten

MacBlogster

Tuesday 4th of July 2017

Bedankt voor je reactie, dit wist ik niet. Klinkt heftig. Naar aanleiding van jouw reactie ben ik gaan googlen. Ik lees: "Dagelijks word je blootgesteld aan kleine hoeveelheden benzeen. Voor de algemene bevolking gebeurt de blootstelling voornamelijk door inademen. De belangrijkste bronnen zijn:

* tabaksrook * benzinestations * uitlaatgassen van auto’s * lijm * verf * boenwas * detergenten"

Dilini Sampayalage

Tuesday 26th of January 2016

Dit ga ik zeker delen met mijn vriendinnetje!

Macblogster

Tuesday 26th of January 2016

Super. Laat weten hoe het bij jou uitpakt.

Mario Terlouw

Sunday 24th of January 2016

Mario Terlouw liked this on Facebook.

Rachel Maduro

Sunday 24th of January 2016

Rachel Maduro liked this on Facebook.

Dominique Verzijde

Wednesday 2nd of December 2015

Ik heb geen kroeshaar maar wel krullen en mijn ervaring is als er alcohol in zit : Don ' t! Het word bij mij dan één bos stro....?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.