Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Vrouw gezien als betere CEO

Vrouwelijke CEO’s krijgen meer lof voor hun succes dan hun mannelijke evenknieën. De perceptie is dat ze competenter zijn en meer gericht op relaties zouden zijn. Dit concludeert Ashleigh Rosestte na een peiling onder 323 studenten van haar universiteit, Duke University.

CEO

Copyright cartoon: m1khaela.blogspot.nl

Betere competenties

De studenten kregen krantenberichten te lezen over succesvolle mannelijke en vrouwelijke CEO’s. Vervolgens werd er gevraagd naar hun indrukken wat betreft competentie en relationele vaardigheden. Vrouwelijke CEO’s kwamen het beste uit de bus.

Voordelen vrouwelijke CEO

De krantenberichten over de CEO’s waren fictief; het ging de onderzoekers alleen om de conclusies die de deelnemers zouden trekken. Of de conclusies op waarheid zijn berust, is niet onderzocht. Desondanks kwam Rosestte zelf tot de conclusie dat vrouwelijke leiders (in spe) deze perceptie in hun voordeel moeten gebruiken en dus moeten uitbuiten. Op dit laatste punt valt er nog veel te winnen, getuige het onderstaande filmpje van TedXWomen:

bron: CEOme.nl

 

Anderen lazen ook
Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige...

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • MacBlogster says

      Hoi Leila, het is inderdaad een inspirerend filmpje. Hopelijk stimuleert het veel vrouwen om de vaardigheden en competenties waar ze om worden geroemd (zie onderzoek), verder te ontwikkelen en te benadrukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.