Skip to Content

Gent Hotspots: de leukste winkels en eettentjes

Afgelopen week was ik in het Belgische Gent, op zoek naar hotspots. Aanvankelijk was ik er er op uitnodiging van DJ duo The Ex Vandals vanwege de jaarlijks terugkerende Gentse Feesten, die 10 dagen duren. Vanwege de bijzondere sfeer die Gent uitstraalt, besloot ik tevens op zoek te gaan naar de leukste winkels en meest bijzondere eettentjes. Mijn conclusie: Gent is top! Feesten, shoppen, lekker eten en mooie historische architectuur.  

Hotspots Gent: Gentse Feesten

De DJ Booth van DJ duo The Ex Vandals tijden de Gentse Feesten

Verblijf

Als je naar Gent gaat, kun je uiteraard een hotel boeken midden in het centrum, zoals in het über hippe Shelter 7 of  Le Jardin Bohémien. Zelf verbleef ik in het hotel Ibis Gent Centrum Opera, aan de Nederkouter 24-26. Ondanks dat dit ook in het centrum is, is dit in een iets rustiger gedeelte van de stad. Het voordeel van dit hotel is dat het zich in een straat bevindt met allerlei eet- en drinkgelegenheden, waaronder een aantal met een terras aan het water.

Hotspots Gent

Hotel Ibis Centrum Opera

Het is op loopafstand van alle winkels, waaronder de Veldstraat, één van de winkelstraten. Hier vindt je de H&M, multimedia store Finac en warenhuis Galeria Inno waar je budget make-up kunt kopen die niet wordt verkocht in Nederland. Tevens vind je er het Uitbureau Gent.

Hotspots Gent Budget Make-up

Budget make-up bij Galeria Inno

Gent Hotspot 1: Koffiebar Panorama

In de buurt van hotel waar ik verbleef, bevond zich de nieuwe koffiebar Panaroma, gevestigd in een prachtig licht pand aan de Nederkouter 71. Op het moment dat mijn vriend en ik er gingen ontbijten, bleek Panorama maar net 3 weken open te zijn. We raakten aan de praat met het goedogende stel, eigenaren Chris en Agnieszka, waarop ze vertelden dat ze onder andere in Almere en Rotterdam hebben gewoond. Hoe toevallig (ik heb namelijk een groot gedeelte van mijn leven doorgebracht in Almere en woon nu in Rotterdam)! Met dit feit in het achterhoofd, proefde de koffie uiteraard nog lekkerder :-). Ik bestelde er overigens een betaalbare cappuccino en een heerlijke Iced Cappuccinno.

Hotspots Gent koffiebar Panorama

Koffiebar Panorama

Panorama kent een mooie theekaart met melanges als Rozenbottel Hibiscus en witte pioenrozen thee. Daarnaast serveren ze verschillende Iced teas en coffees. Behalve traditionele koffie, wordt er tevens slow brew coffee aangeboden. Helaas is de ontbijt/lunch kaart erg klein. Desondanks is hetgeen erop staat zeer betaalbaar!

Hotspots Gent koffiebar Panorama

Koffiebar Panaroma

Gent Hotspot 2: Boekhandel Polare / Volderstraat 

Aan de Volderstraat 13, een zijstraat van de Veldstraat, vind je Luc Rogge Home & Kitchen. Je kunt er terecht voor table art en allerhande kook- en keukenaccessoires. Op 2 etages vind je er verschillende design en lifestyle benodigdheden. Achter de winkel bevindt zich overigens ook een tuin waar je design tuinspullen kunt bekijken van het merk Qui-est-Paul.

Hotspots Gent Tearoom Pagos

Tearoom Pagos

Aan de overkant van Luc Rogge Home & Kitchen kun je lekker op het terras hangen van Tea room Pagos (Volderstraat 72), en het winkelend publiek begluren. Je zult er bijzondere mensen tegenkomen.

Hotspots Gent boekenwinkel Polare

Boekenwinkel Polare

In de Volderstraat vind je verder diverse traiteurs en boekenhandel Polare (Volderstraat 5). Een boekhandel in en schitterend pand met maar liefst 5 verdiepingen. De boekencollectie is net zo bijzonder als de gevel.

Gent Hotspots: The Soap Story

The Soap Story is een winkel waar ze voornamelijk zeep verkopen (what’s in a name). Als je naar binnenloopt is de kans groot dat je met een groot stuk zoet gekleurd zeep naar buiten loopt. The Soap Story bevind zich aan Mageleinstraat 19. As je door deze straat loopt, kun je de winkel niet missen, mede door de vrolijk makende bellenblaasmachine voor de deur.

Hotspots Gent Soap Story

Soap Story

Gent Hotspot 4: Humør by rewind concept store / Pastem homemade t-shirts & hoodies 

Hotspots Gent Pastem homemade t-shirts

Pastem homemade t-shirts & hoodies

In een zijstraat van de Mageleinstraat vind je de Bennesteeg. Hier vind je onder andere Pastem homemade t-shirts & hoodies (nr. 12). In deze winkel kun je t-shirts en hoodies laten bedrukken met een grappige illustratie gemaakt door een Gentse kunstenaar. Ooit begonnen als pop up store tijdens de Gentse Feesten, nu inmiddels 3 maanden open als ‘echte’ winkel, dankzij de droom van eigenaar Stefan, eigenaar van een beletteringsbedrijf.

Hotspots Gent Pastem homemade t-shirts

Pastem homemade t-shirts & hoodies

In dezelfde steeg heb je de concept store humør by rewind (Bennesteeg 19), een kledingwinkel met designer labels, een skin care shop en een interieur winkel in 1. Op een beperkt aantal vierkante meters en 2 etages, kijk je je ogen uit naar al het moois dat er te koop is. Ik trof er mooie gele instappers van Samsøe & Samsøe voor de helft van de prijs, maar helaas vielen ze iets te klein uit.

Hotspots Gent humør by rewind

Concept Store humør by rewind

Hotspots Gent humør by rewind

Concept Store humør by rewind

Gent Hotspot 5: Jan Brendelstraat

De Jan Brendelstraat is een pittoresk straatje met verschillende terrasjes en restaurantjes. Ik heb er op een terras in de zon gezeten, genietend van een Kriek en jazz muzikanten die op het pleintje naast het terras speelden.

Hotspots Gent Jan Brendelstraat

Een heerlijk Kriekje drinken in de Jan Brendelstraat

Hier staat tevens het Design Museum Gent en kun je, als even verder loopt, bloemenijs eten. Heb je ooit wel eens ijs gegeten met de smaak van bijvoorbeeld jasmijn, viool, Engelse of Bulgaarse roos? In dezelfde straat vind je het vintage winkeltje Fallen Angels, waar je onder andere kaarten kunt kopen van vintage pin-ups en andere vintage accessoires.

Hotspots Gent Jan Brendelstraat

Heerlijk bloemenijs!

Gent Hotspot 6:

Beauty Queen is een beautyque en city spa aan de Donkersteeg 22. Je kunt er terecht voor alle denkbare behandelingen, waaronder wax behandelingen, massages, facial en body treatments. Uiteraard kun je er tevens terecht voor manicure en pedicure behandelingen. Indien je hier geen zin in hebt, kun je in de winkel verschillende soorten nagellak kopen als The New Black, China Glaze, Barry M, Essie en OPI. Daarnaast kun je bij Beauty Queen ook make-up kopen en de haarverzorgingslijn Bumble & Bumble.

Hotspots Gent Beauty Queen

Beauty Queen Beautyque & City Spa

Gent Hotspot 7: Thee & Koffiewinkel Javana 

Koffiebranderij en theespecialist Javana is te vinden aan de Hoornstraat. In deze winkel vind je verschillende soorten koffie evenals theesoorten. Verse maar ook voorverpakte thee. Als thee liefhebber, werd ik zeer blij van deze winkel. Neem er gerust een kijkje, de Hoornstraat waar de winkel zich bevindt is namelijk ook de moeite waard om doorheen te wandelen. Het is een gezellig straatje met diverse eetgelegenheden, waaronder Lucy Chang, waar je Vietnamees en Thais kunt eten.

Hotspots Gent koffiewinkel Javana

Koffiebranderij en theespecialist Javana

Gent Hotspot 8: Eat Love

Hotspots Gent Eat Love Ajunlei

Ingang Eat Love aan de Ajunlei

Eat love aan de Ajunlei 10 is een mysterieus ogend restaurant met een hart op de gevel waaruit een hap is genomen. Als je de lange gang doorloopt, kom je erachter dat het een pizza restaurant is, waar je zeer grote en lekkere pizza’s kun bestellen. Het triplex interieur is zeer bijzonder en geeft een bijzondere sfeer.

Hotspots Gent Eat Love Pizza

Eat Love aan de Ajunlei

Aan de Onderbergen 25 bevindt zich een ander Eat Love restaurant met een ander indrukwekkend interieur en een totaal andere menukaart. Je kunt er allerlei Italiaanse culinaire hapjes eten. Ten opzichte van het pizza restaurant, ben je hier sneller geneigd om te blijven natafelen, mede vanwege het feit dat er meer licht binnenvalt. Echt een aanrader!

Hotspots Gent Eat Love Tastings

Eat Love aan de Onderbergen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Essie

Monday 18th of July 2016

Today, taking into coenidsration the fast lifestyle that everyone leads, credit cards have a huge demand throughout the market. Persons throughout every area are using the credit card and people who aren’t using the card have lined up to apply for one in particular. Thanks for discussing your ideas in credit cards.

Macblogster (@MacBlogster)

Sunday 9th of November 2014

Gent Hotspots: de leukste winkels en eettentjes http://t.co/vxYAXqS6R6

Karoline

Saturday 15th of February 2014

Je hebt de mooie plekjes van mijn home town gevonden Angela! De straat waar het designmuseum zich bevindt heet echter de Jan Breydelstraat (niet Brendel). En als je nog een keer komt, ik heb nog wel wat leuke tips voor jou :-).

MacBlogster

Sunday 16th of February 2014

Dank je wel Karoline. Bedankt voor het doorgeven van de correcte naam. Ik ben benieuwd naar je tips, ik heb nog langs niet alles gezien van Gent, dus ik kom zeker terug in een lente of zomer.

Paula

Monday 23rd of December 2013

Leuke tips. Gent is een hele mooie stad.

Ruben Kruit

Sunday 1st of December 2013

Leuke hotspots!!!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.