Top

Gebruik DIT avocado haarmasker als je droog haar hebt

Heb je pluizige krullen of droog haar? Gebruik dan elke week dit avocado haarmasker. Je haar zal er blij mee zijn en je stimuleert er tevens haargroei mee!  

Gebruik DIT avocado haarmasker als je droog haar hebt

Avocado haarmasker

Krullend haar is van nature droger, daarom is het belangrijk om je haar wekelijks een extra boost te geven. Vooral als je beschadigd haar hebt. Omdat de groene vrucht (ja, avocado is een vrucht) zeer geschikt is om droog haar te voeden, is het een geliefd ingrediënt om maskers mee te maken. 

Droog haar

Het voordeel van avocado is dat je er maskers voor gezicht en voor je haar mee kunt maken. Vanwege de voedende eigenschappen van avocado is het zeer geschikt om droog haar en een droge hoofdhuid een oppepper te geven. Het zorgt onder andere voor:

 • hydratatie (moisture);
 • stimuleert haargroei (vitamine A, B1 en B2);
 • sterk en gezondheid haar (vitamine D);
 • heling van een beschadigde hoofdhuid (vitamine E).

Avocado olie

Omdat ik niet altijd avocado in huis heb vind ik het zelf gemakkelijker om avocado olie in huis te hebben. Zoals te lezen is in het blog artikel 4 olie soorten waar je haar super blij van wordt vertel ik dat ik graag olie van de groene vrucht gebruik omdat het niet zo dik en vettig is als andere oliën.

Gebruik DIT avocado haarmasker als je droog haar hebt

Hot oil of haarmasker

Avocado olie is zeer geschikt om te gebruiken voor een hot oil treatment. Een verse avocado kun je weer goed gebruiken voor het maken van een haarmasker. 

Anderen lazen ook
Garnier Micellair Reinigingswater: het hulpje van make-up artists

Vind je dit interessant? Ontvang meeer krullen tips per e-mail:

Haarmasker

Het onderstaande Avocado haarmasker komt uit het boek Curly Girl The handbook.

Ingrediënten

 • Een rijpe avocado
 • 3 a 4 theelepels honing
 • 8 tot 10 druppels amandelolie

Avocado recept

 1. Schil de groene vrucht en snijd het een stukken.
 2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel.
 3. Breng het masker aan op nat haar.
 4. Breng vooral veel van het masker aan op je haarpunten.
 5. Doe je haar in een knot en doe er een plastic zak omheen.
 6. Laat de plastic zak 20 tot 30 minuten op je hoofd.
 7. Heb je een haarstomer? In plaats van een plastic zak gebruiken, kun je ook 20 minuten onder een hair steamer zitten. Een hair steamer heeft een totaal ander effect dan het gebruik van een plastic zak.
 8. Spoel het masker uit je haar en ‘style as usual’.

Vitamine haar boost

Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd, maar je kunt bijvoorbeeld ook het Ghassoul masker mengen met dit avocado maskers. Je hebt dan tevens een hoofdhuid detox. Dit is weer gunstig als je haargroei wilt stimuleren.

Lees ook

Anderen lazen ook
Squalane voor je krullen: ken je deze ongewone tip?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Dayna Smith says

  Zijn krullen werkelijk droger? Of wordt dat juist veroorzaakt door de vele producten die we gebruiken in een poging om onze haren te temmen? Ik ben nu al sinds een maand begonnen aan een product free regime en gebruik puur en alleen de #1 moisturizer voor krullen: water. En ik moet zeggen dat mijn haar better than ever is!

 2. MacBlogster says

  Bij mij werkt water alleen helaas niet. Het zou me een hoop geld schelen ? Maar het kan zijn dat jouw haar uiteraard minder droog is dan de mijne. Hangt ook af van of je haar poreuzer is of niet. Hangt van veel factoren af. Dat het over het algemeen droger is dan stijl haar is scientifically proven. Dayna Smith

 3. Valentina says

  Heeey Angela!
  Ik heb net avocado’s gekocht en honing en stap zo onder de douche 😉
  Een vraag die me te binnenschoot: mijn moeder had vroeger krullen, maar leeft nu al zo’n 20 jaar (ongelukkig) met een permanent. Het ziet er altijd super droog en ongezond uit. En ik vraag me af of al jouw tips ook van toepassing zijn op niet natuurlijke krullen zoals een permanentje? 🙂 Ik ben benieuwd, zo ja, dan neem ik al je tips mee naar mijn moeder haha 😀 xx

  • MacBlogster says

   Hoi Valentina, klinkt goed. Ben benieuwd wat je van het masker vindt.
   Of dit voor je moeder werkt weet ik niet. Ik denk het eigenlijk werk omdat gepermanent haar waarschijnlijk ook droger is? Je zou het uiteraard kunnen proberen. Ik ben ook wel benieuwd mocht ze het uitproberen. Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar