Top
Producten voor mooie krullen

Lekkere koekjes bakken met glazuur

Koekjes bakken met glazuur. Erg leuk en lekker om cadeau te geven, vooral als je ze zelf hebt gebakken en versierd. Het leukst is dat je zelf ook mag mee eten. 

Lekkere koekjes bakken met glazuur

Eén van de dingen die ik leuk vind om te doen zijn koekjes bakken met glazuur. Helaas doe ik het te weinig, waardoor ik nét geen creatieve koekebakker ben. Ik kan dus nog geen Louboutin koekjes & baljurk koekjes bakken. Ooit breekt er een dag aan dat het lukt.

Koekjes bakken met glazuur

Glazuurkoekjes zijn leuk om cadeau te geven, vooral als je ze zelf hebt gebakken en versierd. Dit maakt het een persoonlijk en uniek cadeau waar veel tijd en liefde in is gestoken, vooral als je de koekjes mooi verpakt.

Cookie cutters

Daarnaast zijn er veel leuke koekjes uitstekers (cookie cutters) verkrijgbaar waar je de mooiste koekjes mee kunt maken. Van handtassen tot baby rompers. Mijn streven is om net zulke mooie koekjes te kunnen maken als die van Peggy Porschen in de (nabije) toekomst

Lekkere koekjes bakken met glazuur

Koekjes recept

Wil je zelf ook aan de slag en koekjes bakken, zodat je bijvoorbeeld tijdens Oud & Nieuw mooie koekjes op tafel kan plaatsen, naast ordinaire oliebolllen? Zie hier een simpel basisrecept voor koekjes. Kijk hier voor meer info over het versieren van de koekjes.

Koekjes bakken met glazuur: recept & inspiratie
 
Bereidingstijd
Bak/kook tijd
Totaal
 
Basisrecept voor het bakken van koekjes.
Author:
Recipe type: Koekjes en gebak
Ingrediënten
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 400 gram bloem
  • 1 ei
Instructie
  1. Meng de boter en suiker tot het 1 massa is geworden.
  2. Voeg de eetlepel met vanille essence toe.
  3. Meng het ei erdoorheen.
  4. Voeg daarna het bloem toe en kneed het tot een bal.
  5. Laat de bal in huishoudfolie gewikkeld een uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm na een uur de oven op 180 graden.
  7. Bestrooi je werkvlak met bloem en plaats de bal van bloem er op.
  8. Bestrooi de bal ook met bloem en rol het tot een plat stuk deeg van ongeveer 1 tot ½ cm dik.
  9. Steek de koekjes uit met een koekjesvorm.
  10. Plaats bakpapier op een bakplaat en de leg de koekjes erop. Laat ruimte tussen de koekjes.
  11. Bak de koekjes ongeveer 13 minuten totdat de randjes goudbruin worden.
  12. Haal de koekjes uit de oven. Let op: de koekjes zijn nog zacht, ze worden vanzelf harder.
  13. Laat de koekjes afkoelen. Als ze zijn afgekoeld kun je ze decoreren met glazuur (of opeten).

Lees ook


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ik ben dol op recepten en ook op koekjes maar koekjes glazuren daar heb ik het geduld niet voor, wel om ze op te eten 🙂 Nom nom nom!

    • Omdat ik tijdens het bakken en versieren vaak al aan het proeven ben (je moet immers zeker weten dat de koekjes lekker smaken), heb ik naderhand meestal geen behoefte meer om koekjes te eten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.