Skip to Content

No more ingegroeide haartjes en jeuk na het scheren dankzij deze scheeroplossing!

Jeuk na het scheren, ingegroeide haartjes of pijn? Ben je dit ook zat?! Lees dan mijn review over de Organigoods safety razor. Ik kocht dit als oplossing tegen dit soort vervelende ongein. Je leest hier wat het voordeel van deze badass scheermes is. Ook vertel ik waarom dit een ideale manier is om lichaamshaar mee te verwijderen.

Safety razor review: bye bye jeuk en ingegroeide haartjes!

In mijn zoektocht naar het pijnvrij verwijderen van lichaamshaar, heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd. Van laserontharing tot elektrisch ontharen. Dit was niet per se pijnvrij, dus ging ik op zoek naar andere methodes.

Uiteindelijk switchte ik in de loop van de jaren tussen:

Waarom ik ben gestopt met Brazilian waxing

Blij werd ik er niet van. Het was of niet pijnvrij of het resultaat was “mwuah.” De Brazilian wax gaf het beste resultaat en ja, mijn haar bleef langer weg. Toch bemerkte ik dat het resultaat en de pijn afhankelijk waren van:

 • de persoon die de wax behandeling uitvoerde
 • en of ik regelmatig langsging (niet bepaald goedkoop).

Na een vervelende ervaring bij een waxbar in het buitenland, was ik het zat! Voor mij geen ingegroeide haartjes meer en Hell to the No dat ik mijn geld weer zou besteden aan het vrijwillig pijn lijden. Wat bezielde mij??

Ik ging dus op zoek naar een pijnvrij alternatief. Zodoende kwam ik op een gegeven moment uit bij de safety razor.

No more ingegroeide haren en jeuk na het scheren dankzij deze scheeroplossing!

Waarom een safety razor?

Hier kan ik heel kort over zijn. Het gebruik van een safety razor voorkomt:

 • huidirritatie,
 • jeuk na het scheren
 • en ingegroeide haartjes! 

Het resultaat voelt na het scheren met een safety razor gladder aan. Ook wanneer de haartjes teruggroeien, voelen de haartjes zachter aan in plaats van stug. Ik voelde in elk geval weinig verschil met de haartjes die terug groeien na een Brazilian wax behandeling. Dit is absoluut anders wanneer ik een wegwerpscheermesje gebruik.

Ik vroeg me dan ook serieus af waarom ik niet eerder over het bestaan van de safety razor had gehoord. Die vervelende jeuk die je ervaart na gebruik van een wegwerpscheermes of Ladyshave, is gewoon WEG. Foetsie, gone with the wind. Non existent. Wat een opluchting!

Tip: scheer met de haargroei richting mee. Wanneer je tegen je haargroei richting in scheert, heb je wel kans op ruw aanvoelende haartjes wanneer je stevigere haartje hebt. Koop ook een mesje dat zich richt op stevigere haartjes (er zijn nl verschillende mesjes).

 double edged scheermesjes

Hoe scheren met safety razor?

Een safety razor wordt ook wel een double edge scheermes genoemd. Het is een moderne variant van het klassieke scheermes (open scheermes). Je weet wel, zo’n lange mes die een barbier gebruikt om baarden van mannen te fatsoeneren. Het lijkt op een oversized zakmes.

Dit klinkt ingewikkeld, maar dit is het niet. Trust me, anders had ik de Organigoods safety razor nooit gekocht. Ik had in dat geval dan liever weer een nieuw ladyshave apparaat gekocht. Gelukkig waren de shave Gods mij goed gezind. Ze hadden een ander plan voor mij in scheer petto.

Hoe houd je het vast?

Oké, maar hoe gebruik je een safety razor? Dit is vrij simpel en niet drastisch anders dan met zo’n wegwerpscheermesje. Het grootste verschil is dat je de razor in een hoek van 30 graden vasthoudt. Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden, heb ik hieronder een video geplaatst waarin je ziet hoe je de Organigoods safety razor gebruikt.

Waarom koos ik Organigoods?

Ik zou geen Angela heten als ik vooraf geen onderzoek had gedaan. Voordat ik dus mijn safety razor kocht, heb ik o.a. verschillende reviews gelezen. Het viel me op dat er op dit moment 2 populaire safety razors zijn die zich ook op vrouwen richten:

Ondanks dat de Bamboozy safety razor meer reviews heeft, besloot ik toch die van Organigoods te kopen. Waarom?

 • Ik las daar minder reviews waarin men sprak over snijwondjes.
 • Tevens las ik vaker dat het scheren gemakkelijker ging dan men had verwacht.
 • Vanwege de vorm van de razor.
No more ingegroeide haren en jeuk na het scheren dankzij deze scheeroplossing!

Mijn safety razor review

Door de vorm van de Organigoods safety razor, gaat het scheren gemakkelijker dan gedacht. De bolling van de kop, sluit goed aan op de huid. Hierdoor voelt het natuurlijk om de razor in een hoek van 30 graden vast te houden. Je hoeft er dus als het ware niet bij na te denken. Dit is fijn, omdat het de kans op sneetjes aanzienlijk verkleint.

Kun je sneetjes krijgen? Ja. Dit is niet anders dan bij een plastic wegwerpscheermes. Het enige verschil is dat je niet snel te werk moet gaan en vooral niet overmoedig moet raken. Dit overkwam mij namelijk. Ik dacht: “oh, dit gaat gemakkelijk! Easy peasy lemon squeezy!” En ja, daar zag ik plots een klein sneetje op mijn been. In de eerste instantie had ik dit niet eens door en voelde ik het niet eens.

hoe haal je een safety razor uit elkaar?

Tijdens mijn 1e scheersessie met de Organigoods razor, heb ik mijn oksels, benen een schaamstreek geschoren. Ik heb het gebruikt met scheerschuim voor de gevoelige huid. Uiteindelijk was ik langer bezig dan met zo’n wegwerpscheermesje, MAAR het resultaat was aanzienlijk gladder!

Normaliter moet ik me na 2 dagen alweer scheren en begint het gigantisch te jeuken. Hier had ik nu GELUKKIG geen last van. Ik ben nu zo’n 7 dagen verder en het is nu wel weer tijd om te scheren. In principe had ik dit ook al op dag 4 of 5 kunnen doen. Keuzes, keuzes, keuzes…

Is het vervangen van de scheermesjes moeilijk?

Nee. Zie onderstaande video.

Waarom wel kopen? (Pluspunten)

 • Geen pijn
 • Geen jeuk
 • Geen huidirritatie.
 • Geen ruwe haren of stoppels (tenzij je tegen de haargroei richting in scheert en je stevige haartjes hebt – koop een speciaal mesje voor stevige haartjes).
 • Wanneer je je tijd neemt, heb je een smooth resultaat (naarmate je het vaker doet, gaat het sneller)
 • Je doet langer met de scheermesjes omdat ze langer scherp blijven. Je krijgt 20 mesjes.
 • Uiteindelijk goedkoper omdat je enkel de mesjes hoeft te vervangen.
 • Hierdoor dus ook beter voor het milieu.
 • Instructie op achterkant doos + je ontvangt uitleg per e-mail na aankoop.
safety razor instructies

Waarom niet kopen? (Minpunten)

 • Geen kwestie van shave & go. In elk geval niet de 1e keer.
 • Kans op sneetjes wanneer je de safety razor niet goed vasthoudt.
 • Het scheren van je schaamstreek kan de 1e keer spannend zijn, vooral tussen je billen.
 • Haar komt terug na enkele dagen. Hoe snel dit is, is afhankelijk van jouw haargroei. Wil je een aantal weken haar-vrij zijn, dan is dit geen goede optie.

Waar kun je de Organigoods safety razor kopen?

Organigoods is een klein bedrijf uit Haarlem en verkoopt meerdere producten die minder belastend zijn voor het milieu. Denk aan herbruikbare wattenschijfjes. Ook verkopen ze meerdere safety razors, waaronder de rose gouden variant die ik heb gekocht bij Bol.com.

In de verpakking zitten 20 scheermesjes die per stuk ongeveer 6 scheerbeurten meegaan. De scheermesjes kun je al krijgen vanaf € 0,08 per stuk en zijn verkrijgbaar in de meeste drogisterijen.

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rachel

Monday 19th of July 2021

Wat een heerlijk uitgebreid artikel en het scheermes ziet er prachtig uit, ik ga hier eens eventjes verder naar kijken. Ik zou alleen meer moeite hebben met mijn schaamstreek denk ik.. daar moet je niet te snel willen zijn inderdaad haha..

Macblogster

Wednesday 21st of July 2021

Hoi Rachel, dank voor je reactie ;-) Je schaamstreek is op zich nog wel te doen, zolang je met beleid te werk gaat. Mocht je het zelf niet willen doen, dan kun je het altijd aan je partner vragen. Die zal dat vast niet erg vinden (hoop ik) ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.