Top

New York Hotspots: Chelsea, The High Line, Meatpacking District

Het gebied van Chelsea, The High Line en het Meatpacking District in New York is erg gezellig om rond te wandelen tegen het late middaguur. Je loopt de terrasjes, restaurants, mooie appartementen en winkels tegemoet. Trekpleisters zijn de verschillende Marc Jacobs winkels en Magnolia Bakery, waar Carrie Bradshaw en haar Sex & the City girl tribe hun cupcakes scoorden.

Na het zonnige weer op mijn dag van aankomst, heeft het de afgelopen 2 dagen hard geregend. Mijn 4e dag in New York leek ook in het water te vallen, maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. ‘s Ochtends regende het pijpenstelen en in de middag werd het plotseling erg warm. Omdat het plotseling mooi weer werd, besloten we onze plannen te wijzigen en een lange wandeling te maken door Chelsea, Greenwich Village en het Meatpacking district. Dit zijn de hoogtepunten die we er aantroffen. 

Uitzicht the High Line New York photo UitzichtTheHighLineNewYork_zpscab0ab24.jpg

Uitzicht vanaf The High Line

1. Chelsea Market

Onze wandeling startte bij Chelsea Market en Artists & Fleas Market in Chelsea. Chelsea Market is interessant als je op zoek bent naar kleding sample sales, food gerelateerde aankopen en eten. Zo kocht ik er glutenvrije sushi, inclusief glutenvrije soja saus. Ook heb je er een winkel waar je bijzondere cupcakes en koekjes met glazuur kunt kopen.Sushi Chelsea Market photo SushiChelseaMarket_zps53b253fa.jpg

Ten aanzien van de kleding die in Chelsea Market kunt kopen: ik weet niet of ze de kleding sample sales regelmatig afwisselen, maar als je maat XL of 42+ hebt, zul je er niet slagen. Mocht je een kleinere maat hebben, dan zul je de kleding waarschijnlijk de moeite waard vinden. Aangezien ik geen size 0 heb, vond ik het ernaast gelegen Artists & Fleas Market interessanter.

Artists & Flea Market, Chelsea New York photo ArtistsampFleaMarketChelseaNewYork_zpsd4736590.jpg

2. Artists & Fleas Chelsea

Zoals je kunt zien op de bovenstaande foto kunt zien, ben ik langs gweest bij Brooklyn Charm in het Artist & Fleas gebouw. Behalve dat je er allerlei kralen en bedels kunt vinden, kun je er ook verschillende kettingen, ringen of armbanden laten maken. Zo liet ik een kakkerlak broche maken, geheel geïnspireerd door de accessoires die ik zag bij VeraMeat in Williamsburg Brooklyn.

 

Eyeshadow: Flormar | Lipstick: Black Opal. More info on Macblogster.nl (check link in bio)

Een foto die is geplaatst door Angela (@macblogster) op

De heer met de hoed in het filmpje heet Ignacio, was ooit kok in Amsterdam en besloot na een aantal jaren het roer om te gooien. Meneer werd model op leeftijd en ontwerpt kleding, wat hij nu dus ook verkoopt. Omdat we nogal hebben gelachen, zijn we persoonlijk uitgenodigd voor een Kentucky Derby Race party in een hotel waar hij de host van is. De dresscode: hoed, jurk en hakken (wat ik niet bij me heb). Ik ben benieuwd…..

 

3. The High Line

Vanaf Artists & Fleas Market liepen we richting The High Line, een park op een oude treinspoor. Je vindt er nu allerlei bomen en planten, terrasjes en bankjes waar je op kunt zitten en liggen. Omdat het spoor zich boven de weg bevindt, heb je er een zeer goed uitzicht. Tip: Als je over The High Line loopt, zorg er dan voor dat je eerst richting 13th Street loopt voor het uitzicht over de weg. Je kunt er zo de stad in kijken en vervolgens naar mensen gluren die Yoga les volgen :-). Akward…. The High Line, Chelsea New York photo TheHighLine_zpscb10495a.jpg Vervolg daarna je weg richting Gansevoort Street en loop richting Bleecker Street. Hier vind je o.a. de Magnolia Bakery (bekend van Sex & the City) en verschillende Marc Jacobs Stores (hij zou in dat gebied zijn opgegroeid). Meatpacking district New York photo MagnoliaBakeryampMarcJacobsBleeckerstreetNewYork_zps1bb8614d.jpg In Bleecker Street vind je verschillende winkels, terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van een lekker hapje, voordat je tegen schemertijd je weg vervolgt over richting Houston Street. Bleecker Street vind ik een zeer gezellige weg, vooral als je er ‘s avonds doorheen loopt, je ziet er van alles. Ook vind je Calliente Cab (een aanrader van Sandra Sprot van Sprotje.com) en kun je ‘Hot Mama Tea’mkopen bij Davids Tea.  photo HotMamaTeaBleeckerStreetNewYork_zpse177e54b.jpg We zijn uiteindelijk geëindigd bij Miss Lilly’s, een Jamaicaans restaurant op 132 W Houston Street, waar je echt Soul Food kunt eten, zoals Jerk Chicken met rice en beans. We zijn hier gaan eten op aanraden van een local, een Ghanese jongen die we op straat tegen kwamen. We hadden geen behoefte hadden aan fried chicken, taco’s of hamburgers, het eten dat je op elke hoek tegenkomt. Miss Lilly's Jamaican restaurant New York photo MissLillysNewYork_zpse3787a7c.jpg Miss Lilly's Jamaican restaurant New York photo MissLillysCocktails_zps6d14de52.jpg

Anderen lazen ook
KidsKompas, de leukste wegwijzer in Parijs voor kinderen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • MacBlogster says

      Marloes, als je er tijdig bij bent, kun je een goedkope ticket scoren. Via IJsland vliegen is ook zeer betaalbaar. Hopelijk komt het er ooit nog van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar