Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Brazilian Wax fun bij The Waxbar

Het klinkt als een nieuwe Nederlandstalige zomerhit: “la la la, Brazlian Wax fun bij The Waxbar.” Echter, er is niks funny aan een waxbeurt waarbij je volledige schaamstreek wordt geript van schaamhaar. Niet funny, maar wel erg prettig, althans het eindresultaat. 

The Waxbar Brazilian Wax photo Schermafbeelding2014-09-07om084338_zps816faa45.jpg

Scheermes jeuk

Er zijn van die dagen dat je niet met een scheermesje in de weer wilt; je weet wel, geen zin in ‘scheermes jeuk’. Een epileerapparaat is een beter alternatief, maar waarom zou ik mijzelf in yoga stand pijnigen wanneer ik mijn schaamstreek wil ontdoen van overtollig haar. Nee, nee, niet fijn! Als ik uit 2 kwaden moet kiezen, dan vind ik het beste alternatief: een Brazilian Wax bij een salon.

No Brazilian happy ending

Toen ik pas in Rotterdam woonde, ging ik ‘regelmatig’ naar de Braziliaan voor een waxbeurt. Ondanks dat de behandeling niet erg duur was, vroeg ik mij steeds vaker af of men zich aan de hygiëne voorschriften hield. Gelukkig heb ik er geen enge ontsteking aan overgehouden, maar waarom zou ik geen waxbeurt kunnen krijgen in een frissere en omgeving met meer aandacht voor de presentatie?
The Waxbar Brazilian Wax photo Schermafbeelding2014-09-07om084243_zpse4763264.jpg

Brazilian Wax fun

Nadat ik al maanden niet meer langs was geweest bij de Braziliaan, werd ik benaderd om 6 wax behandelingen te ondergaan bij The Waxbar in Rotterdam. Ik mocht hierbij een keuze maken uit de 22 wax behandelingen die er worden aangeboden. Aangezien de liefde tussen de Braziliaan en mij redelijk was bekoeld, besloot ik op het aanbod in te gaan. De keuze werd een Brazilian Wax, het waxen van de volledige schaamstreek.

Anderen lazen ook
Nieuw diervriendelijk tassenlabel Amsterdam Bag Company

Hoe werkt het?

Voordat ik de wax behandeling onderging, kreeg ik eerst een consult. Naderhand kon ik mijn onderkleding verwijderen en mijn schaamstreek (het blijft een mooi woord) opfrissen in een afzonderlijke ruimte in de behandelkamer.

The Waxbar Brazilian Wax photo Schermafbeelding2014-09-07om084419_zps3e2b3ebf.jpg

Daar lag ik dan halfnaakt op de behandeltafel, kijkend naar de  hot wax die op mijn schaamstreek werd aangebracht met meerdere houten spatels die trouwens niet meer dan 1 keer in de  wax pot worden gedoopt. In een paar seconden omsloot de wax alle haartjes en wordt het inclusief schaamhaar, supersnel verwijderd.

Doet het pijn?

Na elke behandeling blijven je haartjes langer weg. Minstens 3 tot 4 weken. I admit, de 1e behandeling is hel, maar bij de 2e behandeling valt de pijn al weer mee. Hoe vaker je langsgaat, des te minder pijn je voelt. Bij de 3e behandeling reageerde ik met: “oh, was dat het al?”

The Waxbar Brazilian Wax photo Schermafbeelding2014-09-07om084321_zpsd7240fe2.jpg

Het plezierige is dat je tijdens de wax behandelingen enige afleiding hebt doordat je een film of serie kunt kijken; er hangt namelijk een tv aan het plafond. Al met al valt het dus mee.

Voor herhaling vatbaar?

Na de 6 behandelingen ben ik nog een aantal keren langs geweest als betalende klant. Tevens heb ik een wax behandeling cadeau gegeven aan een vriend voor zijn verjaardag. Met andere woorden, ik heb mijn wax behandelingen bij The Waxbar als prettig ervaren. Het interieur is verre van smoezelig, de service is goed en je krijgt tenminste nog een drankje aangeboden. Kortom, ik mijn nieuwe wax hangout gevonden.

The Waxbar info

The Waxbar heeft vestigingen in Den Haag, Amersfoort, Rotterdam en Amsterdam. Meer info vind je op de website van The Waxbar.

Q | ben jij ook van het waxen of heb je een andere manier van ontharen waar je bij zweert?

Anderen lazen ook
Ibis Sweet Bed fun: 20 bloggers bezetten Ibis Rotterdam

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Lesly says

  haai .. ben gelijk op de site gaan kijken .. Heb al een aantal keren erover gedacht om het te doen … Maar ik kan het niet doorzetten .Hoe krijg je het in je hoofd zover om door te zetten !!?

  • MacBlogster says

   Just do it. Het resultaat is echt mooi en daarbij blijft het minstens 2 weken of langer weg! De 1e keer voel je pijn, afhankelijk van je pijngrens kan dit meevallen of niet. Als je een 2e keer gaat, zul je bemerken dat de pijn veel minder is. Het hangt er ook vanaf welke plekken er worden gewaxt. Zo vond ik het waxen van mijn oksels (bij de Braziliaan) bijv pijnloos. Had ik niet verwacht. Kortom, het kan meevallen.

 2. chucky1012 says

  Ik dacht altijd dat zo een behandeling ontzettend veel pijn zou doen.
  Maar het lijkt allemaal wel mee te vallen. Ik zie al een tijd een tram met reclame hiervan.
  Daar keek ik heel verbaasd naar. Ik denk dat het inderdaad wel mee zal vallen…..

 3. Tom says

  Wat fijn dat ze voor jou wel zo lief zijn geweest 😉 Ik ben er nu twee keer geweest en vond dat ze wel erg op hun vasteprijzenkaart blijven kijken. Ik heb over mijn hele rug net zoveel haar als een normaal behaarde man op z’n schouders, maar mocht wel de volle mep afrekenen. En dan kreeg ik ook nog eens enorm veel ontstekingen, die ik anders niet had. Ben blij dat de Brazilian Wax beter gaat…alhoewel ik die als man dan weer minder snel zou proberen 😉

  • MacBlogster says

   Wat jammer! Is er geen Brazilian wax voor mannen? Ik was in de veronderstelling dat die hun zaakje ook konden laten waxen 🙂 Misschien heet dat wel “The Cuban” 🙂

  • José says

   Ik denk dat ze ondanks minder haren toch je hele rug moesten waxen om niks over te slaan… Alleen waxen waar een paar haren zitten, werkt nou eenmaal niet. En dan blijft de hoeveelheid werk hetzelfde. Geldt andersom ook als iemand veel meer heeft dan de gemiddelde man! Polijst prijs hetzelfde voor een rug…

 4. Nanda Visser says

  En hoe zit het met de bultjes? Haarzakjes dat gaat ontsteken? Na de eerste behandeling heb je daar denk ik het meeste last van? Of helemaal niks? Dat kan ik me namelijk bijna niet voorstellen..

 5. Sharon Esseline says

  Heb het 1 keer gedaan. Vond het toen reuze meevallen, maar mijn adrenaline level was toen zo hoog dat er geen ruimte meer was voor pijn! Nu durf ik niet meer stel het steeds uit. Ben bang dat het nu dan toch wat pijnlijker zal zijn.

 6. José says

  Superleuke blog! Kom je ook eens bij mij Brazilian waxen in Zaandam? Je vriend mag mee voor die Boyzilian ! Je bent uitgenodigd in ruil voor een leuke blog 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar