Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen

De natte droom van elke krullenbol is het creëren van perfect krullend haar. Het moment dat je dit bereikt voelt vaak als het hoogtepunt van je leven. Herken je dit? Hopelijk wel want ik wil de onderstaande producten voor krullend haar graag introduceren. Het zijn producten die je krullen hydrateren zonder ze te verzwaren. Geschikt voor elke type krul.

Reviews: haarproducten voor krullen

Als ik over haarverzorging schrijf, schrijf ik meestal reviews over afzonderlijke haarproducten of merken waar ik positieve ervaringen mee heb. Tot op heden heb ik nog niet verteld welke haarproducten ik combineer om perfect krullend haar te creëren. In dit review laat ik zien welke 4 haarproducten in combinatie met elkaar voor een perfecte krul zorgen.

Lees overigens ook mijn overige reviews: haarproducten voor krullen

Perfect krullend haar creëren

Omdat ik graag verschillende haarproducten test, gebruik ik regelmatig verschillende merken. Sommige producten blijf ik af en toe gebruiken en andere producten koop ik vervolgens niet meer. Zo nu en dan zitten er holy grails tussen die ik een tijd lang gebruik. Dit geldt voor de onderstaande haarproducten.

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen
Mooie krullen creëren met deze 4 haarproducten

Top producten voor krullend haar

De haarproducten voor krullen waar ik het over heb zijn:

 1. Shampoo (vrij van kleurstoffen, parabenen en siliconen): Yves Rocher Creme shampoo met oker.
 2. Aubrey Organics GPB Balancing protein conditioner (biologische proteïne conditioner).
 3. Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner (lichtgewicht).
 4. Design Essentials Natural Curl Enhancing Mousse (lichtgewicht stylingsproduct).
Anderen lazen ook
Ik ga mijn haar verven! En check mijn nieuwe haarproducten

1. Siliconenvrije Shampoo met oker: gemakkelijker haren kammen 

Oker is goed voor je haar. Okerzaadjes bevatten eigenschappen die je haar glad maken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je haar te kammen. Deze oker shampoo van Yves Rocher is een siliconenvrije shampoo en voorkomt pluizig en uitgezakt haar.

Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen
Ingrediënten Yves Rocher Silconenvrije Shampoo met oker.

Shampoo zonder parabenen

De geur is bloemig met een kruidig accent. Waarschijnlijk komt dit doordat Yves Rocher Lissage Smoothing shampoo volgens de fabrikant zelf, 96% natuurlijke ingredienten bevat. Dus ook geen parabenen. Een fles bevat 300 ml shampoo en kost €6,90. Als er kortingsacties zijn waarbij 50% korting krijgt, betaal je enkel €3,45!

 photo IngredieumlntenAubreyOrganicsGPBBalancingProteinConditioner_zpsb420d473.jpg
Ingrediënten Aubrey Organics GPB Balancing protein conditioner

2. Zacht haar: Biologische Proteïne Conditioner

Deze conditioner blijkt al 45 jaar het meest populaire product van Aubrey Organics te zijn. Biologische aloë vera herstelt de vochtbalans en kruiden als klein hoefblad en paardenstaart geven je haar extra veerkracht. Glyco en melkproteïne versterken de haarvezel en herstellen beschadigde gedeeltes van het haar. De geur vind ik geweldig en de conditioner maakt mijn haar zacht! Een fles bevat 325 ml conditioner en kost €17,95. Te koop in deze webshop.

 photo Gezondkrullendhaar_zps815b3364.jpg
Mijn pas gewassen krullen

3. Mooie krullen: lichtgewicht Amandel & Avocado leave-in conditioner

Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen hoge pet op had van Design Essentials na mijn kennismaking met het merk in de 1e Black Hair Box. Maar omdat ik tijdens het Good Hair Festival enkele samples meekreeg van de importeur, besloot ik Design essentials alsnog een kans te geven. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, maar toen de importeur het in mijn haar deed zag ik mijn kruldefinitie positief veranderen. Toen besloot ik toch een aantal haarproducten uit te proberen waaronder de Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner. Ik moet zeggen: this is definitely a keeper!

 photo DesignEssentialsNaturalAlmondampAvocadoDetanglingleave-inconditioner_zps2315919e.jpg
Links: zonder leave-in | rechts: met Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner

Goede kruldefinitie

Een fles detangling leave-in conditioner bevat 237 ml en kost €15,95. De Design Essentials Almond & Avocado Detangling leave-in conditioner breng je aan op vochtig haar. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien (rechts) zorgt de conditioner voor een goede kruldefinitie. Aan de linkerkant zie je nat haar zonder leave-in conditioner.

Anderen lazen ook
Wecolour review: Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

4. Snel droog haar: lichtgewicht Curl Enhancing Mousse 

 photo IngredieumlntenDesignEssentialsNaturalAlmondampAvocadoDetanglingleave-inconditioner_zpsbc3023ed.jpg
Ingrediënten DESIGN ESSENTIALS NATURAL CURL ENHANCING MOUSSE

Heb je ooit wel eens iemand met kroeshaar horen zeggen dat ze haarmousse gebruiken? Ik niet. Mijn verwachting was dan ook dat het gebruik van bovengenoemde detangling leave-in conditioner en de Design Essentials Natural Curl Enhancing Mousse niet voldoende voor mijn haar zou zijn. Aan het einde van de dag verwachtte ik dus droog haar.

 photo DesignEssentialsNaturalCurlEnhancingMousse_zps3690b01f.jpg
DESIGN ESSENTIALS NATURAL CURL ENHANCING MOUSSE

Dit bleek verrassend genoeg niet het geval te zijn! Het resultaat: gehydrateerd haar, plus een duidelijke kruldefinitie. Geen frizz of zware krullen. Het resultaat deed me zowat denken aan de Kinky Curly Curling Custard, echter dit droogde sneller op.

 photo NathaarDesignEssentialsNaturalleave-inconditionerampmousse_zps837de6aa.jpg
Nat haar na gebruik van de Design Essentials leave-in en mousse

Een fles Design Essentials Natural Curl Enhancing Mousse  bevat 237 ml en kost €14,30.

Resultaat: perfecte krullen!

 photo OpgedroogdekrullenDesignEssentialsNaturalLeave-inenMousse_zps9763933e.jpg
Resultaat droog haar Design Essentials natural lijn
 photo ResultaatdrooghaarDesignEssentialsNaturallijn_zps2db39f23.jpg
Resultaat droog haar Design Essentials natural lijn

Q | Wat vind je van mijn krullen? Ben je bekend met deze haarproducten?

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Sara says

  Wow ik dacht dat ik veel krullen had.. Haha. Je haren zien er mooi gezond uit zeg. Maar je krullen maken zoals je het wilt blijft een hele klus..

  • MacBlogster says

   Hoi Sara, ik ben er in de loop van de jaren achtergekomen dat indien je de juiste haarverzorgingsproducten in huis hebt, het steeds gemakkelijker wordt. Mijn krullen zitten inderdaad elke dag anders, maar dit maakt het minder saai 🙂
   Probeer deze methode eens: LOC methode. Dit is ook geschikt voor jouw type krullen. In de comments kun je daar een reactie vinden van een dame die volgens mij dezelfde haarstructuur heeft als jij. Tot spreeks!

 2. Beauty Doll says

  Bedankt voor deze leuke tips! Ik heb krullen die de laatste tijd hun eigen leven leiden, dus zal ik deze producten even uitproberen 🙂 Fingers crossed.

 3. Shanira Doña Posnia says

  Ik gebruik nu sinds een maand Design producten op aanraden van een kapster op Curacao. Hiervoor was ik van Ecostyle gel. Ik moet toegeven dat ik best positief ben verrast, maar niet compleet fan ben ??. Na een twee dagen voelt mijn haar vet aan. Misschien moet ik ook de leave in combi proberen. Waar koop jij Design Essentials producten?

 4. yvon says

  Sodium Benzoate gecombineerd met Citric Acid kan BENZEEN doen ontstaan.
  Dat is niet echt gezond. Dus dat Yves Rocher product….laat maar zitten

  • MacBlogster says

   Bedankt voor je reactie, dit wist ik niet. Klinkt heftig. Naar aanleiding van jouw reactie ben ik gaan googlen. Ik lees: “Dagelijks word je blootgesteld aan kleine hoeveelheden benzeen. Voor de algemene bevolking gebeurt de blootstelling voornamelijk door inademen. De belangrijkste bronnen zijn:

   * tabaksrook
   * benzinestations
   * uitlaatgassen van auto’s
   * lijm
   * verf
   * boenwas
   * detergenten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar