Skip to Content

Waarom Suriname op nr 1 staat van travel wish list

Onbekend & onbemind: Suriname, ook wel bekend als Su, is het land van goud, dolfijnen en ongerepte natuur.  De hoofdstad staat op de werelderfgoedlijst Unesco aangezien het een ‘levend museum’ is. Het land waar mijn ouders zijn geboren, deel van mijn DNA, staat op nummer 1 op mijn travel wish list.

Aan het begin van 2014 nam ik mij voor om meer te willen reizen. Deze wens resulteerde in het boeken van een vlucht naar New York. Aangezien een jaar meerdere dagen heeft, en ik uiteraard nog meer wensen heb, deel ik graag welke landen en steden er op mijn travel wish list staan en ik dus de komende jaren zou willen bezoeken. Suriname staat op nummer 1.


Travel wish list: Almelo

Suriname, het land waar mijn roots liggen en waar mijn ouders, broer en zus zijn geboren. Zelf had ik de honneurs om in Almelo geboren te mogen worden. Mijn ouders vonden dit waarschijnlijk hardcore Nederlands en integratie to the max.

Mijn laatste bezoek aan Su

Na mijn geboorte, ben ik maar keer geweest in Suriname. Ik was toen 2 jaar. Zoals je je kunt voorstellen kan ik me er nog zoooooo veel van herinneren…. NOT…. Kortom, het wordt dus tijd om weer eens terug te gaan, des te meer omdat ik mijn dochter wil laten zien waar haar grootouders vandaan komen. Helaas zijn de tickets ZEER duur in het hoogseizoen, waardoor ik de afgelopen jaren andere vakantie keuzes heb gemaakt.

Dolfijnen & enge beesten

Ondanks dat Zuid Amerika een populair vakantieland is, zien veel mensen Su niet als geschikte plek om vakantie te vieren. Toch komen degenen die er voor het eerst naar toe gaan, enthousiast terug. De natuur is ongerept en de vriendelijkheid van Surinamers maakt veel indruk. Wist je dat er trouwens veel Nederlandse stagiaires in Suriname zitten die het erg naar hun zin hebben?

Vrijheid

Grappig weetje: mijn moeder vertelde altijd verhalen over Suriname toen ik klein was. Ik durfde hierdoor nooit naar Suriname te gaan, omdat ik bang was voor alle grote spinnen en slangen die vaak in haar verhalen voorkwamen. Ieks! Ook vertelde ze over al het fruit dat gewoon aan de bomen hing. Groter en met meer smaak dan hetgeen er in Nederland wordt verkocht. Als kind kon ze dit gewoon plukken. Hier kon ik me echt niets bij voorstellen. Als ik als kind bloemen plukte uit een plantsoentje of iemand z’n voortuin, werd men al gek, dus bloemen en fruit plukken op straat, vond ik erg bijzonder.

Wist je trouwens dat er in Suriname nog steeds Indianen (de oorspronkelijke bewoners) in de jungle wonen, en er een paar jaar geleden nieuwe diersoorten in het Surinaamse deel van de Amazone zijn gevonden? Je hebt er zelfs dolfijnen en goud. De binnenstad van Su staat trouwens op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Surinaamse tolerantie

Mijn moeder vertelde ook altijd met trots dat Suriname het enige land ter wereld was waar je een Synagoge (de oudste van heel het Westen), een Hindu tempel en Christelijke kerk in 1 straaat kon vinden. Surinamers zijn volgens haar dan ook erg tolerant. Ik vond uiteraard van niet, want ik kreeg sneller straf dan mijn blanke vriendinnetjes… Toch, heb je van alles in Suriname zitten. Iedereen is er gemixt en gemengd. Mijn familie bestaat bijvoorbeeld uit Chinezen, Joden, Creolen en Indianen.

Identiteit zoeken in Su

Zucht, het wordt tijd om terug te gaan. Mijn buik vol te eten, boa constrictors gillend aan te staren en mijn familiegeschiedenis bewust te ervaren. Ik ben meer Surinaams dan ik denk, maar waarschijnlijk zal ik in Suriname ervaren dat ik meer Nederlands ben dan ik denk.

Lees ook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Olivieira Saskia

Sunday 8th of November 2015

Als je deze ultieme reis hebt geboekt, laat je het mij dan weten. Dan kan ik er misschien nog een persoonlijke stessen ( let me cater to you) ervaring bijgeven. Ik kom er maandelijks 1 a 2 keer, ik ben er geboren en elke keer als ik de deur van het vliegtuig open maak en Suriname ruik krijg ik een onbeschrijvelijk gevoel van geluk. Sweet Sranang de beste bestemming op aarde als je het aan mij vraagt. ?

Vanitty Beerman

Tuesday 22nd of April 2014

Vanitty Beerman liked this on Facebook.

ThisGirlSBlackBook

Tuesday 22nd of April 2014

ThisGirlSBlackBook liked this on Facebook.

ThisGirlSBlackBook

Tuesday 22nd of April 2014

Gooooo MacBlogster you will love it!! Heb nog wel wat goede tips voor je!

@CherylDenijn

Tuesday 22nd of April 2014

RT @MacBlogster: Onbekend & onbemind: Suriname, land van goud, dolfijnen, ongerepte natuur http://t.co/SXrJPeJQUa

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.