Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

No more pluizige krullen dankzij Gliss Kur Control & Anti-Frizz?

Kroeshaar en krullen worden vaak gezien als onhandelbaar haar. Daarom moet het steil gemaakt worden. Steil en glad haar is immers de norm. Niet op mijn blog! I love my curls, maar zoals jullie weten houd ik niet van pluizig haar. Vandaag deel ik op een atypische humoristische manier een tip ten aanzien van atypische kroeshaar haarverzorging: Gliss Kur Control & Anti-Frizz.


Natte haardroom van elke vrouw

Soepel, gezond en glanzend haar, het liefst zonder pluis, is de ‘natte haardroom’ van elke vrouw wereldwijd. Zo ook die van mij. Men gaat er vaak van uit dat kroeshaar uitermate droog, onhandelbaar is en never nooit soepel kan zijn. Oké, droog haar: check. Maar onhandelbaar en niet soepel? Ehmmmm, the world needs a reality check.

No more pluizige krullen dankzij Gliss Kur Control & Anti-Frizz?

1. Niet soepel

Mijn kroeshaar is super soepel. Ik kan alles met mijn haar doen. Stijl maken, vlechten, mijn krul net iets anders maken. Het blijft allemaal zitten, dus hoezo niet soepel? Please explain….?

2. Boring

Kortom, mijn krullen zijn never boring. Het zit elke dag anders. Als ik in een volgend leven terug zou komen als dier, zou ik een kameleon zijn. “Huh, heb je je haar geknipt?” wordt afgewisseld met “wojoooooh, ik wist niet dat je haar zo lang was!” Dus dat, never a dull moment.

3. Frizz frustrates my life

Oké oké, I hate frizz! Ik geef toe: ik ben van de ‘frizz control’. Zodoende kwam ik uit bij Gliss Kur: Control & Anti Frizz. Dit zorgt voor minder pluis en in mijn geval voor meer volume. Het grappige is: hoe meer volume, hoe blijer mijn omgeving.

Mijn haargeheimen Gliss Kur en Macblogster photo Gliss_Kur_Control_Anti_Frizz_zps1djozpdp.jpg

Gliss Kur Control & Anti frizz

4. I’m a ‘wild child’

Hierdoor ben ik altijd de creatieveling (lees: zangeres) of ‘wild child’. Dit allemaal in combinatie met mijn drang om te experimenteren. Ik probeer regelmatig nieuwe haarverzorging uit. Kokosmelk, modder, verschillende serums, shampoo met en zonder parabenen. The list goes on and on. Als dat geen kwestie is van livin’ on the edge, dan weet ik het ook niet.

5. Kip met gouden ei

Mijn haar is de kip met het gouden ei. Een onontdekte. Check mijn badkamer en aanschouw de grote hoeveelheid haarverzorging. Later kan ik mijn collectie doneren aan een museum en zal ik bekend staan als de Imelda Marcos van hair care.

Mijn haargeheimen Gliss Kur en Macblogster photo Mijn_Haargeheimen_gliss_kur_zpsxeymovvn.jpg

Op deze foto heb ik na het gebruik van de Gliss Kur conditioner enkel het Anti-frizz haarserum gebruikt. Wat vind je van het resultaat?

6. Match made in heaven

Ik dank God voor de uitvinding van conditioner. De woorden “curls” en “conditioner” beginnen allebei met een “c”. Dat zegt genoeg. Een perfecte match made in heaven: conditioner makes my curls pop!

7. Liefde

Ik blijf nog even hangen bij mijn liefde voor de conditioner. Aangezien het regelmatige gebruik van shampoo mijn hoofdhuid en krullen uitdroogt, biedt een regelmatige co-wash (je haren enkel wassen met een conditioner) uitkomst. Droog haar breekt sneller af, dus als je langer haar wilt hebben: love thy conditioner. 

Anderen lazen ook
5 Curly Girl geboden die elke chick met krullen/kroeshaar moet kennen

8. Geur

“Hey, je ruikt exotisch, je ruikt naar kokos,” wordt regelmatig afgewisseld met: “je ruikt als een snoepje!” Ehm, ruik je mijn Chanel no 19 dan niet….?! #Fail Ik wil niet naar kokos ruiken, ook niet naar snoep. Wel naar bloemen of naar de klier van een muskushert.

Mijn haargeheim en 10 haarfeiten over mijn kroeshaar

No more pluizige krullen dankzij Gliss Kur Control & Anti-Frizz?

9. De angst die “kapper” heet

Als Curly girl naar de kapper gaan om punten te knippen is alsof je een vliegticket naar India koopt en er als vrouw zelfstandig gaat rondlopen in een minirok. De gemiddelde vrouw denkt hier 2 keer over na. Dit weergeeft exact het gevoel van een Curly girl als ze het woord “kapper” hoort. Elke Curly Girls denkt 2 keer na voordat ze naar een (willekeurige) kapper gaat. Reden: 7 van de 10 keer ga je met een te kort kapsel naar huis. Krullen krimpen sowieso en na een (te) fanatieke knipbeurt ben je veel meer haar kwijt dan je had gehoopt.

