Skip to Content

Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] – Hoe verzorg je kroeshaar?

Waar kun je een goede Afro kapper vinden en hoe verzorg je kroeshaar? Dit waren vragen waar Janine Hermens mee worstelde. Zij heeft namelijk een zoon met kroeshaar. Janine heeft zelf steil Europees haar. Je leest hier het vervolg van haar verhaal, inclusief tips over hoe je kroeshaar kunt verzorgen (lees hier deel 1).

Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] - Hoe verzorg je kroeshaar?
Before. Foto: Puck (Milde Fotografie)

Dit moet gerelaxed worden

”Tja,” zei de kapper, “alles is mogelijk, maar hij heeft zulk sterk kroeshaar, dit moet gerelaxed worden.”

“Jeetje, maar dat is toch heel heftig?” zeiden mijn man en ik. “Zo jong, dat is toch niet goed? Kun je er niet iets soortgelijks van maken, maar dan met zijn kroeshaar?” Hij lachte onze zorgen weg en wij lieten ons meesleuren.”

Een naar gevoel, maar een blij kind

“Mijn zoon vond het fantastisch en genoot van de rust van de leuke kapper. Het kapsel werd inderdaad vet cool, maar op weg naar huis hadden mijn man en ik echt een rot gevoel over die relaxer.

Omdat het kwaad toch al was geschiedt en hij super blij was met zijn kapsel, besloten wij onze zoon niet met ons gevoel te belasten.”

Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] - Hoe verzorg je kroeshaar?
After. Foto: Puck (Milde Fotografie)

Super droog haar

“En daar ging mijn zoektocht verder, want zijn haar werd super droog. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot Macbloggster te mailen. Ze antwoordde direct en verzocht me wat foto’s te sturen van zijn haar. Ze ging op onderzoek en kwam met super tips.

Na een paar weken te hebben:

voelt zijn haar weer veel en veel zachter aan.”

Waar kan ik een goede kroeshaar kapper vinden?

“De zoektocht gaat verder, want mijn zoon heeft de smaak van kort haar te pakken en wil nu een Mohawk. Dus nu is het weer Youtube afstruinen naar tutorials en nog steeds die zoektocht naar een Afro kapper die ook moderne en trendy jongenskapsels maakt, en dan nog het liefst in de buurt van Maastricht.”

Kroeshaar voor witte vingers [deel 2] - Hoe verzorg je kroeshaar?
After. Foto: Puck (Milde Fotografie)

Mijn verdere zoektocht

“En dan volg ik nu ook alles op de voet over natuurlijke relaxers, want ja, ik heb gezien dat het stukken gemakkelijker kan zijn om het kapsel te creëren dat hij wil.

Zijn kroeshaar is goed genoeg

Tegelijkertijd wil ik hem niet het gevoel geven dat zijn haar niet goed is zoals het van origine is. Ik wil hem juist meegeven dat hij goed is zoals hij is, ook met zijn kroeshaar. Ik moet alleen nog coole mannen vinden met coole kroeshaar kapsels, die hij als voorbeeld kan zien. The search goes on…..

Thank god voor de opkomst van bloggers met kroeshaar en een bruine huid!! Ik krijg zoveel informatie en tips over de verzorging van kroeshaar. Ik ben jullie grootste fan met witte vingers!”

Tips: hoe verzorg je kroeshaar?

Is dit een vraag die jou ook bezighoudt: “hoe verzorg je kroeshaar?” Zie hier enkele tips waar je iets aan kunt hebben:

Ben je op zoek naar een goede kroeshaar kapper? Zie:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie de Jonge

Thursday 11th of July 2019

Het lijkt me inderdaad lastig om kroeshaar te stylen wanneer je daar geen ervaring mee hebt. Je kan gemakkelijk tips online vinden, maar de juiste producten vinden kan nog een uitdaging zijn. Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft en oefen veel. Dat heeft mij uiteindelijk erg geholpen.

Macblogster

Thursday 11th of July 2019

Hoi Marie, dank voor je reactie. Dit is exact de reden waarom ik blog: de zoektocht naar het vinden van haarproducten vergemakkelijken.

ilse

Tuesday 17th of February 2015

wat heerlijk geschreven, ik heb 4 kinderen met allemaal een anders soort kroeshaar, info en product junk ben ikonderhand geworden. geweldig vindt ik het dat alle info omtrend dit onderwerp wordt gedeeld.

chucky1012

Thursday 4th of September 2014

Wat fijn voor iedereen daar met kroeshaar. Goed artikel ;-)

Mooie dag Xoxo

janine

Thursday 4th of September 2014

Chucky1012, bedankt voor je leuke reactie! wat zou dat toch een verademing zijn! Ondanks dat ik toch echt een rasechte Limbo ben , zou ik af en toe wensen dat ik in het westen van het land woonde.

fijne zonnige dag!

Gwendelien

Wednesday 3rd of September 2014

Ben zo blij dat er toch een kapper in Maastricht zit doe zou kunnen helpen. Ik hoop dat het wat is xxx

janine

Thursday 4th of September 2014

hoi Gwendelien, ik heb even een vreugde dansje gedaan. nu nog even de cool-factor bekijken van de kapsalon maar wie weet!

janine

Thursday 4th of September 2014

Gwendelien ik ook heb even een vreugde dansje gedaan. Nu nog de cool-factor gaan bekijken en wie weet ;-)

Cara

Wednesday 3rd of September 2014

Wat een snoezig gezichtje, maar zonde van zijn dreads. Dat stond ook erg leuk. Relax zou ik ook niet adviseren voor een kind dit kan je hoofdhuid kapot maken en brandwonden veroorzaken. Kijk daar alsjeblieft mee uit.

janine

Thursday 4th of September 2014

hai Cara, bedankt voor je lieve en eerlijke reactie. we zijn alweer wat lessen verder :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.