Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen – ook jongens

Heb je problemen met de verzorging van het kroeshaar van je kindje? Lees deze hulpgids met tips over de verzorging van kroeshaar. Plus advies over haarproducten voor kinderen met kroeshaar.

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen - ook jongens

Ik krijg veel vragen over geschikte haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen. Daarom heb ik dit blog artikel geschreven. Hierdoor heb je een overzicht met merken die producten creëren speciaal voor kleintjes. Ook heb ik een aantal video’s in dit blog artikel opgenomen zodat je tevens kunt zien hoe je de producten kunt gebruiken.

Ingrediënten

Er zijn veel meer merken die haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen verkopen. In dit overzicht heb ik enkel merken/producten opgenomen waarvan ik zeker weet dat er geen parabenen, siliconen (en sulfaten) in verwerkt zijn.

Toch adviseer ik je om zelf ook de ingrediëntenlijst door te nemen. Het kan altijd gebeuren dat de formule is aangepast of dat ik een ingrediënt over het hoofd heb gezien.

Heb je een mooie aanvulling op dit overzicht? Laat het weten in een comment.

Boeken over de verzorging van kroeshaar

Overigens, het beste advies dat ik kan geven is om sowieso boeken te lezen over de verzorging van vooral kroeshaar. Hierdoor kun je je kindje als het groter wordt, goede informatie bijbrengen over hoe krullend haar verzorgt moet worden.

Goede boeken zijn:
A Parent’s Guide to Natural Hair Care for Girls (Engels)
Kroeshaar: alles wat je moet weten en meer (Nederlands)

Welke producten heb je nodig?

  • Regel nummer 1: gebruik ALTIJD een leave-in conditioner.
  • Gebruik naderhand stylingsproducten zoals een cream of gel.
  • Zorg ervoor dat krullen meerdere dagen goed blijven en laat je kindje op een satijnen kussensloop slapen (of met een satijnen hoofddoek).

Als je de krullen of het kroeshaar van je kindje goed wilt verzorgen, zijn dit de basisproducten die je nodig hebt:

Haarproducten

  • speciale shampoo voor baby’s en kinderen
  • leave-in conditioner of hair milk
  • eventueel curling custard (kroeshaar) of mousse (krullen) zodat de krullen langer goed blijven zitten.

Haar tools

Anderen lazen ook
How to: bronzer aanbrengen - bye bye bleke huid!

In de alinea’s hieronder zal ik uitleggen waarom je deze haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen nodig hebt.

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen

Omdat ik weet dat sommige lezers liever kant en klare product tips krijgen, ben ik op zoek gegaan naar video’s waarin ouders laten zien welke haarproducten ze gebruiken en hoe ze dit gebruiken voor het krullende haar van hun kind(eren). Zie hier de 1e video waarin de volgende haarproducten worden gebruikt:

Indien je liever meer productkeuze hebt, vind je hieronder een lijstje met andere haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen die je kunt gebruiken.

Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen

Shampoo of co-wash voor baby’s & kinderen met krullend haar

Je kunt het beste een shampoo of co-wash speciaal voor kinderen met kroeshaar en krullen gebruiken om te voorkomen dat je kind snel last krijgt van prikkende ogen. Daarnaast heeft baby shampoo over het algemeen een hogere pH waarde. Hierdoor krijgt je kindje geen prikkende ogen, maar kunnen de krullen wel droger aanvoelen na het wassen. Koop daarom liever een shampoo speciaal gericht op krullend/kroeshaar, omdat daar vaak extra hydraterende ingrediënten aan toegevoegd zijn.

Goede shampoo’s speciaal voor baby’s en kinderen met krullen of kroeshaar zijn:

Babies

Kinderen vanaf 1 jaar

Als je eventueel op zoek bent naar een co-wash of 2-in-1 shampoo’s, zie:

Behalve een verschil in pH waarde, hoeven de ingrediënten van baby en kinder shampoo’s niet per sé te verschillen met shampoo’s voor volwassenen. Wil je dezelfde shampoo die jij gebruikt, gebruiken voor je kindje? Zorg ervoor dat je zo’n douchekap gebruikt waarbij de shampoo niet in het gezicht van je kind komt. Hiermee voorkom je prikkende oogjes, gegil en een hoop tranen.

Leave-in conditioner voor kinderen met krullen & kroeshaar

Het gebruik van een leave-in conditioner is belangrijk. Krullen en kroeshaar zijn van nature droger, waardoor het belangrijk is dat je het hydrateert. Dit doe je door een leave-in conditioner te gebruiken. Tevens voorkom je hiermee dat jouw kindje opstaat met droog krullend haar dat gemakkelijk in de knoop raakt.

Goede leave-in conditioners voor kinderen met krullen en kroeshaar zijn:

Anderen lazen ook
De 6 meest populaire DIY blog artikelen

Stylingsproducten voor kinderen

Voor babies met krullen zou ik enkel het gebruik van een leave-in conditioner adviseren. Voor kinderen vanaf 1 jaar kun je stylingsproducten gebruiken. Uiteraard is dit geen wet van Meden en Perzen. Het kan namelijk zijn dat je al eerder met dit soort producten wilt starten vanwege de textuur van het haar of omdat het snel droog wordt.

Goede stylings haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen zijn:

Gel lotions of gel custards

Creams:

Hoe verzorg je het haar van kinderen met kroeshaar en krullen?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe je de producten gebruikt op verschillende type krullend haar. In de onderstaande video gebruikt ze de volgende producten:

Haarverzorging jongens met krullen & kroeshaar

In de onderstaande video zie je o.a. hoe het haar van een jongen met kullen wordt verzorgd. De moeder gebruikt de volgende producten:

Zie hier als laatste nog een tip voor het gebruik van een vrolijke kinder borstel geschikt voor krullend haar.

Detangling haarborstels voor kinderen met krullend haar

Hele schattige Tangle Teezers (voor kinderen):

Q | Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit blog bericht. Zo ja, laat een comment achter. Zijn er producten die volgens jou ontbreken in dit lijstje? Laat het me ook weten in een comment.

Dit vind je ook interessant

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.