Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Hair steamer: de oplossing tegen pluizig haar?

Wist je dat een hair steamer haargroei stimuleert? Behalve dit, heeft het gebruik van een haarstomer nog meer voordelen. Het is namelijk een goed middel om droog en pluizig haar te voorkomen. Kortom, het is de investering waard.

aangepast: 13-08-2019

Op dit moment kun je alleen een hair steamer kopen in Nederland via Bol.com. Dit exemplaar heb ik ook gekocht. Dit kun je zien in de onderstaande video.

Als deze is uitverkocht kun je er 1 aan te schaffen via Amazon Duitsland (je kunt er met IDEAL betalen). Dit is de goedkoopste manier vanuit Nederland.

Het voordeel van bestellen in Duitsland is:

 • je kunt er met Ideal betalen;
 • je hebt meer keuze: in Nederland is er maar 1 merk verkrijgbaar.
 • ze gebruiken dezelfde stekkers als in Nederland.
 • snelle verzending.

Met Amazon Prime heb je ook nog eens gratis verzending en kun je series en films kijken (net als bij Netflix!)

Hoe werkt een haarstomer?

Hoe werkt een hair steamer? En wat is het verschil tussen een droogkap en een haarstomer? Het antwoord op de vragen vind je in de onderstaande video:

Droge krullen

Als je krullend haar hebt heb je sneller last van droog haar. Droog haar heeft helaas de neiging om snel te breken, waardoor je sneller last hebt van haarverlies. Hierdoor kan het dus kloppen dat je haar voor je gevoel niet voorbij een bepaald punt groeit. Eén van de oplossingen hiertegen is het gebruik van een hair steamer.

Hair steamer: de oplossing tegen pluizig haar?

Krullen laten groeien

Toen ik hoorde dat je haargroei kunt stimuleren door het gebruik van een hair steamer, kocht ik er per direct een haarstomer. Inmiddels gebruik het wekelijks.

Haarstomer: de oplossing tegen pluizig haar?
Krullen stomen: is dit de oplossing tegen pluizig haar?

Het valt me op dat mijn haar na het gebruik van een haarstomer:

 • zachter en gehydrateerd aanvoelt
 • mijn kruldefinitie is beter
 • en ik heb minder last van ‘shrinkage’.

In de onderstaande video zie je het resultaat van o.a. het gebruik van een hair steamer:

Hair steamer: oplossing tegen pluizig haar?

In het blog artikel 4 Haartips die ik kreeg tijdens Natural Hair Academy Paris, kun je lezen dat Deshonica Kerrie, International hair educator bij Design Essentials, het gebruik van een hair steamer aankaartte. Zij gaf aan dat droge krullen vocht uit de omgeving opslurpen. Als dit gebeurt krijg je dus pluizig haar. Door regelmatig je krullen te stomen met behulp van een haarstomer creëer je:

 • een betere vochtbalans (hierdoor krijg je minder last van pluizig haar);
 • elastischere krullen (dit betekent mooiere krullen);
 • haar dat langer steil blijft als je het tangt. Een oplossing hiervoor is tevens het gebruik van een stoom stijltang.
Hair steamer: de oplossing tegen droog haar?
Secura haarstomer vers uit de doos. Je moet het zelf in elkaar zetten. Dit is gemakkelijk te doen.

Droog haar in de herfst & zomer

Kortom, door het gebruik van een hair steamer zitten je krullen mooier. Vooral in de herfst is dit een goed middel tegen pluizig en droog haar. Maar vergeet ook niet de zomer, wanneer je haar veel te verduren heeft door de zon. Ook veelvuldige blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat je droog haar krijgt.

Haarstomer: de oplossing tegen droog haar?
Secura haarstomer in elkaar gezet.

“Ik heb geen haarstomer nodig”

Denk jij dat je geen haarstomer nodig hebt? Dit is herkenbaar omdat ik het namelijk ook dacht. In de eerste instantie dacht ik geen hair steamer nodig te hebben. Ik dacht dat ik al voldoende mijn best deed om droog en pluizig haar te voorkomen. Ik dacht: “waarom heb ik in Godsnaam een hair steamer nodig?”

Hair steamer: de oplossing tegen pluizig haar?
Krullen stomen: is dit de oplossing tegen pluizig haar?

Effect hair steamer

Nu ik er één heb aangeschaft bemerk ik het verschil, namelijk:

 1. ik heb een betere kruldefinitie, zelfs wanneer ik droog haar heb;
 2. ik heb minder pluizige krullen;
 3. als ik een hair steamer gebruik is mijn haar zodanig gehydrateerd dat ik er geen haarproduct in hoef te doen. Uiteraard doe ik dit wel om de hydratatie vast te houden. Ik heb namelijk hoog poreus haar.

