Top

Waarom Suriname op nr 1 staat van travel wish list

Onbekend & onbemind: Suriname, ook wel bekend als Su, is het land van goud, dolfijnen en ongerepte natuur.  De hoofdstad staat op de werelderfgoedlijst Unesco aangezien het een ‘levend museum’ is. Het land waar mijn ouders zijn geboren, deel van mijn DNA, staat op nummer 1 op mijn travel wish list.

Aan het begin van 2014 nam ik mij voor om meer te willen reizen. Deze wens resulteerde in het boeken van een vlucht naar New York. Aangezien een jaar meerdere dagen heeft, en ik uiteraard nog meer wensen heb, deel ik graag welke landen en steden er op mijn travel wish list staan en ik dus de komende jaren zou willen bezoeken. Suriname staat op nummer 1.


Travel wish list: Almelo

Suriname, het land waar mijn roots liggen en waar mijn ouders, broer en zus zijn geboren. Zelf had ik de honneurs om in Almelo geboren te mogen worden. Mijn ouders vonden dit waarschijnlijk hardcore Nederlands en integratie to the max.

Mijn laatste bezoek aan Su

Na mijn geboorte, ben ik maar keer geweest in Suriname. Ik was toen 2 jaar. Zoals je je kunt voorstellen kan ik me er nog zoooooo veel van herinneren…. NOT…. Kortom, het wordt dus tijd om weer eens terug te gaan, des te meer omdat ik mijn dochter wil laten zien waar haar grootouders vandaan komen. Helaas zijn de tickets ZEER duur in het hoogseizoen, waardoor ik de afgelopen jaren andere vakantie keuzes heb gemaakt.

Anderen lazen ook
Inbraak voorkomen: simpele Social Media tips om te voorkomen dat je huis wordt leeggeroofd

Dolfijnen & enge beesten

Ondanks dat Zuid Amerika een populair vakantieland is, zien veel mensen Su niet als geschikte plek om vakantie te vieren. Toch komen degenen die er voor het eerst naar toe gaan, enthousiast terug. De natuur is ongerept en de vriendelijkheid van Surinamers maakt veel indruk. Wist je dat er trouwens veel Nederlandse stagiaires in Suriname zitten die het erg naar hun zin hebben?

Vrijheid

Grappig weetje: mijn moeder vertelde altijd verhalen over Suriname toen ik klein was. Ik durfde hierdoor nooit naar Suriname te gaan, omdat ik bang was voor alle grote spinnen en slangen die vaak in haar verhalen voorkwamen. Ieks! Ook vertelde ze over al het fruit dat gewoon aan de bomen hing. Groter en met meer smaak dan hetgeen er in Nederland wordt verkocht. Als kind kon ze dit gewoon plukken. Hier kon ik me echt niets bij voorstellen. Als ik als kind bloemen plukte uit een plantsoentje of iemand z’n voortuin, werd men al gek, dus bloemen en fruit plukken op straat, vond ik erg bijzonder.

Wist je trouwens dat er in Suriname nog steeds Indianen (de oorspronkelijke bewoners) in de jungle wonen, en er een paar jaar geleden nieuwe diersoorten in het Surinaamse deel van de Amazone zijn gevonden? Je hebt er zelfs dolfijnen en goud. De binnenstad van Su staat trouwens op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Surinaamse tolerantie

Mijn moeder vertelde ook altijd met trots dat Suriname het enige land ter wereld was waar je een Synagoge (de oudste van heel het Westen), een Hindu tempel en Christelijke kerk in 1 straaat kon vinden. Surinamers zijn volgens haar dan ook erg tolerant. Ik vond uiteraard van niet, want ik kreeg sneller straf dan mijn blanke vriendinnetjes… Toch, heb je van alles in Suriname zitten. Iedereen is er gemixt en gemengd. Mijn familie bestaat bijvoorbeeld uit Chinezen, Joden, Creolen en Indianen.

Anderen lazen ook
New York Tips: goedkope tickets & verblijf regelen

Identiteit zoeken in Su

Zucht, het wordt tijd om terug te gaan. Mijn buik vol te eten, boa constrictors gillend aan te staren en mijn familiegeschiedenis bewust te ervaren. Ik ben meer Surinaams dan ik denk, maar waarschijnlijk zal ik in Suriname ervaren dat ik meer Nederlands ben dan ik denk.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Ja, dat soort verhalen heb ik inderdaad gehoord. Hadden jullie daar geen last van? Of zijn jullie pas op latere leeftijd naar Nederland gekomen?

   • Aisha says

    Zo leuk dat je wilt komen! Zeker doen! Meg en ik zijn in Amsterdam geboren. We waren toen een keer gegaan toen we baby waren en daarna in onze tienerjaren 2 achterop een volgende jaren. Daarna heb ik daar 6 maanden stage gelopen (in 2007) en megisa ook (2 maanden). En nu ik hier woon voel ik me nog Nederlandser dan dat ik me ooit heb gevoeld hahahaj.leuke is wel dat er heel veel Surinaamse Nederlanders samen met mij zijn geëmigreerd of geremigreeerd. Maja kom gauw! Je zal t leuk vinde!

    • MacBlogster says

     Prettig om te horen dat ik niet de enige ben ☺ Ik wil heel graag komen! Hoe lang woon je er al en waarom ben je naar Suriname vertrokken?

     • Aisha says

      Hey, ik woon er bijna 2,5 jaar. Ik ben de liefde achterna gegaan 🙂
      Yep, gewoon komen. Ticket kopen, huisje huren en leuke tripjes naar het binnenland maken (want hier kom je echt niet om te shoppen hahahah)! xx

     • MacBlogster says

      Haha, shoppen was ik niet van plan, maar wel allerlei familieleden ontmoeten, de natuur ontdekken, eten, uitbuiken en bijvoorbeeld jou opzoeken 🙂 Ik hoor dat er ook regelmatig artiesten concerten geven in Suriname.

    • Olivieira Saskia says

     Aisha, elke keer als ik er ben, neem ik me voor om je te bellen maar op een of andere manier komt het er elke keer niet van! ?

  • MacBlogster says

   Veel mensen weten dit niet, vandaar ook mijn behoefte om dit blog artikel te schrijven. Zelf wil ik heel graag gaan om alles zelf in levenden lijve mee te maken. Dat lijkt me bijzonder.

 1. chucky1012 says

  Ik zal je iets vertellen….. waarvoor ik me soms diep schaam…..
  Ben nl. hier geboren en nog nooit daar geweest. Heb nog fam. daar wonen. Er is zelfs een straatnaam die mijn achternaam heeft. De fam. is nl super groot. Ooit komt er een dag dat ik weken lang of eerlijk gezegd misschien maanden lang daar ben hihihi 😉

  • MacBlogster says

   Ik snap wat je bedoelt, ik heb het ook zo ervaren. Helaas is het zoals het is. Ik hoop dat je inderdaad ooit eens naar Suriname kunt en lekker kunt genieten 🙂

 2. Olivieira Saskia says

  Als je deze ultieme reis hebt geboekt, laat je het mij dan weten. Dan kan ik er misschien nog een persoonlijke stessen ( let me cater to you) ervaring bijgeven. Ik kom er maandelijks 1 a 2 keer, ik ben er geboren en elke keer als ik de deur van het vliegtuig open maak en Suriname ruik krijg ik een onbeschrijvelijk gevoel van geluk.
  Sweet Sranang de beste bestemming op aarde als je het aan mij vraagt. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar