Top

Williamsburg New York: Hippe Travel Hotspot

Omdat ik naar New York wilde, besloot ik een goedkoop vliegticket te boeken en betaalbaar verblijf in New York te regelen. Ik kwam uit in Williamsburg, een hippe wijk in Brooklyn. Aangezien ik nu in New York zit, laat ik kort zien welke leuke hotspots je in deze opkomende wijk kunt vinden.

Hip Williamsburg 

Ben je op zoek naar een levendige en hippe plek om te verblijven in New York, overweeg dan eens om in Williamsburg te verblijven. Ik vind de sfeer in deze wijk leuker dan in Manhattan. Het is er stads, maar minder hectisch en je maakt er gemakkelijker contact met locals. Ook vind je er verschillende bars, betaalbare eettentjes en ook Michelin waardige restaurants (Meadowsweet, 149 Broadway, Brooklyn). In de avonduren hoef je je ook niet te vervelen aangezien er genoeg gelegenheden zijn waar je uit kunt gaan of een drankje kunt drinken.

Hot spots in Williamsburg, Brooklyn New York

Williamsburg Broadway, Macy Avenue

Als je geen zin hebt in uitgaan en liever van het shoppen bent, kom je er tevens aan je trekken. Je zult er namelijk geen grote winkelketens aantreffen (behalve Urban Outfitters), maar boetiekjes en vintage winkeltjes. Ook wordt er een groot food event georganiseerd aan het water, waar je een mooi uitzicht hebt op Manhattan. 

Van JFK airport naar Williamsburg

Wij verbleven op loopafstand van alle hotspots in Williamsburg en ongeveer 7 minuten lopen naar de metro. We huurden een kamer op Broadway 3, om de hoek van Bedford Avenue. Om daar te komen, pakten we bij aankomst op JFK airport de J line naar Williamsburg. Vervolgens stapten we uit bij metrostation Marcy Avenue, net voor de Williamsburg Bridge. Dit is 1 halte voordat je met de metro New York City in gaat. De metro reis duurde ongeveer 30 minuten. 

 photo DSC_0449_zpsskueimbv.jpg

Metrostation Marcy Avenue

Het leuke van het reizen met de metro in plaats van met de taxi, is dat je de wijken goed kunt zien. Het blijft bijzonder om hetgeen je op tv ziet nu in het echt te aanschouwen.
Anderen lazen ook
6 Dingen die moet doen als je naar Parijs gaat in 2015

Appartement in Williamsburg NY

In het onderstaande filmpje zie je o.a. hoe onze reis is verlopen en hoe het appartement eruitziet waar we verblijven. Let overigens niet op de kwaliteit van het filmpje, ik heb het met de front camera van mijn mobiel gemaakt en tevens ge-edit op mijn mobiel.

Bedford Avenue

De onderstaande foto’s die ziet zijn gemaakt in de straat Bedford Avenue in Williamsburg. Dit is de straat waar je veel restaurants, barretjes, uitgaansgelegenheden, boetiekjes en biologische producten kunt vinden. 

 photo DSC_0459_zpsdyeckc72.jpg

Bedford Avenue, Brooklyn

Williamsburg heeft iets weg van Rotterdam en de wijk Notting Hill in Londen, maar dan minder commercieel en uiteraard zijn de gebouwen totaal anders. Verwacht er geen grote ketens, maar flea markets en mensen die volgens New Yorkse begrippen ‘excentriek’ zijn gekleed (lees: skinny jeans en hipster kleding). 

 photo DSC_0460_zpsx0gdp7pe.jpg

Bedford Cheese Shop

1. Williamsburg Hotspot: VeraMeat

Op 132 N 5th Street, Brooklyn, NY, een zijstraat van Bedford Avenue, ontdekte ik VeraMeat. Deze winkel is 7 dagen per week open en ik durf te wedden dat je gek wordt als je naar binnen loopt. Je kunt er allerlei mooie moderne handmade accessoires kopen. 

 photo Vera_meat_New_York_zpsuohzjojy.jpg

VeraMeat Williamsburg

 photo Vera_meat_brooklyn_new_york_zps1xwwh7ic.jpg

VeraMeat

 photo Vera_Meat_Williamsburg_Brooklyn_New_York_zpsy8yx9gwe.jpg

VeraMeat

Omdat alles is gemaakt van goud of zilver, liggen de prijzen gemiddeld rond de $50 (en hoger). De ringen op de onderstaande foto’s zijn bijvoorbeeld vanaf $170. De kettingen zijn tussen de $88 en $300. Als je er iets koopt, heb je echter wel iets uniek.

2. Hotspot Foodtown of Williamsburg

In Williamsburg kun je tevens verrassend veel biologische en vegan producten kopen. Ik vond het dan ook een genot om Foodtown of Williamsburg (59 N 3rd St, Brooklyn, NY) binnen te lopen en op zoek te gaan naar producten die wij in Nederland niet hebben. Ben je op zoek naar breakfast cereals of heb je trek in een bijzondere ijssmaak? Ik durf te wedden dat je het er kunt vinden. Zo trof ik er 1001 havermout soorten aan met verschillende smaken (I love havermoutpap).  

 photo Kale_chips_New_york_zpsvhhutagh.jpg

Kale Chips & Instant Oatmeal

Wat mij tevens in Williamsburg opviel, is de voorliefde voor boerenkool chips (kale chips). Toen ik er was, was Kale er populair in New York. Grappig, in Nederland ben ik dit nog niet tegengekomen, al moet ik zeggen dat het niet in mij op was gekomen om op zoek te gaan naar boerenkool chips of smoothies.
Anderen lazen ook
Truckin': Nieuw Food Festival Rotterdam

3. Williamsburg Hotspot: Dumont Burger

Aangezien ik geen boerenkool fan ben, werd het toch maar een lamsburger met zoete aardappel friet bij Dumont Burger (314 Bedford Ave, Brooklyn, NY). Davida bestelde een (droge) burger van kikkererwten. Ik moet toegeven, het zijn niet de allerbeste burgers die ik heb gegeten, maar het is biologisch en je kunt er naar locals loeren in de zon op een terras voor de deur. 

 photo FB_IMG_13987086939391327_zpsuanmbo7m.jpg

Dumont Burger, Williamsburg Brooklyn

4. Williamsburg Hotspot: Artists & Fleas

Williamsburg heeft verschillende kledingboetieken waar je terecht kunt met of zonder een goed gevulde portemonnee. Zo shopte ik bijvoorbeeld een zilverkleurige armband bij Fanaberie (339 Bedford Avenue, Brooklyn NY), een schattig vintage-look-a-like zaakje. Als je liever voor echte vintage gaat, kun je beter shoppen bij Artists & Fleas (70 N 7th St, Brooklyn, NY). Niet zeer goedkoop, maar wel origineel. Je kunt er zowel art als schoenen en kleding kopen. 

 photo DSC_0455_zpsaxvk0rq7.jpg

Fanaberie Williamsburg

5. Williamsburg Hotspot: Brooklyn Brewery

Ik kan hier kort over zijn: als je van bier houdt, moet je hier zijn. Je kunt er doordeweeks een proeverij tour doen, maar ook gewoon een speciaal biertje drinken. In dat laatste geval, let op de Brooklyn Brewery is enkel op vrijdag (t/m 23:00 uur), zaterdag (t/m 20:00 uur) en zondag open (t/m 18:00 uur).

Williamsburg travel Hot spots

Brooklyn Brewery Foto: ©discoveroutdoors.com

6. Williamsburg Hotspot: Smorgasburg

Dit is toch wel de main attraction van Williamsburg naar mijn mening. Op zaterdagen lekker in de buitenlucht eten met een weergaloos uitzicht op Manhattan. Smorgasborg (90 Kent Ave, Brooklyn, NY) is een soort food market met verschillende kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen uit diverse keukens. Je kunt het vergelijken met een foodtruck event, echter zonder foodtrucks (snap je ‘m nog?).

 photo Williamsburg_New_York_Smorgasburg__zpsh53tarqx.jpg

Smorgasburg, het uitzicht over Manhattan

Nadeel is dat het er druk is en je soms best weinig krijgt voor hetgeen je betaalt. Met het oog op de ervaring en de bijzondere combinaties die je er krijgt, bijvoorbeeld patat met kaas, wat volgens hen typisch Nederlands is, is dit het ergens toch best waard. 

 photo Smorgasburg_Brooklyn_new_york_zpsxi9y8hia.jpg

Smorgasburg, food event

Behalve deze 6 hotspots zijn er nog meer hotspots te vinden in Williamsburg, zoals bijvoorbeeld het Italiaanse restaurant Motorino (39 Broadway, Brooklyn, NY) waar je tevens een heerlijk wijntje kunt drinken. Mijn advies is om 2 a 3 dagen uit te trekken om er rond te lopen en te shoppen omdat er bijna op elke hoek wel iets te zien, te shoppen of te eten is. 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • MacBlogster says

      Dank je, dat gaat erg goed lukken. Het regent hier nu, maar vanaf morgen wordt het gelukkig mooi weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar