Top

Kroeshaar voor witte vingers (deel 1)

Stel, je woont in Limburg, hebt zelf stijl Europees haar en een zoon met kroeshaar. Er is geen Afro shop in de buurt die haarverzorgingsproducten verkoopt zonder vaseline als hoofdingrediënt, en de dichtstbijzijnde coole black hair kapper is minstens een uur rijden. Dit is het verhaal van Janine Hermens. 

ik ben blank en heb een kind met kroeshaar

Foto: Puck (Milde fotografie)

Zoektocht

“Kroeshaar voor witte vingers”, dit was de titel van de workshop die ik van mijn zus cadeau kreeg toen we aan het wachtten op onze geweldig mooie zoon uit Haïti. Sindsdien is mijn zoektocht naar de juist verzorging, coole kapsels, de vetste kapsalons voor black hair begonnen.
Holy Grail

Gelukkig ben ik zelf al een ijdeltuit en altijd opzoek naar mijn holy grail voor van alles en nog wat. En zo dus ook voor mijn zoon zijn huid en haar. Aangezien we in het meest zuidelijke puntje van Limburg wonen, is dit niet altijd gemakkelijk. Ik kan je vertellen dat het eenvoudiger is om de juiste trimsalon voor mijn (ook al) krullerige hond te vinden, dan een vet coole kapper die ook kroeshaar doet, hier in Limburg.

Mijn kind heeft kroeshaar photo mijnkindheeftkroeshaar_zps67b1b62b.jpg

Mijn zoon met zijn dreads en de hond met krullen

Missie: kroeshaar

Moeilijk haar? Nee dat niet maar als mama met witte vingers moet je wel weten hoe, wat en waarom. Goede shampoo en conditioner, check, goede verzorging, check. Maar er is meer…

Anderen lazen ook
Blog beginnen? Lees eerst deze tips

Identiteit & haar

Tot voor kort had onze zoon dreads. Gewoon zo ontstaan, omdat we het cool vonden, maar ook omdat het verrekte moeilijk is in dit deel van het land om een kapper te vinden die goed omgaat met zijn prachtige haar. De complimenten vlogen ons en hem jarenlang om de oren: “wat een cool haar heb jij!” Totdat mijn man en ik vonden dat de uitgroei te groot werd en wij niet wisten hoe we het moesten bijwerken.

Op naar Rotterdam

Gelukkig woont mijn zus in de buurt Rotterdam en geeft daar les op een middelbare school. Goede zus als ze is maakte ze foto’s van studenten met lange dreads, stuurde ze naar mij en bij goedkeuring vroeg zij dan waar ze naar de kapper gingen. Tja, meestal was dat dan wel de moeder, een nicht of een tante. Jammerrrrrr!!! Uiteindelijk vonden we een dame die bereid was om dat ook voor ons te doen.

mijn kind heeft dreads photo mijnkindheeftdreads_zps90013cf6.jpg

4 uur lang krijsen en huilen

Daar stonden we dan, mijn zus, man, zoon en ik in Rotterdam bij een zeer vriendelijke Surinaamse dame. Het ‘bijwerk avontuur’ werd een hels drama. Hij heeft vier uur lang gekrijst en gehuild. In die vier uur bleven we herhalen dat dit niet hoefde en dat we nu meteen naar een kapper konden gaan. Dit was toch te gek voor woorden, om zo’n pijn te lijden? Hij wilde er niets van weten en wilde doorgaan.

De aap kwam uit de mouw

Tijdens een tussenstop op het toilet kwam de aap uit de mouw: “maar als mijn haar eraf is mam, dan wil niemand meer met me spelen want dan ben ik niet meer cool”.  Mijn hart brak, nooit in de gaten gehad dat hij dit haar associeerde met zijn coolness. Samen hebben we toen besloten om tot aan de grote vakantie te wachten en dan naar een kapper om het haar te knippen.

Anderen lazen ook
Ooh no she didn't..! De outfit 'stelende' Copycat Friend

Op naar een geschikte kapper

Op zoek dus naar coole korte kapsels. En daar is dan het WK met een heleboel coole voetballers met vet haar. Want dat is de taal die we dan spreken ;-). Een aantal kapsels rijker en speurtocht naar de dichtstbijzijnde afrokapper (1 ½ uur rijafstand), die in ieder geval op het internet een goede indruk maakte, gingen we op pad naar de kapper.

Dit moet gerelaxed worden!

”Tja,” zei de kapper, “alles is mogelijk, maar hij heeft zulk sterk kroeshaar, dit moet gerelaxed worden.” “Jeetje, maar dat is toch heel heftig?” zeiden mijn man en ik . “Zo jong, dat is toch niet goed, kun je er niet iets soortgelijks van maken maar dan met zijn kroeshaar?” Hij lachte onze zorgen weg en wij lieten ons meesleuren.

Deel verschijnt op Macblogster.nl op woensdag 3 september 2014.About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Ja, ik begrijp het want in de dorpen en kleine plaatsen zijn er geen kapsalons voor afro kapsels.
  Dat is balen.
  Maar fijn dat ze door een aardige dame wel goed geholpen konden worden.

  Mooie dag Xoxo

 2. Monique says

  Wat een leuke blog! Precies geschreven hoe jullie zijn en hoe jullie zaken aanpakken. En wat een super mooie foto van jullie tweetjes. en wat een coole andere foto’s. Ben benieuwd of de coole kapper inmiddels gevonden is. Was het al maar 3 september …………………….

 3. Gwendelien says

  Leuk om te lezen. Die moeder weet waar ze het over heeft en gelukkig ziet ze ook in wat goed is voor haar zoon. Zelf heb ik in de buurt twee geadopteerde meiden wonen die hun haar bij komen doen.

 4. MacBlogster says

  Precies! Al moet ik zeggen dat je zelfs in Almere nog meer winkels verspreid over de stad hebt zitten dan in Rotterdam. En dat terwijl hier meer mensen met krullen of Afro haar wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar