Skip to Content

Stedentrip New York: met deze tips scoor je goedkope tickets & betaalbaar verblijf

Ik wilde al een tijdje een stedentrip New York doen. Omdat het er maar niet van kwam, besloot ik op een gegeven moment spontaan mijn reis te regelen. Ik ging dus op zoek naar goedkope tickets en verblijf. Hieronder laat ik je weten hoe ik dit deed, zodat je dit ook zelf kunt doen.

Al jaren liep ik met de wens rond om een stedentrip New York te plannen, maar eerder nam ik nooit de moeite om iets met deze wens te doen.

Doordat ik goedkope tickets en betaalbaar verblijf kon regelen, heb ik alsnog mijn wens in vervulling kunnen brengen. Met behulp van de onderstaande tips, vertrok ik alsnog naar New York City.

Stedentrip New York: goedkope tickets

Toen ik een vliegticket kon scoren voor minder dan € 400, besloot ik direct een vlucht te boeken. Mijn New York stedentrip werd dus tot werkelijkheid dankzij een goedkoop vliegticket dat ik uiteindelijk op de kop heb kunnen tikken voor € 361.

Stedentrip New York: met deze tips scoor je goedkope tickets & betaalbaar verblijf
Mijn stedentrip New York voorbereiding

Ik besloot voor 10 dagen naar New York City te gaan, omdat ik zoveel mogelijk wilde zien. Van kunst en cultuur tot uit eten gaan en shoppen.

Mijn stedentrip New York startte in Amsterdam en mijn vlucht duurde 8 uur en 50 minuten. Ik vloog met British Airways en mijn goedkope ticket heb ik geregeld via Skyscanner.

Het fijne aan Skyscanner is dat je alerts kunt instellen waardoor je een bericht of alert ontvangt wanneer er goedkope tickets verkrijgbaar zijn. Rete-handig, want op die manier heb ik mijn ticket kunnen scoren.

Stedentrip New York: tips voor goedkope tickets & verblijf
Zie hier mijn vluchtgegevens van mijn stedentrip New York

Wanneer je met British Airways vliegt betekent dit dat je vanuit Amsterdam Schiphol eerst naar Londen Heathrow vliegt. Daar stap je vervolgens over op een vlucht richting New York.

Op London Heathrow heb ik op de heenreis 2 uur en 35 minuten moeten wachten voor mijn vlucht naar New York JFK airport. Doordat je op Londen Heathrow opnieuw door de douane moet, lijkt de wachttijd uiteindelijk korter.

Wat mij betreft is dit goed te doen. Mede doordat je ook kunt winkelen op het vliegveld. Ook kun je er gebruik maken van gratis wifi. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Betaalbaar verblijf regelen in New York City

Tijdens mijn stedentrip New York verbleef ik 10 dagen in de upcoming wijk Williamsburg. Dit is een hippe wijk in Brooklyn, New York.

Deze wijk staat bekend als een wijk waar trends worden geboren. Ook beweert men dat Williamsburg een eet-, drink- en muziekparadijs is.

Williamsburg Brooklyn leek me dus een toffe plek om te verblijven. Via AirBnB regelde ik mijn verblijf voor 10 dagen. Hier betaalde ik € 356 voor.

In totaal was ik voor mijn verblijf inclusief vlucht ongeveer € 717,65 kwijt. De foto’s van mijn verblijf in Williamsburg New York kun je hieronder zien. In de Youtube video hierboven kun je ook zien hoe het eruitziet.

Tip: een andere website waar je ook overal ter wereld betaalbaar verblijf kunt regelen is wimdu.nl.

Betaalbaar verblijf regelen in Williamsburg, Brooklyn New York
Mijn verblijf in Williamsburg, Brooklyn New York (Bron foto’s: AirBnB)

Het is trouwens mogelijk om goedkoper verblijf regelen, maar omdat dit appartement redelijk centraal ligt, was dit voor mij de ideale uitvalsbasis. Het ligt dichtbij de Williamsburg waar je ook overheen kunt lopen richting Lower East Side.

Het adres: 149 Broadway, 3 Brooklyn, NY 11211. Rondom het appartement vind je verschillende restaurants, eettentjes, supermarkten, winkels en drinkgelegenheden.

Travel guide Brooklyn NY

Page, de host van het appartement was vriendelijk en ik voelde mij veilig in de omgeving. Mijn vriendin en ik liepen er samen ’s avonds over straat zonder dat we werden lastig gevallen.

De host van het appartement, Page is zo aardig geweest om een Brooklyn New York travel guide samen te stellen. Als ze thuis was, konden wij haar ook vragen stellen over de omgeving of things to do in New York City.

New York City travel tips

Andere tips die je helpen om New York City en de omgeving te ontdekken zijn:

  • Time to Momo New York (vroeger was dit 100% reisgidsen). Met deze gids kun je stad ontdekken in 6 wandelingen. Ik heb deze prettige reisgids ook gebruikt tijdens mijn verblijf in combinatie met tips van kennissen en vrienden.
  • Wat zij zegt: verschillende blogs over wat te doen in New York City.

Blogs die ik zelf schreef over mijn New York bezoek, kun je hier vinden:

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ale_ale

Saturday 19th of April 2014

@MacBlogster enjoy!

MacBlogster

Saturday 19th of April 2014

Nog een paar dagen en dan ga ik eindelijk naar New York! http://t.co/RL7MQfdgNX

Macblogster (@MacBlogster)

Saturday 19th of April 2014

Nog een paar dagen en dan ga ik eindelijk naar New York! http://t.co/RL7MQfdgNX

Nadine

Sunday 13th of April 2014

Ik zou aanraden de Ouidad haarsalon te bezoeken voor een kennismaking met in mijn ogen het allerbeste haarverzorgingsmerk ;-) Ze hebben ook een speciale knipmethode, Carve and Slice, die de lengte intact laat maar het volume van de krullen vermindert. http://www.ouidad.com/Ouidad-New-York-Salon

MacBlogster

Sunday 13th of April 2014

Klinkt goed. Bedankt voor de tip Nadine!

Danielle

Friday 11th of April 2014

Goed geregeld, ook ik had mijn appartement via Wimdu geboekt en echt heel fijn! Je moet sowieso langs High Line Park! En waar je moet eten, gebruik dit lijstje: https://foursquare.com/moniquevanloon/list/new-york

MacBlogster

Friday 11th of April 2014

Hey Danielle, big thanx voor je lijstje! Leuk! High line staat inderdaad op het lijstje.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.