Haarmaskers in combi met hair steamer

Om dit effect te krijgen doe ik wekelijks aan krullen stomen met mijn hair steamer. Ik gebruik dan een haarmasker. Zie hier de verschillende krullen maskers en treatments.

 1. Avocado haarmasker speciaal voor droog krullend haar
 2. Dit Banana haarmasker geeft je krullen een boost!
 3. Zachte krullen & gehydrateerd haar: ApHogee Curlific Texture Treatment
 4. Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven!
Haarstomer: de oplossing tegen pluizig haar?
Dit is de maatbeker waarin het water verwarmt wordt door het verwarmingselement. Hierdoor ontstaat er stoom.

Waar kun je een haarstomer kopen?

Op dit moment kun je alleen een hair steamer kopen in Nederland via Bol.com. Dit exemplaar heb ik ook gekocht. Dit kun je zien in de onderstaande video.

Als deze is uitverkocht kun je er 1 aan te schaffen via Amazon Duitsland (je kunt er met IDEAL betalen). Dit is de goedkoopste manier vanuit Nederland.

Het voordeel van bestellen in Duitsland is:

 • je kunt er met Ideal betalen;
 • je hebt meer keuze: in Nederland is er maar 1 merk verkrijgbaar.
 • ze gebruiken dezelfde stekkers als in Nederland.
 • snelle verzending.

Met Amazon Prime heb je ook nog eens gratis verzending en kun je series en films kijken (net als bij Netflix!)

Mijn miskoop

Ik heb zelf een Secura O2 facial & hair steamer gekocht via Amazon Amerika, dit zou ik je niet aanraden. De haarstomer is qua uiterlijk identiek aan de Huetiful steamer, maar het trok de Nederlandse voltage niet. Het ging dus kapot binnen een paar weken.

Huetiful hair steamer

De Heautiful steamer kun je wel gewoon in Nederland gebruiken. Als je dit echter koopt zit je weer met invoerbelasting en hogere verzendkosten. Hiernaast moet je een reisstekker gebruiken. Kortom mijn advies is: bestel er 1 via Bol.com of Amazon Duitsland.

Wat kun je het beste kopen?

 • Heb je weinig ruimte: koop een tafelmodel. Zo’n model als wat ik heb gekocht. Dit is namelijk gemakkelijker op te bergen. Het nadeel vind ik dat je de hoogte van de kap niet kunt aanpassen. Dit kun je oplossen door het op een stapel boeken te plaatsen en op een verstelbare stoel te zitten. Ik vind dit een gedoe.
 • Heb je ruimte in huis en wil je liever een verstelbare haarstomer: koop een salon hair steamer op wielen. Afhankelijk van het merk hoeft dit niet eens duurder te zijn dan een tafelmodel.

Stoom stijltang

Heb je toevallig ook dit filmpje gezien over deze stoom stijltang? Lees hier waarom het beter zou zijn om een stoom stijltang te gebruiken in plaats van een normale stijltang: https://macblogster.nl/krullen-steil-maken-met-stoom-stijltang

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Blacklovesgold says

  Ik ben erg benieuwd naar de review van dit product! Of het echt werkt, en de prijs waard is. Ben nu nog een beetje skeptisch, eerlijk gezegd.

 2. Gwendelien says

  Ik ben benieuwd naar je conclusie na (een paar keer)gebruik. Mag ik weten hoeveel je in totaal daadwerkelijk kwijt was?

  • Macblogster says

   Hoi Gwendelien, ik was ongeveer 129 euro kwijt. Dit is inclusief verzendkosten + douanekosten (invoerrechten). Ik ga de stoomkap binnenkort gebruiken.

 3. chucky1012 says

  Hier ben ik heel erg benieuwd naar!
  Wat kost dit alles?
  Heb je al foto’s van je kapsel gemaakt na het gebruik van dit apparaat zodat we het resultaat ook kunnen zien?
  Mooie en duidelijke foto’s.

  Xoxo

  • MacBlogster says

   Ik kijk niet zo vaak tv, dacht dus dat het een stom programma was. Bij toeval keek ik een keer en sindsdien vind ik het leuk. De reacties van de kijkers zijn hilarisch.

 4. Bianca says

  Beste macblogster,
  Ik wil graag weten welke wereldstekker je gekocht hebt. Ik ben van plan om deze stomer te kopen en wil ook weten als het geen problemen is met Nederland 220V?
  Graag hoor ik van je.

  • MacBlogster says

   Hoi Bianca, ik heb ooit een willekeurige wereldstekker gekocht bij de Media Markt. Deze stekker gebruik ik ook in het buitenland. Dit kun je probleemloos gebruiken met de hair steamer. Ditzelfde geldt voor Huetiful Steamer. Als je problemen krijgt met de steamer, dit heb ik gehad, kun je het terug sturen. De nieuwe hair steamer gebruik ik nog steeds probleemloos zonder wereldstekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar