Top

Pluizig haar: welke haarproducten heb ik nodig?

Heb je droog of pluizig haar? Dan stel je waarschijnlijk regelmatig de vraag: “welke haarproducten heb ik nodig?” Als dit het geval is, dan heb ik dit blog artikel voor jou geschreven. Aan de hand van dit blog artikel kun je achterhalen welke producten jouw krullend haar nodig heeft.

Pluizig haar: welke haarproducten heb ik nodig?

Haarproducten kopen voor droog & pluizig haar

Om te weten welke haarproducten je nodig hebt, is het belangrijk dat je als 1e weet of je hoog of laag poreus haar hebt. Hieronder leg ik kort uit wat dit inhoudt en welke producten deze haartypen nodig hebben.

Mooie krullen dankzij Curl Challenge

Droog en pluizig haar

Als je hoog poreus haar hebt worden vocht en haarproducten snel opgenomen door je haar. Dit lijkt een pluspunt, maar dat is het niet. Omdat je haar beschadigd is, blijven je haarschubben openstaan. Hierdoor is je haar niet in staat om lang gehydrateerd te blijven. Het gevolg: je krijgt snel weer droog en pluizig haar.

Hoog poreus haar: deze producten heb je nodig

Hoog poreus haar heeft over het algemeen vaker behoefte aan proteïne. Dit komt door beschadigingen in het haar. Lees 5 Producten die nodig hebt om hoog poreus haar te verzorgen

Overigens, in een aantal gevallen kan het voorkomen dat jouw haar meer behoefte heeft aan vocht. Het heeft dan minder behoefte aan proteïne.

Haarproducten met proteïne

Zelf heb ik ook poreus haar en erg snel last van droog en pluizig haar. De producten die ik onderstaande video heb gebruikt zijn:

Hieronder vind je producten die over het algemeen geschikt zijn voor hoog poreus haar. Ik heb ze allemaal gebruikt en getest:

Laag poreus haar

Als je laag poreus haar hebt staan je haarschubben juist dicht op elkaar. Hierdoor kunnen haarproducten nauwelijks je haarschacht binnen dringen. Dit zorgt ervoor dat je droog haar krijgt.

Wanneer je laag poreus haar hebt, is de kans groot dat haarproducten bovenop je haar blijven liggen. In zulke gevallen heb je last van droog haar dat toch zwaar of vettig aanvoelt. Uiteraard is dit afhankelijk van de haarproducten die je gebruikt.

Haarproducten kopen zonder proteïne

Als je laag poreus haar hebt, kun je het beste lichte haarproducten gebruiken. Vrouwen met laag poreus haar gebruiken over het algemeen haarproducten zonder proteïnen:
– As I am Leave-in (CG friendly)
– Novex Mystic Black CG friendly)
– Shea Moisture Protein free (CG friendly)
– Mixed Chicks
– Kinky Curly (CG friendly)

Lees tevens: dit zijn de beste shampoo’s voor laag poreus haar

Is dit in jouw geval anders? Het kan voorkomen dat jouw haar meer behoefte heeft aan proteïne in plaats van moisture.

Pluizig haar: welke haarproducten heb ik nodig?

Q | Heb jij last van droog of pluizig haar en weet je hoe je dit moet voorkomen?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. miranda says

    mocht je ooit een keer helemaal natuurlijk willen zou ik je haarzeep monoi de tahiti aanbevelen van het merk helemaalshea. die is echt zo fijn voor mooie krullen. er zit voldoende olie in om je haar goed te verzorgen. je kan je kopen bij helemaal shea of softnaturals leuke blogs trouwens.

  2. Celine says

    Hee,

    Als je een hoge porositeit hebt maar lage elasticiteit moet je zowel producten met proteïne gebruiken als producten zonder proteine?
    Wat is dan verstandig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar