Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Sally Hansen Complete Salon Manicure: nagellak met gel look

Vanwege een pers event bij het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de pr van Sally Hansen, kreeg ik de gelegenheid om 3 Sally Hansen Complete Salon Manicure nagellakken te testen. Sounds great, maar voorkomt deze nagellak gespleten nagels? Blijft het lang zitten en hoe zit het met de kwaliteit?   

Gespleten nagels

Omdat ik regelmatig last heb van gespleten nagels, ben ik regelmatig op zoek naar nagellak die ik langer dan twee dagen op mijn nagels kan laten, zonder dat ik bang hoef te zijn dat mijn nagels beschadigd raken en vervolgens afgeknipt moeten worden. Bye bye lange nagels is het dan meestal. Vervelend!

Sally Hansen Complete Salon Manicure

v.l.n.r. Purple at Heart, Jade, Mermaid’s Tale

Toen ik de eigenschappen van de Sally Hansen Complete Salon Manicure lakjes las, werd ik benieuwd naar het effect ervan op mijn nagels. En aangezien ik een hekel heb aan nagellak die niet snel droogt, vroeg ik mij tevens af of Sally Hansen Complete Salon Manicure een topper is, dus ‘aanbrengen & go’.

Sally Hansen Complete Salon Manicure – de belofte

Er zijn 10 kleuren, waarvan ik de kleuren Pink at him (500), Jaded (672) en Mermaid’s tale (675) testte.

De eigenschappen van Sally Hansen Complete Salon Manicure:

 • Alle 7 voordelen van een complete salon manicure in 1 flesje
 • professionele nagellak met langdurige gel shine en anti-chip
 • modieuze kleuren en effecten
 • precisiekwastje exclusief ontworpen voor Sally Hansen
 • bevat microscopische kleine glansversterkers, maximale bescherming.
Anderen lazen ook
5 MAC lipsticks die elke hipster chick zou moeten hebben

Pastel nagellak

Sally Hansen Complete Salon Manicure bevat een collectie nagellakken met mooie kleuren. De 3 kleuren die ik heb getest, vind ik erg mooi en passen bij de zomerse pastel trend. De kleur die ik meest draag, is Jaded. Dit is toch wel mijn favoriet.

Sally Hansen Complete Salon Manicure

Jaded (672)

Dekking & gel look

Voor een mooi en dekkend effect, moest ik bij alle 3 de Sally Hansen Complete Salon Manicure nagellakken 2 lagen aanbrengen. De nagellak is vrij dun en hierdoor gemakkelijk aan te brengen. Een nadeel vind ik echter wel dat na veelvuldig gebruik de nagellak stroperig wordt.

Sally Hansen Complete Salon Manicure

Pink at him (500)

Mijn ervaring

Ondanks dat ik Jaded het mooist vind, dekt Pink at him het beste naar mijn mening. Het minst ben ik gecharmeerd van de kleur Mermaid’s tale, vanwege de gebruiksaanwijzing. Het resultaat is erg mooi als je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt, maar ik vind het ‘too much fuss’. Als je de nagellak niet volgens de gebruiksaanwijzing aanbrengt, ziet het er niet mooi uit.

Sally Hansen Complete Salon Manicure

Mermaid’s Tale (675)

Sally Hansen Complete Salon Manicure

Mermaid’s Tale verkeerd aangebracht

Gebruiksaanwijzing Mermaid’s tale

Breng eerst een dunne laag aan. Laat dit circa 5 minuten drogen. Breng een druppel nagellak aan in het midden van je nagel en verdeel de nagellak zorgvuldig met het kwastje over je nagel. Niet lakken zoals je altijd doet, anders verpest je het resultaat. Het lijkt moeilijker dan het is, het is meer op een kwestie van het ‘duwen’ van de nagellak in de juiste richting. Door de vorm van het kwastje, lukt dit erg goed.

Sally Hansen Complete Salon Manicure nagellak

Door de vorm van het kwastje is de nagellak gemakkelijk aan te brengen.

Conclusie

 • Hoe lang blijft Sally Hansen Complete Salon Manicure gemiddeld zitten? Bij mij 3 à 4 dagen als ik 2 lagen aanbreng. Op mijn tenen blijft het overigens langer zitten.
 • Droogsnelheid: gemiddeld, ongeveer 5 minuten per laag. Niet bijster snel dus. Nagellak van Essie en OPI droogt bijvoorbeeld sneller. Het droogt daarentegen wel sneller dan Catrice of Hema nagellak. Bij de kleur Mermaid’s tale duurt het langer voordat de 2e laag opdroogt, zeker 10 minuten of langer.
 • Anti chip? Heb ik niet echt gemerkt.
 • Gel shine? Check, check, dubbel check. Het resultaat is anders dan bij gel nagellak, maar niet minder mooi.
 • Gespleten nagels? Ja, ook bij deze nagellak krijg ik na 3 dagen last van gespleten nagels.
Anderen lazen ook
MAC Taupe & Persistence: perfecte nude lipsticks voor Melanine Meisjes

Kortom, de Sally Hansen Complete Salon Manicure krijgt van mij een 6 à 6,5.

Verkoopinformatie Sally Hansen

Sally Hansen Complete Salon Manicure kost €9,49 per nagellak en is o.a. te koop bij bol.com.

Sally Hansen Salon Manicure te koop bij bol.com

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Monique says

  Ik heb deze nagellak nu ook. Maar ik ben er niet wild enthousiast over. De kleur dekt niet mooi, allemaal strepen. Het trekt niet mooi samen. Heb kleur 120, heel zacht beige (bare dare). Maar vind het niet mooi terwijl de prijs voor zo’n flesje behoorlijk duur is. Droogtijd is ook best lang. Ik koop van dit merk niet nog een flesje maar ga op zoek naar een merk nagellak dat beter dekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.