Skip to Content

Lof der zotheid: gewoon een tattoo zonder betekenis

Vandaag een ander onderwerp dan haarverzorging of make-up. Het betreft een andere vorm van lichaamsversiering die anno 2014 nog steeds als bijzonder wordt beschouwd: mijn tattoo.

Mijn tattoo photo IMG_1840_zps3d4f668e.jpg

Ordinair

I love tattoos. Afhankelijk van de kwaliteit ervan, vind ik het zeer mooi en kan ik er uren gefascineerd naar kijken. De één vindt het ordinair en de ander zou het nooit doen. Net als het opdoen van felroze lipstick. Fascinerend. Als het aan mij ligt, tatoeëer ik mijn armen vol. Ooit. Wanneer ik de pijn ben vergeten. Nu houd ik het bij enkel 2 exemplaren.

Mijn tattoo photo IMG_1842_zpsde75d943.jpg

Opvoeding

Voor zover ik weet ben ik nooit opgevoed met de gedachte dat het hebben van tattoos ordinair is. Als kind zag ik dat mijn vader ‘ groene’ tekeningen op zijn lichaam had. Klaarblijkelijk had hij zichzelf getatoeëerd in zijn jeugdige jaren. Ik kan mij niet herinneren dat ik het gek vond. Ik weet alleen nog dat ik nieuwsgierig was naar wat de tekeningen voorstelden.

Mijn tattoo photo IMG_1845_zps8d594cb8.jpg

Striae verbloemen

Jaren later ‘ging mijn broer aan de tattoo’. Mijn moeder was er niet van gecharmeerd. Niet lang daarna volgde mijn zus. Zelf was ik niet van plan om ooit een tatoeage te nemen, maar tijdens mijn zwangerschap kreeg ik last van zwangerschapsstriae. Om de striae op mijn rug te verbloemen, besloot ik lelies, mijn lievelingsbloemen, te laten tatoeëren op mijn onderrug. Dit was in 2004. Jaren later besloot ik voor een tweede tattoo te gaan in 2011.

 photo IMG_1844_zps92376add.jpg

Tattoo voor een meisje

Sinds 2008 wilde ik een nieuwe tatoeage hebben. Omdat ik niet precies wist wat voor één ik wilde en op welk lichaamsdeel het moest prijken, bleef het lange tijd bij een gedachte. In 2011 ben ik uiteindelijk binnen gestapt bij tattoo artieste Cute Karin en gaf haar de vrijheid om een mooie tattoo voor mij te ontwerpen. Er moest in elk geval een strikje erin, én kralen én een orchidee (lievelingsbloem nummer 2).

Mijn tattoo photo IMG_1843_zps4f23d678.jpg

Tattoo met een strikje

Kortom, geen tattoo waar een diepzinnige gedachtengang aan ten grondslag ligt. Mijn tattoo is gewoon een kick ass vrouwelijke tattoo (al zeg ik het zelf…..). Puur lichaamsversiering, net zoals wanneer ik mijn favoriete lipstick gebruik, maar dan permanent.

Q | Wat vind jij van tattoos? Vind je het mooi, ordi of doodzonde? En vind je dat een tattoo een betekenis moet hebben?

Mijn tattoo photo IMG_1846_zps01935d1a.jpg

Mijn outfit

Zelfs als je op je tanden bijt tijdens het zetten van een tattoo, moet je er op je paasbest uit zien 🙂
My Outfit: Blazer: Super Star | Rok gedragen als jurk: Malene Birger | Ceintuur: Primark| Nagellak: BeYu

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Natalie

Wednesday 3rd of July 2019

Noem me ouderwets maar ik denk over tatoeages als over trouwen: het is bedoeld voor altijd. In werkelijkheid krijgt men van een tattoo evengoed als van een huwelijk wel eens spijt. Heel verstandig dat je je niet direct laat volprikken. Je gelooft soms niet wat je ziet rondlopen.

Macblogster

Thursday 4th of July 2019

Dat ben ik ergens met je eens. Al blijft het smaakgebonden. Ieder z'n ding. Zo zit mijn vriend van top tot teen onder de tattoos. De ene mooier dan de ander, maar het geheel vind ik erg mooi. Als je er veel hebt, vallen de individuele tattoos niet eens meer op ;-)

PJ

Wednesday 10th of September 2014

<3 tattoos :). Ik heb een full sleeve en een halve. Beiden zonder echt diepere betekenis. Al is de halve sleeve Japans met daarbij wel een mythologische symboliek.

MacBlogster

Wednesday 10th of September 2014

Wauw!

BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

Friday 5th of September 2014

Lof der zotheid: gewoon een tattoo zonder betekenis http://t.co/3fyU0R59Yc

BEAUTYFREAKS_

Friday 5th of September 2014

Lof der zotheid: gewoon een tattoo zonder betekenis http://t.co/3fyU0R59Yc

Katja van der doelen

Friday 12th of October 2012

Ik vind hem gaaf! Vrouwelijk, maar zeker niet te girly! You can be proud of it :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.