Skip to Content

Met deze haar stomer voorkom ik pluizig haar + uitleg haar stomen

Wist je dat een hair steamer haargroei stimuleert? Behalve dit, heeft het gebruik van een haarstomer nog meer voordelen. Je haar stomen is namelijk een goede manier om droog en pluizig haar te voorkomen. Kortom, het is de investering waard.

Wat is haar stomen & hoe werkt een haarstomer?

Hoe werkt een hair steamer? En wat is het verschil tussen een droogkap en een haarstomer? Het antwoord op de vragen vind je in de onderstaande video:

Droge krullen

Als je krullend haar hebt heb je sneller last van droog haar. Droog haar heeft helaas de neiging om snel te breken, waardoor je sneller last hebt van haarverlies.

Hierdoor kan het dus kloppen dat je haar voor je gevoel niet voorbij een bepaald punt groeit. Eén van de oplossingen hiertegen is het gebruik van een hair steamer.

Met deze hair steamer voorkom ik pluizig haar - uitleg haar stomen

Krullen laten groeien

Toen ik hoorde dat je haargroei kunt stimuleren door het gebruik van een hair steamer, kocht ik er per direct een haarstomer. Inmiddels gebruik het wekelijks.

Hair steamer: oplossing tegen pluizig haar?

In het blog artikel 4 Haartips die ik kreeg tijdens Natural Hair Academy Paris, kun je lezen dat Deshonica Kerrie, International hair educator bij Design Essentials, het gebruik van een hair steamer aankaartte.

Zij gaf aan dat droge krullen vocht uit de omgeving opslurpen. Als dit gebeurt krijg je dus pluizig haar.

Door regelmatig je krullen te stomen met behulp van een haarstomer creëer je:

 • een betere vochtbalans (hierdoor krijg je minder last van pluizig haar);
 • elastischere krullen (dit betekent mooiere krullen);
 • haar dat langer steil blijft als je het tangt. Een oplossing hiervoor is tevens het gebruik van een stoom stijltang.
Met deze hair steamer voorkom ik pluizig haar - uitleg haar stomen
Secura haarstomer vers uit de doos. Je moet het zelf in elkaar zetten. Dit is gemakkelijk te doen.

Dit klopt, want het valt me op dat mijn haar na het gebruik van een haarstomer:

 • zachter en gehydrateerd aanvoelt,
 • beter krult,
 • aanzienlijk minder pluizig is,
 • en minder krimpt.

In de onderstaande video zie je wat het resultaat is op mijn haar wanneer ik o.a. een hair steamer gebruik:

Droog en pluizig haar in de herfst & zomer

Kortom, door het gebruik van een hair steamer zitten je krullen mooier. Vooral in de herfst is dit een goed middel tegen pluizig en droog haar.

Maar vergeet ook niet de zomer, wanneer je haar veel te verduren heeft door de zon. Ook veelvuldige blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat je droog haar krijgt.

Haarstomer: de oplossing tegen droog haar?
Secura haarstomer in elkaar gezet.

Denk je: “ik heb geen haarstomer nodig”?

Denk jij dat je geen haarstomer nodig hebt? Dit is herkenbaar omdat ik het namelijk ook dacht.

In de eerste instantie dacht ik geen hair steamer nodig te hebben. Ik dacht dat ik al voldoende mijn best deed om droog en pluizig haar te voorkomen. Ik dacht: “waarom heb ik in Godsnaam een hair steamer nodig?”

Hair steamer: de oplossing tegen pluizig haar?
Krullen stomen: is dit de oplossing tegen pluizig haar?

Effect hair steamer: mijn haar nu

Nu ik er één heb aangeschaft bemerk ik het verschil, namelijk:

 1. ik heb een betere kruldefinitie, zelfs wanneer ik droog haar heb;
 2. ik heb minder pluizige krullen;
 3. als ik een hair steamer gebruik is mijn haar zodanig gehydrateerd dat ik er geen haarproduct in hoef te doen. Uiteraard doe ik dit wel om de hydratatie vast te houden. Ik heb namelijk hoog poreus haar.

Hoe haar stomen?

haarstomer oplossing tegen droog en pluizige krullen

Hoe haar stomen? DIY Stappenplan

Door regelmatig je krullen te stomen met behulp van een haarstomer, creëer je een betere vochtbalans waardoor je minder last krijgt van pluizig haar. Ook krijg je elastischere krullen en dit betekent dat je krullen mooier zitten.

Gebruik GEEN kledingstomer om je haar mee te stomen of te refreshen. Kledingstomers gebruiken over het algemeen meer hitte. Hierdoor kun je heat damage of brandwonden oplopen!

Je kunt wel een gezichtstomer gebruiken wanneer je geen grote haarstomer wilt kopen. Zo'n kleinere stomer is voornamelijk geschikt voor het refreshen van je haar.

Wil je de doorbloeding van je hoofdhuid stimuleren (en dus haargroei)? Koop dan een grotere haarstomer die je over je hoofd heen kunt doen.

Materials

Tools

Instructions

 1. Was je haar van te voren en doe een haarmasker in.
 2. Ga vervolgens onder de haarstomer zitten en stoom je haar maximaal 20 a 30 minuten.
 3. Blijf niet langer onder de hair steamer zitten, want anders raakt je haar over-gehydrateerd.
 4. Gebruik de stomer op de 1 na hoogste stand in plaats van op de hoogste stand.
 5. Gebruik altijd gedemineraliseerd water zodat je haarstomer langer meegaat.

  Notes

  In de onderstaande video kun je zien hoe ik een hair steamer gebruik en hoe mijn krullen hierdoor veranderen:

  Haarmaskers in combi met hair steamer

  Om dit effect te krijgen doe ik wekelijks aan krullen stomen met mijn hair steamer. Ik gebruik dan een haarmasker. Zie hier de verschillende krullen maskers en treatments:

  1. Dit Banana haarmasker geeft je krullen een boost!
  2. Zachte krullen & gehydrateerd haar: ApHogee Curlific Texture Treatment
  3. Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven!
  Met deze hair steamer voorkom ik pluizig haar - uitleg haar stomen
  Dit is de maatbeker waarin het water verwarmt wordt door het verwarmingselement. Hierdoor ontstaat er stoom.

  Waar kun je een haarstomer kopen?

  Op dit moment kun je in Nederland alleen een grote hair steamer kopen via

  Zijn deze uitverkocht, dan kun je er 1 aan te schaffen via:

  Met Amazon Prime heb je ook nog eens gratis verzending en kun je series en films kijken (net als bij Netflix!). Klik hier om het 30 dagen gratis uit te proberen.

  Wat kun je het beste kopen?

  • Heb je weinig ruimte: koop een tafelmodel. Zo’n model als wat ik heb gekocht. Dit is namelijk gemakkelijker op te bergen. Het nadeel vind ik dat je de hoogte van de kap niet kunt aanpassen. Dit kun je oplossen door het op een stapel boeken te plaatsen en op een verstelbare stoel te zitten. Ik vind dit een gedoe.
  • Heb je ruimte in huis en wil je liever een verstelbare haarstomer: koop een salon hair steamer op wielen. Afhankelijk van het merk hoeft dit niet eens duurder te zijn dan een tafelmodel.

  Mijn miskoop

  Ik heb eerder een Secura O2 facial & hair steamer gekocht via Amazon Amerika, dit zou ik je niet aanraden. De haarstomer is qua uiterlijk identiek aan de Huetiful steamer, maar het trok de Nederlandse voltage niet. Het ging dus kapot binnen een paar weken!

  Huetiful hair steamer

  De Heautiful steamer kun je wel gewoon in Nederland gebruiken. Als je dit echter koopt zit je weer met invoerbelasting en hogere verzendkosten. Hiernaast moet je een reisstekker gebruiken. Kortom mijn advies is: bestel er 1 via de bovenstaande webshops.

  Stoom stijltang

  Heb je toevallig ook dit filmpje gezien over deze stoom stijltang? Lees hier waarom het beter zou zijn om een stoom stijltang te gebruiken in plaats van een normale stijltang: https://macblogster.nl/krullen-steil-maken-met-stoom-stijltang

  krullen steil maken met loreal steampod alternatief

  Heb je dit al gezien?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Bianca

  Tuesday 20th of December 2016

  Beste macblogster, Ik wil graag weten welke wereldstekker je gekocht hebt. Ik ben van plan om deze stomer te kopen en wil ook weten als het geen problemen is met Nederland 220V? Graag hoor ik van je.

  MacBlogster

  Friday 23rd of December 2016

  Hoi Bianca, ik heb ooit een willekeurige wereldstekker gekocht bij de Media Markt. Deze stekker gebruik ik ook in het buitenland. Dit kun je probleemloos gebruiken met de hair steamer. Ditzelfde geldt voor Huetiful Steamer. Als je problemen krijgt met de steamer, dit heb ik gehad, kun je het terug sturen. De nieuwe hair steamer gebruik ik nog steeds probleemloos zonder wereldstekker.

  Macblogster (@MacBlogster)

  Friday 9th of October 2015

  Waarom is het goed om een hair steamer te gebruiken? http://t.co/RAG7t7y61t

  Lárisa Margareth Kernizan

  Tuesday 12th of May 2015

  Dank je wel voor je uitgebreide antwoord! Ik ben benieuwd of het nog beter gaat werken. Ga je het nog reviewen?

  Lárisa Margareth Kernizan

  Tuesday 12th of May 2015

  Super!

  Lárisa Margareth Kernizan

  Wednesday 6th of May 2015

  Hoe bevalt de steamer? Ik wil er ook een aanschaffen namelijk

  MacBlogster

  Thursday 7th of May 2015

  Ik ben nu nog niet reuze enthousiast (1e keer thuis geprobeerd), maar ik heb begrepen dat je pas goed resultaat ziet na 3 a 4 keer stomen. Ook denk ik dat het resultaat afhankelijk is van het masker of de conditioner die je in hebt. Ik heb het ooit eerder uitgeprobeerd en toen had ik mega zacht haar, zie: http://macblogster.nl/een-schoonheidssalon-voor-je-haar/

  Mellanie Bosscher

  Wednesday 6th of May 2015

  Kijk ik ook naar te leuk ;)

  MacBlogster

  Wednesday 6th of May 2015

  Ik kijk niet zo vaak tv, dacht dus dat het een stom programma was. Bij toeval keek ik een keer en sindsdien vind ik het leuk. De reacties van de kijkers zijn hilarisch.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Skip to Instructions