Top

Don’t let them fool ya: “kroeshaar is moeilijk haar”

Als het mijn haar betreft, krijg ik vaak het volgende te horen: “jij hebt echt geweldig haar! Maar jij hebt wel moeilijk haar hè?” Kroeshaar moeilijk haar? Don’t let them fool ya!

 photo Kroeshaarmoeilijkhaar_zpse0726412.jpg

“Kroeshaar is echt moeilijk te verzorgen hè?”

Moeilijk haar

Als men de vraag stelt of ik moeilijk haar heb, ben ik eigenlijk altijd verbaasd. Waarom? Ik beschouw mijn krullen namelijk niet als moeilijk.
Pluis & geen tijd om te kammen

Ja, ik heb wel eens last van pluis- wat mijn omgeving trouwens geweldig lijkt te vinden, hoe meer pluis, hoe geweldiger- en oké, soms heb ik geen tijd om mijn haar uit te kammen omdat het langer dan 5 minuten duurt, maar is dit een reden om te zeggen dat ik moeilijk haar heb? Het verkrijgen van mijn haarproducten noem ik eerder moeilijk en de bijbehorende prijzen noem ik nog moeilijker. Al moet ik toegeven dat het tegenwoordig gemakkelijker wordt. Lang leve de Kruiskade Rotterdam, lang leve afro webshops!

Kroeshaar moeilijk haar? photo Moeilijk_haar_kroeshaar_zps9bdece7b.jpg

Moeilijkheidsgraad

Door deze moeilijkheidsgraad, heb ik er minder op los kunnen experimenteren dan mijn blonde vriendinnen met stijl haar. De vriendinnen die sinds jaar en dag weten hoe ze hun haar dienen te verzorgen, omdat ze dit simpelweg van hun moeder of oma leerden. Daarnaast konden zij gemakkelijk aan hun haarverzorging komen.

Groene DAX & relaxer

Ik leerde hoe ik mijn haar moest relaxen en ik leerde hoe ik groene DAX in mijn haar moest smeren. Meer dan dit was er destijds niet. Kortom, ik heb ‘weinig’ kennis over de verzorging mijn kroeshaar in vergelijking met vriendinnen met Europees of Aziatisch haar.

Anderen lazen ook
Deze Lush producten kun je ook voor je haar gebruiken!

Kennis is macht

Het blijkt, kennis is macht, en kennis en ervaring krijg je als je vaker met iets bezig bent. Vraag maar aan Malcolm Gladwell (lees zijn boek Uitblinkers).

Rhassoul Deep Condish Treatment photo RhassoulDeepCondishTreatAnitaGrant_zps42f57285.jpg

Bad hair day of wekelijkse deep hair treatment?

Gebrek aan kennis

Het moge duidelijk zijn, als ik met mijn handen in het haar zit, weet ik niet hoe ik met mijn krullen om moet gaan. Maakt dit mijn haar moeilijk? Nee, dit maakt dat ik een gebrek aan bepaalde kennis heb. En gelukkig is er tegenwoordig, youtube, Pinterest of mijn grote vriend Google.

Change your mantra

En wat dacht je van mijn vriendinnen die Europees of Aziatisch haar hebben en het als dun en/of futloos bestempelen? Ik hoor hen nooit zeggen “oh, mijn haar is moelijk!” Het is maar in welk verhaal je gelooft en welke mantra je herhaalt.

Kroeshaar moeilijk haar? photo Kroeshaar_moeilijk_haar_zpse73099c9.jpg

Ik denk dat het moeilijker is deze lipstick kleur te combineren…

Let’s face it

Let’s face it, iedereen heeft wel eens bad hair day. Ik ook. Het mooie is dat mijn bad hair day vaak niet eens opvalt. Want pluis is da bomb. Hipster pluis of krullen, het is allemaal mogelijk. Goh, wat heb ik toch gemakkelijk en veelzijdig haar…. 🙂
About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Jaleesa says

  Haha goed verwoord! Kennis is inderdaad macht. Als mij wordt gevraagd/gezegd: “Oh maar jij hebt dat moeilijke haar” antwoord ik altijd “Als je het niet gewend ben lijkt het inderdaad moeilijk” Als je eenmaal weet hoe je met je eigen haar om moet gaan is het juist makkelijk. En vooral als je haar alles ‘doet’ wat je wilt 😛

 2. chucky1012 says

  Ik herken de problemen.
  Een winkel met kappersbenodigheden, haarverf, haarverz.producten maar ook huisverz.prod. en nog heel veel meer koop ik er graag alles wat ik nodig heb voor mijn kapsel.
  Je moet niet vergeten dat je naar huis zal gaan met meer dan je nodig hebt. Want nl. de make-up die ze er verkopen is geweldig.
  Er is een grote winkel en een veel kleinere.
  Ga eens naar yari.

  Fijne dag Xoxo

 3. Marina Breukelaar says

  Ik heb vandaag mijn laatste restje relax eruit geknipt ik was het zo zat. Ik hoop nu de juiste producten te vinden zodat ik kan zeggen dat kroeshaar/krulhaar heel prettig is ??

 4. Enid Ubbergen says

  Nee ik vind mijn kroeshaar niet moeilijk, het kan steil (tangen) maar ook in krullen. Wat ik wel moeilijk vind is om de juiste producten te vinden voor de verzorging van mijn kroeshaar. Probeer nog steeds iets anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar