Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Kroeshaar verzorgen: Do’s & Don’ts voor het stimuleren van haargroei

Heb je het idee dat je haar niet groeit? Waarschijnlijk groeit je haar wel, maar breekt het regelmatig omdat je mogelijk niet de juiste haarverzorgingsroutine toepast. Lees: kroeshaar verzorgen, dit zijn de Do’s & Don’ts voor het stimuleren van haargroei.

Kroeshaar verzorgen: dit zijn de Do's & Dont's voor het stimuleren van haargroei

Omdat kroeshaar krimpt, denkt men al snel dat het niet groeit. Dit is niet per definitie waar. Omdat Afro haar gigantisch krult, kun je niet goed zien hoe lang het daadwerkelijk is. Hierdoor wordt er al snel gezegd “kroeshaar is moeilijk” en “kroeshaar groeit niet.” Dit is incorrect, het groeit namelijk wel. Er zijn ook genoeg voorbeelden van mannen en vrouwen met lang Afro haar.

Omdat kroeshaar krimpt, denkt men al snel dat het niet groeit. Dit is niet per definitie waar. Omdat Afro haar gigantisch krult, kun je niet goed zien hoe lang het daadwerkelijk is. Click To Tweet

Mythe: Afro haar groeit niet

Ondanks dat Afro haar wel groeit, kan het gemakkelijker breken als je het niet goed hydrateert. Krullend haar heeft namelijk meer breekpunten dan steil haar. Om te voorkomen dat je haar breekt en het dus lijkt alsof het niet groeit, is het handig dat je deze do’s & don’ts goed in je oren knoopt.

Ondanks dat Afro haar wel groeit, kan het gemakkelijker breken als je het niet goed hydrateert Click To Tweet

Kroeshaar verzorgen: dit zijn de Do’s voor het stimuleren van haargroei

1. Vitaminen & mineralen

Het is een dooddoener maar ik heb aan de levenden lijve ondervonden hoe snel je haar kan groeien als je gezond eet en drinkt. En met gezond eten bedoel ik dagelijks meer dan 500 gram groenten verspreid over de dag eten. Door bijvoorbeeld tomaat, paprika, komkommer, tauge, bladgroenten, spinazie, wortelen, uien en asperges te eten krijg je voldoende vitaminen en mineralen binnen die voor gezond haar zorgen, zoals Silica. Maar ook het eten van bonen en linzen kan geen kwaad. Ze bevatten bijvoorbeeld zink, ijzer en biotine wat weer gunstig is voor haargroei en de conditie van je haar.

Anderen lazen ook
Test: Krullen veilig steil maken met de Naturally Straight kit

2. Kroeshaar hydrateren

Behalve het hydrateren van je lichaam door dagelijks 2 liter water of thee te drinken, is het ook belangrijk je Afro haar te hydrateren. Dit doe je door:

3. Regelmatig haren wassen 

Er zijn vrouwen die regelmatig hun haren wassen door middel van:

  1. Co-washing (zie onderstaande video).
  2. Bakings Soda en appelazijn.

Hier is niks mis mee als je geen zware haarproducten gebruikt en/of je ook regelmatig je krullen wast met een shampoo.

Het is belangrijk om je haar en hoofdhuid te reinigen met shampoo. Een nieuwe bank plaats je niet in een vies huis. Hetzelfde geldt ook voor je haar. Het heeft geen zin om haarproducten te smeren op haar dat vol zit met haarproduct resten. Dit heeft weinig zin. Maak je haar dus regelmatig schoon met een shampoo. Shampoo’s die je het beste kunt gebruiken zijn:

  1. Milde shampoo’s
  2. Milde shampoo’s zonder sulfaten, parabenen en siliconen.

4. Haarverzorging als je gaat slapen

Om te voorkomen dat je haar breekt door de frictie met de harde stof van je kussen, is het handig dat je een zijden kussensloop gebruikt of een haarnetje waarmee je je kroeshaar beschermt tijdens je slaap. Ter verdere bescherming van je krullen kun je ook nog:

Kroeshaar verzorgen: dit zijn de Don’ts voor het stimuleren van haargroei

Zie hieronder de don’ts voor het stimuleren van Afro haargroei. Zijn er volgens jou don’ts die er in dit lijstje ontbreken?

Anderen lazen ook
Op deze manieren kun je testen of je poreus haar hebt

Do's & dont's verzorging krullen en kroeshaar

Deze Denman brush past bij jouw krullen waarom haarproducten niet werken avocado haarmaskers speciaal voor droge krullen en droog kroeshaar ik ben onzeker over mijn uiterlijk

Lees meer over de verzorging en het stimuleren van haargroei:

  1. De 5 geboden die elke chick met kroeshaar/krullen moet kennen 
  2. 4 Olie soorten waar je haar super blij van wordt
  3. DIY: Oker perfecte conditioner voor krullen en kroeshaar
  4. 5 Betaalbare curl friendly shampoos van Yves Rocher
  5. DIY: hair care & product reviews: mijn overzicht


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.