Skip to Content

Meer zelfvertrouwen: doe mij maar een onsje Barbie power

Mocht ik reïncarneren dan kom ik terug als Barbie. Dan heb ik een torenhoog zelfvertrouwen en maak net zulke verrassende carrièreswitches als zij. Ja, Later als ik groot ben wil ik meer zelfvertrouwen, net als Barbie.

Meer zelfvertrouwen & carrière vooruitgang

Telkens als ik heugelijk nieuws over Barbie hoor, betreft het een carrièreswitch. Ze is blond en livin’ large. Hoe is het mogelijk….? Ik ben jaloers….jaloers op Barbie. Dit wil ik ook! Maar hoe? Het antwoord is simpeler dan ik klaarblijkelijk denk.

Meer zelfvertrouwen: doe mij maar een onsje Barbie power
Meer zelfvertrouwen: doe mij maar een onsje Barbie power

Van baan naar droombaan

Ik wou dat ik Barbie was, dan had ik een cv waar je u tegen zegt. Om het jaar zei ik dan “dit niet meer” en was ik plots een begenadigd koekebakker of kaakchirurg. En whoppa dan switchte ik opnieuw van carrière.

Tien keer een carrièreswitch in 3 jaar. Miss ‘Bie doet dit immers ook. Ze is nu architecte. Een hele serieuze met een roze tekenkoker en Elvis Costello geïnspireerde bril. En dat terwijl ze ooit zei dat ze wiskunde moeilijk vond….

Meer zelfvertrouwen & carrière vooruitgang

Barbie power vrouw

Niemand heeft het zo ‘voor mekaar’ als miss ‘Bie. En de persoon die meer carrièreswitches (126) heeft gemaakt dan zij, moet nog opstaan. Eens stewardess en dierenarts, nu plots architecte. Barbie is vast en zeker naar de avondschool geweest en dat naast haar 40-urige werkweek. Wat een power vrouw!

Financiële vooruitgang net als Barbie

Volgens politica en columniste Mei Li Vos gaan hoger opgeleiden, die flexibel werken en vaak van baan wisselen, er financieel op vooruit. Barbie snapt het. Hoe verklaar je anders haar immense collectie designerkleding en wagenpark??

Meer zelfvertrouwen: doe mij maar een onsje Barbie power

Meer zelfvertrouwen dankzij Barbie

Een uitdagende carrière en goed gevulde garderobe. Welk jong meisje wil dit niet? Alle Amerikaanse hoop is nu gevestigd op Barbie. Zij moet er voor zorgen dat meer meisjes de architectuur ingaan. Zal het miss ‘Bie lukken? Ik weet het niet.

Ondanks dat ik niet meer tot haar doelgroep behoor, weet ik wel dat haar ranke Mattel handje mijn leven heeft geraakt. Het wordt tijd voor meer zelfvertrouwen en een carriereswitch. Ben je benieuwd hoe? Lees hier hoe je blijvend zelfvertrouwen stimuleert.

Inspirerende Barbie poppen (special edition: Inspiring women)

  • Maya Angelou: burgerrechten activist en bekende schrijver. Heeft vele mensen geinspireerd waaronder Oprah Winfrey.
  • Rosa Parks: mensenrechten activiste bekend door het ‘busincident’ in Montgomery op 1 december 1955. Ze zat in de bus en weigerde haar zitplaats af te staan aan een witte passagier. Volgens de wet was zij dit verplicht te doen. Dankzij haar weigering, is de Amerikaanse rassenscheiding uiteindelijk onwettig verklaard.
  • Katherine Johnson: briljante wiskundige betrokken bij de eerste ruimtemissies van NASA. Ze was verantwoordelijk voor de berekeningen die de 1e maanlanding mogelijk maakte. Hierdoor kon Neil Armstrong als 1e mens voet op de maan zetten in 1969.
  • Hellen Keller: een succesvol schrijver en ambassadeur voor blinden, doven en doofblinden. Ze voltooide als eerste doofblinde een middelbare schoolopleiding en een universitaire studie.
  • Sally Ride: natuurkundige en voormalig NASA astronaut. In 1983 was ze de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte (desondanks niet de 1e vrouw in de ruimte, dit waren de Russische kosmonauten Valentina Teresjkova en Svetlana Savitskaja).

Anderen lazen ook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Sunday 19th of October 2014

Heel goed en funny geschreven! Handige tips ;-)

MacBlogster

Monday 20th of October 2014

Dank je wel, Ike!

MacBlogster

Sunday 19th of October 2014

Carrière & financiële vooruitgang in 7 stappen dankzij Barbie http://t.co/6vcMa8vBVJ via @MacBlogster

Macblogster (@MacBlogster)

Sunday 19th of October 2014

Carrière & financiële vooruitgang in 7 stappen dankzij Barbie http://t.co/6vcMa8vBVJ via @MacBlogster

Johan

Thursday 2nd of August 2012

Hahaha, hilarisch. Ik(jongetje ;-) had gelukkig lego als inspiratie en ben dan ook brandweerman, politie-agent en wegenbouwer geworden...

Leuke tekst!

Johan

Ahsan

Wednesday 25th of July 2012

As a father, it's motlsy this reason that I do not buy my children Barbies. I think she represents unrealistic expectations in more ways than one. My girls love the american girl dolls, which are WAY too expensive IMO, but Target and Home Sew have some 18 doll knock-offs that they love just the same. The nice thing too is that my wife can make them clothes a lot easier (and fancier) than Barbie, and they feel like they are playing with a daughter or little sister, rather than an adult. Anyway, kudos for standing up for modesty!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.