Skip to Content

Kroeshaar voor witte vingers [deel 1] – Kroeshaar producten

Hoe verzorg je kroeshaar? Dit was de vraag waar Janine Hermens mee worstelde. Zij heeft namelijk een zoon met kroeshaar. Zijzelf heeft steil Europees haar. Je snapt haar dilemma…. In dit blog artikel neemt Janine je mee in haar zoektocht naar de juiste verzorging van het krullend haar van haar zoon. Ook deel ik tips over welke kroeshaar producten je kunt gebruiken, als je je in zo’n zelfde situatie bevindt.

Kroeshaar voor witte vingers [deel 1] - Kroeshaar producten
Janine en haar zoon. Foto: Puck (Milde fotografie)

Zoektocht naar kroeshaar producten

Stel, je woont in Limburg en er is geen Afro shop in de buurt die kroeshaar producten verkoopt zonder vaseline als hoofdingrediënt. En de dichtstbijzijnde coole black Afro kapper is minstens een uur rijden. Wat doe je dan? Janine neemt je mee in haar zoektocht.

Hoe verzorg je kroeshaar?

“Kroeshaar voor witte vingers”, dit was de titel van de workshop die ik van mijn zus cadeau kreeg toen we wachtten op onze geweldig mooie zoon uit Haïti. Sindsdien is mijn zoektocht naar de juist verzorging, kroeshaar producten, coole kapsels, de vetste kapsalons voor Afro haar begonnen.”

Het is gemakkelijker om een trimsalon voor mijn hond te vinden”

“Gelukkig ben ik zelf al een ijdeltuit en altijd opzoek naar mijn holy grail voor van alles en nog wat. En zo dus ook voor mijn zoon zijn huid en haar. Aangezien we in het meest zuidelijke puntje van Limburg wonen, is dit niet altijd gemakkelijk.

Ik kan je vertellen dat het eenvoudiger is om de juiste trimsalon voor mijn (ook al) krullerige hond te vinden, dan een vet coole kapper die ook kroeshaar doet, hier in Limburg.”

Kroeshaar voor witte vingers [deel 1] - Kroeshaar producten
Mijn zoon met zijn dreads en de hond met krullen

Is kroeshaar moeilijk haar?

“Moeilijk haar? Nee dat niet, maar als mama met witte vingers moet je wel weten hoe, wat en waarom. Goede shampoo en conditioner, check, goede verzorging, check. Maar er is meer…”

“Wat een cool haar heb jij!”

“Tot voor kort had onze zoon dreads. Gewoon zo ontstaan, omdat we het cool vonden, maar ook omdat het verrekte moeilijk is in dit deel van het land om een kapper te vinden die goed omgaat met zijn prachtige haar. De complimenten vlogen hem jarenlang om de oren: “wat een cool haar heb jij!” Totdat mijn man en ik vonden dat de uitgroei te groot werd en wij niet wisten hoe we het moesten bijwerken.”

Hulp uit Rotterdam

“Gelukkig woont mijn zus in de buurt Rotterdam en geeft daar les op een middelbare school. Goede zus als ze is, maakte ze foto’s van studenten met lange dreads, stuurde ze naar mij en bij goedkeuring vroeg zij dan waar ze naar de kapper gingen.

Tja, meestal was dat dan een moeder, nicht of een tante. Jammerrrrrr!!! Uiteindelijk vonden we een dame die bereid was om dat ook voor ons te doen.”

Kroeshaar voor witte vingers [deel 1] - Kroeshaar producten

Krijsen en huilen

“Daar stonden we dan, mijn zus, man, zoon en ik in Rotterdam bij een zeer vriendelijke Surinaamse dame. Het ‘bijwerk avontuur’ werd een hels drama. Hij heeft 4 uur lang gekrijst en gehuild.

In die vier uur bleven we herhalen dat dit niet hoefde en dat we nu meteen naar een kapper konden gaan. Dit was toch te gek voor woorden, om zo’n pijn te lijden? Hij wilde er niets van weten en wilde doorgaan.”

Kroeshaar en identiteit

“Tijdens een tussenstop op het toilet, kwam de aap uit de mouw: “maar als mijn haar eraf is mam, dan wil niemand meer met me spelen want dan ben ik niet meer cool.”  Mijn hart brak, nooit in de gaten gehad dat hij dit haar associeerde met zijn coolness.

Samen hebben we toen besloten om tot aan de grote vakantie te wachten en dan naar een kapper om het haar te knippen.”

Op zoek naar kroeshaar kapsels voor jongens

“Op zoek dus naar coole korte kapsels. En daar is dan het WK met een heleboel coole voetballers met vet haar. Want dat is de taal die we dan spreken 😉.

Een aantal kapsels rijker en speurtocht naar de dichtstbijzijnde Afro kapper (1 ½ uur rijafstand), die in ieder geval op het internet een goede indruk maakte, gingen we op pad naar de kapper.”

Dit moet gerelaxed worden!

”Tja,” zei de kapper, “alles is mogelijk, maar hij heeft zulk sterk kroeshaar, dit moet gerelaxed worden.” “Jeetje, maar dat is toch heel heftig?” zeiden mijn man en ik . “Zo jong, dat is toch niet goed? Kun je er niet iets soortgelijks van maken maar dan met zijn kroeshaar?” Hij lachte onze zorgen weg en wij lieten ons meesleuren.”

Kroeshaar voor witte vingers deel 2

Het verhaal van Janine gaat verder op deze pagina: Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] – Hoe verzorg je kroeshaar?

Tips: kroeshaar producten

Ben je op zoek naar kroeshaar producten voor kinderen? Zie:

Kroeshaar producten voor jongens en mannen:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Janine Hermens

Friday 28th of November 2014

Hey ha ha ik scrol door mijn tijdlijn en scan "oude doos" en zie mijn foto

MacBlogster

Friday 28th of November 2014

Hahaha :-)

Dayna

Wednesday 26th of November 2014

Leuk stuk!

Waar is deel 2 :)

MacBlogster

Friday 28th of November 2014

Dank je! Deel 2 kun je hier vinden: http://macblogster.nl/kroeshaar-voor-witte-vingers-deel-2/

Gwendelien

Wednesday 3rd of September 2014

Leuk om te lezen. Die moeder weet waar ze het over heeft en gelukkig ziet ze ook in wat goed is voor haar zoon. Zelf heb ik in de buurt twee geadopteerde meiden wonen die hun haar bij komen doen.

MacBlogster

Saturday 6th of September 2014

Hoi Gwendelien, jij zou door het land heen moeten gaan. De Afro kapper aan huis!

Daniel Althoff Ramos

Tuesday 2nd of September 2014

Daniel Althoff Ramos liked this on Facebook.

Homemadepicturemania Sao Nonac

Sunday 31st of August 2014

Homemadepicturemania Sao Nonac liked this on Facebook.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.