Skip to Content

Goedkoop make-up shoppen in New York

Wat zijn de beste winkels in New York waar je goedkoop make-up kunt shoppen? Is dit Sephora of drogisterij Duane Reade? Nope, totaal niet. De beste adressen die je MOET bezoeken voor goede deals, vind je in dit blog artikel.

Goedkoop make-up shoppen

 photo 951fff33-1819-4e1e-847f-f864e84a4435_zps3021f6a0.jpg

New York is een shop walhalla, zeker als je gek bent op make-up. Doordat de dollar lager staat dan de euro en veel producten goedkoper zijn, betaal je al gauw de helft van hetgeen dat je in Nederland zou betalen.

New York Shop walhalla

Bijvoorbeeld:

  • Als je shopt bij de winkels die ik hieronder aanraad, kun je bijvoorbeeld ELF make-up kwasten kopen voor €0,73 (I kid you not…)
  • OPI nagellak kost in Nederland al gauw €15. In New York kun je zowel OPI als Essie nagellak kopen voor €5
  • MAC lipsticks koop je in New York voor ongeveer €14 in plaats van €20.
 photo 22f72992-fe7b-4777-80de-9b562dceac73_zps3e74acd8.jpg

Inderdaad, ik zie je al denken….. Ik zei je toch, New York is een shop heaven voor beauty liefhebbers.

Oké het moge duidelijk zijn. Shoppen in New York is goedkoper dan in Nederland. But let me tell you a secret: het kan nog cheaper. Goedkoop make-up shoppen in New York doe je namelijk bij de onderstaande winkels. Op die manier kun je bijvoorbeeld nog meer geld besparen op ELF, Bobbi Brown, Essie, Sally Hansen, Iman Cosmetics en Shea Moisture make-up. Ook reguliere merken zoals L’Oreal kun je voor een betaalbaar prijsje vinden.

1. Cosmetic Market

 photo DSC_0504_zpsxfzyupxm.jpg
 photo 5623f92a-494d-43ea-9476-d0590a679485_zpsec6fd4db.jpg

Deze winkel staat met stip op nummer 1. Als je hier als make-up liefhebber binnen stapt, val je zowat flauw. Echt! Dit is het summum van goedkoop make-up shoppen in New York.
Bij Cosmetic Market kocht ik zoveel gel nagellak van Sensationail en gel strips van Sally Hansen, dat ik nu mijn eigen nagelsalon kan beginnen 😉 Per duo verpakking betaalde ik trouwens niet meer dan €4. Say whut……?!

Hoe kom je er: Cosmetic Market vind je op 15 E 37th Street (in het gebied van het Empire State Building). De meest gemakkelijke manier om er te komen is via metrostation Grand Central/42 Street [lijn S] . Het enige dat je dan nog hoeft te doen is rechtdoor lopen (over Madison Avenue) richting 37th Street en vervolgens rechtsaf slaan.

Tip: als je bij Grand Central uitstapt, bewonder dan ook meteen het mooie plafond van de centrale hal.

2. ELF Cosmetics Studio

 photo DSC_0674_zpsxqeomkvh.jpg

Als je in de buurt bent van Century 21 (het Primark van designer kleding, accesoires en schoenen), ga dan zeker ook langs bij de pas geopende ELF Cosmetics Sudio op 139 Fulton Street. In deze store kost ELF make-up $3 of $6 dollar. Dit is goedkoper dan bij andere winkels die tevens ELF make-up verkopen.

Hoe kom je er: via metrostation Fulton Street [lijn A, C]. Dit station bevindt zich voor de ingang van de winkel.

3. Solutions Beauty Source

 photo IMG_20140506_200320_zpsslhm1udf.jpg

Deze pas geopende beauty shop vind je op 138 Fulton Street, schuin tegenover ELF Cosmetics Studio. Je kunt hier haarproducten kopen (bijv. Ouidad, Kera Care, Shea Moisture, CHI) maar ook make-up en nagellak. Het meest interessant aan deze winkel vond ik het assortiment OPI en Essie nagellak. Je hebt hier meer kleurkeuze dan bij Cosmetic Market.

Hoe kom je er: via metrostation Fulton Street [lijn A, C].

4. Harmon Face Values

Tja, wat vind je niet in deze winkel? Harmon Face Values verkoopt veel make-up merken bij elkaar. Vooral donkere vrouwen zullen blij worden van de foundations die er worden verkocht. De kans is groot dat je er een foundation vindt, die bij jouw huidskleur past. Dit is trouwens de winkel waar je ELF make-up kwasten kunt kopen voor maar $1!

 photo DSC_0493_zpsh4oswnmn.jpg


Ook hier geldt: je kijkt je ogen uit vanwege het grote assortiment en de prijzen. Yep, ook hier kun je goedkoop make-up shoppen in New York.

Hoe kom je er: Harmon Face Values bevindt zich op 675 Avenue of the Americas. Stap uit bij metrostation 23rd Street [lijn 1,2, N, R].

5. Target

Last but not least: Target, Target en nog eens Target. Via Instagram en Facebook liet ik al foto’s zien van de hair care producten die je er kunt kopen. Make-up van Shea Moisture en Iman Cosmetics worden tevens in deze winkel verkocht.

 photo 2bf8017a-1c7c-4d72-999a-bb0275ab018f_zps918fa22e.jpg

Als ik jou was, zou ik sowieso naar Target zgaan om haarproducten te scoren. Vooral girls with curls. Target is wat dat betreft goedkoper dan de overige winkels die dezelfde merken verkopen. Als je overigens mazzel hebt, is er tevens sale of een speciale kortingsactie.

Hoe kom je er: ik ben bij 2 Target Stores geweest in New York, namelijk in Harlem en Brooklyn. Je zou het niet verwachten, maar er is een verschil qua kortingsacties. Mijn advies is om als eest de Target Store in Brooklyn te bezoeken op 139 Flatbush Avenue. Dit filiaal is tot 23:00 uur open en bevindt zich in een shopping mall tegenover metrostation Atlantic Avenue/Barclays Center [lijn D, N, R].

Het Target filiaal in Harlem, op 517 E 117th Street is een aantal blocks lopen vanaf metrostation 116th Street [lijn 6]. Als het regent, is dit niet prettig. Maar als het mooi weer is, kun je Harlem in ‘alle glorie’ bewonderen en een totaal andere kant van Manhattan ontdekken.

Q | Hier kun je goedkoop make-up shoppen in New York. Heb jij nog een aantal goede New York shopping tips om het lijstje mee aan te vullen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kathleen Viereck

Tuesday 27th of September 2016

Simone Kapel

Kailani-Jay Lyon

Monday 26th of September 2016

Gimaiza Tjon Affo

Charnelle Tromedjo

Monday 26th of September 2016

Shar Kortzorg ???

Shar Kortzorg

Monday 26th of September 2016

Charnelle Tromedjo hahahaha Nee ik boor niet. Ik wenste wel dat ik kon boren ???

Charnelle Tromedjo

Monday 26th of September 2016

Haha ja misschien ga je boro nemen ofzo

Shar Kortzorg

Monday 26th of September 2016

New York Char ??

Melody SB Daha

Monday 26th of September 2016

Kiko by world trade center heeft sale !! Was daar gister

MacBlogster

Monday 26th of September 2016

Laat vooral een foto zien wat je hebt gekocht. Leuk! ?

Melody SB Daha

Monday 26th of September 2016

Geen dank .. Omw again ?

MacBlogster

Monday 26th of September 2016

Thanx voor de tip ?

Saagrika Nannan

Sunday 25th of September 2016

Shama Harnam

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.