Skip to Content

Vrouw gezien als betere CEO

Vrouwelijke CEO’s krijgen meer lof voor hun succes dan hun mannelijke evenknieën. De perceptie is dat ze competenter zijn en meer gericht op relaties zouden zijn. Dit concludeert Ashleigh Rosestte na een peiling onder 323 studenten van haar universiteit, Duke University.

CEO

Copyright cartoon: m1khaela.blogspot.nl

Betere competenties

De studenten kregen krantenberichten te lezen over succesvolle mannelijke en vrouwelijke CEO’s. Vervolgens werd er gevraagd naar hun indrukken wat betreft competentie en relationele vaardigheden. Vrouwelijke CEO’s kwamen het beste uit de bus.

Voordelen vrouwelijke CEO

De krantenberichten over de CEO’s waren fictief; het ging de onderzoekers alleen om de conclusies die de deelnemers zouden trekken. Of de conclusies op waarheid zijn berust, is niet onderzocht. Desondanks kwam Rosestte zelf tot de conclusie dat vrouwelijke leiders (in spe) deze perceptie in hun voordeel moeten gebruiken en dus moeten uitbuiten. Op dit laatste punt valt er nog veel te winnen, getuige het onderstaande filmpje van TedXWomen:

bron: CEOme.nl

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leila Berkel

Tuesday 1st of January 2013

Goed filmpje!

MacBlogster

Wednesday 2nd of January 2013

Hoi Leila, het is inderdaad een inspirerend filmpje. Hopelijk stimuleert het veel vrouwen om de vaardigheden en competenties waar ze om worden geroemd (zie onderzoek), verder te ontwikkelen en te benadrukken.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.