Skip to Content

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen – ook jongens

Heb je problemen met de verzorging van het kroeshaar van je baby? Lees deze hulpgids zodat je weet hoe je dit krultype het beste kunt verzorgen. Ook krijg je advies over haarproducten voor kinderen met kroeshaar. Kortom, lees hier hoe je het kroeshaar van je baby verzorgt.

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar - ook jongens

Ik krijg veel vragen over geschikte haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen. Daarom heb ik dit blog artikel geschreven. Ik heb een overzicht gemaakt met:

  • haarverzorging speciaal voor kinderen en babies met kroeshaar;
  • video’s waarin je kunt zien hoe je de producten kunt gebruiken.

Ingrediënten

Er zijn veel meer merken die haarproducten voor kinderen met kroeshaar verkopen. In dit overzicht laat ik alleen haarverzorging zien waarvan ik zeker weet dat er geen parabenen, siliconen (en sulfaten) in verwerkt zijn.

Ik adviseer je om zelf ook de ingrediëntenlijst door te nemen. Het kan altijd gebeuren dat de formule is aangepast. Ook kan het gebeuren dat ik een ingrediënt over het hoofd heb gezien.

Goede boeken over de verzorging van kroeshaar

Laat ik beginnen met het beste advies dat ik je kan geven: lees boeken over de verzorging van kroeshaar. Dit zorgt ervoor dat je de eigenschappen van kroeshaar beter begrijpt.

Goede boeken zijn:
A Parent’s Guide to Natural Hair Care for Girls (Engels)
Kroeshaar: alles wat je moet weten en meer (Nederlands)

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen

Sommige lezers krijgen liever kant en klare tips. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de onderstaande video’s. De video’s laten zien welke haarproducten voor kinderen met kroeshaar worden gebruikt om mooie resultaten te krijgen.

In de 1e video worden de volgende haarproducten gebruikt:

Wil je meer keuze hebben qua haarverzorging? Hieronder vind je een lijstje met andere haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen.

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar

Co-wash / Shampoo voor kinderen & baby’s met krullend haar

  1. Gebruik een co-wash of shampoo voor baby’s met kroeshaar en krullen. Hiermee voorkom je dat je kind snel last krijgt van prikkende oogjes.
  2. Baby shampoo heeft over het algemeen een hogere pH waarde. Dit zorgt ervoor dat je baby of kind dus geen prikkende oogjes krijgt.
  3. Een nadeel is dat het haar wel droger kan aanvoelen na het wassen. Koop daarom een shampoo speciaal voor krullen of kroeshaar, in plaats van willekeurige baby shampoo. Speciale baby shampoo voor kroeshaar heeft extra hydraterende ingrediënten. Hiermee voorkom je dat je baby droog kroeshaar krijgt.

Goede shampoo’s voor baby’s kroeshaar zijn:

Babies met kroeshaar

Kinderen vanaf 1 jaar

Ik gaf net aan dat de pH waarde in baby shampoo’s hoger ligt. De ingrediënten van baby shampoo’s verschillen echter niet altijd met shampoo’s voor volwassenen.

Wil je de shampoo die jij gebruikt, ook gebruiken voor je kindje? Zorg er dan voor dat je zo’n douchekap voor baby’s gebruikt zodat de shampoo niet in het gezicht van je kind komt. Hiermee voorkom je prikkende oogjes, gegil en een hoop tranen!

Douchekap voor kinderen en baby's

Leave-in conditioner voor kinderen met kroeshaar & krullen

Krullen en kroeshaar zijn van nature droger. Het is dus belangrijk dat je het goed hydrateert. Dit doe je door een leave-in conditioner te gebruiken. Dit is belangrijk, omdat je er namelijk mee voorkomt dat jouw kindje opstaat met droog krullend haar. Droog haar raakt gemakkelijk in de knoop = een hoop gehuil en gegil tijdens het uitkammen van het haar.

Goede leave-in conditioners voor kinderen met krullen en kroeshaar zijn:

Stylingsproducten voor kinderen

Gebruik alleen een leave-in conditioner bij babies met kroeshaar en eventueel een lichte olie. Voor kinderen vanaf 1 jaar kun je stylingsproducten gebruiken.

Uiteraard is dit geen wet van Meden en Perzen. Als het haar van jouw baby snel droog wordt, kun je al eerder met het gebruik van stylingsproducten starten.

Goede stylings haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen zijn:

Gel lotions of gel custards

Creams:

Hoe verzorg je het haar van kinderen met kroeshaar en krullen?

Hieronder vind je voorbeelden van hoe je haarverzorging gebruikt op verschillende soorten krullend haar.

In de onderstaande video worden de volgende producten gebruikt:

Haarverzorging jongens met krullen & kroeshaar

In de onderstaande video zie je o.a. hoe het haar van een jongen met kroeshaar wordt verzorgd. In de video worden de volgende producten gebruikt:

Zie hier als laatst een tip voor het gebruik van vrolijke kinderborstels. Hiermee wordt het borstelen van krullend haar een stuk leuker.

Detangling haarborstels voor kinderen met krullend haar

Hele schattige Tangle Teezers (voor kinderen). Gebruik ze ALLEEN op nat haar. Borstel kroeshaar NOOIT wanneer het droog is:

Q | Heb je iets hebt gehad aan dit blog bericht? Ja? Laat een comment achter. Zijn er producten die volgens jou ontbreken in dit lijstje? Laat een comment achter.

Wil je meer Tips & tricks voor de verzorging van krullend haar?

Deze tips wil je ook lezen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vida B

Sunday 4th of April 2021

Goedemorgen, Mijn zoon van 16 heeft kroeshaar. Ik vind het moeilijk om hem zo te zien. Hij is een knappe jongen maar weet geen raad met zijn haar. Hij draagt het nu als een afro, maar hij heeft echte mooie krullen maar die komen niet te voorschijn wNt hij kamt het altijd helemaal uit.

Ik ben op zoek naar een goede kapper voor hem. Heeft u voor mij de tips of kunt wat voor mij betekenen voor mijn zoon. Ik heb er echt veel voor over voor mijn zoon.

Ik hoor graag van u.

Vida.

Macblogster

Sunday 4th of April 2021

Hoi Vida, dat is erg jammer. Het zou fijn zijn als hij weet hoe hij zijn haar kan verzorgen. Ik heb 2 linkjes voor je die je kunt bekijken:

1. het is belangrijk dat hij het zelf leert, anders zal hij altijd afhankelijk zijn van een ander: https://www.liefdevoormooiekrullen.nl/krullend-haar-verzorgen/ 2. kapper: https://macblogster.nl/krullen-kapper-vinden/

Succes en een fijn paasweekend!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.