Top

Gezonde huid: 4 tips voor een stralend gezicht

Een mooi, soepel en acné vrij gezicht is een ideaal dat in de dromen van vele vrouwen voorkomt. Maar…..de meeste dromen zijn bedrog, dus zo’n huid krijg je helaas niet vanzelf. Om je huid elastisch en gehydrateerd te houden, moet je er meestal wat voor doen. Ik geef je enkele tips.

[bctt tweet=”Zie hier enkele tips om je huid elastisch en gehydrateerd te houden.” username=”macblogster”]

 photo Tips_voor_Gezonde_huid_gezicht_reinigen_zpsld7kcshk.jpg

Gezonde huid: 4 tips voor een stralend gezicht

Water: vriend of vijand?

Sommige vrouwen gebruiken nog steeds enkel water om hun huid mee schoon te maken. Vroeger was dit misschien voldoende, maar door de industriële revolutie heeft onze huid de afgelopen decennia veel meer te verduren gekregen, dan ‘back in the days’.

[bctt tweet=”Onze huid wordt sneller bevuild dan het wordt gehydrateerd en gereinigd. Als al dit vuil niet goed wordt verwijderd, remt dit het herstel van de huid. Tijd dus voor een plan van aanpak:” username=”macblogster”]

Onze leefwijze en ons eetpatroon zijn een stuk ongezonder dan die van onze voorouders. En water drinken? Wie komt er nog aan 2 liter water drinken per dag om de huid te reinigen en vocht toe te dienen? Kortom, onze huid wordt sneller bevuild dan het wordt gereinigd. Als al dit vuil niet goed wordt verwijderd, remt dit het herstel van de huid. Tijd dus voor een plan van aanpak:

1. Stomen

Door het stomen openen de poriën zich, waardoor je dieperliggende onzuiverheden makkelijker kunt bestrijden. Dat komt doordat ze naar de oppervlakte komen. Het is dan ook handig om voor het stomen eerst je gezicht te reinigen met een reinigingsproduct. Gebruik geen zeep, dit droogt de huid alleen maar uit!

huid gezicht stomen

Gezicht stomen

 • Giet 1 liter kokend water in een schaal.
 • Houd je gezicht circa 5-10 minuten boven de hete damp (met handdoek over het hoofd en de schaal).
 • Voeg voor een extra effect een druppeltje pure Tea Tree olie (verkrijgbaar bij drogist of reformzaak) toe aan het water. Dit is goed voor acné bestrijding, maar ook als je verkouden bent. Tea Tree heeft namelijk een desinfecterende werking.

2. Homemade honing scrub

Een scrub is essentieel omdat het er voor zorgt dat dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor worden de werkzame stoffen uit maskers en crèmes beter opgenomen, omdat ze kans krijgen om door te dringen tot diepere lagen van de huid. Op deze manier herstelt je gezicht zich sneller. Let op dat je licht scrubbende bewegingen maakt.

 photo Tips_voor_Gezonde_huid_honing_masker_zpskfojxezc.jpg

Homemade honing scrub

Getinte & donkere huid scrubben

Vooral voor de getinte en donkere huid is een gezichtsscrub geen overbodige luxe. Omdat deze vaak vochtarm is, staan de poriën open op zoek naar voeding. Helaas komt er tijdens deze zoektocht ook snel vuil naar binnen. Let er wel op dat je een licht scrubbende beweging maakt om pigmentvlekken te voorkomen. Dit geldt vooral voor vrouwen met een gevoelige en donkere of getinte huid.

Honing Scrub
 
Author:
Recipe type: Alle huidtypen
Ingrediënten
 • 1 eetlepel honing;
 • 2 eetlepels amandelmeel;
 • 1 theelepel citroensap.
Instructie
 1. Pak een kom.
 2. Meng 1 eetlepel honing met de 2 eetlepels amandelmeel in de kom.
 3. Voeg de theelepel citroensap toe.
 4. Breng het mengsel aan op je gezicht en maak zachte draaiende bewegingen.
 5. Laat het 30 minuten inwerken.
 6. Spoel je gezicht naderhand af met lauwwarm water.

