Top

Krullend haar verzorgen: 4 Super Tips die kreeg tijdens Natural Hair Academy Paris

In 2015 was ik te gast bij Natural Hair Academy Paris samen met nog 4 andere online influencers. Tijdens dit event gericht op iedereen die krullen of kroeshaar heeft, kreeg ik 4 Super Tips voor krullend haar van internationale Hair Educators. Uiteraard deel ik ze met je. 

4 Super tips voor krullen & kroeshaar die ik kreeg tijdens Natural Hair Academy Paris

Natural Hair Academy Paris

Op Social Media liet ik het al weten: het weekend van 20 t/m 22 maart 2015 verbleef ik in Parijs in verband met Natural Hair Academy Paris. Ik ging er op uitnodiging naar toe samen met:

 1. Dalida, eigenaar van Styledinblack.com,
 2. Megisa, mede-eigenaar van Myblackhair.nl,
 3. Rowan, eigenaar van Rowanblijd.nl,
 4. en Tewatha, eigenaar van thisgirlsblackbook.nl.
 photo 2015-03-21 04.02.04 1_zpsbkqc0hxg.jpg

4 Super tips voor krullen & kroeshaar die ik kreeg tijdens dit event in Paris

Super Tips voor krullend haar

Afgezien van de dolle pret – te veel cocktails en too much selfies – heb ik voldoende kunnen netwerken op Natural Hair Academy Paris. Ook verzamelde ik uiteraard de nodige tips voor krullend haar.

 photo IMG-20150322-WA0015_zpsd7594kn1.jpg

Bloggers Dalida, Megisa & ik uiteraard

Super tip 1: voorkom droge haarpunten

Als je krullend haar hebt heb je sneller last van droog haar en een droge hoofdhuid. Droge haarpunten voorkom je door ze in te smeren met olie voordat je je haar wast met shampoo. Als je geen droge haarpunten hebt kun je dit ook toepassen om juist je haarpunten te beschermen.

Anderen lazen ook
Dit Banana haarmasker van The Body Shop geeft je krullen een boost!

Waarom?

Hoe mild je shampoo ook is, shampoo is niet gunstig voor krullend haar. Het zorgt ervoor dat je haar droog wordt. Ben je benieuwd welke soorten olie je kunt gebruiken, lees: 4 oliesoorten waar je haar super blij van wordt.

Droge punten & pluizig haar: 4 tips van haarexperts

Natural Hair Academy Paris modellen

Lees ook: Beperk haarverlies tijdens het wassen van je haar

Super tip 2: reinig krullend haar zonder het te beschadigen

Als je haarproducten gebruikt met onder andere siliconen, parabenen en sulfaten dan zul je je hoofdhuid en je haar grondig moeten wassen om het hiervan te ontdoen. Om te voorkomen dat je je krullen beschadigt, kun je beter alleen shampoo aanbrengen op je hoofdhuid. Het schuim dat je daarmee creëert zorgt ervoor dat de rest van je haar ook schoon wordt.

Lees ook: Deze milde shampoo zorgt niet voor droge krullen

 photo 2015-03-21 02.14.47 2_zpsyf7p4qnt.jpg

Natural Hair Academy Paris

Super tip 3: bescherm je haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Om krullend haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf kun je het beste een haarserum gebruiken of een haarolie. Je kunt het zien als het omdoen van een jas voor je krullen. Behalve dat het je haar beschermt voorkomt het tevens pluizig haar.

 1. Gebruik olie als je haar zwaardere haarproducten nodig heeft. Als je wilt weten in welke volgorde je olie aanbrengt lees: LOC methode tegen droog een pluizig haar.
 2. Gebruik een serum als je haar behoefte heeft aan lichte haarproducten. Hoe breng je een serum aan?
 • gebruik eerst je leave-in conditioner (eventueel andere haarproducten),
 • doe je haar vervolgens in een staartje,
 • smeer een beetje serum in je handen en verdeel het over je staartje,
 • het serum dat overblijft op je handen, masseer je vanaf je haarwortel in de rest van je haar.
Anderen lazen ook
Milde Vegan Shampoo & conditioner zonder parfum: Lavera Moisture Care

Lees ook: Bounce Curl: God’s gift to Curl heaven

Super tip 4: behoudt steil haar als je je krullen hebt getangt of geföhnt

Omdat ik wilde weten hoe ik mijn haar langer steil kan houden als ik mijn stijltang heb gebruikt, stelde ik deze vraag aan Deshonica Kerrie (International hair educator bij Design Essentials). “Hoe voorkom ik dat mijn getangde haar opnieuw gaat krullen als ik zweet of als het buiten vochtig is?”

 photo Natural_hair_academy_paris_zpsj7tyswnr.jpg

Op Natural Hair Academy Paris wordt ook kleding & haarproducten verkocht

Deshonica Kerrie antwoordde: gebruik wekelijks een hair steamer. Waarom? Droge krullen zullen sneller vocht uit de omgeving opnemen waardoor je haar gaat pluizen. Het gebruik van een haarstomer zorgt voor een betere vochtblans. Bovendien zorgt een hair steamer voor gezondere en elastischere krullen. Hierdoor zitten je krullen mooier. En als je je krullen tangt, zal het geen vocht meer opnemen uit de omgeving en dus ook niet meer snel pluizen.

Lees ook

haarproducten voor krullen shoppen weet je welke Denman brush je nodig hebt? alcohol slecht voor haar proteïne treatments voor droog haar

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Blacklovesgold says

  Tip 2 vind ik een lastige. Je wilt toch ook wel de ‘product build up’ uit je haar krijgen? Hoe doe je dat als je de shampoo alleen in je hoofdhuid mag masseren?

  • Macblogster says

   De shampoo stroomt langs je haar, waardoor je haar ook gereinigd worden. Ik doe het sinds kort op deze manier en bemerk niet dat mijn haar vies blijft. Ook ik gebruik lagen haarverzorging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar