Skip to Content

Wereldmusem & Hotel New York: mijn b’day verrassing

Wat hebben het Wereldmuseum en Hotel New York met mijn verjaardag te maken? Als je het mij in de ochtend op mijn verjaardag had gevraagd, had ik geantwoord: “niets!” Mijn gezin had echter een geslaagde verrassing voor mij in petto, een verrassing die ik totaal niet had verwacht.

Tip! Doe mee met de Goodiebag Giveaway ter ere van mijn verjaard

 photo Mijnverrasing1_zps01046a34.jpg

Vorige week dinsdag, te weten 20 mei 2014, liet ik via Facebook en Instagram weten jarig te zijn. Er stond mij een verrassing te wachten waarvan ik niet had gedacht dat juist dit op de planning zou staan. Tja, da’s de kracht van een verrassing, Angela….. Eigenlijk had ik verwacht dat ik naar huis gelokt zou worden waar mijn familie, die helaas niet om de hoek woont, mij zou verwelkomen met allerlei Surinaams eten. Suprise! Niet dus…… Een huwelijksaanzoek van mijn vriend….. Nope….. Wat dan wel? Nou, totaal iets anders, namelijk:

Hotel New York

Een overnachting inclusief ontbijt in Hotel New York!
 photo HotelNewYorkMijnverrassing2_zpsf61bf201.jpg

 photo Mijnverrasing2_zpsc3e1ffca.jpg
 photo HotelNewYorkMijnverrasing3_zps20a5cb9f.jpg

Ons hotelkamer met een mooi uitzicht over de Maas
 photo Mijnverrasing4_zps4d5493ff.jpg

Watertaxi pret

Hotel New YorkOp naar het Wereldmuseum met de watertaxi voor een diner in het 1e museumrestaurant dat tot op heden een Michelin ster heeft gekregen.

 photo WatertaxiRotterdamMijnverrassing6_zps0ccea7da.jpgHet uitzicht op de Erasmusbrug en de Rotterdam van architect Rem Koolhaas, blijft indrukwekkend vanaf het water. Het is nog net geen Manhattan 🙂
 photo ErasmusbrugMijnverrassing5_zps7b5f1b30.jpg

In het Wereldmuseum wordt momenteel de bijzondere tentoonstelling Future Pass 3.0 gehouden. Ik ben naar de vorige tentoonstelling geweest en vond het indrukwekkend. Als onderdeel van mijn cadeau kreeg ik entreekaarten voor de nieuwe tentoonstelling. Ik wilde hier graag naar toe, maar helaas was het museum gesloten toen we arriveerden met de watertaxi. Ik ga er dus op een andere dag naar toe.
 photo WereldmuseumRotterdamMijnverrassing7_zpsc2aa2eb7.jpg

Wereldmuseum

Mijn vriend verklapte niets over zijn verrassingsprogramma. Toen ik hem vervolgens vroeg waar we gingen eten, gaf hij aan geen concreet plan te hebben. Aangezien ik liever in het restaurant van het Wereldmuseum wilde eten, stelde ik voor om er te eten. Hij reageerde niet op dit plan en moest plotseling naar het toilet. Bij terugkomst gaf hij aan dat er een dame was die vragen wilde stellen over mijn haar. De dame in kwestie bleek een blonde dame met stijl haar en een kort koppie te zijn…… Wat bleek, zij kwam ons ophalen om in het restaurant van het Wereldmuseum te dineren. Surprise…..
Restaurant Wereldmuseum photo RestaurantWereldmuseummijnverrassing_zpsf17e454e.jpg

Terug op de hotelkamer, een wijnarrangement en 5 gangen later, genietend van het mooie uitzicht.

Hotel New York uitzicht hotelkamer photo hotelNewYorkuitzicht_zps374a0ebc.jpg
Ook de volgende ochtend was het uitzicht mooi, ondanks het regenachtige weer. Omdat ik de volgende ochtend moest werken, moesten we (helaas) vroeg opstaan en snel ontbijten.
Hotel New York uitzicht hotelkamer photo uitzichthotelnewyork_zps43bba55d.jpg

Het ontbijt buffet was goed verzorgd, er waren verschillende keuzes en je kon zelf verse jus d’orange (laten) persen. De taartjes en gebakjes zagen er lekker uit, maar het leek me niet handig om dit ’s ochtends te eten. Vooral ook omdat ik dezelfde dag allerlei lekkers op het werk ging trakteren.

 photo hotelnewyorkontbijtbuffet_zpsb8acaf88.jpg

 

Mijn verrassing vond ik zeer geslaagd! Ik had nog nooit in Hotel New York geslapen en dit stond al een tijdje op mijn wensenlijst, mede door de 5 wine & dine hotsopots van Sandra Sprott. Daarnaast vind ik het altijd weer een beleving om de watertaxi te pakken (de houten bootjes) vanaf de Veerhaven of Leuvenhaven. Als je in Rotterdam bent is dit echt een aanrader, aangezien je Rotterdam op een totaal andere manier leert kennen. Rotterdam is mooier dan je denkt.

 Q | Heb jij iemand op een bijzondere manier verrast voor zijn/haar verjaardag? Of ben je zelf op een fijne manier verrast? Share the details.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anjalie

Thursday 5th of June 2014

Het antwoord is 5. Leuke verjaardag inderdaad!!!

Petra

Wednesday 4th of June 2014

Leuke verassingen zeg! En die goodybag wil ik wel winnen als huwelijkskado (ben afgelopen zaterdag getrouwd op hvh)... ;-)) 5 gangen btw :-)

@IngridBuikema

Tuesday 3rd of June 2014

Wereldmusem & Hotel New York: mijn b'day verrassing : http://t.co/SoainOmygA via @MacBlogster

IngridBuikema

Tuesday 3rd of June 2014

Wereldmusem & Hotel New York: mijn b'day verrassing : http://t.co/SoainOmygA via @MacBlogster

@karinvk86

Tuesday 3rd of June 2014

Wereldmusem & Hotel New York: mijn b'day verrassing : http://t.co/ZmpiBCr1lC via @MacBlogster

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.