10. wie niet luistert, moet voelen

Via Instagram en Facebook liet ik weten mijn krullen in lagen te hebben geknipt. Helaas is dit niet gegaan zoals ik wilde. Het resultaat is dat ik nu met een kortere coupe rondloop ondanks dat de lagen zeer goed geknipt zijn. Ik ben dus het levende bewijs dat je niet naar een willekeurige kapper moet gaan als je als Curly girl graag je lengte behoudt.

Mijn haargeheimen Gliss Kur en Macblogster photo Gliss_kur_mijn_haargeheimen_macblogster_zpsdrehfopn.jpg

Op deze foto heb ik na het gebruik van de Gliss Kur conditioner enkel het Anti-frizz haarserum gebruikt. Wat vind je van het resultaat?

Korter haar betekent meer krul en dus meer volume. Het juiste moment om nieuwe haarproducten uit te proberen waaronder de vernieuwde hair repair lijn van Gliss Kur: Control & Anti Frizz met lotus extract en pearl essence. Geen typische kroeshaar verzorging, maar why not give it a try? I’m livin’ on the edge remember….?

Hoe ik droog & pluizig haar voorkom

Het is van belang om mijn punten en de rest van mijn haar goed te behandelen en te beschermen. Om te voorkomen dat mijn haar ultra droog wordt:

 • was ik mijn haar regelmatig met een conditioner. In dit geval dus de Gliss Kur Control & Anti-Frizz Conditioner;
 • en bescherm ik mijn punten met de Gliss Kur Control & Anti-Frizz Serum (het gebruik van een serum was 1 van de tips die ik kreeg tijdens mijn bezoek aan de Natural Hair Academy in Parijs remember?).

Gliss Kur Control & Anti-Frizz Conditioner

Deze conditioner bevat proteïnen en glycerin. Het beschermt je haar tegen vocht van buitenaf waardoor je geen last krijgt van pluizig haar. Ik heb ervaren dat de Gliss Kur Control & Anti-Frizz Conditioner voor een goede kruldefinitie zorgt en mijn haar zacht laat aanvoelen. De geur is zoet en bloemig dankzij parfum en geurstoffen; gelukkig is er geen enkele kokosgeur te bekennen. 


LOC Methode

Na het gebruik van de conditioner heeft mijn haar duidelijk een leave-in conditioner nodig. Het gebruik van enkel een serum is niet voldoende. Aangezien ik poreus haar heb, heeft mijn haar meer baat bij het gebruik van de LOC Methode.

Gliss Kur Control & Anti-Frizz Serum

Over dit Anti-frizz serum ben ik verrast. Het bevat Macadamia olie en siliconen. Tijdens grauw en vochtig weer werd mijn haar niet pluizig. Bij thuiskomst kreeg ik juist het compliment: “ik vind je haar mooi.” I like the sound of that!

Q | Heb je ooit Gliss Kur gebruikt?

Zo ja, wat was jouw ervaring? Zo nee, waarom niet? Mocht je benieuwd zijn naar de ervaringen van andere bloggers, check www.glisskur.nl/haargeheimen.

CG vriendelijk & allergiën

Als je de Curly Girl Methode volgt kun je de Anti-Frizz conditioner liever niet gebruiken. Het bevat namelijk Sodium Laureth Sulfate. Het Anti-Frizz serum bevat siliconen. Als je allergisch bent voor noten, parfum en kleurstoffen kun je deze producten niet gebruiken. 

Anderen lazen ook
Whipped Shea boter maken met amandelolie & Cacaoboter

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Mariska says

  Mijn zusje heeft echt precies hetzelfde type haar, zelf had ik vroeger dikke krullen maar heb nu nog een beetje slag over. Super leuk en handig!

 2. Mayra Belfor says

  Hi, alles is zo herkenbaar! Als mensen er vanuit gaan dat je moeilijk haar hebt en dat je net als hun ook wel ontevreden bent met je haar (hell no! I realy, realy ? my hair), de kokos en snoepjesgeur van de curlyproducten en de bezoekjes aan de kapper ?? enz., enz. Ik heb vorige week echt een half uur voor het glisskur schap gestaan en durfde het toch niet aan. Volgende x toch maar een flesje mee nemen thnx ??

 3. Jennifer says

  Goeie tip van de gliss kur, ik zal dat eens proberen. Mijn haren zijn nu al enorm gegroeid voor de eerste keer in tijden. Omdat ik nu in engeland en jaar heb gezeten en daar bij boots ORS shalp & wellness oliën gevonden heb, ik gebruikte dan de jojoba olie in combinatie met tea tree oil helpen ook super goed (jojoba oil voor de punten en tea tree oil voor mijn hoofdhuid tegen droogheid en juik) klit / anti fizz spray van Jhon frieda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar