Top

Ooit model nu moeder & CEO: Barbera Groenewegen van Image Factory

Ooit model, nu hardwerkende CEO en moeder van een dochter van 4. Dankzij haar vastberadenheid iets van het leven te maken, startte de van oorsprong Surinaamse Barbera Groenwegen haar PR-bureau Image Factory. Vanwege van haar wilskracht, vertegenwoordigt ze grote namen in de beauty en fashion scene. Ze vertelt hier over haar carrière in combinatie met haar gezin, en geeft advies over hoe je succesvol kunt worden.

Barbera Groenewegen Image Factory photo BarberaGroenwegenImagefactory_zpsee1c6718.jpg

Barbera Groenewegen loopt het knusse restaurant Vicini binnen, aan de kortekade in Rotterdam. Ze draagt een jas à la Chanel en is gewapend met de It-bag van Louis Vuitton. Haar haren prachtig gestyled, flawless make-up en een smile om jaloers om te zijn. Ik ben blij om met deze inspirerende dame om tafel te zitten:

“Barbera, voordat we er achter komen hoe het is om je schoenen te staan, ben ik erg benieuwd naar welke je schoenen draagt. Welk paar heb je vanochtend aangetrokken en waarom?”

“Dat is een hele goeie. Momenteel, draag ik de rijlaarzen van Prada. Wat ik er prettig aan vind? Nou, eigenlijk heb ik drie paar schoenen. Ik heb loopschoenen voor overdag. Die heb ik nu aan. Dan heb ik  nog een paar schoenen; ‘medium meeting schoenen’ met een hakje waar je redelijk op kunt lopen. Deze draag ik als ik naar meetings ga die niet heel belangrijk zijn,  maar wel een hakje wil dragen om netjes over te komen. Dan heb ik , mega gevaarlijke killer ‘uit-eten-schoenen’. Dit zijn meestal Louboutins en draag ik als ik voor de deur wordt afgezet of door middel van valet parking voor de ingang kan stoppen. Het is wel grappig, want mijn kledingkast is ook zodanig ingedeeld. Ik weet precies welke rekken ik open moet trekken en welke schoenen ik zal dragen voor een desbetreffende occasion. Time is money en ik heb niet veel tijd om na te denken over wat ik aan zal trekken.”

 photo BarberaGroenewegen_zpsd820df38.png
Wie is Barbera en hoe zou jij jezelf omschrijven?”

“Barbera is een hardwerkende vrouw, ambitieus en een dromer. 10 Jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, Image Factory. Ik heb altijd al geweten dat ik iets wilde doen met fashion of beauty. Dit zat er vanaf jongs af aan al in. Op een gegeven moment ben ik gescout en ben ik modellenwerk gaan doen. Het was totaal niet mijn ambitie om model te worden. Totaal niet, maar ik dacht dat ik dan alvast in het wereldje terecht kon komen. Doordat ik op hele jonge leeftijd ben verhuisd naar onder andere The States en Milaan, wist ik op een gegeven moment wel wat mijn competenties waren en waar mijn hart naar uitging.

Verder is Barbera een liefhebbende echtgenote en een moeder. Ik vind het heel bijzonder om moeder te zijn van een dochter. Ze is 4 jaar en heet Milla Grace, vernoemd naar Milla Jovovich en naar Grace Kelly.”

“Ik kan me voorstellen dat je een hectisch leven leidt. Hoe ziet een typische dag er voor jou uit als moeder en CEO van Image Factory?” 

“Heel vroeg wakker worden. Mijn dag begint om 5 uur ‘s ochtends, ik lees dan lees mijn mails door. Vervolgens is het tijd om een heerlijk kopje koffie of thee zetten. Dan ga ik naar boven en denk ik na over wat ik die dag aantrek. Welk make-up, eventueel welk haarstukje en welke wimpers. Vervolgens maak ik Milla Grace wakker, maak ik haar klaar en breng haar naar school. Soms met behulp van de nanny en dan regelrecht naar kantoor. Rond 18:30 ga ik naar huis.”

Anderen lazen ook
De 5 Beauty Musthaves van 'The Dutch Lady of Fashion'

 photo ImagefactoryBarberaGroenwegen_zpsaf6cc260.jpg

“En dan is het tijd voor je gezin?”

“Nee, snel eten. ’s Avonds werk ik verder. Dit is niet vervelend, het hoort erbij omdat we best grote klanten hebben die internationaal opereren in meer dan 23 landen wereldwijd. Je kunt je voorstellen dat mijn mailbox gigantisch vol zit. Ik probeer wel tijd voor mijn gezin in te plannen. Geen telefoontjes (heel moeilijk) en geen iPad, ook niet stiekem op de toilet. Haha, nee hoor, het is leuk.”

“Hoe zorg je voor de balans tussen business en privé?”

“In het verleden ging mijn dochter vaak mee op reis, omdat ik veel in het buitenland zit. Mijn man heeft ook zijn eigen bedrijf en zodoende hadden we als familie het voorrecht om samen te kunnen reizen en onze agenda’s op elkaar af te stemmen. Familietijd en samen zijn is voor ons heel belangrijk. We hebben opa’s en oma’s die heel veel tijd willen doorbrengen met hun kleindochter. Die staan vaak te popelen om hun enige kleindochter te zien, dus dat zorgt enigszins ook voor wat balans.”

“Zijn er andere vrouwelijke CEO’s die jouw role model zijn?”

“Het klinkt corny, maar ik heb geen role models zoals modellen of andere ondernemers. Nee, ik houd het lekker dicht bij huis. Mijn ouders zijn mijn role models. Want zonder hen had ik niet dit niveau van denken gehad. Mijn ouders zijn allebei in het buitenland geboren en zijn op jonge leeftijd met de boot vertrokken naar Europa, niet wetende wat hen te verwacht zou staan. Mijn ouders hebben mij geleerd  dat het belangrijk is om gelukkig te zijn en de kans om de wereld te kunnen zien, met beide handen moet aangrijpen. En als je de kans niet krijgt, moet je het zelf creëren.”

Image Factory

“Welke kansen heb jij voor jezelf gecreëerd?”

“Als je model bent, kom je veel mensen tegen op internationaal gebied. Hierdoor leerde ik veel mensen kennen. Op een gegeven moment begon men vragen te stellen als “goh, jij kent zoveel mensen, ken je iemand die dit en dat voor mij kan regelen?” Ik dacht toen “ja, ik ken veel mensen en dat wil ik best voor jullie doen, maar at the end of the day, mommy needs a new pair of shoes”. Ik heb hier toen mijn specialisatie van gemaakt en ben er geld voor gaan vragen. En zo ben ik begonnen.”

“Was het een lastige keuze om voor jezelf te beginnen en een PR bureau op te zetten?”

“Nee hoor, want als je een beetje outgoing bent en out of the box denkt, dan is een bijkomstigheid dat je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt. Ik zag mezelf ook niet  van 9 tot 5 werken, waar overigens niks mis mee is. Er zijn genoeg mensen die dat doen, maar dat zat er voor mij niet in. Als ik iets doe dan doe ik het all the way. Voor de volle 100% en 24/7. Dus ik dacht als ik dan toch lange werkdagen ga maken, kan ik er maar beter zelf van profiteren. Momenteel doen we PR in Nederland, Duitsland, Frankrijk. Verder hebben we in Amerika een samenwerking.”

Anderen lazen ook
MiMax Make-up: nieuw merk voor getinte & donkere vrouwen!

“Welke kenmerken heeft een vrouw nodig om succesvol te kunnen worden?”

“Ik ben er sowieso van overtuigd dat vrouwen een soort van super power hebben. Als ik naar andere vrouwen en mijn vriendinnen kijk wat ze allemaal doen, the amount of work maar ook het enthousiasme waarmee ze alles doen, daar heb ik erg veel bewondering voor. Dan zie ik ze vervolgens in de Albert Heijn voorbij hobbelen, leuk op hun hakjes en op en top vrouwelijk. Dan denk ik: “you go girl!”

Barbera & zangeres DoAls vrouw zijnde hebben wij een natuurlijk instinct of ‘gut feeling’ en daar moeten wij vrouwen goed naar luisteren, vind ik. Mijn gut feeling heeft me heel ver gebracht. Het is iets wat ik nu omarm en meeneem, maar daarbij komt natuurlijk ook rationeel en out of the box kunnen denken. Verder is zelfreflectie en het stilstaan bij de dag erg belangrijk.

Het out of the box denken is overigens ook de kracht van mijn bedrijf. Ik neem niet snel genoegen met “dit is goed”. En als je bij mij thuis komt, zul je  zien dat mijn inrichting heel erg out of the box is. Ik heb bijvoorbeeld gordijnen met ganzenveren. Im not lying! Ja, misschien een beetje dramatisch, maar het staat hartstikke leuk!”

“Wat is jou advies aan vrouwen die carrière willen maken in de beauty of fashion branche?”

“Zorg dat je de industrie binnenkomt. In mijn geval was het toevallig door een scouting en omdat ik modellenwerk heb gedaan. Maar wil je in de fashion of beauty branche werken? Zorg dat je een stageplek kan krijgen. Als je iets in PR wilt doen, kijk dan eens of je bij een van de PR bureau’s aan de slag kunt of ga eens bij een uitgeverij kijken hoe het allemaal werkt. Verdiep je in desbetreffend vakgebied. Je toekomst hangt niet aan een zijden draadje, het hangt niet af van faith, het is gewoon een planning! That’s it. Dus maak een planning voor jezelf and you’ll get there. Gaandeweg heb ik geleerd dat “if you want something and if you dream about something, you really can do it!

Ik was bij de inauguratie van president Obama. Ik kan me goed herinneren dat ik daar stond en voor mijn dochter op een stuk papier opgeschreven: “dear Mila, you can become anything in life if you really want it. Even the president of the united states of America!” Ik heb geleerd dat als je gelooft in je eigen competenties, je wel degelijk je droom en hetgeen je wilt, kunt realiseren. Het hoeft geen sprookje te zijn. Met die instelling ben ik misschien niet heel Hollands, want hier in Nederland hebben mensen toch al gauw zoiets van “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Now, guess what, ik doe niet gewoon. Je moet er gewoon hard voor willen werken en daarnaast is het belangrijk dat je een plan hebt.

Lees ook

 Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection Ze werd met krullen geboren Nomalanga draws Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Wauw, wat een leuke job heb je en fijn dat je er goed voor werkt! Ik heb je eigen site bekeken en dit is een job die elke vrouw graag zou willen hebben! 😉 Mooie foto’s!

 2. Leila Berkel says

  Wat inspirerend! Ik wil ook voor me zelf beginnen maar ik twijfel of ik het kan en ga redden. Over een plan heb ik nagedacht en dat ben ik nu aan het maken, maar toch vind ik het eng.

  • MacBlogster says

   Hoi Angélica, Vanessa heeft inderdaad een leuk interview afgeleverd. Bedankt! Het enthousiasme en de denkwijze van Barbera komen goed naar voren en inspireren. Ik vond het zelf ook erg leuk om te lezen.

 3. Marsha says

  Wat een super interessante interview. Ik hou er wel van om dit soort artikelen te lezen. Het geeft je toch altijd even een motivatie duwtje.

 4. Juliette - Strongbody.nl says

  Wat een super interview! Love her power and ambitions! Zij trekt haar eigen plan en volgt haar intuitie. Dat is denk ik toch de beste combi om je dromen te realiseren. Inspirerend Vanessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar