Skip to Content

Behoefte aan interieur inspiratie? Zie hier mijn favoriete interieur winkels

In het najaar wordt het steeds sneller donker. Hierdoor zitten we veel vaker binnen. Op dat soort momenten vind ik het fijn om mijn huis in knusse winterse sferen te brengen. Ik vind het dan ook héérlijk om veel interieur inspiratie op te doen in mijn favoriete interieur winkels en op Pinterest. Doe Jij dit ook?

Interieur inspiratie

Ik vind het altijd erg leuk om bezig te zijn met mijn interieur of met interieur in het algemeen. Zodoende struin ik zo nu en dan diverse woon- of webwinkels af met leuke interieur artikelen, zodat ik voldoende interieur inspiratie op kan doen.

Interieur inspiratie: dit zijn de interieur winkels waar ik shop

Scandinavische stijl

Vaak haal ik interieur inspiratie uit de Scandinavische stijl. Dit interieur staat voor eenvoud en straalt rust uit. In deze stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van licht hout, wol, vilt, rotan of andere natuurlijke materialen. Je ziet in een Scandinavische interieur veel wit terug als basis. Voor de nodige contrast zie je vaak ook zwarte of grijze accenten terug in het interieur.

Sissy Boy Homeland

Eén van de interieur winkels waar ik wel eens kom om te shoppen voor deze stijl is Sissy Boy Homeland. Het is daar helaas niet zo goedkoop als bijvoorbeeld bij Ikea, maar je koopt daar wel iets moois voor thuis wat je niet in ieder willekeurig interieur zal aantreffen.

Interieur inspiratie: dit zijn de interieur winkels waar ik shop
Sissy Boy Homeland

Een interieur is de spiegel van je ziel

Wel grappig eigenlijk, men zegt toch dat jouw interieur een weerspiegeling is van wie je bent als persoon? Het klopt wel als ik naar mezelf kijk. Was ik voorheen zeer kleurrijk, nu zoek ik toch meer mijn (innerlijke) rust op. 

Wanneer ik dit vertaal naar mijn interieur dan kan ik zeggen dat mijn interieur voorheen bestond uit zeer veel kleurrijke tierelantijntjes. Familie en vrienden raakten nooit uitgekeken op alle (bijzondere) spullen die ik in huis had.

Gezellig of minimalistisch?

Echt een dolle boel, maar wel erg gezellig zei men altijd. Nu heeft het kleurrijke plaatsgemaakt voor een minimalistisch interieur (voor mijn doen dan hè).

De basis is wit, met wat zwarte accenten. Geen losse boeken meer op planken waardoor het er rommelig uitziet. Geen 1001 nacht stijl met 1001 kaarsen.

Interieur inspiratie: dit zijn de interieur winkels waar ik shop
Bloomingville

Kaarsen

Feit, ik houd wel van kaarsen, dus ik brand zeker nog veel kaarsen, maar nu niet meer in waxine houders en kandelaars in alle kleuren van de regenboog. Gewoon witte stevige kaarsen in een witte schaal en een zwarte kaars in een simplistisch zwarte kandelaar.

Mijn vitrages en bruine gordijnen hebben plaatsgemaakt voor zwarte rolgordijnen. Zoveel meer rust straalt dit alles uit. Ik ben er zeer content mee.

Interieur winkels waar ik shop

Ben jij op zoek naar wat inspiratie voor jouw stijl voor deze winter? En wil je wel eens wat anders dan woonboulevards bezoeken, Woonmagazines doorbladeren en op internet op zoek naar webwinkels voor iets unieks voor jouw interieur? Dan zijn de volgende interieurwinkels een leuke tip voor jou:

Heb je dit ook gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nadien

Tuesday 30th of October 2012

Ik ben juist gek op kleuren in huis dus zal niet zo snel voor wit gaan, maar de foto's zijn erg mooi.

Macblogster

Friday 2nd of November 2012

Hoi Nadien, ondanks dat ik een wit interieur heel erg mooi vind, vind ik kleurrijke elementen ook erg mooi. Dit maakt het minder steriel & lekker zomers.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.