Let op! In een aantal gevallen wekken zelfs zeer milde scrubs irritaties op bij vrouwen die een erg onrustige huid hebben of gevoelige huid hebben. In dit geval is een scrub af te raden. Gebruik dan alleen het onderstaande diep reinigende masker en bezoek een schoonheidsspecialist of dermatoloog.
Anderen lazen ook
Gespleten nagels voorkomen dankzij deze 7 tips

[bctt tweet=”In een aantal gevallen wekken zelfs zeer milde scrubs irritaties op bij vrouwen die een erg onrustige huid hebben of gevoelige huid hebben.” username=”macblogster”]

3. Verzorgend Yoghurt masker

Af en toe kan je gezicht wel iets extra’s gebruiken. Een gezichtsmasker geeft dat beetje extra. Maar daarvoor moeten de poriën wel open staan, zodat het masker goed z’n werk kan doen. Er zijn maskers met een reinigende, rustgevende of verzachtende en vochtinbrengende werking. Met een masker sluit je de huid tijdelijk af. Zo stimuleer je de bloedsomloop. Nog een bijkomend voordeel is dat dode huidcellen en overtollig vet worden geabsorbeerd.

 photo Tips_voor_Gezonde_huid_yoghurt_masker_zpsbagufbsh.jpg

Verzorgend yoghurt masker

Yoghurt masker voor alle huidtypen 

 • Meng één kopje yoghurt en een half kopje havermout.
 • Heb je een vette huid, voeg dan een theelepel citroensap toe. Bij een droge huid voeg je een eetlepel honing toe.
 • Laat het ongeveer 10 tot 15 minuten op je gezicht zitten.
 • Verwijder het naderhand met een warm gestoomde handdoek of natte handdoek.

4. Voedende crème

Gebruik na alle stappen een voedende crème om al het vocht dat van nature in je huid aanwezig is, vast te houden. Vooral in de zomer is het verstandig om een crème te gebruiken met een zonnebescherming erin verwerkt, ook al ben je exotisch. Dit voorkomt namelijk pigmentvlekken, zwangerschapsmaskers en bovendien gaat het de veroudering van de huid tegen. Vermijd crèmes gebruikt die té agressieve stoffen bevatten, zoals retinol, die kunnen de huid vlekkerig maken.

 photo Tips_voor_Gezonde_huid_skin_care_zpsnm6soeie.jpg

4 Tips voor een gezonde huid en een stralend gezicht

Milde reinigingsproducten voor je gezicht

Ben je op zoek naar milde reinigingsproducten voor je gezicht? Bekijk dit filmpje waarin ik laat zien welke skin care ik heb gekocht voor een gevoelige huid (zie vanaf 0:58 minuten).

Anderen lazen ook
Monday Make-up inspiration

[bctt tweet=”Zie hier enkele tips om je huid elastisch en gehydrateerd te houden.” username=”macblogster”]

 Lees ook

verschillende soorten concealers oliesoorten waar je haar blij van wordt Aunt Jackie's Curl La La review: helpt dit tegen droge krullen? proteïne treatments voor droog haar

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Lina says

  Wat tof zo’n artikel, ik heb last van een heel droge huid daar zou ik wel meer over willen lezen. Meestal moet ik dan dure producten kopen dus ik vind het wel leuk dat er recepten in staan die ik zelf kan maken. Ik hoop dat ze werken!

 2. Roos says

  Hi Macblogster,

  dank voor de tips. Ze zijn echt het proberen waard. Ik ben echter geen fan van stomen met een schaal heet water en denk eraan om een echte gezichtsstomer (vernevelen vind ik fijner dan de stoom direct op mijn gezicht te krijgen) te kopen. Heb jij wellicht tips welke aan te schaffen en waar op te letten? GroetjesR

  • MacBlogster says

   Hoi Roos, ik heb er eentje van Carmen. Het is een oude dus ik weet niet of deze nog worden verkocht. Maar ik denk dat het belangrijk is om na te vragen of het apparaat bestand is tegen hebt gebruik van bepaalde oliën, zoals bijvoorbeeld Tea Tree. Ik zou je adviseren om gewoon bij Media Markt te kijken, daar kun je ze in diverse prijsklassen vinden.

 3. Marie de Jonge says

  Ik scrub mijn huid ook een keer per week, zodat dode huidcellen verwijderd worden en mijn huid weer lekker zacht aanvoelt. Ook probeer ik veel water te drinken om gehydrateerd te blijven. Naar mijn idee draagt dit erg bij aan een mooie huid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Beoordeel dit recept:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar